Το rainbow effect που λένε για τους DLP, είναι μεν ενοχλητικό αλλα στους τελευταίους προτζέκτορες που έχουν χ5 τροχό δεν είναι τόσο αισθητό.
Τώρα για το τι ακριβώς είναι... είναι λίγο δύσκολο να το εξηγήσω..θα προσπαθήσω όμως. Όταν προβάλεται μια σκηνή με πολύ φώς και ειδικά λευκό χρώμα, μπορεί να παρατηρήσεις κάτι σαν κανονικό ουράνιο τόξο- εγώ προσωπικά το παρατηρώ πάντα εάν κουνήσω τα μάτια μου για να κοιτάξω προσεχτικά σε διάφορα σημεία της εικόνας..καθώς το κάνω αυτό.."βλέπω" γραμμές με διάφορα χρώματα να "ξευφέυγουν" απο το άσπρο χρώμα.
Τονίζω οτι είναι effect που το βλέπεις μόνο στα μάτια σου. Δηλαδή... σε μια φώτο απο εικόνα του projector, συνήθως δεν φένεται (δεν ξέρω καν εαν ειναι δυνατό να φανει). Και για να καταλάβεις λιγάκι καλύτερα, σκέψου απλα οτι για να δείξει ο DLP άσπρο χρώμα , πρέπει να περάσει το φώς μέσα απο όλα τα χρώματα (ασπρο χρώμα = με όλα τα χρώματα μαζί) , δηλαδή μια πλήρη περιστροφή του χρωματικού δίσκου, το πρόβλημα λοιπόν φανερώνεται όταν ο δίσκος γυρίζει αργά..και το μάτι σου προλαβαίνει και βλέπει τις ενδιάμεσες αλλαγές των χρωμάτων ... και δεν "δενει" τα χρώματα μαζί.
Μερικοί άνθρωποι το παρατηρούν πιο πολύ, άλλοι πιο λίγο, άλλοι καθόλου αλλα κουράζονται απο την προβολή.
Τώρα στην τιμή που αναφέρεσαι όπως θα έχεις δεί πολύ καλός προβολέας είναι ο TW700, τώρα όσο αφορά τα 5 μέτρα, και τις 110 ίντσες μπορώ να πώ ότι είσαι στο όριο... θα είναι λιγάκι κουραστικό.