Ποιον απο τους νεους Pioneer να επιλεξω;

Μια ερώτηση σε αυτούς που αγόρασαν τον 73 (ή και τον 72). Από θερμοκρασία πώς πάει; Ζεσταίνεται πολύ;
Επειδή τον σκέφτομαι και εγώ αλλά με διαθέσιμο ύψος στο rack 225mm και ύψος του Pioneer 200mm φοβάμαι μήπως υπερθερμαίνεται. Ti λέτε

Υ.Γ. Θα παίζει με τελικό και το rack είναι ανοικτό από πίσω.

Καλορίζικος και καλοάκουστος!
Αναμενουμε εντυπωσεις..

Και μια ερωτηση.. στους πιο, μπορεις να σβησεις τελειως το μπροστινο καντραν των ρυθμισεων; Στους Ονκιο απο οσο ξερω, μπορεις μονο να ελατωσεις την φωτεινοτητα με το ντιμερ.

@dloger
Οι κυρίως γρίλιες εξαερισμού βρίσκονται στο πάνω μέρος και δευτερευόντως αριστερά και δεξιά. Θα έλεγα ότι το περιθώριο σου στο ύψος είναι πολύ μικρό. Εμένα είναι τελείως ελεύθερος στο χώρο οπότε φαντάζομαι θα είναι ανακριβές να σου πω αν ζεσταίνεται πολύ. Πάντως τώρα που τον ακούμπησα (είναι ανοικτός και παίζει από το απόγευμα) θα έλεγα ότι δεν ζεσταίνεται πολύ αλλά σε κάθε περίπτωση η άνω επιφάνεια είναι αυτή που είναι ζεστή.

@auter
Έχει 4 διαβαθμίσεις στη φωτεινότητα του καντράν, στη τέταρτη σβήνει τελείως (εκτός από μια πολύ μικρή και αχνή ένδειξη της στάθμης στην άνω δεξιά γωνία).

@takiskot
Περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σου καθώς λόγω εμπειρίας έχεις μέτρο σύγκρισης για να μας αποτυπώσεις τις δυνατότητες του pioneer.

Last edited:
Καλοριζικος Τακη. Περιμενω με ενδοαφερον την αποψη σου για τον ηχο σε σχεση με τα αναλογικα του pc.

p.s Τον susano με τι ηχεια τον εχεις ακουσει;;;:flipout::flipout::flipout:

Μια ερώτηση σε αυτούς που αγόρασαν τον 73 (ή και τον 72). Από θερμοκρασία πώς πάει; Ζεσταίνεται πολύ;
Επειδή τον σκέφτομαι και εγώ αλλά με διαθέσιμο ύψος στο rack 225mm και ύψος του Pioneer 200mm φοβάμαι μήπως υπερθερμαίνεται. Ti λέτε

Oι Pioneer διατηρούν την θερμοκρασία τους σε χαμηλά επίπεδα, ακόμη και μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας σε υψηλές στάθμες. Με 2,5 cm όμως ελεύθερο χώρο από άνω του, πιθανόν να έχεις πρόβλημα. Παλαιότερος Pioneer που είχα σε ανάλογη με σένα θέση (2-3 cm ελεύθερος χώρος) θερμαινόταν αρκετά.

Αν βάλεις κανένα ανεμιστηράκι λογικά θα είσαι εντάξει.

Oι Pioneer διατηρούν την θερμοκρασία τους σε χαμηλά επίπεδα, ακόμη και μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας σε υψηλές στάθμες. Με 2,5 cm όμως ελεύθερο χώρο από άνω του, πιθανόν να έχεις πρόβλημα. Παλαιότερος Pioneer που είχα σε ανάλογη με σένα θέση (2-3 cm ελεύθερος χώρος) θερμαινόταν αρκετά.

Δεν θα τις ελεγα ακριβως οτι κρατανε χαμηλες θερμοκρασιες (για να ειμαι ειλικρινης ομως δεν εχω μετρο συγκρισης με αλλους ολοκληρωμενους AV).

O δικος μου, ζεσταινεται αρκετα (δεν "καιει" ομως), και σε σχεση με εναν τελικο 3Χ200, που εχω διπλα του, ο AV ζεματαει (ο αλλος ειναι σαν να ειναι off)

Στον δικό μου SC-LX82 ακόμη και μετά από θέαση 2 ταινιών στην σειρά σε υψηλές στάθμες, δεν παρατήρησα ανάλογο φαινόμενο. Η θερμοκρασία του διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ίδιο και στον VSX-1017 που είχα παλαιότερα.

Απάντηση: Re: Ποιον απο τους νεους Pioneer να επιλεξω;

Στον δικό μου SC-LX82 ακόμη και μετά από θέαση 2 ταινιών στην σειρά σε υψηλές στάθμες, δεν παρατήρησα ανάλογο φαινόμενο. Η θερμοκρασία του διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ίδιο και στον VSX-1017 που είχα παλαιότερα.

Ο 72 σε χρήση προ είναι ζεστούλης αλλά όχι κάτι τραγικο. Νορμάλ θερμοκρασία θα έλεγα. Σε αντίθεση (για παράδειγμα) ο RXV4600 που είχα παλιά, σε ίδια χρήση τηγανιζε αυγο. Ακόμα και οι Onkyo (886 & 5507) ήταν πιο ζεστοί σε σχέση με τον pioneer.

Για τους Υamaha θα συμφωνήσω με τον Βασίλη.
Tώρα που έχω έναν Yamaha RXV3800 ακόμη και την χρήση προ ζεματάει, ειδικά το καλοκαίρι πραγματικά τηγανίζεις αυγό. Δεν είναι τόσο ψηλός όμως και βολεύεται η κατάσταση.
Ελπίζω και ο 73 να ζεσταίνεται όπως ο 72 μιας και λέω να προχωρήσω στην αγορά του αφού η τιμή του είναι αρκετά καλή.
Θα παίζω με 5κάναλο τελικό και δικάναλο προενισχυτή οπότε δεν θα τον χρησιμοποιώ για δικάναλη ακρόαση. Με αυτά τα δεδομένα και από όσα διάβασα είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή. Εσείς τι λέτε;
Μου αρέσουν και οι Denon αλλά είναι ψιλοακριβοί. Εδώ ο 3311 κάνει όσο ο 73. Φαντάζομαι ο 4311 θα έρθει γύρω στα 2χίλιαρο.

Εχω ακριβως το ιδιο "στριμωγμα" με τον 72.
Κανενα προβλημα.

Δεν ξέρω πόσο βοηθάει στη κουβέντα, αλλά, όπως βλέπεις στη φωτογραφία που επισυνάπτω, ο LX 73 ναι μεν ζεσταίνεται αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να είναι ενοχλητική η θερμοκρασία. :smile:

Attachments

• kan.jpg
    kan.jpg
    40 KB · Views: 68
Last edited: