Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Εγώ έκλεισα το AKAI GX-75 mkII σε πολύ καλή κατάσταση.

Και φυσικά έκλεισα κι ένα μπομπινόφωνο AKAI GX-630DB :D

Μπήκαμε στα βαθιά...
Καλες ακροασεις,ποσο πηγε το μπομπινοφωνο αν επιτρεπεις;Yποθετω εχεις παρει καθαρη αλκοολη και απομαγνητιστη.

Καλες ακροασεις,ποσο πηγε το μπομπινοφωνο αν επιτρεπεις;Yποθετω εχεις παρει καθαρη αλκοολη και απομαγνητιστη.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!

Απομαγνητιστή δεν έχω πάρει. Έχει έναν στο eshop που έγραψα πιο πάνω, καμιά 50 .
Καθαρή αλκοόλη, πήγα χθες σε 2 φαρμακεία και μου είπαν ότι σε μικρά μπουκαλάκια δεν έχουν, μόνο κάτι μεγάλα για το εργαστήριό τους! Βέβαια δε ξέρω αν η αλκοόλη τους είναι αυτή που πρέπει. Να ψάξω αλλού;

Φίλε primare, πολύ κρίμα που σταμάτησε η maxell την παραγωγή... :(

Αυτη φιλε μου να παρεις απο τα φαρμακεια εχει 98 η 99% καθαροτητα.Μπορει να σε κοιταξουν με μισο ματι γιατι τη χρησιμοποιουν για παρασκευη φαρμακων,οποτε πες τους τι την θες.Για τη maxell λογικο ειναι μιλαμε για παλαιοντολογια,παλι καλα που βρισκεις ακομα sealed.

Ξέχασα να σου πω την τιμή, μου βγήκε 269+15(2 ταινίες σε μεταλλικό καρούλι)+65(μεταφ)=349

Απάντηση: Re: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!

Απομαγνητιστή δεν έχω πάρει. Έχει έναν στο eshop που έγραψα πιο πάνω, καμιά 50 .
Καθαρή αλκοόλη, πήγα χθες σε 2 φαρμακεία και μου είπαν ότι σε μικρά μπουκαλάκια δεν έχουν, μόνο κάτι μεγάλα για το εργαστήριό τους! Βέβαια δε ξέρω αν η αλκοόλη τους είναι αυτή που πρέπει. Να ψάξω αλλού;

Φίλε primare, πολύ κρίμα που σταμάτησε η maxell την παραγωγή... :(

O απομαγνητιστής θέλει πολλή προσοχή στην χρήση του. Αν δεν τον χρησιμοποιήσεις σωστά κινδυνεύεις να καταστρέψεις τις κεφαλές. Οπότε θα σου πρότεινα άστον. Καθάρισε απλώς τις κεφαλές και όλα τα σημεία που έρχονται σε επαφή με την ταινία (capstan, οδηγοί κλπ.) με μία μπατονέτα με βαμβάκι με καθαρό οινόπνευμα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

O απομαγνητιστής θέλει πολλή προσοχή στην χρήση του. Αν δεν τον χρησιμοποιήσεις σωστά κινδυνεύεις να καταστρέψεις τις κεφαλές. Οπότε θα σου πρότεινα άστον. Καθάρισε απλώς τις κεφαλές και όλα τα σημεία που έρχονται σε επαφή με την ταινία (capstan, οδηγοί κλπ.) με μία μπατονέτα με βαμβάκι με καθαρό οινόπνευμα.
Με καθαρό οινόπνευμα ΔΕΝ κάνει! Μόνο με ισοπροπυλική αλκοόλη τα μεταλικά μέρη. Τα λαστιχένια, ΜΟΝΟ με σαπούνι ή ειδικό υγρό! Το παλίο μου ΑΚΑΙ 4000DS-mkII είχε 2 υγρά, ένα ΡΟΖ(rubber parts) και ένα ΜΠΛΕ(metal parts).

Για απομαγνήτιση θα είμαι προσεκτικός... αν και δε θα πάρω άμεσα, θα δω...

O απομαγνητισμος ειναι σημαντικος αλλιως θα ψαχνεις να βρσκεις τα πριμα.

1 . Nakamichi Deck 1.5
2. Εχω ενα 1.5.το οποιο δεν χρησιμοποιώ πλέον(σε σχεδόν τέλεια κατάσταση), αν και διαθέτω παρα πολυ μεγάλο αριθμό κασετών. Τρομερή επιλογή,Και αν θυμάμαι καλά,νομιζω οτι είναι το τελευταίο (χρονολογικα) καλό deck της NAKAMICHI
2. τα αντίστοιχα Deck 1 & Deck 2 μην τα πάρεις.

Ξέχασα να σου πω την τιμή, μου βγήκε 269+15(2 ταινίες σε μεταλλικό καρούλι)+65(μεταφ)=349
Τις ταινιες τις επαιξες;Συνηθως αυτες που ειναι μεσα στα καρουλια εχουν προβλημα.Αυτο που θελω να βρω ειναι τα sensing tapes ωστε να γυρναει αυτοματα η ταινια πλευρα οταν τελειωνει.

Τις ταινιες τις επαιξες;Συνηθως αυτες που ειναι μεσα στα καρουλια εχουν προβλημα.Αυτο που θελω να βρω ειναι τα sensing tapes ωστε να γυρναει αυτοματα η ταινια πλευρα οταν τελειωνει.
Δε κατάλαβα την ερώτησή σου, ποιες ταινίες αν έπαιξα;

Μάλλον αυτό που ψάχνεις (sensing tapes) είναι εδώ http://www.darklab-magnetics.de/darklab_webshop/index.htm πάνε στο "Reinigung" έχει κάτι "Schaltbandstreifen Conducting tape"

Το AKAI GX-75 mkII έχει CD/DAT INPUT και γράφει ότι είναι καλύτερα να ηχογραφείς εκεί από ψηφιακές πηγές. Αν συνδέσεις και αναλογικές πηγές εκεί, πχ. μπομπινόφωνο, θα είναι καλύτερα ή είναι αποκλειστικά για ψηφιακές πηγές; Παρατήρησα ότι χαμηλώνει η στάθμη εγγραφής από εκείνη την είσοδο.

Παιδία καλησπέρα μήπως έχει κανένας φίλος το Service manual του κασετόφωνου Akai GXc-570D ?

Re: Απάντηση: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Παιδία καλησπέρα μήπως έχει κανένας φίλος το Service manual του κασετόφωνου Akai GXc-570D ?

Kαλωσήρθες!

Αν και :offtopic: ρίξε μια ματιά εδώ.Θέλει registration πρώτα...

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω ένα σωρό παλιές κασσέτες με περισσότερο συναισθηματική αξία για μένα. Δεν είναι υψηλής ποιότητας ηχογραφίσεις. Θα ήθελα όμως ενα καλό κασετόφωνο για να τις παίζω. Δεν μ' ενδιαφέρει ούτε να τις μεταφέρω ψηφιακά εκτός από 2-3.

Το ερώτημα είναι που μπορώ να αγοράσω κανα tape deck της προκοπής. Όχι διπλό, δεν το θέλω για ηχογραφήσεις. Θα προτιμούσα όμως να έχει 3 μοτέρ. και φυσικά γύρω στα 150 .

Υπάρχει καμια πρόταση;