Ποιο ψυγείο να πάρω?

Re: Ποιο ψυγειο να πάρω?

Liebherr εχω ψυγειο και ξεχωριστω καταψυκτη
Ειναι αψογα και τα δυο
Κατασκευης Γερμανιας λεει
ΤΟ θεμα ειναι το ψυγειο το ειχα αγορασει το 2003 1700 ευρω , τοσο εχει και τωρα
Απλα ειδα και κατασκευης Αυστριας πιο φθηνα και δεν ξερω γιατι
Inox μιλαω παντα

Είναι τι θα σου κάτσει.

Εγω εκανα το λάθος να αγοράσω Pitsos παρασυρόμενος από την προηγουμενη εμπειρία μας από την μαρκα αυτή (απροβληματιστα επι δεκαετίες). Οταν μου το παρέδωσαν είχε μια λακούβα στο πλαι (την οποία δυστυχώς δεν πρόσεξα κατά την παραλαβή). Οταν το εβαλα μπροστά ύστερα από λίγες ώρες, διαπίστωσα ότι κάνει απίστευτο θόρυβο, σαν καράβι. Περιττό να σας πώ ότι πέρασαν 5 μήνες απίστευτης ταλαιπωρίας για να καταφέρω το αυτονόητο, να μου το αντικαταστήσουν με νέο μιας και μου παρέδωσαν χτυπημένη συσκευή. Το κατάστημα ηλεκτρικών με έκανε μπαλάκι στην Πιτσος, και η Πίτσος στο κατάστημα ηλεκτρονικών για μήνες, γιατι κανείς δεν ήθελε να φορτωθεί το προβληματικό ψυγείο. Λες και θα τους κόστιζε πολύ η αντικατάσταση ενός πλαινού πανελ. Τελικά αντικαταστάθηκε με νέο όπου κι αυτό κάνει σαν καράβι βέβαια. Και μετρώντας με το ντεσιμπελόμετρο στο 1 μέτρο μετρούσα καμια 15ριά db πάνω από την ονομαστική τιμή. Η επόμενη σειρά υποτίθεται ότι βγηκε πιο αθορυβη, εγώ έμαθα να ζω με τον θόρυβο. Δυστυχώς δεν μπορουσα να πάω σε κάτι άλλο λόγω διαστάσεων (185x70x60). Απαράδεκτο για σύγχρονο ψυγείο, την στιγμή που άλλα ψυγεία στην οιγοκένεια 10 και 20 χρόνων ειναι εντελώς αθόρυβα. Αυτό που έχω να πώ, είναι μην εμπιστεύεστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πάρτε κάτι που το έχει ακριβώς ίδιο κάποιος γνωστός σας και εμπιστεύεστε την μαρτυρία του.

Για τα Miele, συνάδελφος που είχε τετοιο, του κάηκε περισυ το ενα μοτέρ (ψυγείο πενταετίας) και του ζήταγαν τρελλά λεφτα για την επισκευή. Τα πήρε στο κρανίο και το πέταξε, κι αγορασε με λίγα χρηματα παραπάνω ενα LG. Γενικώς δεν αξίζει να δίνεις πολλά λεφτά για να πληρωνεις brand name..

Πίτσος.
έχω ένα που δουλεύει ασταμάτητα από το 1984 και από το 2000 ως δεύτερο στο υπόγειο.
Εδώ και μερικά χρόνια κάνει όντως σαν καράβι αλλά πλέον το ακούει μόνο ο σκύλος.

Re: Απάντηση: Re: Ποιο ψυγειο να πάρω?

Καλό αυτό. Σε ποιο μοντέλο της LIEBHERR αναφέρεσαι?

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=37081

Αυτό (αλλά νομιζω οποιο και να παρεις απο την ιδια σειρα, δεν θα σε απογοητεύσει..) Αρκει να σου φτανουν οι χώροι, αλλιως πρέπει να πας σε μεγαλύτερη κατηγορία..

Απάντηση: Ποιο ψυγειο να πάρω?

Άσχετο λίγο με αυτά που ζητάει ο φίλος αλλά μια και το έφερε η κουβέντα θα σας πω μόνο το αν μιλάμε για ψυγεία σε καταστάσεις ανεξαρτήτως κόστους τότε μιλάμε μόνο , το τονίζω ΜΟΝΟ , για GENERAL ELECTRIC.

Άσχετο λίγο με αυτά που ζητάει ο φίλος αλλά μια και το έφερε η κουβέντα θα σας πω μόνο το αν μιλάμε για ψυγεία σε καταστάσεις ανεξαρτήτως κόστους τότε μιλάμε μόνο , το τονίζω ΜΟΝΟ , για GENERAL ELECTRIC.

Καλά άστο ....μύθος κι αυτό. Δύο έχω ένα 25άρι και ένα 27άρι.... να σου αρχίσω από τα αλλαγμένα μοτέρ, από τα σωληνάκια παροχής νερού που σπάνε σε ανύποπτο χρόνο και έτσι και λείπεις διακοπές θα έχει γίνει το σπίτι πισίνα, από βλάβη θερμοστάτη....

για General Electric συμφωνώ μόνο άπο άποψη αποθηκευτικού χώρου που δεν τα πλησιάζουν ούτε miele ούτε ξεMiele.

Εμεις απο το 2005 εχουμε αυτο

Σχετικα αθορυβο, μονο το καλοκαιρι κανει λιγο παραπανω απο το υπολοιπο ετος θορυβο.
Κανενα απολυτως προβλημα. Μαλιστα τοτε που το ειχαμε παρει ηταν το μοναδικο ψυγειο που δεν εκανε στην επιφανεια του δακτυλιες (εχε το υπ´οχιν σου)

Αν ξανααγοραζα παντως ΔΕΝ θα επαιρνα διπορτο (διπλα διπλα οι πορτες), επειδη ενω η καταξυψη βολευει, ο χωρος της συντηρησης δεν χωραει την ταψαρα με το απιθανο cheesecase (ροδακινο) που μου φτιαχνει η γυναικα μου.. (ευτυχως εχω και ενα general electric στην αποθηκη ;-) )

Το going strong παει στο πιτσος princess που εχει η Μανα μου απο το 1966, δεν εχει παψει στιγμη να δουλευει, οκ θελει που και που την αποψυξουλα του, αλλα ειναι σκυλι μαυρο.
Πριν καμια 10αρια χρονια του αλαξαμε λαστιχο στην πορτα. Τιποτε αλλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιο ψυγειο να πάρω?

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=37081

Αυτό (αλλά νομιζω οποιο και να παρεις απο την ιδια σειρα, δεν θα σε απογοητεύσει..) Αρκει να σου φτανουν οι χώροι, αλλιως πρέπει να πας σε μεγαλύτερη κατηγορία..

Ακριβως αυτο πηρα κι εγω. Το περιμένω αυριο το πρωι.

Μετακομιζω και εγω τωρα, και θελω να παρω ψηγειο και φουρνο για το σπιτι.
Ποιες ειναι οι καλες μαρκες, και απο που τωρα αξιζει να παρω ξερει κανεις?
Η ειμαι σε λαθος forum :)

Παύλο με βοηθάς στις olympus και όχι μόνο τώρα ήρθε η σειρά μου να βοηθήσω.
Ψυγείο όπως λένε όλοι κοίτα μόνο για Liebherr.
Φούρνο όταν λες, θέλεις φούρνο και μάτια μαζί ή μόνο φούρνο;
Ελεύθερο ή εντοιχισμένο;

Εγω πάντως εδώ και 5 χρονια εχω το LG και ειναι φοβερο.
Τέλεια ψύξη, καθόλου μυρωδιες πάνω στα τρόφιμα και η θήκη που έχει για τα λαχανικα και φρουτα ειναι αλλο πράγμα.
Τα κρατάει πραγματικά σαν φρέσκα ακομα και μετα απο 2 εβδομαδες, ενω σε ένα Miele 10 ετιάς μαυριζαν στις 5 μερες

για φουρνο μαλλον μετα, δεν εχω αποφασισει ακομα!:))
Για Liebherr θα κοιταξω, γενικα αγορα απο skroutz καλυτερα η υπαρχουν καπια συγκεκριμενα μαγαζια?

Μια παρατήρηση από μένα: κοιτάζοντας κι εγώ προς Liebherr ψυγείο (και όχι μόνο) παρατηρώ ότι δε βρίσκεις μοντέλα με χωρητικότητα πάνω από 500 λίτρα (και πολλά λέω!). Εννοώ το κλασικό ψυγείο, ψύξη από κάτω κατάψυξη από πάνω. Το παλιό ψυγείο που είχα (το οποίο δουλεύει μια χαρά) έχει χωρητικότητα 600+ λίτρα. Τι γίνεται, αρκούνται όλοι με 450 το πολύ; Εγώ πάντως θέλω μεγαλύτερο...

Σε τέτοιες χωρητικότητες πάντως μόνο κάτι Sharp και Hitatchi έχω βρει... Εννοείται πάντα για ενεργειακή κλάση Α και πάνω... Φαντάζομαι ένας παράγοντας είναι η αυξημένη μόνωση που έχουν, η οποία τους αφαιρεί χώρους, αλλά και πάλι δε δικαιολογείται να μη βγαίνει έστω κι ένα μοντέλο με μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τα Liebherr ειναι τα μεγαλυτερα μονοπορτα ψυγεια και βγαινουν σε διαστασεις μεχρι 75 cm φαρδος και 200cm υψος.
Τα υπολοιπα "μεγαλα" ειναι διπορτα (ντουλαπες) και για πολλους αβολα γιατι εχουν διαιρεμενο χωρο.
Τα Liebherr εχουν ενα μοτερ για την καταψυξη και δευτερο μοτερ για την συντηρηση.
Προσφατα ηθελα πολυ να αγορασω ενα τετοιο (200X75 cm), αλλα χρειαζοτανε εξτρα γερανο, για να ανεβει απο το .....μπαλκονι.
Καμια εταιρια δεν το ανεβαζε απο τις σκαλες.
Ετσι αρκεστηκα σε ενα bosch, που αν και με ενα μοτερ, τα παει μια χαρα και αυτο. Ειναι αρκετα αθορυβο και αποδιδει σωστη ψυξη.
Προτεινω καταψυξη κατω, συντηρηση επανω.

κουφαθηκα!! δεν ηξερα οτι υπηρχε τετοια κατηγορια στο φορουμ :p
Παρε LG.Το καλυτερο μου ως τωρα μετα απο 3 που εχω αλλαξει (3 γαμους :D):p

skysound, γιατι καταψυξη κατω, συντηρηση επανω?
εμενα η μανα μου :) μου λεει το αντιθετο , καταψυξη πανω, συντηρηση κατω:))
οποτε η LG η Liebherr μεχρι στιγμης

Για τα δίπορτα συμφωνώ... Πολύ άβολα. Μεγάλα μεν αλλά δεν μπορείς να χωρέσεις πχ μεγάλα ταψιά. Πολλή σπατάλη χώρου, να μου λείπει. Επίσης και για κατάψυξη κάτω δεν το συζητάω καν. Μακράν ό,τι πιο άβολο (για μένα). Η κλασική διάταξη (συντήρηση κάτω, κατάψηξη κάτω) είναι το καλύτερο για τα δικά μου γούστα.

Πάντως για Liebherr 2μετρα δεν ήξερα. Αλλά και πάλι πολύ άβολα βρε παιδί μου. Και καλά για μας, οι κοπέλες που συνήθως είναι και μικροκαμωμένες πώς να βολευτούν με 2μετρο ψυγείο; Χάθηκε ο κόσμος να το κάνουν πιο κοντό και πιο φαρδύ;

Στα διμετρα το τελευταιο ραφι ειναι στο 1,75 οποτε σχεδον δεν υπαρχει προβλημα.
Και οι χωροι των υπολοιπων ραφιων με 70 πονους φαρδος ειναι πολυ ευρυχωροι και σπανιως ειναι γεματοι.
Τουλαχιστον τα αλλα μελη της οικογενειας που δεν ειναι και τοσο υψηλοσωμα δεν ανεφεραν ουδεποτε προβλημα.

Η συντηρηση επανω ειναι must για ενα πολυ βασικο λογο: Λειτουργικοτητα. Ανοιγεις το ψυγειο και τα βλεπεις ολα μπροστα σου. Δεν χρειαζεται να σκυβεις η να κανεις βαθυ καθισμα για να δεις, να χρησιμοποιησεις, και να τακτοποιησεις το περιεχομενο σχεδον ολων των ραφιων.

Το προηγουμενο ψυγειο ειχε την συντηρηση κατω και ηταν φοβερη ταλαιπωρια σε σχεση με το καινουργιο που τα εχω ολα μπροστα μου και δεν χρειαζεται να σκυβω ποτε. (εξαιρουνται τα κατεψυγμενα, μια στις τοσες)

Last edited: