Ποιον απο τους νεους Pioneer να επιλεξω;

Re: Απάντηση: Ποιον απο τους νεους Pioneer να επιλεξω;

Πάρα πολύ καλός. Σήμερα θα περάσει κι ο Μανώλης οπότε θα σου πω αύριο περισσότερα ;)

pioneer + elac, ζηλιαρη.

Και εσυ Τακη, pioneer + elac, και εσευ ζηλιαρης.

Θεωρω τον 83 υπερβολη Τακη (για τα δικα σου δεδομενα). Αφου εχεις τελικο, και αν δεν κανω μεγα λαθος, ο 83 απο τον 73 εκτος απο την διαφορα στην τιμη, και οτι ειναι περισσοτερα βατ, (που δεν σε ενδιαφερει λογω τελικου), δεν εχει αλλη διαφορα.

Για να μην σου πω, οτι με τον 72, το μονο που δεν θα εχεις ειναι ενα 6ο hdmi, τουναντιον θα εχεις λιγα κατοσταρικα στην τσεπη...

Last edited:
Ντινο, αν ειναι να παιξω με τελικο τοτε γιατι να μην παω στον 53 (ή τον 2020) που ειναι ακομα πιο φθηνος (ΑΝ εχει τα ιδια προενισχυτικα);

Σωστο το point (και βασικα ασε τον 72, γιατι λεει δεν ειναι 3d ready).

O 53 Απο την αλλη λεει δεν αποκωδικοποιει "DTS-HD High Resolution" (με οτι και αν πηγαινει να πει αυτο δλδ :D )

Τωρα τι σκ@τα προενισχυτικα εχει ο καθενας, δεν εχω ιδεα, δεν μπορει ομως καποιος θα ξεβρει ;-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον απο τους νεους Pioneer να επιλεξω;

pioneer + elac, ζηλιαρη.

Και εσυ Τακη, pioneer + elac, και εσευ ζηλιαρης.

Θεωρω τον 83 υπερβολη Τακη (για τα δικα σου δεδομενα). Αφου εχεις τελικο, και αν δεν κανω μεγα λαθος, ο 83 απο τον 73 εκτος απο την διαφορα στην τιμη, και οτι ειναι περισσοτερα βατ, (που δεν σε ενδιαφερει λογω τελικου), δεν εχει αλλη διαφορα.

Για να μην σου πω, οτι με τον 72, το μονο που δεν θα εχεις ειναι ενα 6ο hdmi, τουναντιον θα εχεις λιγα κατοσταρικα στην τσεπη...

Αν αγοράζαμε ότι ακριβώς μας ταιριάζει τότε δεν νομίζω να είχαμε αυτά που έχουμε. Με λίγα λόγια υπάρχει και το ψυχολογικό στη μέση εκτός από το πρακτικό. Είναι ζόρικο να αποφασίσεις να πάρεις περσινό μοντέλο ενώ έχουν βγει τα φετινά. Κι επίσης ζόρικο είναι για λίγα κατοστάρικα όπως λες να μην πάρεις το κορυφαίο μοντέλο της σειράς όταν ουκ ολίγες φορές σου φεύγουν τα κατοστάρικα απο δω κι απο κει χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Εγώ έτσι το σκέφτηκα και πήρα τον 83. Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να κοιτάξω την διαφορά από τον 73. Ούτως ή άλλως ενισχυτή εγώ προσωπικά παίρνω κάθε 10 χρόνια (τεχνολογίας επιτρέποντος... ) :ernaehrung004:

Επειδή τον ξέρω τον Τάκη τον 83 θα πάρει στο τέλος :chinese:

Re: Απάντηση: Re: Ποιον απο τους νεους Pioneer να επιλεξω;

Κωστα, αν οι διαφορες τους με τον μικρο (53) ειναι μονο στα τελικα σταδια, γιατι να μην παρω τον μικρο αν ειναι να παιξω με τελικο;

Δεν τίθεται θέμα, μπορείς να πάρεις και τον 53.....

