Ποιο τουτου μεχρι 20000;

Φυσικα. Εγω λυπαμαι να πουλησω ενα αυτοκινητο σε τοσο λιγο διαστημα. Το θεωρω χασιμο χρηματων. Βεβαια επιλεγω και το αυτοκινητο ωστε να το κρατησω και πολυ.

Α ρε που καταντησαμε κι εμεις. Να αλλαζουμε το αυτοκινητο σαν να ναι πετσετακι :P
 
Κι εγώ ψηφίζω Mazda 6 ή Avensis (πάντα το 1.8, αν είναι κάτω από 20000) σε περίπτωση που μιλάς για οικογενειακό τέτοιου... βεληνεκούς. Αλλιώς Focus.
 
Ρε κάτι προβλήματα που έχουν κάτι άνθρωποι. Πάρε ρε το 407 και τελείωνε. Τόσα χρόνια στο 206 του έχεις βγάλει την παναγία και σε έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, τί θέλεις να πειραματιστείς με άλλες μάρκες. Εξάλλου είσαι και γνωστός αντιγερμανός. Πάντως χωρίς πλάκα πιστεύω ότι το 407 είναι το πιο όμορφο οικογενειακό που κυκλοφορεί σ' αυτή την κατηγορία τιμής ,με τον καλύτερο εξοπλισμό, και τώρα με τους 125 ίππους πιστεύω ότι δεν έχει αντίπαλο.


Αν δεν παινεψεις το σπίτι σου...-bye-
 
Ως προς τους χωρους και την ευκολια φορτωσης εγω εχω ξεχωρισει το Octavia5 και το mondeo το 5θυρο.
Στο πρωτο με χαλαει λιγο το κακο ονομα που ειχε στο παρελθον η εταιρια (που σαφως ΔΕΝ εχει καμια σχεση με την σημερινη της εικονα κι αξιοπιστια αλλα...). Με προβληματιζει επισης το κατα ποσο θα κινειται αξιοπρεπως σε πληρη φορτωση με τον 1.6 κινητηρα (χαθηκε να βαλουν κι εδω τον 1.4 tsi ή τον 1.8 turbo; )
Στο δευτερο με χαλαει το οτι αλλαζει μοντελο το καλοκαιρι.
Προσωπικα Αγγελε κοιταζω μονο για 5θυρα ωστε να μπορω να εκμεταλλευτω το 100% του χωρου αποσκευων (για να μην πω το 120% βγαζοντας την εταζερα...)
 
Μία ψήφο και απο μένα για το υπεροικογενειακό Οκτάβια ! Ακόμα και το προηγούμενο μοντέλο με τον 1.8Τ είναι κάτω απο το ποσό που ανακοινώνεις ...
 
Προσωπικα Αγγελε κοιταζω μονο για 5θυρα ωστε να μπορω να εκμεταλλευτω το 100% του χωρου αποσκευων (για να μην πω το 120% βγαζοντας την εταζερα...)

Δεν έχω τεχνικές γνώσεις για να σου προτείνω κάποιο μοντέλο έναντι κάποιου άλλου, αλλά από προσωπική πείρα και καθώς μιλάς για τετραμελή οικογένεια θα συμφωνήσω με το Φίλιππο πως ό,τι κι αν διαλέξεις θα πρέπει να είναι πεντάθυρο. Μπορεί ένα σεντάν να χωράει στα χαρτιά περισσότερα λίτρα, αλλά το πεντάθυρο γίνεται άνετα βανάκι όταν το χρειαστείς. Με πεντάθυρο astra έχω κουβαλήσει πλυντήριο, μικροέπιπλα κλπ. Ωφέλιμο μήκος χώρου αποσκευών με καθίσματα κάτω 1,5m, και ύψος όσο επιτρέπει το πίσω παρμπρίζ. Αν έχεις και μωρά βγάζεις την εταζέρα και βάζεις το καρότσι σχεδόν όρθιο :grandpa:
 
και πού να δεις τι χωράει ένα στέισον... και μάλιστα όχι κανένα από τις παλιές "καρότσες" αλλά κάποιο από τα καινούργια, τα σουλουπωμένα (V50 πχ)
 
Ο αδερφός μου πούλησε το γερασμένο daewoo nubira station wagon και πήρε το Scoda Octavia 5 station wagon 1.6... Το μετάνοιωσε πολύ γρήγορα. Η τελευταία του φράση στην άσχημη κριτική πού έκανε για το (6 μηνών) αυτοκίνητό του ήταν : " Δυστυχώς τις λεπτομέρειες που πραγματικά μετράνε σε ένα αυτοκίνητο και το ξεχωρίζουν από ένα άλλο δεν τις γράφει ποτέ κανένα περιοδικό... και δυστυχώς τις κακές τις ανακαλύπτεις πάντα πρώτος εσύ μόλις το αγοράσεις..." Εγώ απ'οτι είδα με μια πρόχειρη ματιά, οι διάφορες θήκες για μικροπράγματα ήταν απελπιστικά μικρές, δεν υπήρχε ούτε καν διαχωριστικό δίχτυ μεταξύ επιβατών και χώρου φόρτωσης, ο καθρέφτης κολλημένος στο παρμπρίζ (νομίζω) και περιορισμένη ορατότητα λόγω καθρέφτη μπροστά δεξιά... οταν του τα επισήμανα, μου είπε "είναι κι άλλα, είναι κι άλλα..." Οσα ξέρει ο νοικοκύρης...
 
Last edited:
Αν δεν είχες οικογένεια και οτι συνεπάγεται αυτό θα σου έλεγα δαγκωτό Ford Focus 1.6

Στην προκειμένη περίπτωση θα πρότεινα

α) Avensis 1.8 (δεν ξεχωρίζει κάπου αλλά τα κάνει όλα σε πολύ καλό βαθμό)
β) Mazda 6 2.0 (το είχα σαν ιδιώτης και το πούλησα αναγκαστικά οταν πήρα εταιρικό). Εξαιρετικο αυτοκίνητο για όσους ξέρουν (και πολύ όμορφο :music-smiley-005: )

Δεν θα έπαιρνα Golf σε καμμία περίπτωση και ας έβγαζε 200 ιππους από 1000 κυβικά.

Δες και το Octavia (δεν έχω ιδια γνώση αρα δεν μπορώ να πώ +/-)
 
Ωραίο το Mazda 6 2.0 αλλά χλωμό το κόβω να είναι κάτω από 20k. Μάλλον για το 1.8 είναι πιο πιθανό να έχει τέτοια τιμή.
 
έχει βγει και το νέο Corolla 1.6 αν ενδιαφέρεσαι για μικρότερο αμάξωμα.
 
Με μπερδεψατε ορε!!-bye-

Δεν με συγκινουν εμφανισιακα τα Ford, Skoda και Toyota...

Το MAzda 6 μου αρεσει...
οπως και αυτα που ανεφερα αρχικα (Golf, Peugeot)
ΜΑλλον οχι σε station (αφου η 156 δεν βγαινει πλεον).
 
Δεν ξέρω κατα πόσο αν τα γκάζια είναι το πρώτο που σκέφτεσαι , πάντως οικογενειακό ταξιδιάρικο υπεράνετο και στην τιμή που θέλεις είναι και το Citroen C5 1.8 Prestige αλλά έχει 125 άλογα μόνο.
 
Σε σχεση με τα Citroen μου αρεσουν περισσοτερο τα Peugeot.


Αλήθεια το TSI το εχει κανεις? Ας μας δωσει μερικες εντυπώσεις...

Οπως και το 407 με τα 125 αλόγατα αν το εχει κανεις...
 
ΟΙ κινητήρες είναι οι ίδιοι για το γκρούπ PSA, απλα στη citroen θα βρείς proprietary τεχνολογίες όπως η ανάρτηση Hydractive III κτλ.

ΤΟ 407 το έχει ο πατέρας ενός φίλου μου και έτυχε να κάνουμε ταξίδι απο Καβάλα για Θεσσαλονίκη. Πολύ άνετο και γρήγορο . Ξεκούραστο ταξίδι. 4 άτομα μέσα και τα πράγματα μας τα χώρεσε όλα. Τώρα απο οδηγική συμπεριφορά κτλ μόνο όσοι το έχουν οδηγήσει αρκετά μπορούν να σου πούν.
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιο τουτου μεχρι 20000;

Με μπερδεψατε ορε!!-bye-

Δεν με συγκινουν εμφανισιακα τα Ford, Skoda και Toyota...

