Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

Τι είπατε για την Κόρινθο;Απαιτώ μετάφραση τώρα!!!
:flipout::flipout:

είπε non licet omnibus adire Corinthum :fahne90:

Η Κόρινθος ήταν γνωστή στην αρχαιότητα για τις εταίρες της, άρα πανάκριβη!

"Ου παντός πλειν ες Κόρινθον» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, δηλώνοντας έτσι πόσο πλούσια και ισχυρή ήταν η Κόρινθος και ότι δεν ήταν στο χέρι του καθενός να την επισκεφθεί.
Πηγή ΕΡΤ http://www.ert.gr/menoumellada/peloponnisos-34.htm

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

είπε non licet omnibus adire Corinthum :fahne90:

Η Κόρινθος ήταν γνωστή στην αρχαιότητα για τις εταίρες της, άρα πανάκριβη!
Πέστο έτσι ντέ!!

Ξέρω τι σημαίνει,βρε σεις,πλάκα κάνω!!-bye-

ρε παιδιά αντι να προτείνεται τίποτα άλλο για εξοπλισμό, το ρίξατε στα αρχαία

Τι θα έλεγες να δώσεις σε κάποιον άσχετο με το γάμο(μη καλεσμένο) ένα τρίποδο με την 5D;(Λέω τώρα).Θα μπορούσε να τραβάει χωρίς φλάς, την ατμόσφαιρα που επικρατεί(κατάνυξη,συγκίνηση,κουτσομπολιό), διακριτικά πάντα.

Σχετικό-άσχετο:Η πιό γνωστή εταίρα στην Κόρινθο ήταν η Λαϊδα.(τώρα έχει γίνει Cineplex...χεχεχε)

Απάντηση: Re: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

μήπως η καλύτερη λύση θα ήταν μια FUJI S5 PRO ? Άλλωστε αποτελεί την πρώτη επιλογή για φωτογραφία γάμου.

άμα θέλουμε αυξημένο δυναμικό εύρος μας κάνει και η Sigma sd14, αλλά και οι δύο μηχανές χωλαίνουν στα υψηλά iso.

δες Βλάσση έναν γάμο φωτογραφημένο απο την sd14

http://www.rytterfalk.com/2008/06/21/daniel-maria-wedding-with-sd14-and-dp1/

Οι φωτογραφίες έιναι πολύ ωραίες.Έχουν να κάνουν όμως περισσότερο με τις ιδέες που είχε ο φωτογράφος, και λίγο με τη μηχανή.Ωραία ανάλυση,χρώματα, αλλά όλες απεικονίζουν την ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκείνη την ημέρα και δεν έχουν καμμία σχέση με τις φωτογραφίες γάμου που έχω δει.

Μου φαίνεται πως δεν είναι οι μοναδικές φωτογραφίες του γάμου.Μου φαίνεται πως έχουν τραβηχτεί από κάποιον ανεξάρτητο φωτογράφο, που τράβαγε ό,τι έβρισκε ενδιαφέρον...

πολλες απο αυτες που ειδα ηταν πολυ προσεκτικα τραβηγμενες και με χρηση ανακλαστηρων η και φωτος εξτρα απο αυτο του Θεου......

Γιαννη αδικως αναζητας στο hardware την ποιοτητα που μας δειχνεις.....δεν προκειται...... -εστω και αν σε στεναχωρω - να εχεις αυτα τα αποτελεσματα απλα με αγορα μιας μηχανης ακομα.

φυσικά θα πέσει πολυ δουλειά με το photoshop, κάτι καλό θα βγει πιστεύω....., συνηθως σε μένα φέρνουν να φτιάξω τις φωτογραφίες από γάμους και βαπτίσεις... προχειροδουλειές επαγγελματιών.

....συνηθως σε μένα φέρνουν να φτιάξω τις φωτογραφίες από γάμους και βαπτίσεις... προχειροδουλειές επαγγελματιών.

Άλλο ο επαγγελματίας, άλλο αυτός που κάνει "τραβηχτικά".
Έχει διαφορά. Μεγάλη.

Re: Απάντηση: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

φυσικά θα πέσει πολυ δουλειά με το photoshop, κάτι καλό θα βγει πιστεύω....., συνηθως σε μένα φέρνουν να φτιάξω τις φωτογραφίες από γάμους και βαπτίσεις... προχειροδουλειές επαγγελματιών.
παλιά μου τέχνη κόσκινο ... το επίπεδο έχει περάσει σε ( ας μου επιτραπεί η έκφραση ) ΑΛΗΤΕΙΑ !! ... γύρνα τους ρε 2 πλάνα να πα να φύγουμε :furious3::furious3:

Αλλα καλά κάνουνε ... εγώ φταίω που γυρνάω σε 25p wide και την μηχανή manual παλεύοντας με τα white balance και τα nd filter , μπας και κρατήσω ταχύτητα και διάφραγμα εκεί που πρέπει ,,, σε live γεγονός !

ΑΣ πρόσεχα !!!

Μια και συζητήσαμε περί φωτογράφησης μυστηρίου, ας πώ τη μικρή μου εμπειρία από την κάλυψη τέτοιων βάφτισης και γάμου. Αν κάτι δεν ισχύει, ας με διορθώσουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι μας.

Λοιπόν τόσο στη βάφτιση, όσο και πολύ περισσότερο στο γάμο, χρειαζόμαστε:
1. Δυο σώματα SLR.
2. 2-3 φακούς. Ο ένας π.χ. 17-50, 17-70, κλπ. και ο άλλος μεσαίος τηλεφακός. Ο καθένας σταθερά πάνω σε ένα σώμα. Καλό είναι να υπάρχει και ένας τρίτος φακός μάκρο έτσι ώστε να τραβήξουμε από κοντά κάποιες λεπτομέρειες (π.χ. βέρες, στέφανα, σταυρός βάφτισης, μπομπονιέρες).
3. 2 φλας με φρέσκες μπαταρίες των 2000 MHA ή περισσότερο.
4. Δεύτερο σετ μπαταριών επίσης φορτισμένο.
5. Κάρτες μνήμης περίπου 4 giga για βάφτιση και 6 giga για γάμο.
6. Δεύτερη μπαταρία για τη μηχανή.
7. Τσάντα για να μπουν όλα μέσα.

Για φώτα και άλλα παρόμοια δεν λέω, διότι δεν μπορώ να φαναστώ ερασιτέχνη που κάνει εξυπηρέτηση σε φίλο να στήνει 4 φώτα μέσα σε εκκλησία. Και ποιός ερασιτέχνης έχει φώτα....

Καλό είναι να υπάρχει και ένας τρίτος φακός μάκρο έτσι ώστε να τραβήξουμε από κοντά κάποιες λεπτομέρειες (π.χ. βέρες, στέφανα, σταυρός βάφτισης, μπομπονιέρες).

νομίζω για αυτό επαρκεί η κοντινή εστίαση των περισσοτέρων στάνταρ ζουμ, εξάλλου μιλάμε για απλά close up, νομίζω εδώ ο μάκρο θα ήταν υπερβολή.

Πώς ρυθμίζουμε τη μηχανή;

ISO 250-320 το πολύ 400. Φλας ανάλογα με το σύστημα, π.χ. στη ΝΙΚΟΝ θέλει υποφώτιση ανάλογα με τη μηχανή από -1/3 μέχρι -1 1/3 ειδικά για τα πολύ κοντινά πλάνα.

White Balance είτε στο auto είτε στο flash.

Ποιότητα προτείνω raw και jpg normal. Έτσι θα επεξεργαστείτε τα jpgs Και όπου οι φωτογραφίες δεν έχουν καλή χρωματική ισορροπία ή υποφώτισε πολύ ή θέλουμε μεγέθυνση τότε κάνουμε επεξεργασία από το raw.

Πόσες ώρες τραβάμε;

Για βάφτιση υπολογίστε το λιγότερο 3 ώρες.
Για γάμο υπολογίστε 8-10 ώρες. Δεν κάνω πλάκα. Αν πρόκειται να πάτε στο σπίτι της νύφης και να τραβήξετε το χτένισμα, ντύσιμο, έθιμα, και μετά την εκκλησία στη δεξίωση και μετά ή στο ενδιάμεσο και τις ιδιαίτερες φωτογραφίες του ζευγαριού, κάπου εκεί καταλήγουμε....

Πόσες λήψεις;
Για βάφτιση υπολογίστε ότι θα τραβήξετε το λιγότερο 300 φωτογραφίες και θα κρατήσετε 150-200.
Για γάμο υπολογίστε ότι θα τραβήξετε το λιγότερο 400 φωτογραφίες και πιο πιθανά 600 φωτογραφίες. Από αυτές νομίζω ότι θα κρατήσετε περίπου 350-400 λήψεις.

Φυσικά αν ακολουθήσετε τα παραπάνω μην νομίσετε ότι θα το κάνετε χαλαρά.... Όλοι από εσάς θα περιμένουν θαύματα. Και το μυστήριο δεν επαναλαμβάνεται, άρα δεν έχετε περιθώριο λάθους. Χρειάζεστε και καλή φυσική κατάσταση. Αν ο γαμπρός κάνει bachellor party το προηγούμενο βράδυ, εσείς στρίψτε το πολύ τα μεσάνυχτα. Αλλιώς την άλλη μέρα θα πέσετε κάτω ή αυτά που θα τραβήξετε θα είναι για τα σκουπίδια.

Πόσες ώρες post processing στον ΗΥ;
Μόνο για ένα απλό πέρασμα των φωτογραφιών (χωρίς actions) και ένα δεύτερο για την επιλογή των φωτογραφιών που θα πεταχθούν, υπολογίστε περίπου 5-6 ώρες για τη βάφτιση και περίπου 12-15 ώρες για το γάμο. Αν θέλετε κάτι παραπάνω οι ώρες ανεβαίνουν... και η κούραση και το άγχος.

Αυτά.....

νομίζω για αυτό επαρκεί η κοντινή εστίαση των περισσοτέρων στάνταρ ζουμ, εξάλλου μιλάμε για απλά close up, νομίζω εδώ ο μάκρο θα ήταν υπερβολή.

τα μεσαία ζουμ, αν δεν έχουν χωριστή λειτουργία μάκρο, δεν.... εκείνη την ώρα. Βζζζ, βζζζ, και πάπαλα.