Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Το τηλεχειριστηριο δεν πρεπει να σε ανησυχει. Ετσι και αλλιως για να εχεις αξιοπρεπη ελεγχο τηλεορασης και δεκτη σε ενα τηλεχειριστηριο πρεπει να παρεις καποιο προγραμματιζομενο.
Περνας ολες τις εντολες του δεκτη + την ενταση φωνης της τηλεορασης + το ανοιγμα τηλεορασης + κατι αλλο οπως την επιλογη εισοδου της τηλεορασης στο προγραμματιζομενο τηλεχειριστηριο, στην ιδια συσκευη ελεγχου του τηλεχειριστηριου.
Ενα καλο προγραμματιζομενο τηλεχειριστηριο ειναι το USB-300.

Πιο πανω ειπα για το καλο τηλεχειριστηριο του STB HD N1 αλλά αφορουσε καποιον που ηθελε τον δεκτη μονο σαν PVR, οποτε και η χρηση θα ηταν περιστασιακη. Για καθημερινη χρηση το προγραμματιζομενο τηλεχειριστηριο λυνει τα χερια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εννοείτε οτι για ΗD θέλω να πάρω να βλέπω και το ψηφιακό της ερτ , παρόλο που η πλάσμα μου είναι λίγο παλιά και δεν εχει HDMI :(
O crystal audio είναι όντως μια απο της επιλογές ( δεν ξερω απο τηλεχειριστήριο πως τα παει ?)
Από τηλεχειριστήριο... κλαίμε! Η Αχίλλειος πτέρνα του...
Όπως είπε ο audiov παίρνεις ένα φθηνό προγραμματιζόμενο όπως το USB-300 (6-7 ευρώ) και ηρεμεί το κεφάλι σου από τα ξεχωριστά τηλεχειριστήρια. Βάζεις όποιο πλήκτρο οποιασδήποτε συσκευής έχεις στο πλήκτρο του USB-300 που αρέσει σ' εσένα.
Μπορείς να δεις σχόλια για το 300 στο στίκι θέμα των τηλεχειριστηρίων.

Αν η τηλεόρασή σου έχει component ή DVI, ίσως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξεις κάποιες άλλες επιλογές για να έχεις καλύτερη ποιότητα εικόνας απ' ότι με την υποδοχή scart, κάνοντας κάποιες παραχωρήσεις στο θέμα του media player κυρίως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Από τηλεχειριστήριο... κλαίμε! Η Αχίλλειος πτέρνα του...
Όπως είπε ο audiov παίρνεις ένα φθηνό προγραμματιζόμενο όπως το USB-300 (6-7 ευρώ) και ηρεμεί το κεφάλι σου από τα ξεχωριστά τηλεχειριστήρια. Βάζεις όποιο πλήκτρο οποιασδήποτε συσκευής έχεις στο πλήκτρο του USB-300 που αρέσει σ' εσένα.
Μπορείς να δεις σχόλια για το 300 στο στίκι θέμα των τηλεχειριστηρίων.

Αν η τηλεόρασή σου έχει component ή DVI, ίσως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξεις κάποιες άλλες επιλογές για να έχεις καλύτερη ποιότητα εικόνας απ' ότι με την υποδοχή scart, κάνοντας κάποιες παραχωρήσεις στο θέμα του media player κυρίως.
Οπα χτύπησες φλέβα ... ναι έχω component ( είναι 37' panasonic plasma από της πρώτες ) τη επιλογές υπαρχουν για καλυτερη ποιότητα εικόνας ? δσο για το media player αυτο που θελω ειναι να υποστιριζει AVI ,MKV ,και μια σωστη γραμματοσειρα σε υποτιτλους
Στο usb 300 θα μπορώ να εχω ολα τα μενού του αποκωδικοποιητή σωστα ? παντως η ca σε αλλο θρεντ διαβασα πως συνιστα τα one 4 all βεβαια ειναι 3πλη τιμη !!!
,,,ευχαριστω παντως για την αμεση ενημερωση .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Οπα χτύπησες φλέβα ... ναι έχω component ( είναι 37' panasonic plasma από της πρώτες ) τη επιλογές υπαρχουν για καλυτερη ποιότητα εικόνας ? δσο για το media player αυτο που θελω ειναι να υποστιριζει AVI ,MKV ,και μια σωστη γραμματοσειρα σε υποτιτλους
Στο usb 300 θα μπορώ να εχω ολα τα μενού του αποκωδικοποιητή σωστα ? παντως η ca σε αλλο θρεντ διαβασα πως συνιστα τα one 4 all βεβαια ειναι 3πλη τιμη !!!
,,,ευχαριστω παντως για την αμεση ενημερωση .

Manta DVBT01, Xoro 8300 και Grundig AK-04 (και οι κλώνοι) έχουν component. Δεν ξέρω πως είναι οι υπότιτλοι του 1ου, του 3ου νομίζω είναι καλοί αν του βάλεις το λογισμικό του Power Plus 1700 (κάνε μερικές ερωτήσεις στο θέμα του), ενώ ο Xoro επειδή έχει ALI επεξεργαστή θα πρέπει να μπορεί να παίξει υπότιτλους Vobsub που τους κάνεις ότι θέλεις.
Σαν ποιότητα εικόνας, την καλύτερη πρέπει να έχει ο ΑΚ-04 λόγω επεξεργαστή Mstar 7828 (όπως και ο DVBT01).
Ο 3ος δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί, μόνο σε λίγα καταστήματα πια και μάλλον σε μικρά μόνο. Κάποιοι κλώνοι του είναι ο Power Plus 1700, ο Neos HT1900, ο Leader 8210 και ο Digital World 150, δηλαδή είναι ο ίδιος δέκτης με άλλη πρόσοψη και στάμπα στην ουσία. Με λίγο ψάξιμο ίσως τους βρεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Manta DVBT01, Xoro 8300 και Grundig AK-04 (και οι κλώνοι) έχουν component. Δεν ξέρω πως είναι οι υπότιτλοι του 1ου, του 3ου νομίζω είναι καλοί αν του βάλεις το λογισμικό του Power Plus 1700 (κάνε μερικές ερωτήσεις στο θέμα του), ενώ ο Xoro επειδή έχει ALI επεξεργαστή θα πρέπει να μπορεί να παίξει υπότιτλους Vobsub που τους κάνεις ότι θέλεις.
Σαν ποιότητα εικόνας, την καλύτερη πρέπει να έχει ο ΑΚ-04 λόγω επεξεργαστή Mstar 7828 (όπως και ο DVBT01).
Ο 3ος δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί, μόνο σε λίγα καταστήματα πια και μάλλον σε μικρά μόνο. Κάποιοι κλώνοι του είναι ο Power Plus 1700, ο Neos HT1900, ο Leader 8210 και ο Digital World 150, δηλαδή είναι ο ίδιος δέκτης με άλλη πρόσοψη και στάμπα στην ουσία. Με λίγο ψάξιμο ίσως τους βρεις.
Καλησπερα λεω να παω για τον manta στα 37,5 ευρώ με τα μεταφορικά νομίζω οτι είναι καλή επιλογή ,μου αρέσει και σαν συσκευή .
http://www.skroutz.gr/s/2758127/Manta-DVBT01.html
ο xoro έχει εξαντληθεί παντού , οσο για τον grundig δεν ξερω αν αξιζει να δώσω σχεδον τα διπλα χρηματα απ τον manta ...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ότι κι αν επιλέξεις, θα ήθελα να διαβάσω τις παρατηρήσεις σου και -αν θέλεις- να σου κάνουμε κάποιες ερωτήσεις κι εμείς για τον δέκτη. :smile:

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν γνωρίζουμε από κάποιο μέλος τον 990. Είναι σχετικά καινούριος, οπότε μάλλον θα έχει καλό λογισμικό.
Για κάτι δοκιμασμένο, δες τον Ferguson Τ65 mini. Είναι από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς.
Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ για τισ πληροφορίες.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ότι κι αν επιλέξεις, θα ήθελα να διαβάσω τις παρατηρήσεις σου και -αν θέλεις- να σου κάνουμε κάποιες ερωτήσεις κι εμείς για τον δέκτη. :smile:
Η αναζητηση εληξε , η παραγγελία για τον manta εγινε και μαζι με ενα καλωδιο component και τα μεταφορικα πηγε 43,00 ευρω ,
βεβαία θα αργηση λίγο γιατι δεν τον ειχαν σε διαθεσιμότητα , ελπίζω να μην υπαρξή πρόβλημα και να τον παραλάβω σε λιγο καιρο .
θα επανέλθω φυσικα ανοίγοντας θρεντ για τον συγκεκριμένο (γιατι απο οσο έψαξα δεν ειδα να υπάρχει) και θα καταθέσω τις εντυπωσης μου .

Καλησπέρα.
όπως μπορείτε να φανταστείτε ψάχνω για αποκωδικοποιητή και κλασικά τα θέλω ΌΛΑ!!!
Δηλαδή εκτός από αποκωδικοποιητής να είναι και media player, να παίζει ελληνικούς υπότιτλους, αρχεία avi και mkv, να έχει ενσύρματη ή και ασύρματη δυνατότητα σύνδεσης internet, να μπορώ να βλέπω και κανένα youtube αν γίνεται ή να σερφάρω και φυσικά να μην έχει πάνω από 1 ...:p:trytofly:
γενικότερα δε ξέρω τι δυνατότητες έχουν οι νέοι καθώς έχω ένα turbo-x και θα ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο. τι προτείνετε να κοιτάξω;
Οι Lifeview LV6TBOXHD & Ferguson Ariva T650i (ο οποίος δεν βλέπω να πωλείτε κάπου Ελλάδα) είναι καλοί; υπάρχει κάτι καλύτερο;

ΥΓ: ελπίζω να μην κούρασα...

Last edited:

Καλησπέρα.
όπως μπορείτε να φανταστείτε ψάχνω για αποκωδικοποιητή και κλασικά τα θέλω ΌΛΑ!!!
Δηλαδή εκτός από αποκωδικοποιητής να είναι και media player, να παίζει ελληνικούς υπότιτλους, αρχεία avi και mkv, να έχει ενσύρματη ή και ασύρματη δυνατότητα σύνδεσης internet, να μπορώ να βλέπω και κανένα youtube αν γίνεται ή να σερφάρω και φυσικά να μην έχει πάνω από 1 ...:p:trytofly:
γενικότερα δε ξέρω τι δυνατότητες έχουν οι νέοι καθώς έχω ένα turbo-x και θα ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο. τι προτείνετε να κοιτάξω;
Οι Lifeview LV6TBOXHD & Ferguson Ariva T650i (ο οποίος δεν βλέπω να πωλείτε κάπου Ελλάδα) είναι καλοί; υπάρχει κάτι καλύτερο;

ΥΓ: ελπίζω να μην κούρασα...

Καλώς ήρθες :smile:
Για μια στιγμή νόμισα οτι μιλούσες σοβαρά και ήθελες όλα αυτά τα χαρακτηριστικά απο ένα δέκτη ;)

Ο Lifeview LV6TBOXHD δεν πωλείται πια και είναι δύσκολο να βρεθεί. Ο διάδοχος του, ο Lifeview LV6TBOXHDΑ1 είναι καλό μηχανάκι.
Ο Manta DVBT06 είναι 100% συμβατός με τον Lifeview LV6TBOXHD και παίρνει εύκολα το λογισμικό του LV6TBOXHD.

Για τον Ariva T650i περιμένουμε μέσα στο σαββατοκύριακο τις πρώτες εντυπώσεις. Έχω στείλει email στην Ferguson με κάποιες απορίες αλλα ακόμα δεν μου απάντησαν. :smash:
Έχει πολλές δυνατότητες, η μία θύρα USB όμως θα μας δυσκολέψει.

Αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, μπορεις να δεις και τους Crystal Audio AppStreamer TV και Xoro HRT 8400.

Παιδιά σας παρακαλώ προτείνετε μου ένα δέκτη ψηφιακών επίγειων καναλιών με μόνο κριτήριο την καλή εικόνα και λήψη του δέκτη. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το κομμάτι media player, επειδή θα παίζει αποκλειστικά σε προβολέα θέλω όσο το δυνατό σωστότερη εικόνα.
Σας ευχαριστώ.

Επεξεργασία:
Πήρα τον Edision mini triton +HD και όλα μια χαρά!

Last edited by a moderator:

Καλώς ήρθες :smile:
Για μια στιγμή νόμισα οτι μιλούσες σοβαρά και ήθελες όλα αυτά τα χαρακτηριστικά απο ένα δέκτη ;)

Ο Lifeview LV6TBOXHD δεν πωλείται πια και είναι δύσκολο να βρεθεί. Ο διάδοχος του, ο Lifeview LV6TBOXHDΑ1 είναι καλό μηχανάκι.
Ο Manta DVBT06 είναι 100% συμβατός με τον Lifeview LV6TBOXHD και παίρνει εύκολα το λογισμικό του LV6TBOXHD.

Για τον Ariva T650i περιμένουμε μέσα στο σαββατοκύριακο τις πρώτες εντυπώσεις. Έχω στείλει email στην Ferguson με κάποιες απορίες αλλα ακόμα δεν μου απάντησαν. :smash:
Έχει πολλές δυνατότητες, η μία θύρα USB όμως θα μας δυσκολέψει.

Αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, μπορεις να δεις και τους Crystal Audio AppStreamer TV και Xoro HRT 8400.

Καλησπέρα,

Γενικά να κάνω μια περιγραφή του προβληματός μου. Στο σπίτι έχω ένα media player (egreat EG-M3118), έναν αποκωδικοποιητή turbo-x και από χτες έναν αποκωδικοποιητή nova (novabox hd 831). Οι ανάγκες μου είναι να βλέπω nova, να μπορώ να "streamάρω" ταινίες από τον δικτυακό σκληρό και να μπορώ να γράψω προγγράματα της tv (βασικά την formula 1 όταν με το καλό ξεκινήσει πάλι :worshippy:) σε κάποιον σκληρό δίσκο ώστε να τα δω αργότερα (δεν με ενδιαφέρει το format).Επίσης θέλω να ξεφορτοθώ κάποια από τις συσκευές καθώς είναι κάπως υπερβολή να έχω 3 συσκευές για το χαζοκούτι... :p
Η επιλογή να έχω τον αποκωδικοποιητή της nova και ένα νέο αποκωδικοποιητή - media player νομίζω είναι το καλύτερο. υπάρχει κάποια άλλη πρόταση που θεωρεί κάποιος ιδανικότερη;

ΥΓ: η tv μου δεν λαμβάνει σήμα mpeg-4
ΥΓ2: χρειάζομαι και ένα αποκωδικοποιητή για να δώσω στους γονείς μου ώστε να μπορούν να γράφουν προγράμματα της τηλεόρασης καθώς το dvd recorder που έχουν νομίζω δεν μπορεί από μόνο του να εγγράψει ψηφιακό σήμα. (Η tv τους έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή).
ΥΓ3: Αν στο προηγούμενο post δεν κούρασα, τότε σε αυτό το έκανα σίγουρα......:7SFGSFG::HTEHETH63:

Καλησπέρα,

Γενικά να κάνω μια περιγραφή του προβληματός μου. Στο σπίτι έχω ένα media player (egreat EG-M3118), έναν αποκωδικοποιητή turbo-x και από χτες έναν αποκωδικοποιητή nova (novabox hd 831). Οι ανάγκες μου είναι να βλέπω nova, να μπορώ να "streamάρω" ταινίες από τον δικτυακό σκληρό και να μπορώ να γράψω προγγράματα της tv (βασικά την formula 1 όταν με το καλό ξεκινήσει πάλι :worshippy:) σε κάποιον σκληρό δίσκο ώστε να τα δω αργότερα (δεν με ενδιαφέρει το format).Επίσης θέλω να ξεφορτοθώ κάποια από τις συσκευές καθώς είναι κάπως υπερβολή να έχω 3 συσκευές για το χαζοκούτι... :p
Η επιλογή να έχω τον αποκωδικοποιητή της nova και ένα νέο αποκωδικοποιητή - media player νομίζω είναι το καλύτερο. υπάρχει κάποια άλλη πρόταση που θεωρεί κάποιος ιδανικότερη;

ΥΓ: η tv μου δεν λαμβάνει σήμα mpeg-4
ΥΓ2: χρειάζομαι και ένα αποκωδικοποιητή για να δώσω στους γονείς μου ώστε να μπορούν να γράφουν προγράμματα της τηλεόρασης καθώς το dvd recorder που έχουν νομίζω δεν μπορεί από μόνο του να εγγράψει ψηφιακό σήμα. (Η tv τους έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή).
ΥΓ3: Αν στο προηγούμενο post δεν κούρασα, τότε σε αυτό το έκανα σίγουρα......:7SFGSFG::HTEHETH63:

Μην ανησυχείς, δεν κουράζομαι εύκολα :smile:

Για την περίπτωση σου θα ήταν καλύτερος ένας media player με ψηφιακό δέκτη έτσι ώστε να μπορέσεις να αποσύρεις το Egreat. Οι απλοί δέκτες που συζητάμε εδώ δεν μπορούν να κάνουν streaming.

Για τους γονείς σου, δες μήπως η τηλεόραση έχει έξοδο εικόνας για να την συνδέσουν στο DVDrecorder
Αν δεν έχει, είναι προτιμότερο να αποσύρουν το DVD και να κάνουν τις εγγραφές απο τον ψηφιακό δέκτη. Δεν έχει τις δυνατότητες editing των DVDrecorders αλλα είναι πιο βολικό.

