Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

εξαπέστειλΟΝ την ΟΝ - πολλά προβλήματα, πάρα πολλά - κι έκανα αίτηση στη HOL. ελπίζω να μην έκανα μια HOL(E) στο νερό ... περιμένω έγκριση.

Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Νεώτερα αποτελέσματα ταχύτητας με Forthnet 2play (dslam της ...πολύπαθης Καλαμαριάς):

21/01/2008 17:38:02
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 570.16Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 3.01Mb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem

3 mbit... δεν είμαι δυσαρεστημένος.
Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι οι διακοπές στη σύνδεση, μπορεί να κάνει και 10 λεπτά να επανέλθει. Έχασε 2 δημοπρασίες στο ebay χθες έτσι! (είδα κι απόειδα, έβαλα ένα sniper bot και ησύχασα!)

μόλις παρέλαβα ένα κουτί από τη HOL και μαζί του τη σαφέστατη προτροπή να μην πειράξω τίποτε, μέχρι να με ειδοποιήσουν. το ασύρματο ρουτεράκι είναι πανομοιότυπο με το pirelli της ΟΝ, αλλά σε μαύρο χρώμα. τα δε συνοδευτικά καλώδια, είναι πολύχρωμα. ψυχολογικά και μόνο, με φτιάχνει το ταίριασμα μαύρου - μπλε - κίτρινου ...
icon10.gif

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

μόλις παρέλαβα ένα κουτί από τη HOL και μαζί του τη σαφέστατη προτροπή να μην πειράξω τίποτε, μέχρι να με ειδοποιήσουν. το ασύρματο ρουτεράκι είναι πανομοιότυπο με το pirelli της ΟΝ, αλλά σε μαύρο χρώμα. τα δε συνοδευτικά καλώδια, είναι πολύχρωμα. ψυχολογικά και μόνο, με φτιάχνει το ταίριασμα μαύρου - μπλε - κίτρινου ...
icon10.gif
Εμένα μου αντικατέστησαν το fritzbox που είχε πρόβλημα με αυτο το μαυρο κουτάκι (NETFAST της INTRAKOM) ... μόνο που το fritzbox συγχρόνιζε στα 17Mbs και αυτό το μαύρο στα 13Mbs....:twoguns:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Εμένα μου αντικατέστησαν το fritzbox που είχε πρόβλημα με αυτο το μαυρο κουτάκι (NETFAST της INTRAKOM) ... μόνο που το fritzbox συγχρόνιζε στα 17Mbs και αυτό το μαύρο στα 13Mbs....:twoguns:

Εμένα, με όσα μου είπαν από την ΟΝ, αποκλείεται να συγχρονίσει πάνω από 3 mbps (αν γίνει, θα σφάξω αρνιά
icon10.gif
), οπότε να είσαι κι ευχαριστημένος. τηλεφώνησέ τους όμως για το θέμα, μπας και σου αυξήσουν την ταχύτητα ...

Εδώ και χρόνια Internet στη Forthnet (adsl over ISDN) και τηλέφωνο στον ΟΤΕ. Από το καλοκαίρι και μετά και ύστερα από μεγάλη αναμονή, πέρασα στο ιδιόκτητο της forthnet και τα 24 - υποτίθεται - mbps. Λόγω χαμηλού senior margin και υψηλού attenuation (στα 40) η ταχύτητα που πιάνω δεν ξεπερνά τα 8 mbps. Kυρίως μάλιστα είναι στα 6 - 6,5 mbps. Γενικά σταθερή γραμμή, χωρίς disconnects, εκτός από την περίοδο των Χριστουγέννων, που είχα αρκετά. Το κόστος είναι 21 ευρώ το μήνα....

Σήμερα μπαίνω και εγώ στο ιδιόκτητο της 4νετ μετά από αναμονή 4 μηνών. Είμαι πολύ περίεργος για την ταχύτητα που θα συγχρονίσει το router μου. Περισσότερα το απόγευμα !!!

Αν είσαι κοντά στον ΟΤΕ, δεν θα έχεις πρόβλημα. Εγώ είμαι σε περίεργη "θέση" στα σύνορα Χολαργού με την Αγία παρασκευή και η απόσταση από τον ΟΤΕ Χολαργού είναι μεγάλη...

Και εγώ Κέρκυρα, εχω ADSL one Bill Forthnet (over ISDN) στα 2 mbps εδώ και 1,5 χρονο περιπου (απο οταν ειχε γινει η αναβαθμιση απο τα 1024)....

Απο τελη Φλεβαρη που ερχεται εδώ το ιδιοκτητο της Forthnet, σκεφτομαι να κανω αιτηση για το 2play και να φύγω από τον πΟΤΕ! :ernaehrung004:

Για πειτε καμια εντυπωση οσοι εχετε το πακετο.... Απο ταχυτητες πως τα παει σε σχεση με HOL και Vivodi ???

(Οι δυο τελευταιες ερχονται 2 μηνες αργοτερα... Αξιζει η επιπλεον αναμονη η ΟΧΙ???)

Το σπιτι μου ειναι στο 1 με 1,3 χιλιομετρα περιπου απο τον ΟΤΕ, και η γραμμη μου ΔΕΝ εχει σχεδον καθόλου θόρυβο (συμφωνα με μετρησεις τεχνικων εδώ και καιρο)...

Τωρα με τα 2Mbit κατεβαζω με 200-235kb/sec περιπου ... :smash:

Αραγε τη ταχυτητα θα εχω στο ιδιοκτητο???

Last edited:

Από σήμερα αναβαθμίστηκε το upload μου από 512 σε 1024 (Forthnet 2 Play)

To download παραμένει σταθερά 15-16 Mbps από τότε που συνδέθηκα (Ιούνιος 2007)...

Τυχερέ, το δικό μου download με το ζόρι φτάνει τα 8 :angry::angry:

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Σήμερα μπαίνω και εγώ στο ιδιόκτητο της 4νετ μετά από αναμονή 4 μηνών. Είμαι πολύ περίεργος για την ταχύτητα που θα συγχρονίσει το router μου. Περισσότερα το απόγευμα !!!

Αναξιόπιστη η 4ΝΕΤ τελικά ούτε σήμερα μετά από 3 SMS στο κινητό μου ότι σήμερα μετά από 4μήνες αναμονής θα με ενεργοποιούσαν στο ιδιόκτιτο δίκτυο. Και άλλη κοροϊδία. Αντα να δούμε !!! Μακάκες !!!!

Είχα conn-x 1024/256 και στις 17/01 τους κάλεσα για να με αναβαθμίσουν σε 2048/256. Στις 22/01 το μεσημέρι και ώρα 3 σταμάτησα να έχω internet και από τις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας (22/01) "τρέχω" με 2048/256. Η διαφορά είναι αισθητή.

Επιτέλους !!! :smash: Μετά από μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε η φορητότητά μου.

εγω εχω 2 play forthnet internet και σταθερη τηλεφωνια,
ομως στην περιοχη μου δεν υπαρχει ακομη ιδιοκτητο δυκτιο
ετσι ειμαι στα 4mbit.Σε γενικες γραμμες ειμαι ικανοποιημενος

Livebox της Lannet εχει καποιος?

Με ενδιαφερει κυριως η ποιοτητα φωνης στο Voip.

Και αν χανεται συχνα η συνδεση και χρειαζεται restart.

Thanks

επροχτες επιασα (με φορθνετ) την αστρονομικη ταχυτητα για τα δεδομενα της συνδεσης μου, 3,6m

Eχθες, εκοπηκε... (σνιφ)

Πριν λίγα λεπτά μέσω του επισήμου site της ΕΕΤΤ έστειλα το ακόλουθο mail. :
Όπως φαίνεται και από τη διεύθυνση κατοικίας μου, διαμένω στη Σμύρνη της Τουρκίας. Πρόσφατα ¨έφτασε¨ και στην κατοικία μου η οπτική ίνα. Από εταιρία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών μου έγινε προσφορά για σύνδεση με το δίκτυο οπτικής ίνας για ταχύτητα έως 100Mbps, με καλή κατά τη γνώμη μου τιμή, δωρεάν σύνδεση και modem. Σε λίγους μήνες θα εγκατασταθώ στην Θεσσαλονίκη, δεν βρήκα όμως πουθενά (στο διαδίκτυο) αντίστοιχη δυνατότητα από ελληνική εταιρία - Fibre to Home. Παρακαλώ ενημερώστε με ποιες εταιρίες παρέχουν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα προκειμένου να διερευνήσω αν τελικά δεχθώ την Τουρκική προσφορά καθότι στη συνέχεια θα πάρω τον εξοπλισμό (modem κλπ) στη Θεσσαλονίκη.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Υ.Γ. : Πληροφορίες για τις τουρκικές προσφορές: www.tellcom.com.tr/
:

Τους απέστειλα κα τα πλήρη στοιχεία μου, καμιά εκτίμηση κανείς για το τι τύπου απάντηση θα πάρω - αν πάρω;:huh2: