Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

εγώ τι να πω αναβάθμισαν σχεδον όλη την Καλλιθέα ο οτε και η wind και ένα κομματι μπροστά στο νιαρχος και το αθλητικό κέντρο του δήμου μας άφησαν στο έλεος του θεου με προϊστορικό καφαο
πληρώνω vdsl 50 στην wind και κλειδώνω στα 33 ,ξεκίνησα με 42 και μετά από βλάβη στο επερχόμενο έπεσα στα 33 χωρίς πιθανότητα να αυξηθεί η ταχύτητα

Μην ανησυχείς καααααααποια στιγμή θα αναβαθμιστούμε και εμείς. Την περιοχή μου την έχει πάρει η Vodafone και υποτίθεται ότι αρχές 19 θα είχαν μπει οι καμπίνες... Δεν κουνιέται φύλο!!!
Πληρώνω 50αρι (από κέντρο) και πιάνω 23. Το κρατάω για το upload όμως που το χρειάζομαι

Μια απ´τα ίδια... Η Vodafone έχει και τη δική μας περιοχή και περιμένω μάταια...
Τουλάχιστον εσύ πιάνεις και 23...

Εμεις εδω στο χωριο με vodafone 50αρι vdsl, κλειδωνω στα 50.
6 ωρες κινητα, απεριοριστα αστικα, υπεραστικα, 27 ευρω τον μηνα (λογω "πακετο" και 3 κινητα. Το οποια εχουν πολυ δυνατο πακετο)

Εδω και 7 μερες, κομενο το ιντερνετ ομως λογω βλαβη στην καμπινα του ΟΤΕ. Δεν πειραζει, ξεκινησαμε την πόκα

Καλησπέρα κέντρο Αθήνας περιοχή Σταθμού Λαρίσης από Wind παίρνω 9 down, 1 up και ping 10 ms λόγω fast path. Εχω μια ερώτηση ρε παίδες όμως και δεν ξέρω που αλλού να την κάνω.Στη γειτονιά έχουν μπει 2 vdsl kv ένα του ΟΤΕ και ένα της Vodafone. ΤΠαραδόξως της Vodafone είναι πολύ μακριά από τα άλλα που έχει βάλει και αυτό είναι μόνο του στη μέση του πουθενά, ενώ αυτό του ΟΤΕ φαίνεται πως εντασεται σε μια λογική ακολουθία εγκαταστάσεων..Τελοςπαντων το κακό είναι πως καμία εταιρία δε μου δίνει διαθεσιμότητα vdsl αν και τα δύο ειναι μάξιμουμ εκατό μέτρα από το σπίτι μου. Στην παραδίπλανη πολυκατοικία που μένει φίλος μου έχει κανονικά διαθεσιμότητα από όλους τους παροχους έως 100 mbs. Στο σαιτ της Vodafone δίνει διαθεσιμότητα σε μένα αλλά όταν μίλησα στο τσάτ μαζί τους μου είπαν πως δεν έχω τελικά διαθεσιμότητα. Έκανα μια μικρή έρευνα και είδα γραμμένα στα 2καφαο τα εξής νούμερα με μαρκαδορο 18520 και 327-351 στης Vodafone και 18510 στης cosmote. Ο κατανεμητης της πολυκατοικίας μου παρεμπιπτόντως αντί να έχει 5ψηφιο νούμερο, γράφει πάνω 330 334.Μηπως παίρνει από δύο διαφορετικά καφαο αυτά δηλαδή με τον αριθμό 330 και 334?Αν ναι υπάρχει περίπτωση το νούμερο 327 - 351 στο καφαο της Vodafone να σημαίνει από τόσο έως τόσο και μέσα σε αυτά να περιλαμβάνεται και το δικό μου;

Η σημαίνει πως αντιστοιχει μόνο στα παλιά καφαο 327 και 351

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Κάνεις;

το ποιο πιθανο ειναι οτι παιρνεις απο αλλο κεντρο και οχι απο αυτο που παιρνει ο φιλος σου,δεν παιζει ρολο αν εισαι κοντα στα συγκεκριμενα καφαο η περιοχες χωριζονται διαφορετικα απο οτι οι δημοι και οι γειτονιες να το πω ετσι απλα
με απλη ερωτηση στον παροχο σου θα μαθεις σε ποιο κεντρο ανηκεις

Ρώτησα τον τεχνικό με Forthnet 24 έπαιρνα από κεντρο γι'αυτο είχα χάλια γραμμή τώρα που παίρνω από καφαο κλειδώνω 49.9 ενώ η γραμμή μελλοντικά αν μπει 100 πάω μέχρι 78

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Καλημέρα...και οι δύο από το ίδιο κέντρο παίρνουμε. Άρης στα 1800 μέτρα περίπου αμφοτεροι,οπότε το vdsl είναι σίγουρα από τις καμπίνες. Το θέμα είναι αν αυτή η ρημάδα η καμπίνα της Vodafone συμπεριλαμβάνει η όχι το δικό μου καφαο και αν ο κατανεμητης μου παίρνει από δύο διαφορετικά.

Παρεμπιπτόντως του φίλου μου ενεργοποιηθηκε, κλειδώνει στα 52 d και 5 up και έχει maximum rate 153!

Υπάρχει κάποιος να ξέρει να μου απαντήσει στα ερωτήματα; Μήπως σε κάποιο άλλο thread;

Στο συγκεκριμένο ΑΚ που ανήκεις καμπίνες θα βάλει η Vodafone και οι υπόλοιποι θα νοικιάζουν. Διαθεσιμότητα υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης από Ευελπίδων μέχρι Νέγρη και Βελβεντού. Η κάτω μεριά της Πατησίων μέχρι Αχαρνών περίπου είναι ακόμα στο περίμενε διότι είναι μέσα στα ελάχιστα όρια που απαιτούνται για τοποθέτηση καμπίνας. Μετρημένες στα δάχτυλα επίσης είναι προς σταθμό Αττικής πάλι της Vodafone. Όσον αφορά τα νούμερα που βλέπεις το πρώτο 3ψηφιο είναι το Α/Κ και το δεύτερο 3ψηφιο είναι ο αριθμός του κλασικού KV του ΟΤΕ, ο οποίος ίδιος αριθμός βρίσκεται και εσωτερικά γραμμένος στην εισαγωγή της πολυκατοικίας ή στο BOX αν παίρνεις από κολόνα ΟΤΕ. Αν ο φίλος σου είναι από Περγάμου και πάνω και από λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και αριστερά τότε ανήκει σε άλλο Α/Κ που το έχει αναλάβει ο ΟΤΕ. Υπολόγισε ότι το όριο για KV vdsl είναι μεταξύ Αχαρνών και Λιοσίων. Αν όντως βλέπεις καμπίνα κοντά σε παλιό KV ΟΤΕ τότε να περιμένεις πότε θα ενεργοποιηθεί για να σου δώσει διαθεσιμότητα. Μπες επίσης στο site της ΕΕΤΤ για να δεις το τελευταίο αρχείο με την κατάσταση στην περιοχή σου.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Μια που έκανες τον κόπο και είσαι γνώστης δεν γράφεις και για εμάς που παίρνουμε από ΑΡΗ και είμαστε από την πάνω πλευρά της Πατησίων στην λεωφόρο Αλεξάνδρας; Νομίζω στο περίμενε είμαστε και μεις γιατί δεν βλέπω να κουνιέται φύλο από την Vodafone.

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στο συγκεκριμένο ΑΚ που ανήκεις καμπίνες θα βάλει η Vodafone και οι υπόλοιποι θα νοικιάζουν. Διαθεσιμότητα υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης από Ευελπίδων μέχρι Νέγρη και Βελβεντού. Η κάτω μεριά της Πατησίων μέχρι Αχαρνών περίπου είναι ακόμα στο περίμενε διότι είναι μέσα στα ελάχιστα όρια που απαιτούνται για τοποθέτηση καμπίνας. Μετρημένες στα δάχτυλα επίσης είναι προς σταθμό Αττικής πάλι της Vodafone. Όσον αφορά τα νούμερα που βλέπεις το πρώτο 3ψηφιο είναι το Α/Κ και το δεύτερο 3ψηφιο είναι ο αριθμός του κλασικού KV του ΟΤΕ, ο οποίος ίδιος αριθμός βρίσκεται και εσωτερικά γραμμένος στην εισαγωγή της πολυκατοικίας ή στο BOX αν παίρνεις από κολόνα ΟΤΕ. Αν ο φίλος σου είναι από Περγάμου και πάνω και από λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και αριστερά τότε ανήκει σε άλλο Α/Κ που το έχει αναλάβει ο ΟΤΕ. Υπολόγισε ότι το όριο για KV vdsl είναι μεταξύ Αχαρνών και Λιοσίων. Αν όντως βλέπεις καμπίνα κοντά σε παλιό KV ΟΤΕ τότε να περιμένεις πότε θα ενεργοποιηθεί για να σου δώσει διαθεσιμότητα. Μπες επίσης στο site της ΕΕΤΤ για να δεις το τελευταίο αρχείο με την κατάσταση στην περιοχή σου.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ. Ο φίλος μου είναι στη Νεοφυτού Μεταξά και εγώ στη Χίου. Καφαο ΟΤΕ υπάρχει έξω από το σχολείο στη Μεταξά δίπλα σε παλιό και ένα στενό πιο πάνω είναι της Vodafone, Μεταξά και Χίου Γωνία. Του ΟΤΕ μπήκε το φθινόπωρο, ενώ της Vodafone είναι πάνω από ένα χρόνο. Αμφότερα τα ακούς να λειτουργούν.Όλη η γειτονιά που σου λέω είναι κατω από τη Λιοσίων. Το πιο κοντινό kv της Vodafone που έχω δει ειναι στην Αττική.Καλα στην κυψέλη έχει ένα κάθε δεύτερο στενό.

* Μεταξά και Ψαρων γωνία.

Έχω δει καμια δύο της vodafonε από τη μεριά των Εξαρχείων, πάνω στη Βατάτζη και αυτό είναι όλο από εκείνη τη μεριά.

Αλήθεια πως μπορώ να υπολογίσω την απόσταση από την καμπίνα από τα στατιστικά που δίνει η γραμμή του φιλου; Για το adsl υπήρχε ένα εργαλεία κι αν δεν κάνω λάθος η κάναμε μια πράξη. Για το vdsl; Τα στατιστικά του όμως δεν ταιριάζουν με του adsl για παράδειγμα δίνει λόγο θορύβου 34 στο download που αν ήταν adsl θα ήταν 3χιλιομετρα μακριά. Επισης τι είναι τα νουμερα 18510 και 18520 που τώρα διαπίστωσα ο βλαξ ότι είναι συνέχεια το ένα του άλλου;

Η οδος Αγιου Παυλου που κοβει τη Χιου στη μεση ειναι τυπικα το συνορο μεταξυ ΑΚ Αρης και ΑΚ Καρολος. Το ΑΚ Κάρολος (445) το έχει αναλάβει η Wind. Στη Μεταξα βλεπεις διφυλλη καμπινα καινουρια ΟΤΕ και παραδιπλα καμπινα παροχου; Σπανιο κατι τετοιο, μονο πιλοτικα σε καποιες περιοχες εχει γινει

Το ΑΚ Αλεξανδρας (659) ειναι της Vodafone αλλα προοριζεται για FTTH

Δεν μπορεις να υπολογισεις αποσταση στο vdsl οπως την υπολογιζεις στο adsl. Το μονο που μπορεις να υπολογισεις ειναι αν πιασεις πανω απο 50 συμφωνα με το attenuation αλλα και παλι δεν ειναι κατι σιγουρο

Για το ΑΚ Αρης το κατα φαντασια "τετραγωνο" δρομων Πατησιων - Αλεξανδρας - πισω μερια Στρεφη - Τοσιτσα θα αργησει

Τελευταία μέρα θεωρητικά που μπορείς να ανανεώσεις τον χρόνο ομιλίας σου με 5 ευρώ μέσω της εφαρμογής σε καρτοκινητό F2G της WIND. Από 11 του μήνα, αύριο δηλαδή, το ελάχιστο ποσό είναι 10 ευρώ. Και φυσικά...η online ανανέωση δεν δουλεύει... Στην εφαρμογή λέει η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη και στο site λέει ότι γίνονται εργασίες συντήρησης. Γιατί να τους επιτρέψω λέει να ανανεώσουν σήμερα με 5 ευρώ, αφού μπορώ να τους το κλειδώσω και να τους αναγκάσω να ανανεώσουν αύριο με 10 ευρώ... Είχα 2 κινητά να ανανεώσω, αν και δεν ήταν ακόμα μέρα, είχα ακόμα μερικές μέρες περιθώριο. Αλλά είπα να προλάβω την τελευταία ανανέωση με 5 ευρώ. Το ένα νούμερο είναι της μητέρας μου και το άλλο ένα δεύτερο δικό μου, εκτός από το κύριο νούμερο που έχω. Αν ολόκληρη την μέρα δεν με αφήσει να ανανεώσω με 5 ευρώ, όπως ήταν και οι ημερομηνίες που είχαν ανακοινώσει, θα ανανεώσω στην κανονική του ημερομηνία της μητέρας μου με 10 ευρώ και θα αφήσω να κοπεί το δεύτερο δικό μου νούμερο. Αρκετά με τους τσαμπουκάδες των εταιρειών κινητής.

