Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

θελω να κουμπωσω πανω στο Speedport Plus 2 του cosmote ενα router.
το βαζω στην πρωτη θυρα που την αναφερει ως lan/wan?
εχει δοκιμαστει απο καποιους και λειτουργει κανονικα?
ρωταω γιατι στα status του modem,λεει Use LAN1 as Ethernet WAN......................Disabled

ρωταω γιατι στα status του modem,λεει Use LAN1 as Ethernet WAN......................Disabled
Ποιο ρουτερ θα βάλεις?

Δες στα settings του γιατι σε κάποια πρέπει να ορίσεις πως θα λειτουργεί.

Δεν εχει σχέση το speed port. Σε οποια πόρτα θες το βάζεις. Στο 2ο παιζει ρολο

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Σε οποια θύρα του speedport θέλεις το βάζεις.
Απλά στο δικό σου router το βάζεις στην wan αν θέλεις να είναι αυτό το βασικό σου router (dhcp, nat firewall), ή στην lan αν θέλεις να παραμείνει ως βασικό το speedport

• Like
Το speedport είναι και modem και router. Αν χρησιμοποιείς άλλο modem (π.χ. ont οπτικής) και θέλεις το speedport μόνο σαν router, συνδέεις το modem στο LAN1/WAN του speedport. Που δε νομίζω ότι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις.

• Like
Σε οποια θύρα του speedport θέλεις το βάζεις.
Απλά στο δικό σου router το βάζεις στην wan αν θέλεις να είναι αυτό το βασικό σου router (dhcp, nat firewall), ή στην lan αν θέλεις να παραμείνει ως βασικό το speedport
θελω την δουλεια του router να την αναλαβει το Cudy WR3000
το LAN1 as Ethernet WAN>>Disabled στα status του sppedport λεει κατι?

Αυτό αστο έτσι στο speedport. To Cody εχει wan ή κάποιο ίδιο setting στην lan 1 του ?
θα το εχω στην κατοχη μου το απογευμα.
ναι-εχει εισοδο wan.

εκτος των αλλων(vpn,wifi)θελω να δω μπας και σταθεροποιηθει λιγο η γραμμη.
εχω αρκετα υψηλα πικ των ms σε παιχνιδια και λες μπας και...

Attachments

• 20230720142730_a8ede134.jpeg
    20230720142730_a8ede134.jpeg
    15 KB · Views: 13
  • Like
Reactions: k.m.
Βλεπω εχει 1 wan και 3 lan.

Οποτε στην 1η.

στην wan του cudy και στην wan του speedport εαν θελω να αναλαβει το ρουταρισμα το cudy?

στην wan του cudy και στην wan του speedport εαν θελω να αναλαβει το ρουταρισμα το cudy?
Στην wan το cudy και όλες οι συσκευές συνδεμένος στο cudy.

To speed port θα δίνει σε όλες τις πόρτες απλα δεν θα εχεις κάτι άλλο πανω. Κλεισε και το wifi του.

Η wan ειναι "εισερχομενο" αποτε σε spedport το αφήνεις lan.

Εκτός αν κάνεις bridge το speedport οπότε θα λειτουργεί μόνο η 1η λογικα αλλά θα χάσεις την τηλεφωνια

• Like
συνδεση απο το wan του cudy στην 2η lan του speedport.
μετα το quick setup εχει κανονικα ιντερνετ και επιγειο και wifi.
ενω φτανει την ταχυτητα που εχει η γραμμη μου(100mbps),εχει ανεβει κατακορυφα το Unloaded 65 και το Loaded 127ms!!
με το router του ote εχω Unloaded 5 και Loaded 40-45 ms!!
το cudy παιζει στο 192.168.10..ΧΧ και του ote στο 192.168.1.ΧΧ..
ουσιαστικα δηλαδη εχω 2 ρουτερ(με οτι συνεπαγεται αυτο)
που εχω κανει λαθος?