Να σας κουράσω και εγώ, θέλω ένα δέκτη που να παίζει όλα τα αρχεία χωρίς να δώσω πάνω απο 50 ευρώ. Θα ήθελα να πάρω εναν crystal audio γιατί είναι Ελληνικοί αλλά απο ότι διάβασα δεν κάνει dts downmix,κάνει μονο απο AC3.Για τους doop ο HDMP-100 έχει πολλά προβλήματα ενώ για τον 200 δεν μπορώ να βρώ κριτικές.Τους turbo-x δεν τους εμπιστέυομαι γενικότερα, αλλά αν μου έλεγε κάποιος οτι τον δοκίμασε και δεν είχε προβλήματα με τα αρχεία, θα έπαιρνα κάποιον.Εσείς τί μου προτείνεται?

Να σας κουράσω και εγώ, θέλω ένα δέκτη που να παίζει όλα τα αρχεία χωρίς να δώσω πάνω απο 50 ευρώ. Θα ήθελα να πάρω εναν crystal audio γιατί είναι Ελληνικοί αλλά απο ότι διάβασα δεν κάνει dts downmix,κάνει μονο απο AC3.Για τους doop ο HDMP-100 έχει πολλά προβλήματα ενώ για τον 200 δεν μπορώ να βρώ κριτικές.Τους turbo-x δεν τους εμπιστέυομαι γενικότερα, αλλά αν μου έλεγε κάποιος οτι τον δοκίμασε και δεν είχε προβλήματα με τα αρχεία, θα έπαιρνα κάποιον.Εσείς τί μου προτείνεται?

DTS downmix δεν κάνει κανένας δέκτης πλέον οπότε άδικα ψάχνεις.
Ο PrimeHD της Crystal Audio είναι καλό μηχανάκι και σε λογική τιμή. Απο τους υπόλοιπους, οι Ferguson και Opticum είναι οι καλύτερες επιλογές.

Αν δεν σκοπεύεις να συνδέσεις τον δέκτη σε ενισχυτή για DTS decoding, δες και τους Lifeview BOXHDA1 ή Α2. Το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι οτι δεν βγάζουν DTS στην ψηφιακή τους έξοδο.

Last edited:

θέλω ένα δέκτη που να παίζει όλα τα αρχεία

Δυστυχως θα πρεπει να κανεις καποιους συμβιβασμους, μιας και ενας δεκτης μπορει να εχει και media player αλλά δεν ειναι media player (συσκευη), με οτι συνεπαγεται αυτο.
Οπως και το οτι τα media player δεν ειναι HTPC. Μονο ενα HTPC εχει ικανοτητα να παιζει ολα τα αρχεια εφοσον δεν ειναι ξεπερασμενος (πανω απο 4 χρονων) και τρεχει συγχρονα προγραμματα.

Αν εννοεις να παιζει ολα τα φορμά τοτε ναι, οι νεας γεννιας HD δεκτες παιζουν ολα τα φορμά αλλά θα βρεθουν αρχεια που θα υπαρχει προβλημα.

θα ηθελα και εγω την βοηθεια σας, Ψαχνω ενα δεκτη HD που να παιζει κυριως avi και mkv και να υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους. Επισης επειδη η τηλεοραση δεν εχει HDMI θα προτιμουσα καποιον με εξοδο component. Εχετε να προτεινετε καποιο μοντελο?
Ευχαριστω

Component εννοεις ή Composite ?

Παντως παλια που το ειχα ψαξει, προ HDMI εποχης, οι Philips ειχαν ενα θεμα με την εισοδο Component και δεν επαιζαν με ολες τις συσκευες. Δεν θυμαμαι καλα, πανε και καμποσα χρονια, αλλά κατι ειχε να κανει με αναλυση; με χρονισμο; με κατι αλλο;
Η πιο συμβατη εισοδος ειναι η Composite. Μετα η SCART.

Αν η τηλεοραση σου ειναι 32" και κατω παρε εναν δεκτη και συνδεσε τον με SCART. Θα εχεις πολυ καλο αποτελεσμα.
Ενας δεκτης που εχει παρα πολυ καλη εικονα σε SCART, και καθαρο ηχο, ειναι ο Opticum STB HD N1 και απ`οσο εχω δει στο νημα του HD1 εχει και αυτος (αν και δεν εχω προσωπικη εμπειρια).
Σιγουρα θα υπαρχουν και αλλοι.

Η τελεοραση ειναι πανω απο 32" και εχει υποδοχη και component και composite. Απλα ψανχω καποιον δεκτη ωστε να δινει τη καλυτερη ποιοτητα εικονας

Last edited by a moderator: