Ποιό NAS server να πάρω?

Εγώ που έχω ένα seagate central γιατί η τηλεόραση μου (Samsung h6700) δε μπορεί να δει τα
Αρχεία ; Από tablet κανένα πρόβλημα

Απάντηση: Re: Ποιό NAS server να πάρω?

Αυτόν είδα και εγώ.
Με αυτό το adaptoraki

http://www.ebay.com/itm/Wireless-WI...13?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3399b6fd31

μπορεί να συνδεθεί τηλεόραση χωρίς dlna και να streamάρει media απο nas server?

Όχι.
Το στικακι συνδεεται ασυρματα με το κινητο-tablet.
Δεν έχει κάποιον explorer για να ψάξει να βρει το nas.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ που έχω ένα seagate central γιατί η τηλεόραση μου (Samsung h6700) δε μπορεί να δει τα
Αρχεία ; Από tablet κανένα πρόβλημα

Δες αν υποστηριζει καποιον media server το seagate (plex, twonky) και κάνε τον enable.
Αν έχει plex, θα χρειαστει να εγκαταστησεις και την αναλογη εφαρμογη plex στην tv

Re: Απάντηση: Re: Ποιό NAS server να πάρω?

Όχι.
Το στικάκι συνδεεται ασυρματα με το κινητο-tablet.
Δεν έχει κάποιον explorer για να ψάξει να βρει το nas.

Ευχαριστώ για την απάντηση Σωτήρη.
Στην τηλεόραση έχω ενα wdtvlive που συνδέεται στο ρούτερ.
υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδεθεί και να παίξει αυτός ο zyxel file server?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιό NAS server να πάρω?

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους !
Θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή Nas.
Το θέλω για συγκεκριμένα πράγματα ,όπως:
Ταυτόχρονη θέαση σε 4-6 τηλεοράσεις εικόνας αρχεία mkv άνω των 20giga , ταυτόχρονα θα κατεβάζει διάφορα.
Καταγραφή χωρών (10-12 κάμερες ) ,ftp ,κ.λ.π.
Το σπίτι είναι περασμένα καλώδια δικτύου 1ghz.
Αυτή την στιγμή για θέματα media και λοιπά,έχω ένα i5-3570 στα 3,40ghz με 16gb ram μητρική asrock h77pro4/mvp & τροφοδοτικό corsair 1050 , & hd 4*6tb wd red ,Windows 10 ,όλες οι τηλεοράσεις είναι Smart και παίζουν με plex.
Σε ταυτόχρονη θέαση ο επεξεργαστής δεν ξεπερνά το 25-30%.
Ποιο μηχάνημα qnap πιστεύεται ότι μπορεί να με καλύψει με άνεση γι αυτά που ζητάω ;
Πέρα από αυτή την σειρά https://www.qnap.com/i/en/product/model.php?II=160&event=2 που θεωρώ υπερβολή ,ποια άλλη σειρά ή μοντέλο θα προτείνατε ;
Θα έστελνα μαιλ στην qnap ,αλλά έλλειψη αγγλικών καταλαβαίνετε .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιό NAS server να πάρω?

Ταυτόχρονη θέαση σε 4-6 τηλεοράσεις εικόνας αρχεία mkv άνω των 20giga , ταυτόχρονα θα κατεβάζει διάφορα.
Αυτή την στιγμή για θέματα media και λοιπά,έχω ένα i5-3570 στα 3,40ghz με 16gb ram μητρική asrock h77pro4/mvp & τροφοδοτικό corsair 1050 , & hd 4*6tb wd red ,Windows 10 ,όλες οι τηλεοράσεις είναι Smart και παίζουν με plex.
Ποιο μηχάνημα qnap πιστεύεται ότι μπορεί να με καλύψει με άνεση γι αυτά που ζητάω ;
Πέρα από αυτή την σειρά https://www.qnap.com/i/en/product/model.php?II=160&event=2 που θεωρώ υπερβολή ,ποια άλλη σειρά ή μοντέλο θα προτείνατε ;

Φιλε μου ετοιμασου να ξεπαραδιαστεις ή να αλλαξεις λιγο τις απαιτησεις σου. Το σημαντικοτερο προβλημα ειναι τα 4-6 ταυτοχρονα streams σε smart tvs. Αν παιζουν direct play θεωρητικα εισαι οκ ακομα και με σχετικα αδυναμα μηχανηματα, αν ομως χρειαζονται transcoding, τοτε 6 Χ 1080p streams απαιτουν αρκετη υπολογιστικη ισχυ, την οποια ο i5 σου διαθετει. Ουτε για πλακα ομως δεν εχουν nas "του κουτιου" (ετοιμα απο εταιριες δηλαδη) τετοια δυναμη. Τα πιο δυνατα synology π.χ. εχουν i3 απο οτι θυμαμαι και βλεπω στο amazon.de οτι χτυπαει 2χιλιαρικα αδειο (χωρις σκληρους).

Υπαρχει περιπτωση να ενδιαφερεσαι αν φτιαξεις μονος σου ενα nas, κομματι-κομματι; θα τη βγαλεις με γυρω στο 500αρικο πιστευω.

Στο νήμα που έχω παραπάνω , η συγκεκριμένη σειρά , ξεκινάνε από 1200 έως 2400 .
Το θέμα είναι πως να στήσω δικό μου Nas , με το nas4free ή nasfree , δεν το κατέχω και πρέπει να διαβάσω . Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι δύσκολο , απλά δεν έχω χρόνο. Από την άλλη και τα νούμερα που έγραψα , είναι απλησίαστα .
Το 871 i7 16 g memory , πάει δίχως δίσκους στα 2400 . Θέλεις αλλά τόσα για δίσκους , πάει παρα μα παρα πολύ ψηλά .

Αν μιλάμε για οικιακή χρήση δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην παίζεις full Blu-ray rip και να μην έχεις media player σε κάθε TV.

Τα λεφτά που θεωρητικά γλιτώνεις από τα mp θα τα δώσεις για να πάρεις ένα πολύ ακριβό nas για να έχεις plex..

Οι smart TV είναι για YouTube ή κανα mkv, για σωστή αναπαραγωγή Blu-ray καλύτερα ένα mp ή pc. Και με ένα απλό nas δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμα και πολλά ταυτόχρονα stream.

Καλή συνέχεια

Καταλαβαινω τον προβληματισμο σου για το κοστος του ολου εγχειρηματος. Το προβλημα ειναι οτι ο συνδυασμος plex + smart tv δεν ξερω ποτε κανει transcode και ποτε οχι. Το γεγονος οτι αναφερεις οτι, σε ταυτοχρονη 6απλη θεαση των μεγαλων αρχειων, το cpu του ι5 γραφει "μονο" 30% μαλλον δειχνει οτι δεν γινεται (τουλαχιστον απο ολες) transcoding. Εχω την εντυπωση οτι αν εκαναν και οι 6 ταυτοχρονα, ουτε ο ι5 θα επαρκουσε! Αυτο το στηριζω στο οτι απο το πλεξ εχουν πει οτι θελουν cpu benchmark 2000 για 1 Χ 1080p stream (transcoded). O i5 σου βγαζει 6900, οποτε ακομα και αν εφτανε αυτος (τα φουσκωνουν λιγο τα νουμερα των απαιτησεων για να ειναι "σιγουροι"), σιγουρα δεν θα εδειχνε load μονο 30%.

Η λυση του auteur με τους media players ειναι θεωρητικα η πιο ορθολογικη, αλλα απο την αλλη εδω μιλαμε για 6 media players, βαλε 80 ευρω ο καθενας, οποτε χτυπαμε σχεδον το 500αρικο μονο για media players, κατι το οποιο δεν νομιζω να σε ικανοποιει.

Το να φτιαξεις δικο σου νας, σιγουρα δεν ειναι κατι το φοβερα δυσκολο. Δεν χρειαζεται καν να το συναρμολογησεις. Πας σε ενα κομπιουτεραδικο και παραγγελνεις ενα ετοιμο pc, φτανει να εχει μεγαλο κουτι και χωρο και mobo που να υποστηριζει αρκετους δισκους. Αν τωρα δεν θελεις/εχεις χρονο-ορεξη να το κανεις αυτο...
προταση μου:

-τσιμπας, αναλογα με το budget σου, ενα nas με ομως σιγουρα Χ86 τσιπακι (ασε τα arm και marvell στην ακρη) και βλεπεις πως ανταποκρινεται στις απαιτησεις σου
- αν χρειαστει αφηνεις το 1ο για τις καμερες, κατεβαστηρι, κτλπ και αργοτερα αγοραζεις ενα 2ο που θα τραβαει το μανικι του plex

Δες την αγγελια που εχει βαλει συμφορουμιτης για hp n54l στα 150 ευρω. Ειναι εξαιρετικο μηχανημα, το εχουμε πολλοι εδω μεσα, και μπορει να βαλεις πανω του xpenology, που θα το κανει να δουλευει σαν μηχανημα synology. Ακομα και να μην σε καλυψει, πιστεψε με οτι δεν θα παει χαμενο.