Δεν ξέρω αν και ο άγιος θέλει φοβέρα, αν όντως έκαναν εργασίες συντήρησης, ή αν είχε πλακώσει κόσμος και είχε μπουκώσει, αλλά το σύστημα ξεμπλόκαρε και με άφησε να κάνω τις δύο ανανεώσεις με πέντε ευρώ. Βέβαια από αύριο μόνο από δέκα ευρώ και πάνω, αλλά επειδή δεν έχει σημασία πόσα θέλει να πάρει η εταιρεία από τον άλλον αλλά πόσα χρήματα έχει στην τσέπη ο άλλος και μπορεί να διαθέσει, πολλές φορές τα δέκα ευρώ δεν περισσεύουν. Πολλά κινητά θα μπουν στο συρτάρι όπως σκέφτομαι εγώ να βάλω το δεύτερο νούμερο, ή θα ψάξουμε για άλλες μικρότερες εταιρίες όπως Q ή Frog, για μικρότερα πακέτα, κτλ. Οι εταιρείες κινητής έχουν κάνει καρτέλ, κάνουν συνεχείς και συντονισμένες αυξήσεις, πιέζουν συνεχώς τον κόσμο. Το ποσό που μπορεί να διαθέσει κάποιος είναι συγκεκριμένο, δεν έχει σημασία πόσα χρήματα θέλει να πάρει η εταιρεία.

Για το ΑΚ Αρης το κατα φαντασια "τετραγωνο" δρομων Πατησιων - Αλεξανδρας - πισω μερια Στρεφη - Τοσιτσα θα αργησει

Με σκότωσες :-)
Thanks

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η οδος Αγιου Παυλου που κοβει τη Χιου στη μεση ειναι τυπικα το συνορο μεταξυ ΑΚ Αρης και ΑΚ Καρολος. Το ΑΚ Κάρολος (445) το έχει αναλάβει η Wind. Στη Μεταξα βλεπεις διφυλλη καμπινα καινουρια ΟΤΕ και παραδιπλα καμπινα παροχου; Σπανιο κατι τετοιο, μονο πιλοτικα σε καποιες περιοχες εχει γινει

Το ΑΚ Αλεξανδρας (659) ειναι της Vodafone αλλα προοριζεται για FTTH

Δεν μπορεις να υπολογισεις αποσταση στο vdsl οπως την υπολογιζεις στο adsl. Το μονο που μπορεις να υπολογισεις ειναι αν πιασεις πανω απο 50 συμφωνα με το attenuation αλλα και παλι δεν ειναι κατι σιγουρο

Ναι στη Μεταξά στο σχολείο είναι ΟΤΕ κλασσική με τη μπλε αρίθμηση ενώ η άλλη στην Ψαρων και Μεταξά γωνία ειναι αυτή με τα "μπιμπικια" μπροστά οπότε είναι μάλλον Vodafone. Σωστά; Μιλάμε μεταξύ τους απόσταση 70μετρα περίπου. Το δικό μου καφαο είναι στην Κρήτης δίπλα στο σούπερ μάρκετ bazzaar. Απλώς εκείνο δεν γράφει τίποτα απέξω, είναι βαμμένο. Τώρα τα δικά μας τα στενά τα έχει πάρει η Vodafone λοιπόν; Ξέρεις χρονοδιάγραμμα; Όταν έβαλα το τηλέφωνο την άνοιξη του 17 έπιασα την κουβέντα με τον τεχνικό του ΟΤΕ που δούλεψε στο καφαο μου και τον ρώτησα και μου είπε μέχρι το τέλος του χρόνου... Χαχαχαχαχ.

Re: Απάντηση: Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Ναι στη Μεταξά στο σχολείο είναι ΟΤΕ κλασσική με τη μπλε αρίθμηση ενώ η άλλη στην Ψαρων και Μεταξά γωνία ειναι αυτή με τα "μπιμπικια" μπροστά οπότε είναι μάλλον Vodafone. Σωστά; Μιλάμε μεταξύ τους απόσταση 70μετρα περίπου. Το δικό μου καφαο είναι στην Κρήτης δίπλα στο σούπερ μάρκετ bazzaar. Απλώς εκείνο δεν γράφει τίποτα απέξω, είναι βαμμένο. Τώρα τα δικά μας τα στενά τα έχει πάρει η Vodafone λοιπόν; Ξέρεις χρονοδιάγραμμα; Όταν έβαλα το τηλέφωνο την άνοιξη του 17 έπιασα την κουβέντα με τον τεχνικό του ΟΤΕ που δούλεψε στο καφαο μου και τον ρώτησα και μου είπε μέχρι το τέλος του χρόνου... Χαχαχαχαχ.

ποιανού χρόνου δεν σου είπε. Του 2019 ?