Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

θα βάλω φωτεινότερους φακούς m42.
Η επιλογή του νησιού επιτάσσει την περικοπή δαπανών από παντού! Η νύφη δεν πείθεται να καλέσει λιγότερες θείες!
Απο ποιο μαγαζί μπορώ να νοικιάσω εξοπλισμό? και που μπορώ να αγοράσω μεταχειρισμένους φακούς?

Last edited:
Ξέχνα τους m42, κάνουν μόνο για τις στημένες λήψεις. Θέλεις οπωσδήποτε φακoύς AF, και μάλιστα φωτεινούς για να νετάρουν γρήγορα. Ξέχνα και τον 18-200os που έχεις.

ευχαριστώ για τις συμβουλές φίλοι μου,
έχει το Adorama μεταχειρισμένους?

Νομίζω για Sigma η πιο οικονομική λύση (κάπου στα 600 ευρώ) είναι οι 2 φακοί που σου πρότεινα, οι επιλογές σου είναι περιορισμένες. Σε μεταχειρισμένο και Sigma δεν ξέρω εάν θα κερδίσεις κάτι σημαντικό. Και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την κατάσταση, η Sigma δεν είναι ούτε Canon ούτε Νικον (και ας έχω τους 15-30 και 105 macro, από τους οποίους έχω μείνει ικανοποιημένος). Θέλεις να καλύψεις ένα εύρος από 24 μέχρι περίπου 135mm και δεν βλέπω άλλον φθηνότερο τρόπο να το καλύψεις. Τώρα εάν άλλος έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό σε Sigma, δεν ξέρω.
Υπάρχει και ο κάπως πιο κοντός 24-60/2.8ΕΧ, που στέφτομαι να τον πάρω για Canon...

Λόγω του συντελεστή 1,7 θα χάσεις τα ευρυγώνια πλάνα. Δεν γίνεται φωτογράφιση γάμου με την SD14 και φακούς που αρχίζουν από 24mm, δίνουν πλάνο περίπου 41mm, που είναι σχεδόν νορμάλ. Δεν νομίζω να υπάρχει οικονομικότερο και ποιοτικότερο ευρυγώνιο για τη μηχανή σου από τον 15-30. Ο τελευταίος σαν πλάνο θα σε καλύψει στα περισσότερα, εκτός από τα κοντινά. Εκεί θέλεις άλλο φακό, και με μεγάλο διάφραγμα για φλουτάρισμα του φόντου. Επέλεξες Sigma, και οι επιλογές σου σε φακούς είναι μοιραία περιορισμένες.

χίλια ευχαριστώ Βλάσση, αλλά έχω ερωτευθει τον foveon αισθητήρα. Μπας και θέλεις να κάνεις ένα ταξιδάκι στην Σίφνο, με όλα πληρωμένα, εισητήρια, δωμάτιο, φαγητό?
Την επεξεργασία των φωτό άστην σε μένα!

Καλά, εσύ θέλεις να βγάλεις το μυστήριο με έναν φακό, και συζητάς για σταθερό; Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστείς από πραγματικό ευρυγώνιο (ο 20ρης στην sd14 δίνει ημιευρυγώνιο πλάνο 34mm) μέχρι κοντό τηλεφακό τουλάχιστον. Και όλα αυτά πρέπει να καλυφθούν αποκλειστικώς από τη γκάμα της μαμάς Sigma. Υπάρχει ο 24-60/2.8 που τρέχει σε προσφορά αλλά μόνο για μοντούρες Canon-Pentax από όσο βλέπω, ο 15-30 που τρέχει επίσης σε χαμηλή τιμή (πριν ένα χρόνο πήγαινε 450+), ο 28-70/2.8 και ο 24-70/2.8 (πιο ακριβός -450 περίπου- και ογκώδης, ο τελευταίος). Όλοι αυτοί είναι από την "καλή" σειρά της Sigma, την EX.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

χίλια ευχαριστώ Βλάσση, αλλά έχω ερωτευθει τον foveon αισθητήρα. Μπας και θέλεις να κάνεις ένα ταξιδάκι στην Σίφνο, με όλα πληρωμένα, εισητήρια, δωμάτιο, φαγητό?

Αυτό είναι το καλύτερο. 1-2 εθελοντές, γνώστες του αντικειμένου είναι η καλύτερη λύση!

Re: Απάντηση: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

Δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη ιδέα. Όπως καταλαβαίνεις χρήματα δεν πρόκειται να ζητήσω, αυτό έλειπε άλλωστε. θα πρέπει όμως να δουλέψω με το δικό μου σύστημα που το ξέρω καλά.

Να σημειώσω, ασχέτως του τι θα επιλεγεί, ότι το καλοκαίρι στο γάμο της κουνιάδας μου ο 15-30ΕΧ πάνω στην Canon μου, δούλεψε διπλοβάρδιες

- στο σπίτι, πριν την αναχώρηση για την εκκλησία, στιγμιότυπα, χτενίσματα κλπ
- στην πορεία για την εκκλησία, που περιμέναμε στο παραλίμνιο κανένα 20λεπτο να τελειώσει ο προηγούμενος γάμος
- μετά το γάμο, στο κέντρο, με ψηλά (800/1600) iso.

Φυσικά στο μυστήριο ως γαμπρός της νύφης, κάθισα στη θέση μου (όρθιος :p )

Επειδή δεν κλήθηκε να τραβήξει τα "υποχρεωτικά" πλάνα, αλλά μόνο ελεύθερα στιγμιότυπα, παρέες, εσωτερικούς χώρους (ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο!) δεν χρειάστηκα άλλο φακό (στην Canon δίνει 24-48mm).

και το κορυφαιο site για οσους θελουν να μαθουν πως να φωτιζουν σε καθε περιπτωση. Ειναι οτι πιο hot. Ανοιξτε τα archives, εχει πολλα θεματα, τεχνικες κλπ. Με το φως κανεις την διαφορα.

http://www.strobist.blogspot.com/

και το κορυφαιο site για οσους θελουν να μαθουν πως να φωτιζουν σε καθε περιπτωση. Ειναι οτι πιο hot. Ανοιξτε τα archives, εχει πολλα θεματα, τεχνικες κλπ. Με το φως κανεις την διαφορα.

Νίκο, just perfect!:ernaehrung004:

με τη διαφορά, Νίκο, ότι εμείς οι ερασιτέχνες έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τον περιβάλλοντα φωτισμό άντε και την κατευθυνόμενη δέσμη της κεφαλής του φλας μας. Το βρίσκω δύσκολο ένας ερασιτέχνης να πετύχει με τη μία τον φωτισμό που θέλει με φλασοκεφαλές, δίχως προηγούμενους πειραματισμούς.

Συμφωνω απολυτως αλλα ε, που και που ονειρευομαστε.

Παντως χωρις πλακα διαβαζεις αυτα τα sites και το τι μπορεις να πετυχεις μ ενα 'η δυο ασυρματα φλας, ενα diffuser που διπλωνει και δυο ζελατινιτσες ειναι φοβερο.

Υπαρχουν παντου συμβουλες για ολους. Επαγγελματιες και ερασιτεχνες. Ορεξη να εχεις να διαβαζεις και χρονο για να πειραματιζεσαι.
Θα μου πεις δουλεια, παιδια. Ενταξει παντα βρισκουμε χρονο. Την ορεξη δεν βρισκουμε παντα.

By the way το videaki στην πρωτη σελιδα του strobist ειναι cool.

ακομα πιο φοβερη ειναι η δουλεια του Martin. Check it out!

http://martinprihoda.com/#

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

Δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη ιδέα. Όπως καταλαβαίνεις χρήματα δεν πρόκειται να ζητήσω, αυτό έλειπε άλλωστε. θα πρέπει όμως να δουλέψω με το δικό μου σύστημα που το ξέρω καλά.

+1 canon :)))

αγαπητοί φίλοι επανέρχομαι στο θέμα
πλησιάζει η ημερομηνία του γάμου και πρέπει να οργανωθώ
Για την φωτογράφιση θα έχω την πολύτιμη βοήθεια του Βλάσση.
Μαζεύω πόζες άλλων γάμων και μόλις αγόρασα ένα diffuser, μπας και χρησιμοποιήσω τhn sd14, έστω με τον 18-200 φακό.

Όσο για την βιντεογράφιση, θα στήσω δύο HD κάμερες, την sony HC1 και Canon HV30.
ϊσως θα χρειαστώ κάποιο video light, με την μπαταρία να δένεται στην ζώνη, ποιο μου προτείνετε;

ευχαριστώ

στην φωτό η εκκλησία που θα γίνει ο γάμος

Attachments

• Sifnos_Efta_Martires.jpg
    Sifnos_Efta_Martires.jpg
    65.9 KB · Views: 41