Ποιό NAS server να πάρω?

Παιδιά μια βοήθεια και από εδώ.....Ο Server μου πλησιάζει στα τελειώματα. Σκέφτομαι ότι δεν αξίζει η αναβάθμιση και λέω να πάω απευθείας σε NAS. Με ενδιαφέρει να έχει 2 Bay και θα μοιράσει αρχεία βίντεο, μουσικής σε 3 media player σπίτι. Ζαχαρώνω και το QNAP TS-251 & TS-251+ αλλά και τα αντίστοιχα Synology.Ερώτηση 1η: Για τις απαιτήσεις μου ποιά είναι η καλύτερη VFM επιλογή; 2η: Από Ελλάδα από που αγοράζουμε ή πάμε αναγκαστικά για Amazon κλπ;

Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς λίγο πάρε έναν Microserver Gen8 και βάλε XPEnology. Θα έχεις 2 παραπάνω drive bays, περισσότερη μνήμη και περισσότερο γκάζι (σε σχέση με το αντίστοιχης (και μεγαλύτερης) τιμής Synology).

Αν βαριέσαι, πάρε ένα Synology DS216+.

Για τα Synology και τα QNAP υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα με ανεκτές τιμές σε σχέση με το εξωτερικό (και τις δυο μάρκες τις φέρνει η ίδια αντιπροσωπεία).

Microserver Gen8 βρίσκεις εύκολα στο skroutz από ~230 .

Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς λίγο πάρε έναν Microserver Gen8 και βάλε XPEnology. Θα έχεις 2 παραπάνω drive bays, περισσότερη μνήμη και περισσότερο γκάζι (σε σχέση με το αντίστοιχης (και μεγαλύτερης) τιμής Synology).

Αν βαριέσαι, πάρε ένα Synology DS216+.

Για τα Synology και τα QNAP υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα με ανεκτές τιμές σε σχέση με το εξωτερικό (και τις δυο μάρκες τις φέρνει η ίδια αντιπροσωπεία).

Microserver Gen8 βρίσκεις εύκολα στο skroutz από ~230 .

4 bay official και 5 bay αν βαλουμε ακομα εναν στην θεση του dvd-rom.
το gen7 υστερει σε επιδοσεις αλλα επαιρνε (ευκολα) μεχρι 6 δισκους.
το gen8 εχει καλυτερες επιδοσεις αλλα δυσκολα μπαινουν 6 δισκοι.

αν δεν χρειαζομαστε την καλυτερη cpu/μνημη αλλα χρειαζομαστε παραπανω θεσεις για δισκους ισως το προηγουμενο n54l (gen7) να ειναι καλυτερη επιλογη.

Απάντηση: Re: Ποιό NAS server να πάρω?

Δημήτρη.....γνωρίζεις εσύ ή κάποιος την διαφορά του + της Synology απ' το απλό 216. Και βέβαια ο λόγος που δεν θέλω να "λερώσω" τα χέρια μου και φεύγω από Server DIY είναι οτι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να αφιερώνω ώρες για ψάξιμο...

Re: Απάντηση: Re: Ποιό NAS server να πάρω?

Δημήτρη.....γνωρίζεις εσύ ή κάποιος την διαφορά του + της Synology απ' το απλό 216. Και βέβαια ο λόγος που δεν θέλω να "λερώσω" τα χέρια μου και φεύγω από Server DIY είναι οτι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να αφιερώνω ώρες για ψάξιμο...

DS=diskstation, RS= rackstation
το πρωτο νουμερο/νουμερα ειναι τα bay πχ 215+ = 2 bay
τα 2 τελευταια νουμερα ειναι η χρονια παραγωγης πχ 215+ = 2 bay, μοντελο του 2015
τα + εχουν καλυτερες επιδοσεις (cpu/μνημη) απο αυτα χωρις +

Έχει compare products ή synology's στο site της που εξηγεί ακριβώς τις διάφορες. Αν θυμάμαι καλά ο ακριβότερος έχει και κανένα usb3 παραπάνω

Ευχαριστώ....σόρυ για την τεμπελιά να ψάξω.:smash:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη αν κατάλαβα καλά η λύση που προτείνεις είναι HP Microserver Gen8.....δλδ...καλύτερα specs (cpu + RAM) σε πιο φθηνή και προσβάσιμη εκδοχή από Ελλάδα το οποίο θα τρέχει το λογισμικό των Synology με κάποια tweaks;

Re: Απάντηση: Ποιό NAS server να πάρω?

Ευχαριστώ....σόρυ για την τεμπελιά να ψάξω.:smash:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη αν κατάλαβα καλά η λύση που προτείνεις είναι HP Microserver Gen8.....δλδ...καλύτερα specs (cpu + RAM) σε πιο φθηνή και προσβάσιμη εκδοχή από Ελλάδα το οποίο θα τρέχει το λογισμικό των Synology με κάποια tweaks;

http://avclub.gr/forum/showthread.p...icroServer-N54L-Synology-DS-(XPEnology)-L-F-E

Λοιπόν παιδιά μία ερώτηση από πολλές που ίσως ακολουθήσουν: έχω παραγγείλει το qnap 251+ (παραλαβή το σάββατο) και ένα δίσκο 4τβ wdred. Μπορώ να τον κουμπώσω μόνο του αρχικά και μετά να προσθέσω ένα δεύτερο για raid 1? αν όχι θα πρέπει να επιλέξω κάποια άλλη "ουδέτερη" ρύθμιση και μετά με την προσθήκη του δεύτερου να ολοκληρώσω την διαδικαςία; Ευχαριστώ!

Λοιπόν παιδιά μία ερώτηση από πολλές που ίσως ακολουθήσουν: έχω παραγγείλει το qnap 251+ (παραλαβή το σάββατο) και ένα δίσκο 4τβ wdred. Μπορώ να τον κουμπώσω μόνο του αρχικά και μετά να προσθέσω ένα δεύτερο για raid 1? αν όχι θα πρέπει να επιλέξω κάποια άλλη "ουδέτερη" ρύθμιση και μετά με την προσθήκη του δεύτερου να ολοκληρώσω την διαδικαςία; Ευχαριστώ!
Τι έγινε τελικά, το έστησες το TS-251+;
Σχετικά με το ερώτημά σου, ώστε να εντάξεις νέο δίσκο στο σύστημα, θα πρέπει να ακολουθήσεις την διαδικασία hdd migration.
Έχω το 451+, αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι...

Ναι φίλε μου, το πήρα!! το προηγούμενο σάββατο! μετά από μια μικρή δυσκολία στην εγκατάσταση που μου έκοβε το ίντερνετ στις άλλες συσκευές, τώρα δουλεύει ρολόι.! και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αρχή (ευτυχώς με βοήθησε ένας ΙΤ στη δουλειά, μια ελλιπής ρύθμιση στα σέττινγκς του network) αλλά τώρα οκ. παίζω λίγο με το Kodi μέσω HDMI, τη βρίσκω πολύ καλή πατέντα αυτή για να στριμάρω ταινίες στην TV, μέχρι τώρα κατέβαζα, αλλά μέσω streaming δεν είχα ασχοληθεί και οι ταινίες που μπορείς να έχεις πρόσβαση τελικά είναι ανεκτά ικανοποιητικές... ευχαριστώ για τη βοήθεια, σίγουρα θα τη χρειαστώ. το software αν και το είχα φοβηθεί αρχικά από αυτά που διάβαζα, τελικά μπορώ να πω ότι είναι οκ, θέλει το ψάξιμό του αναλόγως τι θέλεις να κάνεις αλλά σιγά σιγά θα προσαρμοστώ. θα γράψω εντυπώσεις στο thread της qnap που έχει πολλά infos...

Είμαι σε αναζήτηση για αγορά ενός NAS για μικρή επιχείρηση και έχω καταλήξει στον 216SE.
Κοίταγα όλη τη σειρά 216 και για τον 216+ αναφέρει ότι κάνει κρυπτογράφηση δεδομένων.
O 216SE δεν κάνει;

Είμαι σε αναζήτηση για αγορά ενός NAS για μικρή επιχείρηση και έχω καταλήξει στον 216SE.
Κοίταγα όλη τη σειρά 216 και για τον 216+ αναφέρει ότι κάνει κρυπτογράφηση δεδομένων.
O 216SE δεν κάνει;

Κι οι δύο κάνουν με διαφορετική υλοποίηση. Κοίτα εδώ : https://www.synology.com/en-global/products/compare/DS216+/DS216se

Καλημερα

Μπορει καποιος να μου πει εαν ο το nas d link 320l υποστηριζει το trassmision ???

Ευχαριστω