Ποιοι είναι κολλητηρακιδες ?

Θυμάται κανείς τα ORIC και SPECTRUM ; Οταν τα επισκεύαζα χειριζόμουνα ήδη το κολλητήρι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Για κατασκευή τελικού ενισχυτή δεν το συζητάμε, -αστεία πράγματα. Τίποτα πιο δύσκολο, όπως π.χ. μάτισμα καλωδίου 25Χ0,14 ;
Και καλός κολλητηράκιας είμαι , και καλός μοντελάκιας .

Απάντηση: Re: Ποιοι είναι κολλητηρακιδες ?

Θυμάται κανείς τα ORIC και SPECTRUM ; Οταν τα επισκεύαζα χειριζόμουνα ήδη το κολλητήρι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Για κατασκευή τελικού ενισχυτή δεν το συζητάμε, -αστεία πράγματα. Τίποτα πιο δύσκολο, όπως π.χ. μάτισμα καλωδίου 25Χ0,14 ;
Και καλός κολλητηράκιας είμαι , και καλός μοντελάκιας .

δηλαδη τι μοντελακιας ?
model agency εννοεις ???

Κάποτε επισκεύαζα μέχρι και πλακέτες υπολογιστών… Τώρα το έχω χάσει… Αλλά που και που κάτι κολλάμε για να μυρίσει :-)

Παλιά η κόλληση ήταν παιχνίδι. Τώρα υπάρχει δυσκολία μια και η κοντινή όραση έχει γίνει προβληματική (ηλικία γαρ). Παρ' όλα αυτά το κολλητήρι μπαίνει σε λειτουργία 1 - 2 φορές το μήνα κυρίως για επισκευές, αλλά όχι τόσο συχνά για κατασκευές. Ίσως αρχίσουν σιγά - σιγά και κατασκευές, μια και αυξάνω τον εξοπλισμό του εργαστηρίου σε επίπεδο καλού χομπίστα. Αλήθεια ποιό κολλητήρι σας έχει αφήσει ικανοποιημένους και τί μάρκα χρησιμοποιείτε τώρα.

Παλιότερα ασχολιόμουν με το "άθλημα" ώρες και μέρες ατελείωτες, ειδικά σε κατασκευές rf (πομποί/δέκτες). Τα τελευταία χρόνια σπανίως, καλά καλά δεν θυμάμαι που είναι το κολλητήρι! :D

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, ένας από τους λόγους είναι αυτός που λέει ο Dinos πιο πάνω, γμτ θέλω γυαλιά πλέον για κοντά, και αν έχεις να κάνεις και με smd εξαρτήματα, σωθήκαμε!

Last edited:
Αυτο με τα γυαλια για κοντα με εχει τσακισει!
Τα κατευαζω πιο χαμηλα αλλα δεν ειναι αρκετο.
Τα βγαζω αλλα πρεπει να παω πολυ κοντα και με ενοχλει ο καπνος.
Πηρα δευτερα γυαλια και κατι γινεται τωρα γιατι μεχρι να το αποφασισω κολλαγα στο περιπου!:flipout:

Re: Απάντηση: Ποιοι είναι κολλητηρακιδες ?

Αυτο με τα γυαλια για κοντα με εχει τσακισει!
Τα κατευαζω πιο χαμηλα αλλα δεν ειναι αρκετο.
Τα βγαζω αλλα πρεπει να παω πολυ κοντα και με ενοχλει ο καπνος.
Πηρα δευτερα γυαλια και κατι γινεται τωρα γιατι μεχρι να το αποφασισω κολλαγα στο περιπου!:flipout:

αχ, πως σε καταλαβαίνω !!! :grandpa:

εχχμμμμμ, συγνώμη κύριος...... στο δημοτικό με φώναζαν " τήρης τήρης ο κολλητήρης"....μετράει αυτό ????????

πάντως κολλητήρι έχω.....