O 83 σε σχέση με τον 73 έχει τις εξής κυρίως διαφορές (όπως τουλάχιστον τις κατάλαβα εγώ όταν έψαχνα ποιόν να πάρω):

1. Περισσότερα watt

2. Dlna. Αν υπάρχει υπολογιστής ή media player το κάνουν πολύ καλύτερα (και πιο όμορφα) από το ξερό περιβάλλον του ενισχυτή.

3. Το χειριστήριο με την οθόνη (ανεβάζει την τιμή + ~400 !!!). Αν υπάρχει iphone το πρόγραμμα που δίνει η pioneer το κάνει σκόνη έτσι και αλλιώς.

Βέβαια όπως έγραψε και ο Νεκτάριος το ψυχολογικό παίζει σαφέστατα ρόλο και σε κάθε περίπτωση αν δε σε ενοχλεί η διαφορά στη τιμή σαφώς και δε χάνεις κάτι, το αντίθετο μάλιστα.

Εγώ προσωπικά ήθελα τον 72 γιατί δεν με ενδιαφέρει το 3d (προς το παρόν) και πουλιόταν ~400-500 φθηνότερα σε σχέση με τον 73 αλλά όταν κινήθηκα για αγορά δεν κατάφερα να τον βρω και πήρα τον 73 για τον οποίο οι μέχρι στιγμής εντυπώσεις είναι εξαιρετικές.

Καλές αγορές...

Update: Τελικα, μετα απο σκεψη, παραγγειλα τον 73 ωστε να εχω και την option των ψηφιακων τελικων σταδιων. Αν δω οτι παιζουν καλυτερα απο τον τελικο μου, αυτος θα αποσυρθει..
Επισης διαπιστωσα οτι εχει ελαχιστες διαφορες απο τον 83 με κυριοτερη τα extra 10w ανα καναλι (που δεν χρειαζομαι).
Μολις τον παρω/εγκαταστησω, θα σας πω εντυπωσεις!

Καλορίζικος και καλοάκουστος!

Για μένα Τάκη θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση της εικόνας περνώντας την από τον ενισχυτή με 1.4 σε αντιπαράθεση με απευθείας από το την πηγή στο προβόλι...

Θα ήθελα να ξέρω τη γνώμη σου για το Marvell Qdeo!

:ernaehrung004:

Last edited:
Thanks guys!
Για την εικονα Dalanic, δεν εχει τυχη γιατι χρησιμοποιω ηδη τον Lumagen Radiance scaler που κανει "παπαδες"...

Ακόμα καλύτερα!

Κάνε μου τη χάρη όταν παραλάβεις (και βρείς χρόνο), να το τεστάρεις και με το lumagen!!!

Mε ενδιαφέρει το Qdeo σε προσιτής τιμής 3d BD και θα ήθελα να δω που στέκεται σε σύγκριση ακόμα και με τα κορυφαία!

-bye-

Κοιταξε, η πηγη μου ειναι HTPC και η εικονα που δινει ειναι αψογη. Ο lumagen παλι εχει κορυφαια κυκλωματα sharpening, color correction κλπ για ακομα καλυτερα αποτελεσματα και σωστο calibration απο επαγγελματια. Ειναι απιθανο να στεκεται διπλα του ο Pioneer, αλλα ειναι βεβαιο οτι θα μεταφερει το σημα της πηγης χωρις κανενα προβλημα.
Σε καθε περιπτωση θα παιξω μαζι του να δω τι "καλουδια" εχει...

Thanks guys!
Για την εικονα Dalanic, δεν εχει τυχη γιατι χρησιμοποιω ηδη τον Lumagen Radiance scaler που κανει "παπαδες"...

Καλορίζικο Τακούλη. Και για την εικόνα που λες σου έχω έτοιμο συγκριτικό για να κάνουμε.