Ποιοι ειμαστε?!!

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,354
Samos!
Παιδια απλα επειδη με τρωει η περιεργεια θα ηθελα να μαθω κατι. Αμα θελετε σας παρακαλω πειτε μου ποιος απο σας δουλευει σε καποια κατασκευαστρια εταιρια ηχειων η ενισχυτων?..Παντα ηθελα να γνωρισω ατομα που η δουλεια τους ειναι αυτη. ηταν παντα το ονειρο μου να γινω και γω Κατασκευαστης ηχειων αλλα η ζωη τα φερε ετσι και κατεληξα Τσαγκαρης!!! Δε μπορεσα να σπουδασω λογω οικονομικων δυσκολιων και ετσι κατεληξα να παλευω να μαθω οτι μπορω απο φορουμ σα κιαυτο και απο 2 φιλους ηλεκτρονικους..Ελπιζω να μη φερω κανεναν σε δυσκολη θεση ε.Δε νομιζω να υπαρχει προβλημα..:grinning-smiley-043

Παιδια σεβαστο να μη θελετε να πειτε μεσα στο φορουμ ε...αν θελετε στειλτε μου πμ.... .Ο βασικος λογος που ρωταω ειναι οτι Μου αρεσει να ξερω αυτος που μου δινει συμβουλη τι ειναι και να χει αποδηξει οτι ξερει! ! Γιαυτο ρωταω!! Μη με παρεξηγησετε αλλα επειδη ασχολουμε με φορουμς πολα χρονια εχω σιχαθει ασχετοι να λενε οτι τους κατεβει, μονο και μονο επειδη πρεπει να πουν κατι! Ιδιαιτερα, ατομα τα οποια ξερουν πραγματα μονο στην θεωρια και ποτε στη πραξη!
Ημουν moderator με αλλα 5 παιδια (ξενοι ολοι φυσικα) στο site ocworkbench.com Που εχει εδρα στην σιγκαπουρη και ειχαμε φτασει το 2003 να μαστε καπου 20.000 ενεργα μελη ε! (τωρα παρακμη μεγαλη) Μας ειχαν τρελανει!!!! Ολο τρεχαμε να γραψουμε τιποτα σωστο μπας και γλυτσουμε κανεναν φουκαρα απο την ταλαιπορια που τον εβαζε η καθε ειδιμονιστικη χαζομαρα που εγραφε ο καθενας..Γιαυτο εχω αυτον τον καλο..
ΕΝΟΕΙΤΑΙ οτι σεβομαι ΚΑΘΕ αποψη και ΚΑΘΕ γνωμη ε. Αρκει να ειναι βασιμη και οχι απλα να χουμε να λεμε...!

Χαιρομαι παντως παρα πολυ που εδω μεσα υπαρχει απο οτι διαβαζω παρα πολυ καλο κλιμα και υψιλοτατο επιπεδο γνωσεων! Ειναι τιμη για τα ελληνικα φορουμς! Και φυσικα ευχαριστω ολα τα μαστορια για την γνωση που δινετε απλοχερα!..:grinning-smiley-043

Παιδια σεβαστο να μη θελετε να πειτε μεσα στο φορουμ ε...αν θελετε στειλτε μου πμ.... .Ο βασικος λογος που ρωταω ειναι οτι Μου αρεσει να ξερω αυτος που μου δινει συμβουλη τι ειναι και να χει αποδηξει οτι ξερει! ! Γιαυτο ρωταω!!

Πώς, κατά τη γνώμη σου, κάποιος αποδεικνύει οτι "ξέρει"?
Δηλαδή, εαν εργάζεται σε εταιρία του "χώρου", συνεπάγεται αυτομάτως οτι "γνωρίζει"?

Και βεβαια οχι, απλα υποθετω πως καποιος που ασχολειται πχ στα σχεδιαστικα μιας εταιριας ε λογικα κατι θα χει να πει συγκριτικα με καποιον που πχ δεν εχει κανει ποτε κατι αλλα προσποιειται οτι ξερει...
Και εχω την εντυπωση πως αν δεις καποιος που δουλευει τοτε βλεποντας την φιλοσοφια του κατασκευαστη απο τα προιοντα που παραγει, ε μπορεις να βγαλεις μια αποψη γυρω απο το γιατι εδωσε μια συγκεκριμενη συμβουλη.
Δεν μιλαω σε καμια περιπτωση για μεγαλες εταιριες ε, οπου απλα καποιος μπορει να δουλευει απλα κανοντας μια σταθερη δουλεια "βιομηχανικου" τυπου..μιλαω για μικρες εταιριες του χωρου, που ως συνηθως παραγουν διαμαντια ....αλλα και ανθρακα...

αα ξεχασα...οσα λεω αφορουν εμενα και μονο εμενα ε.. ενοω οτι οτι ρωταω εχει να κανει με την δικη μου κριση μονο.αρα ισως δε ειμαι και τοσο αντικειμενικος ε....Απλα πιστευω οτι η εμπειρια λεει πολυ περισσοτερα απο την στειρα γνωση με ελλειψη πραξης...

αα ξεχασα...οσα λεω αφορουν εμενα και μονο εμενα ε.. ενοω οτι οτι ρωταω εχει να κανει με την δικη μου κριση μονο.αρα ισως δε ειμαι και τοσο αντικειμενικος ε....Απλα πιστευω οτι η εμπειρια λεει πολυ περισσοτερα απο την στειρα γνωση

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν υπάρχει "στείρα" γνώση.
Φυσικά, η εμπειρία είναι πολύ χρήσημη, αλλά θα πρέπει να έπεται της γνώσεως.

Επίσεις, θα τολμήσω να υποστηρίξω, οτι στο δικό μας το χόμπυ, εάν κάποιος θέλει να λέει οτι "ξέρει" , θα πρέπει να έχει ψηλό θεωρητικό υπόβαθρο.

Σκέψου απλά.
Ενας μπετατζής όσα χρόνια "εμπειρίας" και να έχει, θα μπορέσει ποτέ να σχεδιάσει ένα κτίριο?

Σκέψου απλά.
Ενας μπετατζής όσα χρόνια "εμπειρίας" και να έχει, θα μπορέσει ποτέ να σχεδιάσει ένα κτίριο?
Aκριβως..Ολα λοιπον ειναι αναλογα τι ζητα καποιος! Αν θελω να μου στρωσει μπετα τοτε ειναι ο ιδανικοτερος να με συμβουλεψει! Αν θα θελα συμβουλη για σχεδιαση κτηριου τοτε θα πηγαινα σε μηχανικο..
Λεγοντας στειρα γνωση δε ενοω οτι ειναι Ανουσια γνωση ε! Ενοειται οτι η γνωση ειναι τρομερα σημαντικη. Αλλα αμα καποιος πχ δε εχει πιασει στα χερια του κολητηρι, πως να με συμβουλεψει πως να κολαω?..Σιγουρα θεωρητικα ξερει και μαλιστα ξερει 1000 φορες ποιο πολλα πραγματα απο μενα ...

Εξαλου συνεχεια δε διαβαζουμε και κατακρινουμε τις μεγαλες εταιριες κατασκευης ηχητικων οτι ασχολουνται μονο με τις μετρησεις και την θεωρια ενω στην πραξη αλλα πραγματα χρειαζονται περισσοτερο οπως το μερακι και το να νοιαζεσαι πραγματικα για το τι φτιαχνεις... ?..:grinning-smiley-043

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
Όλοι οι επαγγελματίες συμφώνα με τους κανόνες μας το δηλώνουν σαφέστατα στην υπογραφή τους ή και στο avatar τους.

Φιλε Σηφη τι παραπανω θες απο τον Μορφεα??

Δεν δουλευει σε καμμια εταιρεια ....απλα εκατσε και εφιαξε ενα απο τα καλυτερα ηχεια που κυκλοφορουν στην πιατσα ....δεν σου φτανει αυτος????-bye-

Αδερφε ξερεις ποιο ειναι το κυριο προβλημα μου?..οτι εχω παρα πολυ λιγο χρονο και θελω να κανω τοοοσα πολλα....επειδη λοιπον εχω παθει πολλα (οχι μονο σχετικα με ηλεκτρονικα) τα οποια δε μπορεσα να τα ξαναφτιαξω επειδη δε ειχα χρονο, προσπαθω οσο το δυνατον περισσοτερο να σιγουρευομαι ...ισως με το λαθος τροπο...Να ξερετε οτι Σεβομαι και εκτιμω αφανταστα την βοηθεια ολων εδω μεσα..:grinning-smiley-043 , θα σας μαθω που θα παει...:operator:

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ και ξηγιεμαι...
Μηπως τελικα ειναι σωστοτατο να ξερουμε ποιος ειναι ποιος και τι ρολο βαραει?...Απο χθες εχω βαλθει και διαβαζω παλια ποστσ σε διαφορα τμηματα του φορουμ και εχω βγαλει καποια συμπερασματα που με στεναχωρουν παρα πολυ...
Υπαρχει ενας δυαχητος φανατισμος, μια φαγωμαρα, μια παγωμαρα... Μιλαμε για συστηματα και πραγματα που κανουνε ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ και τα παιζουμε λες και ειναι στραγαλια..Λει καποιος κατι για να υποστηριξει κατι που του αρεσει και ΓΙΟΥΡΓΙΑ να τον φαμε... η πλακα ειναι οτι διαβαζω ατομα με χιλιαδες posts να υπερασπιζονται με ζηλο καποια πραγματα, και μετα απο μηνες να γραφουν τα αναποδα..μια ετσι μια αλλιως...τι να πω...Μηπως τελικα ρε παιδια κραζουμε τους εμπορους και τα περιοδικα μονο και μονο γιατι ισως δε συμφερει καποιον να κανει τετοια διαφημηση, και κοιταζει να επηρεασει κοσμο εδω μεσα μονο και μονο επειδη ειναι τζαμπα? μηπως οι πραγματικοι "εμποροι" με την κακη ενοια, κρυβονται πισω απο την ταμπελα του χομπιστα μονο και μονο για να επηρεασουν υπογειως την μαζα?...γιατι αλλιως πως να εξηγησω την τρελη επιθετικοτητα και τον κυνισμο που ειδα σε εκατονταδες ποστς....Σε αντιστοιχα site του εξωτερικου ρε παιδια δεν γινεται αυτος ο κακος χαμος....α ρε Ελληναρα...
Συγνωμη αν προσβαλω καποιον παιδια...εξαλου οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται...Πληροφοριακα εγω ειμαι ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ε..εχω μαγαζι στην Σαμο..ΔΕΝ ειμαι εμπορος..:AFADF0:

Σιφη εγω ηλεκτρολογος ειμαι και κατασκευαζω και πινακες ανελκιστηρων, σε οτι αφορα τα υπολοιπα που εγραψες, επειδη ασχολουμε και με πολα forum που σχετιζονται με την αυτοκινηση, θα διαπιστωσεις και εκει κατι παρομοιο.
Εκει μαλιστα οι πελατες του καθε βελτιοτη χωριζονται σε στρατοπεδα και διαδιδουν φιμες για επιδοσεις και αξιπιστια ωστε να προσελκισουν πελατεια... μεγαλη πικρα...
Εγω εδω μεσα εδω και 1,5 μηνα δεν εχω σταματισει να διαβαζω αυτο το forum και μαλον δεν θα σταματισω μεχρι να αρχισω να καταλαβαινω την επιδραση ολων αυτον των μηχανημετων μεταξυ τους, αλλα και σε σχεση με το κοστος.
Παντος πρεπει να αναλογιστεις και οτι γραφει ο καθενας καλυπτεται παντα απο ενα υποκυμενικο πρισμα το οποιο ειναι πολυ δυσκολο να καταβαλει ειδικα αν εχει μεγαλο εγωισμο.
Επισης πολλα μελοι εδω ειναι πολυ επιτυχιμενοι οικονομικα και δεν τους κανουν αισθηση τα 3-4000 euro που κοστιζει ενα μηχανιμα αν αντιθεση με αλλους που θελουν 5 μισθους για να τα αποκτισουν, για αυτο και δεν θα ασχολιθουν ποτε σωστα με ενα λιγοτερο ακριβο μηχανιμα εστω και αν παιζει καλυτερα (προσωπικη εκτιμηση για μερικα μελοι).
Βεβαια η ανοθεν συμπεριφορα συμβαινει και στα αυτοκινητιστηκα foroum οπου καποιος με απλες λυσεις και οικονομικες μπορει να φταξει (βελτιωσει) ενα αυτοκινητο αλλα ποτε δεν θα εχει την εκτιμηση απο καποιον που τα εχει, τα σκαει, και αγοραζει ενα ετοιμο κιτ, εστω και αν το ετοιμο ειναι υποδεεστερο.
Βεβαια μπορει να παμε και στο αλλο ακρο με την πολυ ''βελτιοση'' να φτιαξουμε κατι χειροτερο αν το παρακανουμε!

Εγω παντος ευχαριστω οσους αφιερωνων χρονο και γνωσεις ωστε να μαθαινουμε ολοι μας πραγματα που ισως και στα βιβλια να μην βρησκαμε.

Γρηγορης.

Last edited:
Εγω εδω μεσα εδω και 1,5 μηνα δεν εχω σταματισει να διαβαζω αυτο το forum και μαλον δεν θα σταματισω μεχρι να αρχισω να καταλαβαινω την επιδραση ολων αυτον των μηχανημετων μεταξυ τους, αλλα και σε σχεση με το κοστος.
.
Φιλε μου και εγω διαβαζοντας καταλαβα, εμαθα, και αναθεωρησα πολλα...υπαρχουν ατομα τα οποια πραγματικα αξιζουν πολλα.