Ποιό NAS server να πάρω?

Επαναλαμβανω (μεχρι να μαλλιασει η γλωσσα μου) γιατι θα ηθελα καποιος να ειχε επιμεινει και με εμενα πριν αγορασω το synology 212 μου. Δες και την αγγελια που υπαρχει
http://avclub.gr/forum/showthread.php/145958-HP-Microserver-N54L-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%B1

τοσο που το λεω θα νομιζουν οτι θα παρω προμηθεια :)

δες λιγο και τη συνομιλια με τον priestrunner πιο πανω, που ειχε συζητηθει αρκετα διεξοδικα το θεμα. Τα μηχανακια που αναφερεις ειναι πολυ πολυ υποδεεστερα του hp, απλα προσφερουν την ευκολια της ετοιμης λυσης. Δες λιγο αυτο το νημα http://avclub.gr/forum/showthread.php/114886-HP-ProLiant-MicroServer-N54L-Synology-DS-%28XPEnology%29-L-F-E
και αν πιστεψεις οτι μπορεις να τα κανεις τοτε βουρ για τον hp.

Έχουν δυσκολία στο στήσιμο ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όπως ξέρεις και από άλλα post μου είμαι αρκετά άσχετος. Η δουλειά που θέλω να κάνω είναι απλά το streaming ταινιών. Επειδή έχω δώσει κι άλλα χρήματα για powerlines, switch , σκληρούς, καλώδια κλπ θα ήθελα να είναι κάτι οικονομικό. Δεν αμφιβάλω ότι αυτά που μου πρότεινες είναι πολύ καλύτερα. Μου χρειάζονται όμως; και κυρίως, δεν έχω το κουράγιο και τον χρόνο να ξενυχτίσω στο διάβασμα και στην προσπάθεια για να το στήσω. Οπότε με αυτά τα κριτήρια ζητώ την έμπειρη γνώμη σας.

μαλλον το πιο ευκολο στησιμο αλλα και στην χρηση τους ειναι synology/qnap.
κοστιζουν ομως λιγο παραπανω..

Μια χαρά θα σε καλύψουν τα nas που πρότεινες. Εγώ φαντάσου κάνω αυτό που θέλεις με το zyxel, ένα μικρότερο μοντέλο και παίζει 24 ώρες το 24ωρο και κατεβάζει συγχρόνως.
Αν στο μέλλον αυξηθούν οι απαιτήσεις σου, τότε δοκίμασε τον hp
Ο φίλος ήθελε να στριμαρει σε 5 TV και να καταγράφουν 10 κάμερες.
Εσύ θες απλά να στριμαρεις σε μια tv.

Νομίζω ότι θα καταλήξω στο zyxel σε συνδυασμό με έναn 3tb Red .

εγω το πηρα πριν 2-3 μηνες και ειμαι υπερευχαριστημενος...Η χρηση που κανω ειναι ακριβως αυτη που θελεις κ εσυ..
Δεν νομιζω οτι για τις αναγκες σου θα χρειαστεις κατι ακριβοτερο...

Είναι καλή επιλογή ο red γι αυτό που θέλω ;
Και κάτι ακόμη , οι Red με τους Caviar Red είναι το ίδιο πράγμα ; Βλέπω σε άλλα καταστήματα αναφέρεται με την μία και σε άλλα με την άλλη ονομασία.

Οχι, ποτέ.
Τις περισσοτερες ταινιες τις στριμαρω μεσω htpc (για θεαση στον προβολεα), οποτε δεν τίθεται θεμα υποτιτλων.
Τις υπολοιπες τις στριμαρω μεσω της Samsung smart tv και επισης δεν εχω πρόβλημα.

Μεσω smart tv θα παιξεις;

Πάρε ένα Synologάκι με 2 bay να βρεις την υγειά σου. Επένδυση είναι. Έχει και 3 usb (3.0 οι 2) και κοτσάρεις και εξωτερικούς αργότερα.

Μια που το ανέφερες η τηλεόραση μου LG 49 LF630V ενώ βλέπει το pc δεν βλέπει τον κοινόχρηστο φάκελο από τον εξωτερικό σκληρό . Βλέπει τα πάντα πάνω στον mede8er (usb stick και εσωτερικό σκληρό του mede8er) και παίζει τα πάντα εκτός από BD-ISO αλλά χωρίς υπότιτλους !!!!
Είναι λίγο off topic αυτό που γράφω γι αυτό θα το βάλω σε νέο νήμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάρε ένα Synologάκι με 2 bay να βρεις την υγειά σου. Επένδυση είναι. Έχει και 3 usb (3.0 οι 2) και κοτσάρεις και εξωτερικούς αργότερα.

Δεν αντιλέγω , το θέμα είναι τι περισσότερο θα μου προσφέρει σχετικά με αυτό που ζητάω .

Last edited:
Ποια είναι η διαφορά των "play" nas της Synology με αυτούς που δεν είναι "play"?
π.χ. DS214 vs DS214play
Ρωτάω διότι ψάχνομαι για nas με streaming δυνατότητες και θαθελα να ξέρω τι παραπάνω προσφέρουν όσα γράφουν "play" και δεν κάνουν τα υπόλοιπα.
Ευχαριστώ

Ποια είναι η διαφορά των "play" nas της Synology με αυτούς που δεν είναι "play"?
π.χ. DS214 vs DS214play
Ρωτάω διότι ψάχνομαι για nas με streaming δυνατότητες και θαθελα να ξέρω τι παραπάνω προσφέρουν όσα γράφουν "play" και δεν κάνουν τα υπόλοιπα.
Ευχαριστώ

https://www.synology.com/en-global/products/compare/DS215+/DS216play/DS216/DS216se

Η σειρα se ειναι η πιο αδυναμη, που αν θυμαμαι καλα την προοριζουν ως καταγραφικο καμερων (οχι ομως πως δεν κανει και αλλες δουλειες). Το 21Χ (οπου Χ ειναι η καθε γενια) ειναι η "κανονικη" σειρα. Τα play εχουν πιο δυνατο cpu και υποστηριζουν hardware transcoding, αλλα μονο απο την εφαρμογη ds video. Τα plus (+) ειναι τα πιο "επαγγελματικα" τους (π.χ. 2 ethernet ports, esata). Δες και τι παιζει με τις usb πορτες τους γιατι εχουν και εκει μικροδιαφορες.

Σε επιπεδο λειτουργικο, ολα τρεχουν το ιδιο (DSM)

Η διαφορά που βλέπω είναι πως τα "play" έχουν Hardware Transcoding Engine.
Τα υπόλοιπα που δεν διαθέτουν Hardware Transcoding Engine, που υπολοίπονται σε ότι αφορά την αναπαραγωγή ταινιών μέσω οικιακού δικτύου;