Απάντηση: Re: Ποιό NAS server να πάρω?

Καταλαβαινω τον προβληματισμο σου για το κοστος του ολου εγχειρηματος. Το προβλημα ειναι οτι ο συνδυασμος plex + smart tv δεν ξερω ποτε κανει transcode και ποτε οχι. Το γεγονος οτι αναφερεις οτι, σε ταυτοχρονη 6απλη θεαση των μεγαλων αρχειων, το cpu του ι5 γραφει "μονο" 30% μαλλον δειχνει οτι δεν γινεται (τουλαχιστον απο ολες) transcoding. Εχω την εντυπωση οτι αν εκαναν και οι 6 ταυτοχρονα, ουτε ο ι5 θα επαρκουσε! Αυτο το στηριζω στο οτι απο το πλεξ εχουν πει οτι θελουν cpu benchmark 2000 για 1 Χ 1080p stream (transcoded). O i5 σου βγαζει 6900, οποτε ακομα και αν εφτανε αυτος (τα φουσκωνουν λιγο τα νουμερα των απαιτησεων για να ειναι "σιγουροι"), σιγουρα δεν θα εδειχνε load μονο 30%.

Η λυση του auteur με τους media players ειναι θεωρητικα η πιο ορθολογικη, αλλα απο την αλλη εδω μιλαμε για 6 media players, βαλε 80 ευρω ο καθενας, οποτε χτυπαμε σχεδον το 500αρικο μονο για media players, κατι το οποιο δεν νομιζω να σε ικανοποιει.

Το να φτιαξεις δικο σου νας, σιγουρα δεν ειναι κατι το φοβερα δυσκολο. Δεν χρειαζεται καν να το συναρμολογησεις. Πας σε ενα κομπιουτεραδικο και παραγγελνεις ενα ετοιμο pc, φτανει να εχει μεγαλο κουτι και χωρο και mobo που να υποστηριζει αρκετους δισκους. Αν τωρα δεν θελεις/εχεις χρονο-ορεξη να το κανεις αυτο...
προταση μου:

-τσιμπας, αναλογα με το budget σου, ενα nas με ομως σιγουρα Χ86 τσιπακι (ασε τα arm και marvell στην ακρη) και βλεπεις πως ανταποκρινεται στις απαιτησεις σου
- αν χρειαστει αφηνεις το 1ο για τις καμερες, κατεβαστηρι, κτλπ και αργοτερα αγοραζεις ενα 2ο που θα τραβαει το μανικι του plex

Δες την αγγελια που εχει βαλει συμφορουμιτης για hp n54l στα 150 ευρω. Ειναι εξαιρετικο μηχανημα, το εχουμε πολλοι εδω μεσα, και μπορει να βαλεις πανω του xpenology, που θα το κανει να δουλευει σαν μηχανημα synology. Ακομα και να μην σε καλυψει, πιστεψε με οτι δεν θα παει χαμενο.

Καλημερα και σ' ευχαριστω για το χρονο σου εσενα και οσους εχουν μπει στο κοπο να απαντησουν.
Πιστευω οτι σχετικα με το ποσοστο 30% που εδειχνε στις διεργασιες η cpu , οφειλετε στο οτι δεν εκανε transcoding παρα σε οσες tv δεν αναγνωριζαν το αρχειο.
Αυτο που δεν γνωριζα φυσικα και εξεπλαγην ευχαριστα ειναι για το xpenology.
Δεν γνωριζα την υπαρξη του , αν και παντα αναρωτιομουν αν εχουν βγαλει καποιο οπως αυτο που ανεφερες (xpenology), αλλα απ' οτι καταλαβαινω , δεν εκανα τις σωστες ερωτησεις .
Ερωτηση, στο συστημα που εχω παραπανω , τρεχει με ενα ssd 128 , πιστευετε θα μπορεσει να τρεξει το xpenology ή θελει καποια ειδικα χαρακτηριστηκα? το mb αλλωστε εχει 8 sata και με τον επεξεργαστή που εχω , θεωρω οτι αντιστοίχησή του με ενα Nas ετοιμο , θα γινεται συγκρισιμο αυτοματα με καποιο που αναφερω στο νημα παραπανω , (πχ. qnap tvs871 i5) που κοστιζει πανω απο 1500 . Ειναι δυσκολο το xpenology στο στησιμο ?

xpenology δεν θα το εβαζα online 24/7
νομιζω η καλυτερη λυση ειναι αυτη που προτεινει ο φιλος avpap με 2 nas.