Το MAzda 6 μου αρεσει...
οπως και αυτα που ανεφερα αρχικα (Golf, Peugeot)
ΜΑλλον οχι σε station (αφου η 156 δεν βγαινει πλεον).

Πάρε την 159 και πες του αφεντικού ότι έγινε λάθος παραγγελία.
 
Γιατί να μην διαβάσεις τη γνώμη των πολλών;
Από το www.vwclub.gr (σε περίπτωση που βαριέσαι να κάνεις εγγραφή),πάρε μια
πρώτη γεύση.

"Προχτες παιδια πηρα το καινουριο μου TSI, παρολ' αυτα η χαρα μου εχει επισκιαστει απο κατι, που θα σας το περιγραψω παρακατω για να μου δωσετε τα φωτα σας, το οποιο δεν μου φαινεται καθολου φυσιολογικο.

Το προβλημα ειναι κατα την εκκινηση απο σταση. Καθ'ολη την διαρκεια της αποσυμπλεξης, δηλαδη απο την στιγμη που αρχιζω να αφηνω τον συμπλεχτη μεχρι να φυγει εντελως το ποδι μου απο αυτον, αισθανομαι και ακουγονται τρανταγματα απο το αμαξι και δειχνει σαν να δισταζει, σαν να δυσκολευεται το αμαξι να ξεκινησει. Μαλιστα τα τρανταγματα ειναι τοσο εντονα που γινονται αντιληπτα και απο τους συνεπιβατες.

Η δυσκολια να εκκινησει γινεται ακομα πιο εντονη σε δρομο με κλιση. Μου δινει την εντυπωση οτι αμα παω να εκκινησω σε δρομο με μεγαλη κλιση ισως και να μην τα καταφερω.

Εν κινηση, κατα τις αλλαγες ταχυτητων δεν εχω παρατηρησει κατι.

Λεω απο δευτερα να το παω να το κοιταξουν γιατι δεν μου φαινεται καθολου φυσιολογικο αυτο και ειναι και πολυ κουραστικο στην οδηγηση.

Εχετε καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?Τρελαινομαι και μονο στην ιδεα οτι καινουριο αμαξι και θα μπλεξω απο τωρα με συνεργεια"


" καταρχήν φίλε καλορίζικο κ καλοτάξιδο το γκολφάκι σου! καλά χιλιόμετρα!

το κακό όπως φαίνεται είναι γενικότερο, πολλά άτομα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα, χωρίς να έχω βγάλει προσωπικά συμπέρασμα το τι ακριβώς φταίει! κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, αν κ έχω 1,5 χρόνο το αμάξι δεν το έχω ψάξει,θα πάω κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες να το δω.

αρχικά δεν μου κίνησε την περιέργεια, θεώρησα πως είναι φυσιολογικός αυτός ο θόρυβος,γιατί δεν είναι κ ιδιαίτερα έντονος (γίνεται όμως όταν ξέρεις πως κάτι δεν πάει καλά biggrin.gif ), ώσπου άρχισε ο αδερφός μου να μου λέει πως ενώ βρισκόταν έξω από το αυτοκίνητο κ εγώ ξεκινούσα άκουγε κατι έντονο που δεν είναι φυσιολογικό , σα;ν να συντονίζεται κ τρίζει όλο το αμάξι! ίσως βάσεις αμορτισέρ, ίσως βάσεις μηχανης..
αν βγάλεις άκρη ενημερωσέ μας για να ξέρουμε κι εμείς!!"

"Πάντως αυτο που περιγράφετε δεν το έχω καταλάβει να το κάνει το δικό μου TSI.
baby.gif"

"Παιδια πηγα σημερα το αμαξι στο συνεργειο, το οδηγησαν και διαπιστωσαν αμεσως οτι κατι δεν παει καλα.

Μου ειπαν οτι πρωτη φορα ερχονται αντιμετωποι με ενα τετοιο προβλημα!

Για να μην τα πολυλογω, μου ειπαν να το ξαναπαω την Δευτερα γιατι ελειπε ο αρχιτεχνιτης και δεν ηθελαν να πειραματιστουν!

Αντε να δουμε, εμπλεξα ασχημα μου φαινεται "

"φίλε σου είπαν τι ακριβώς είναι? ο θόρυβος στο δικό μου μάλλον εντοπίστηκε κ είναι απ´το ρουλεμάν στο σασμάν!"


"Πηγα σε αλλη αντιπροσωπια σημερα και εφεραν κανα 2 γυρες το αμαξι και απεφανθην αλλαγη σετ αμπραγιαζ! Δεν ειχαν το ανταλλακτικο οποτε απο Δευτερα μου ειπαν.

Εχει πολυ βαβουρα ρε παιδια αυτη η αλλαγη? Ενας φιλος μου μου ειπαν οτι κατεβαζουν μηχανη για να το αλλαξουν! Ισχυει κατι τετοιο?

Σας φαινεται λογικο να εχει φυγει το αμαξι απο το εργοστασιο με ενα τετοιο σοβαρο προβλημα? Δεν τα δοκιμαζουν πριν τα διωξουν?"

"δεν κατεβάζουν μηχανή,κατεβάζουν όμως σασμαν.. εμένα μου το έχουν ήδη κατεβάσει μια φορά για αλλαγή κ λίπανση πειρακιου στο συμπλεκτη.η διαδικασία θέλει ένα ολόκληρο πρωινό αν έχουν στα χέρια τους το ανταλλακτικό κ έχει αρκετή φασαρία.

λογικό δεν είναι, έλα όμως που συμβαίνει.."

" μήπως max είσαι πολύ ψείρας? λέω εγώ τώρα ταπεινά"


"Ναι φιλε μου, ειμαι πολυ ψειρας και πιστευω οτι και εσυ στην θεση μου ετσι θα ησουν. Γιατι εχω σκασει 22.000 και αμαξι δεν εχω, γιατι ειναι παρκαρισμενο στο γκαραζ με προβλημα απο το εργοστασιο με 50χλμ στο καντραν.

Και δεν ειναι μονο αυτο. Εδω και μια βδομαδα χανω μεροκαματα απο την δουλεια μου για να τρεχω σε συνεργεια και να παιρνω απαντησεις που δειχνουν ερασιτεχνισμο, τυπου:πρωτη φορα ερχομαστε αντιμετωποι με τετοιο προβλημα, δεν εχουμε το ανταλλακτικο,κυκλοφορησε αφοβα το αμαξι και στην αλλη αντιπροσωπια να σου λενε μην το κουνας κτλ.

Αστρωτο το αμαξι και μπαινει ο καθε "ειδημων" μουτζουρης απο τα συνεργεια να του κανει test drive....Οι μαστωρατζες πιο πολλα χιλιομετρα εχουν κανει στο αμαξι απο μενα!

Και μετα απο ολα αυτα μου λες οτι ειμαι ψειρας? Καλα κανω και ειμαι και πιστευω οτι μεχρι τωρα αρκετα ψυχραιμος ημουν"


"Εμένα το GT μου κάνει έναν θόρυβο σαν να χτυπάνε μεταλάκια όταν είναι κρύο και το ξεκινάω... Αλλά μόλις ζεσταθεί σταματάει. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι αν σταματήσω σε ανηφόρα και το αφήσω στο ρελαντί για λίγο, μετά αρχίζει να "κουνάει" όλο το αμάξι σαν να ρετάρει η μηχανή (δεν ρετάρει όμως)... Φοβάμαι ότι ίσως τέτοια προβλήματα να έχουν να κάνουν με την στήριξη και το ζύγισμα της TSI μηχανής..."


"Αυτό με τα μεταλάκια που χτυπάνε το ακούς όταν ξεκινάς το αμάξι και επιταχύνει??? Κάτι τέτοιο μου φένετε οτι ακούω και εγώ μερικές φορές... huh.gif"

Η συνέχεια εδώ:
http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=14241&st=0
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο τουτου μεχρι 20000;

Πάρε την 159 και πες του αφεντικού ότι έγινε λάθος παραγγελία.

Τωρα με χτυπησες εκει που ποναω...:slapface:

Σωκρατη με ψιλοφοβησες τωρα...