συνδεση απο το wan του cudy στην 2η lan του speedport.
μετα το quick setup εχει κανονικα ιντερνετ και επιγειο και wifi.
ενω φτανει την ταχυτητα που εχει η γραμμη μου(100mbps),εχει ανεβει κατακορυφα το Unloaded 65 και το Loaded 127ms!!
με το router του ote εχω Unloaded 5 και Loaded 40-45 ms!!
το cudy παιζει στο 192.168.10..ΧΧ και του ote στο 192.168.1.ΧΧ..
ουσιαστικα δηλαδη εχω 2 ρουτερ(με οτι συνεπαγεται αυτο)
που εχω κανει λαθος?
Τώρα έχεις 2πλο ΝΑΤ. Δεν θα δεις αυτό που εχεις στο 1ο νομιζω, εκτός αν μπει σε bridge το 1ο.

δηλαδη o μονος τροπος για να καταργισω ως router το speedport,θα πρεπει να το βαλω ως bridge?
παντως ειναι μεγαλη η διαφορα των Unloaded και Loaded.
μπας και χρειαζεται να κανω κατι αλλο?

pppoe passthrough θα βάλεις, δεν ξέρω αν υπάρχει καν επιλογή για bridge. Θα κλείσεις wifi, βάζεις τους κωδικούς της σύνδεσης σου στο cudy και κάνεις κλήση pppoe. Μπορείς να αφήσεις την ip του speed port .1.1 και να βάλεις στο cudy την 192.168.1.254 πχ. Το speedport θα το έχεις μόνο για το τηλέφωνο.

• Like
Ακριβώς αυτό. Το username το βλέπεις στη σελίδα του λογαριασμού σου, το password το ζητάς στην ίδια σελίδα και στο στέλνουν με email, αν θυμάμαι καλά. Βγάλε τα και από το Speedport και βάλε τα κοινόχρηστα ([email protected] / otenet).

• Like
κοιταξτε τι εχει γινει τωρα...
η ενσωματωμενη καρτα δικτυου του board,μαλλον ηταν στα τελευταια της.
για αυτο-προφανως-μου εδινε και υψηλες τιμες στο fastcom με το cudy.
γιατι αφου ειδα οτι ειχε περασει η ωρα,ειπα να το παρω σημερα απο την αρχη και να επιστρεψω στο speedport.
ελα ομως που και το speedport που κουμπωσα μου εδινε επισης υψηλες τιμες στο fastcom.
και μαλιστα καταληξαμε να χασω εντελως το ιντερνετ,παροτι εδειχνε μια οτι ειναι εντος δικτυου,μια οτι ειναι εκτος!
δοκιμασα ρισετ στην καρτα,επαναφορα windows,καλωδιο.τιποτε...
ιντερνετ ερχεται σιγουρα μεχρι εκει,γιατι οποια αλλη συσκευη ειναι επανω στο ιδιο switch(τηλεοραση,av,xbox)δουλευουν κανονικα.
το τελευταιο που εκανα και τον ηπια,ηταν bios update.
γιατι?χμμμ...γιατι με το που το ολοκληρωσε και ανοιξαν τα windows,μου πεταξε κατι σχετικα με το pin και ζητησε διαφορετικο τροπο εισοδου.!!
πως ομως να κανω login,αφου θελει ιντερνετ που συνεχιζει να μην εχει???
αλλα πηγα να φτιαξω και αλλα βγηκανε...
εχω παραγγειλει μια καρτα δικτυου και ευελπιστω να την δει κατευεθειαν και να κανω login.
εκτος και εαν εχετε κατι αλλο στο μυαλο σας που μπορει να λυση το προβλημα.

Καλησπέρα και συγγνώμη για το off topic. Θέλω να βοηθήσω την αδερφή μου να βάλει οπτική ίνα στο σπίτι της. Όταν πάει να κάνει την αίτηση για gigabit voucher την επιλέγει αυτόματα ως νομικό πρόσωπο και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής σε φυσικό. Ως εκ τούτου για την επιδότηση της εμφανίζει την έδρα της επιχείρησης και όχι του σπιτιού και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε την αίτηση. Υπάρχει κάποιος τρόπος παράκαμψης του προβλήματος ή αναγκαστικά αν θέλει να βάλει οπτική στο σπίτι θα είναι χωρίς επιδότηση;

κοιταξτε τι εχει γινει τωρα...
η ενσωματωμενη καρτα δικτυου του board,μαλλον ηταν στα τελευταια της.
για αυτο-προφανως-μου εδινε και υψηλες τιμες στο fastcom με το cudy.
γιατι αφου ειδα οτι ειχε περασει η ωρα,ειπα να το παρω σημερα απο την αρχη και να επιστρεψω στο speedport.
ελα ομως που και το speedport που κουμπωσα μου εδινε επισης υψηλες τιμες στο fastcom.
και μαλιστα καταληξαμε να χασω εντελως το ιντερνετ,παροτι εδειχνε μια οτι ειναι εντος δικτυου,μια οτι ειναι εκτος!
δοκιμασα ρισετ στην καρτα,επαναφορα windows,καλωδιο.τιποτε...
ιντερνετ ερχεται σιγουρα μεχρι εκει,γιατι οποια αλλη συσκευη ειναι επανω στο ιδιο switch(τηλεοραση,av,xbox)δουλευουν κανονικα.
το τελευταιο που εκανα και τον ηπια,ηταν bios update.
γιατι?χμμμ...γιατι με το που το ολοκληρωσε και ανοιξαν τα windows,μου πεταξε κατι σχετικα με το pin και ζητησε διαφορετικο τροπο εισοδου.!!
πως ομως να κανω login,αφου θελει ιντερνετ που συνεχιζει να μην εχει???
αλλα πηγα να φτιαξω και αλλα βγηκανε...
εχω παραγγειλει μια καρτα δικτυου και ευελπιστω να την δει κατευεθειαν και να κανω login.
εκτος και εαν εχετε κατι αλλο στο μυαλο σας που μπορει να λυση το προβλημα.
Δοκίμασε να τον σβήσεις και να τον βγάλεις τελείως από την πρίζα για 30". Εμένα δεν έβλεπε καθόλου το δίκτυο στη μητρική μετά από αναβάθμιση driver και μόνο έτσι έφτιαξε.

Δοκίμασε να τον σβήσεις και να τον βγάλεις τελείως από την πρίζα για 30". Εμένα δεν έβλεπε καθόλου το δίκτυο στη μητρική μετά από αναβάθμιση driver και μόνο έτσι έφτιαξε.
τα ειχα κανει ολα!
ακομα και την μπαταρια απο το board ειχα αφαιρεσει μπας και ειχε σκαλωσει κατι απο εκει.
προχθες που του εκανα windows recovery,και σβηστηκαν ολα,ειχα κανονικα ιντερνετ.
ωραια λεω-το σιαξαμε!
αφου ειχα περασει καμια δεκαρια πραγματακια,μετα απο κανα 2ωρο,παμε παλι τα ιδια!!!
οκ λεω-παμε καθαρη εγκατασταση απο την αρχη με boot απο usb που δημιουργησα με το tool της microsoft.
μεσα σε μια ωριτσα ειχα περασει σχεδον ολα οσα ηθελα,αφου πριν ομως,τσεκαρα τι γινεται καθε φορα που περναω κατι.
και ηρθε η ωρα του...ενοχου,που με παιδεψε τοσο πολυ...
με το που περασα το nordvpn,αρχισαν παλι τα ιδια..
no internet acces ακομα και οταν το nord ηταν εκτος,ακομα και οταν στο task manager δεν φαινοταν να τρεχει τιποτε απο τον nord..
με το που το αφαιρεσα απο το pc επανηλθε και η προσβαση στο Internet.
το εχω 3 μηνες και δουλευε κανονικα χωρις προβληματα.
απο προχθες που εκανα τις δοκιμες με το cudy δεν ξερω τι εγινε και αρχισε τα προβληματα.
αυτην την στιγμη εχω πανω μονο το speedport και καποια στιγμη θα κουμπωσω και το cudy στο οποιο ανεξαρτητως εαν θα το δουλεψω ως router ή οχι,
θα του περασω και το vpn να τελειωνουμε.
ετσι κι`αλλιως ενας απο τους λογους που αγοραστηκ ηταν και αυτος.