ενα file server με xpenology (offline) video library. το n54l ειναι οτι πρεπει για αυτο.
ενα original synology online 24/7 για downloading, photos, music.

με wake on lan στο κινητο θα ανοιγεις οποτε θελεις το xpenology που θα ειναι offline.

Δυστυχως ο μονος τροπος να δεις αν δουλευει με xpenolοgy ειναι να δοκιμασεις να το εγκαταστησεις. Υπηρχε θυμαμαι ενα database που ανεφεραν τις συμβατες motherboards, αλλα γενικα δεν το πολυ-ενημερωναν, οποτε δοκιμαζεις και βλεπεις. Αλλα εχεις σκοπο να αφιερωσεις το pc σου για αυτον το λογο; Αν ναι, μαζι σου και θα ειναι υπερτουμπανο, αλλα εισαι σιγουρος; Δεν θα μπορεις να τρεχεις ταυτοχρονα xpenology και windows για παραδειγμα. (Η αληθεια ειναι οτι θεωρητικα μπορεις στηνοντας virtual machines, αλλα αυτη ειναι μια μεγαλη κουβεντα που δεν νομιζω οτι εχεις ορεξη να κανεις) επισης τι καταναλωση εχει αυτο το pc; διοτι τα νας γενικα τα αφηνουμε συνεχεια ανοιχτα οποτε η καταναλωση μετραει.

xpenology σε n54l μεχρι 6 δισκους (150 απο αγγελια)
synology 1815+ με ~800-900 τρεχει και plex αλλα δεν γνωριζω αν υποστηριζει πολλα stream ταυτοχρονα.
https://www.synology.com/en-global/dsm/app_packages/Plex_Media_Server

βεβαια μπορεις να παρεις και ενα μικροτερο με 5 ή 4 sata.
με 1k εχεις μια εξαιρετικη λυση που θα σε εξυπηρετει για πολλα χρονια.

μια απορια λυσε μου. Οταν ειπες οτι "σε ταυτοχρονη θεαση ο επεξεργαστης ηταν στο 25-30%", εννοουσες οτι ταυτοχρονη θεαση απο 6 τηλεορασεις ενος (ή διαφορετικων) αρχειου 20+ γιγα;

Επειδή ψάχνομαι κι εγώ για το qnap tvs 871 μπορείς να το αγοράσεις με G3250 και 4 gb ram και να το αναβάθμισης μόνο σου σε i7 και 16 gb ram, το έχουν κάνει αρκετοί….

Καλημερα , γνωριζει κανεις αν υπαρχει κατι αντιστοιχο οπως το xpenology (synology) αλλα για τις Qnap (QTS 4,2) ;
Καταβασα το xpenology και το εστεισα σε εναν amd64 με asrock και 4 g ram.
πειραματιζομαι σημερα που δεν δουλευω για να δω τι λεει .
Γενικα δεν μπορω να πω οτι δυσκολευτικα να το τρεξω . παιζει με 2 δισκους 1,5 tb raid 1
Αν καποιος γνωριζει αν υπαρχει αναλογο λειτουργικο και για το QTS (Πουλαει μονο το λειτουργικο αραγε η qnap; )
, θα ηθελα να με ενημερωση αν γινεται .
Παντως απο τις πρωτες εντυπωσεις , μαλλον θα στησω τον i5 με xpenology (αν δεν βρω κατι σε QTS

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και λίγο καιρό σκέφτομαι την απόκτηση NAS, είχα στο νου μου αυτό :
http://www.e-shop.gr/d-link-dns-327l-sharecenter-2-bay-cloud-network-storage-enclosure-p-PER.614649
μετά από πρόταση μέλους του φόρουμ .
Τώρα είδα και αυτό :
http://www.e-shop.gr/zyxel-nsa325v2-2-bay-power-plus-media-server-p-PER.614387
Η χρήση θα είναι καθαρά ερασιτεχνική για streaming ταινιών και σειρών 720p , 1080p αλλά και BD-ISO.
Υπάρχει λόγος να προτιμήσω κάποιο από τα δύο ;