Σκεφτομαι σοβαρα να την κανω για Παρισι τα Χριστουγεννα.
Επειδη ομως δεν εχω ξαναπαει, θα ηθελα τα φωτα οσων γνωριζουν για κανενα καλο ξενοδοχειο.
Το πρακτορειο που ρωτησα δουλευει με τα ακολουθα:
Εχει μεινει κανεις σε καποιο απο αυτα; Αν οχι, κανενα προτεινομενο;
Ευχαριστω!
Ελενα Bonjour! Αν θα εισαι εκει, θα χαρω να πιουμε κανενα cafe παρεα!
Καλημέρα Τάκη,
τα ξενοδοχεία δεν τα ξέρω όλα, αλλά αν μου πεις για ποιό σκέφτεσαι μπορώ να σου πω αν είναι ωραία και ενδιαφέρουσα η γειτονιά.
Τα Ηλίσσια Πεδία είναι υπέροχα φωτισμένα τα Χριστούγεννα αλλά πέραν των καταστημάτων δεν έχει δρομάκια κοντά για όμορφες βόλτες. Τη βρίσκω αρκετά κρύα ως γειτονιά.
Γύρω από το σταθμό Saint-Lazare (ΤΚ 75008, 75009, 75002) είναι σίγουρα πολύ καλά, γύρω από Saint-Michel επίσης, και φυσικά η Μονμάρτρη είναι κλασσική επιλογή (ΤΚ 75018 -ή και 75010).
Εμένα τον τελευταίο χρόνο όμως την καρδιά μου την έχει κλέψει το Marais (εβραϊκή συνοικία που μαζεύει και την gay κοινότητα, ΤΚ 75003, 75004). Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχεις προλαταλήψεις. Όμορφα μικρά εστιατοριάκια, μικρά μαγαζάκια με μοναδικά αντικείμενα, δρομάκια, τα παλαιότερα κτίρια του Παρισιού... Είναι κούκλα!
Τέλος, αν θες να μείνεις σε μία γειτονιά πιο λαϊκή για να δεις πως ζουν οι Παριζιάνοι και πού βγαίνουν, έλα στη γειτονιά μου, είναι πολύ όμορφη και έχει πάντα κάτι να ανακαλύψεις (75011).
Μη διστάσεις να με ρωτήσεις!
Joyeux Noël!
κοιτα του χρονου με τον Τακη θα παμε οι δυο μας εκει μιας και με 2 εκθεσεις στα καπακια οι γυναικες μας διωξανε!!!!!
ρε συ Ελενα Κ η περιοχη του πυργου ειναι κοντα σε αυτα που αναφερεις?
διοτι το Ηιlton στο Παρισι (μην γελας Τατιανα) ηταν πολυ ωραιο τοτε που πηγα εγω και σχεδον κατω απο τον πυργο
Πτερυγα Denon? Σε λιγο θα μου πεις οτι υπαρχει και πτερυγα Yamaha!!![]()
![]()
Το πρόβλημα είναι είναι ότι σε 6 μέρες δεν προλαβαίνεις να δεις σχεδόν τίποτα. Αν σκεφτείς ότι μια χρειάζεσαι μόνο για ένα μικρό μέρος του Λούβρου (θα προτείνω το Ελληνικό και το Αιγυπτιακό τμήμα)...
Σίγουρα θα πρέπει να δεις τη Sacre-Coeur. Ανεξαρτήτως θρησκευτικού αισθήματος, είναι επιβλητική. Ακριβώς δίπλα είναι η Monmartre. Κανόνισε να την περπατήσεις πρωί, για να χαζέψεις τους πλανόδιους ζωγράφους ή βράδυ για να φας σε ένα από τα bistrot. Δυστυχώς, όσο πάει χάνει την αίγλη και τη γραφικότητά της και τείνει να γίνει η δική μας Πλάκα.
Θα έλεγα να αποφύγετε τα πολυκαταστήματα. Είναι χάσιμο χρόνου και δε βρίσκεις τίποτα περισσότερο απ' ότι στην Αθήνα. Αν και ένα καφεδάκι στις Galleries Lafayette δε θα ήταν άσχημη ιδέα.
Αν έχει καλή μέρα, επιβάλλεται μια βόλτα με bateau-mouche στο Σηκουάνα. Κατά το μεσημεράκι και αφού θα έχετε κουραστεί από τον ποδαρόδρομο, είναι ό,τι πρέπει.
Αν σας αρέσει η σύγχρονη τέχνη, περάστε οπωσδήποτε από το Centre Pompidou. Εκεί δίπλα είναι και η πολύ όμορφη αγορά Les Halles.
Στον Πύργο του Άιφελ, να πάτε μόνο αν δεν έχει μεγάλη ουρά. Έτσι κι αλλιώς, το μόνο που προσφέρει είναι μια πανοραμική θέα της πόλης.
Το κακό με το Παρίσι είναι ότι όλα τα μουσεία (είτε μικρού είτε μεγάλου ενδιαφέροντος) έχουν πανάκριβο εισητήριο!
Προσέξτε να μένετε κοντά σε μετρό. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει παντού. Αν έχετε σκοπό να ξενυχτήσετε, να έχετε μαζί σας το τηλέφωνο κάποιου ραδιοταξί. Τα ταξί εκεί δεν τα βρίσκεις ό,τι ώρα τα θέλεις. Και είναι και ακριβά.
Δυστυχώς, για ξενοδοχεία δεν ξέρω καθόλου να σου πω...
Έχω κι άλλα μικρά tips, αλλά το απόγευμα, γιατί τώρα πρέπει να φύγω.
Καλημέρα!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.