Ποιον ενισχυτή στα 450-600 ;

racer

AVClub Addicted Member
2 February 2009
2,912
Rotterdam
Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω έναν ενισχυτή στα 450-600 και έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα:

1.) Denon AVR-1909

2.) Harman Kardon AVR-255

3.) Yamaha RX-V663

Θέλω:

-τουλάχιστον 2 HDMI, ακόμα καλύτερα αν είναι 3
-υποστήριξη για DTS-HD και Dolby TrueHD
-να είναι στο budget :p

Υπάρχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που χρειάζεται να αναφέρω; 5.1 ή 7.1 δε με απασχολεί, 7 ηχεία δεν πρόκειται να βάλω :p

Η χρήση θα είναι ταινίες, μουσική και παιχνίδια, λίγο απ' όλα δηλαδή. :jester:

Τα ηχεία που θα μπουν -για λίγο καιρό- είναι τα παλιά μου Sony, με max input 200W και 6ohm -μοντέλο δε θυμάμαι-.

Εγώ θα έπαιρνα τον h/k, αλλά θέλω και τη γνώμη σας :D

-bye-

ΥΑΜΑΗΑ χωρις 2η σκεψη......πολυ εργονομικος και αρκετα δνατος για τα κυβικα του!!!!

Yamaha μου λες εσύ, Denon μου λένε άλλοι, πολλά διαβάζω για τον h/k εδώ στο forum.. ωραία :p

Και εγώ ανάμεσα σε αυτούς ακριβώς ήμουν λόγω κατηγορίας τιμής. Προκύψανε όμως οι προσφορές στους τελευταίους εναπομείναντες yamaha rxv 1800 με τιμές 800 και λίγο παρακάτω και τελικά πήγα σε αυτόν μετά από προτροπές πωλητών, περιοδικών και internet. Αν προλαβαίνεις, που πιστεύω ναι, δεν χάνεις τίποτα με λίγα ευρώ παραπάνω να αλλάξεις κατηγορία. Εγώ δεν τον παρέλαβα ακόμα και δεν έχω προσωπική άποψη, από τα γραφόμενα όμως πρέπει να είναι σε καλύτερο επίπεδο και γκάζια από αυτούς που ανέφερες και κυρίως από τον ομόσταυλό του.
Ρίξε μιά ματιά (και κυρίως ...αυτιά) δεν χάνεις και τίποτα.

Και τι διαφορά θα καταλάβει το ανεκπαίδευτο αυτί μου με τον 1800;

Γενικά, αξίζει να έχεις καλύτερα ηχεία ή καλύτερο ενισχυτή;

Και το δικό μου αυτί μάλλον ανεκπαίδευτο είναι αλλά αφού μου προέκυψε, με μικρή διαφορά, άλλη κατηγορία μηχανήματος, θεώρησα ότι 200 παραπάνω θα ξεχαστούν σχετικά εύκολα ενώ δυνατότητες όπως 4 hdmi, μεγαλύτερη ισχύς, άρα και τροφοδοτικό, που δεν θα αγκομαχάει με πιθανόν πιο απαιτητικά ηχεία που θα αγοραστούν στο μέλλον, είναι στοιχεία που βοηθούν να αντέξει περισσότερο στο χρόνο και να μην αντικατασταθεί με την πρώτη ευκαιρία. Ούτως ή άλλως περισσότερη ισχύς σημαίνει ευελιξία σε επιλογή ηχείων, ευκολότερη προσαρμογή σε διαφορετικούς χώρους (π.χ. αλλαγή δωματίου ή σπιτιού) και όλα αυτά τα όμορφα.

Απάντηση: Re: Ποιον ενισχυτή στα 450-600 ;

Και το δικό μου αυτί μάλλον ανεκπαίδευτο είναι αλλά αφού μου προέκυψε, με μικρή διαφορά, άλλη κατηγορία μηχανήματος, θεώρησα ότι 200 παραπάνω θα ξεχαστούν σχετικά εύκολα ενώ δυνατότητες όπως ...

οπότε προφανώς με άλλα 200 επιπλέον θα πάρουμε μηχάνημα με περισσότερες δυνατότητες και το ίδιο θα συμβεί αν προσθέσουμε και άλλα 200 κλπ, κλπ.
Όλοι θέλουμε το καλύτερο αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε
Και εγώ βρίσκομαι στο ίδιο ακριβώς "τρίλημμα", αλλά περιμένω να ακούσω και επιχειρηματολογία όχι μόνο απλές συστάσεις!

Last edited:
Πράγματι τα πράγματα είναι κάπως έτσι και έχεις απόλυτο δίκιο, τρώγωντας έρχεται η όρεξη.
ΟΜΩΣ ο φίλος μίλησε για 2+ HDMI και εδώ μιλάμε για 4.
Επίσης η παραπάνω ισχύς δεν νομίζω να ενόχλησε ποτέ. Και είναι σημαντικά μεγαλύτερη.
Επίσης το γεγονός ότι σε συγκριτικό περιοδικού βγήκε πρώτος, πέντε θέσεις πάνω από 1909 και εφτά πάνω από τον 663 με ότι συνεπάγεται αυτό (αν κάποιος τους εμπιστεύεται βέβαια).
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ το γεγονός ότι προέρχεται από άλλη κατηγορία τιμής (νομίζω θετικό γεγονός) με σημαντική έκπτωση λόγω αλλαγής μοντέλου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί τεχνολογικά από τα μηχανήματα που ήδη αναφέρθηκαν.
Σε κάθε περίπτωση τα forum δημιουργούνται για αυτό το λόγο ακριβώς. Κάτι που βρήκες εσύ το μαθαίνω και εγώ και το αντίστροφο.
Το τι θα επιλέξει τελικά ο καθένας μας είναι δικό του θέμα και στην προκειμένη περίπτωση των αυτιών του.
Εγώ απλά γνωστοποιώ κάτι που θεωρώ σημαντικό, ο άλλος το κρίνει το βλέπει το ακούει και κάνει αυτό που νομίζει.
Κάπως έτσι κάνω και εγώ διαβάζοντας τις γνώμες των άλλων.

Βρεθηκα στην ιδια περιπτωση πριν 2 μηνες ,αναμεσα σε 255 και 1909 ,θα επαιρνα τον 255 αλλα θα επρεπε να περιμενω δεν υπηρχε ετοιμοπαραδοτος και ετσι πηρα τον 1909 ,ειναι παντως και τα 2 τοπ προιοντα στην κατηγορια τους,οποτε οτι και να παρεις λαθος δεν μπορει να κανεις ,αυτο που θελω να πω ειναι οτι θα ειναι καλο να κοιταξεις και την after sales υποστηριξη της οποιας εταιρειας επιλεξεις.

παιδιά, μην με κοροιδέψετε, αλλά εχει κάποιος απο αυτούς και FM Radio?
Ψαχνω και εγώ για ενισχυτή αλλά θα ήθελα να παίζει και radio.

thank you Alestros! γιατι στο site τους δεν το ανέφερε.
Να πω την αληθεια με έχει εντυπωσιάσει το design του Η/Κ !
δύσκολη απόφαση!

Πριν από έναν μήνα ακριβώς πήρα τον δικό μου 255....... :2thumb22sup:

1ον) Ποιότητα αψεγάδιαστη
2ον) Design απλά ΟΝΕΙΡΟ!
3ον) Έχει τροφοδοτικάρα
4ον) Από την πρώτη στιγμή που τον έβαλα ζωντάνεψαν τα surround μου απίστευτα στις ταινίες!

(ήμουνα και γω μεταξύ 663, 1909 και 255. Τον 663 τον έβγαλα απ τη λίστα νωρίς, μετά είπα να πληρώσω το κατιτίς παραπάνω για την ποιότητα του Harman και εγκατέληψα και τον 1909 -δεν είχε και pre-out εν τω μεταξύ ο Denon-)

Denon
(+) Audyssey
(-) Έλλειψη pre-out
(-) Δύσχρηστο Interface

Harman
(+) Ποιότητα, Design
(+) Άψογο interface
(-) Τιμή (technikdirekt είναι 80 πιο ακριβός ο H/K από 1909)

Από δύναμη και ποιότητα αναπαραγωγής πιστεύω ότι και οι 2 είναι στα ίδια κυβικά.

Last edited:
αφελής ερώτηση.. επειδή πρέπει να στριμωχτω για τηλεόραση στο πακέτο, αν κατέβω κατηγορία σε Yamaha 463 ή καποιον άλλο που μου προτείνετε οι εξπέρ, τι χάνω?

Τα νέα φόρματ τα οποία δεν μπορείς να πάρεις ούτε σαν LPCM.

Λύση, ο marantz SR4002 στα 350 περίπου που τα υποστηρίζει ως LPCM.

σε ευχαριστώ Pleo.
Αυτός παίζει τα νέα φορμάτ? FM/AM Ραδιο έχει φαντάζομαι? μου αρέσει να ακούω και ράδιο όταν κάνω δουλειές στο σπίτι.
Αν ναι, μπορείς να μου πείς που μπορώ να τον αγοράσω?