Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Παιδια εχετε να μπου προτεινετε εναν δεκτη με καλη ληψη και καλο τ/κ, sd; Να παρω τον edision ή να προτειμησω τον supra που ειναι και στα 20€;

Καλοί είναι και οι δυο. Ο εντισιον έχει δύο συν. Πολύ καλό τηλεκοντρόλ και έξοδο της εικόνας σε rf. Θα σου πρότεινα αυτόν αν τον βρίσκεις γύρω στα 30.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αξίζει ο Crypto ReDi 210AD MP για καλή εγγραφή ?
Η κάποια άλλη πρόταση αλλο στα 30 ΕΥΡΩ σε HD με SCART και HDMI και καλή εγγραφή σε PS *.mpg format ?

Ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:

Εχεις βλεπω πολλες απαιτησεις.
Και HD, και 30 ευρω και εγγραφη σε PS *.mpg format.
Δυσκολο. Οσο για τα πρωτα δυο μαζι, οσο και για το τριτο σε σχεση με το πρωτο.

Αν σε ενδιαφερει να γραφει απωλεστικα ωστε να καταλαμβανει λιγο χωρο η εγγραφη μαλλον θα πρεπει να το ψαξεις πολυ, μιας και οι δεκτες HD γραφουν TS και πιανει κατι λιγοτερο απο 4GB η διωρη εγγραφη - αν θυμαμαι καλα.

Αν βρεις τον Lifeview BOXHDA1 σε προσφορά γύρω στα 30 νομίζω θα μείνεις ικανοποιημένος.

Ευχαριστώ, αν παμε πιο πανω σε τιμη, τι καλο υπαρχει?

-Επεξεργασία-
ο Lifeview BOXHDA1 καλυτερος απο τον Crypto ReDi 210AD MP σε ληψη εγγραφη? το manual υπαρχει και ποu?

Last edited by a moderator:

Ευχαριστώ, αν παμε πιο πανω σε τιμη, τι καλο υπαρχει?

-Επεξεργασία-
ο Lifeview BOXHDA1 καλυτερος απο τον Crypto ReDi 210AD MP σε ληψη εγγραφη? το manual υπαρχει και ποu?
Manual για Lifeview δύσκολο να βρεθεί πλέον. Έτσι κι αλλιώς, ένα φυλλαδιο είναι. Αν δεις το manual του Crypto ReDi 211D θα πάρεις μια καλή ιδέα για τον δέκτη. Ουσιαστικά είναι ίδιοι.

Ο Lifeview είναι απο τους καλύτερους σε λήψη σύμφωνα με τις δοκιμές που έχουμε κάνει. Το καλό με αυτόν και τον Ferguson Ariva T650i είναι οτι μπορούν να γράφουν δύο κανάλια ταυτόχρονα αρκεί αυτά να είναι στην ίδια συχνότητα. Ίσως το κάνει και ο 211D που έχει το ίδιο τσιπ.

Αν σε ενδιαφέρουν περισσότερο οι εγγραφές, δες και τους Opticum STB HD N1 ή Τ90.

Καλησπέρα.
Έχω τον Mini Triton HD αλλά θέλω να αγοράσω κάποιον καλύτερο με περισσότερες ρυθμίσεις για τους υπότιτλους, με ισχυρό δέκτη και καλή εικόνα. Ποιον μου προτείνετε;

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα.
Έχω τον Mini Triton HD αλλά θέλω να αγοράσω κάποιον καλύτερο με περισσότερες ρυθμίσεις για τους υπότιτλους, με ισχυρό δέκτη και καλή εικόνα. Ποιον μου προτείνετε;

Ευχαριστώ.
Έχεις τον Mini-Triton HD ή τον Mini-Triton + HD; Έχουν σημαντικές διαφορές.

Αν έχεις τον + HD τότε δεν θα βρεις δέκτη με περισσότερες ρυθμίσεις υποτίτλων. Μπορείς να πάρεις τον Lifeview BOXHDA1 που έχει καλή λήψη και διαβάζει υποτίτλους Vobsub. Το πλεονέκτημα των Vobsub είναι οτι τους διαμορφώνεις όπως θέλεις στον υπολογιστή. Νομίζω όλοι οι HD δέκτες με τσιπ της ALi μπορούν να τους διαβάσουν.

Τον Mini-Triton + HD. Το πρόβλημα είναι ότι τα γράμματα των εξωτερικών υποτίτλων είναι πολύ λεπτά. Επίσης ο δέκτης του δεν είναι τόσο ισχυρός όσο του TV Star T1020HD γιατί πάνω στην ίδια κεραία ο Triton χάνει το σήμα και σπάει η εικόνα σε αντίθεση με τον Tv Star.
Οι Ferguson παρέχουν κάτι περισσότερο;

Ο Ferguson Τ65 έχει ίδιο τσιπ με τον Edision, ίσως έχει λίγο μεγαλύτερους υπότιτλους.

Ο Lifeview έχει ισχυρότερο δέκτη απο τον Τ65 και μεγαλύτερους υπότιτλους, τόσο μεγάλους ώστε αρκετές φορές οι γραμμές δεν χωράνε και "διπλώνουν". Δυστυχώς αυτό το μεγάλο μέγεθος δεν ισχύει για υπότιτλους ενσωματωμένους σε MKV. Εκεί εμφανίζονται αρκετά μικροί.

Μη ξεχνάμε την πολύ καλή εικόνα που έχει ο Lifeview A1 όπως και όλοι οι ALI 3801. Αν η αρχική εντύπωση σε σχέση με τους M-Star είναι ότι έχουν εντονη εικόνα, έχουν και ρυθμιστικά εικόνας για να την φέρει κάποιος στα μέτρα του. Γενικά για ποιότητα εικόνας νομίζω υπερέχουν οι ALI 3801. Επίσης πολύ μεγάλη συμβατότητα διάφορους τύπους αρχείων, και πολύ καλή διαχείριση εξωτερικών υποτίτλων. Πάσχει λίγο στους εσωτερικούς. Αυτά ισχύουν σε όλους τους ALI 3801. Επίσης ο Α1 έχει πολύ καλή λήψη.
Αρνητικά του Α1 είναι τα λίγα γράμματα που φαίνονται στο όνομα του αρχείου, και στο όνομα του προγράμματος στο EPG. Μεγάλα ονόματα δεν φαίνονται ολόκληρα. Και σημαντικό πρόβλημα η έλλειψη DTS passthrough.
Καλύτερη υλοποίηση σε ALI 3801 φαίνεται να είναι ο Ferguson T650i. Ιδίως αν λύσει τα ψιλά θέματα λογισμικού που έχει. Και ο Α1 έχει κάποια θέματα όπως είπα, απλά είναι φθηνότερος λόγω προσφοράς.

Πάντως γενικότερα θα περίμενα από τους αποκωδικοποιητές μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το θέμα των υποτίτλων, πόσο μάλιστα στους πιο ακριβούς π.χ. Mini Triton + HD κλπ. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, οι περισσότεροι βγήκαν στην αγορά με "παιδικές αρρώστιες".

Εαν σε εξυπηρετει ενας δεκτης σαν media player, με την εννοια οτι πρεπει να γραφεις σε δισκο/στικακι τις ταινιες, τοτε οπως ηδη αναφερθηκε οι δεκτες που υποστηριζουν Vobsub ειναι πολυ καλη λυση.
Μιας και εμφανιζονται με περιγραμμα, σε οτι μεγεθος θελεις, οποια γραμματοσειρα θελεις, σε οποιοδηποτε υψος και αν βρεθει πολυ μεγαλη προταση τοτε το προγραμμα SubtitleCreator με το οποιο μετατρεπεις τους srt σε sub+idx υποτιτλους τους μικραινει λιγο σε μεγεθος ωστε να εμφανισει ολοκληρη την μεγαλη αυτη προταση/παραγραφο.

Εχω την εντυπωση πως ο T650i εμφανιζει σε μεγαλυτερη αναλυση τους Vobsub υποτιτλους απο οτι ο αλλος μου δεκτης. Πιθανον να κανει upscaling και στους υποτιτλους.
Ετσι φαινονται μια χαρα κιολας.

Αν σε ενδιαφερει καθαρα το θεμα media player σε εναν δεκτη και μπορεις να κανεις θυσιες στα αλλα θεματα τοτε ο T650i ειναι μονοδρομος, μεχρι στιγμης.
Πολυ καλη συμβατοτητα με οσα αρχεια MKV εχω δοκιμασει, ρυθμιση μεγεθους και υψους υποτιτλων srt και χωρις μαυρη μπαρα. Αν και δεν εχουν περιγραμμα.
Βαζεις και την πολυ καλη εμφανιση στους Vobsub και εισαι κομπλε.

Διαφορετικα ενα μηχανακι σαν το Egreat R6A-II Plus στα 53.7 ευρω (τιμη με μεταφορικά), με DTS downmix, WiFi + Lan για streaming video, ειναι μαλλον η λυση.
Αν και ενδεχεται να αντιμετωπισεις και εκει προβληματα, λογισμικου κυριως.

Καλησπέρα,

Να ρωτήσω και εγώ τι γνώμη σας. Ενδιαφέρομαι για ένα DVB-T δέκτη με τα παρακάτω:
-SCART
-Να μπορεί να μπει πίσω από την τηλεόραση (ξέρετε τους μικρούς δέκτες που στηρίζονται στην είσοδο scart)
-Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως media player με ελληνικούς υπότιτλους.

Επιθυμητά άλλα όχι απαραίτητα:
-HDMI
-HD/Full HD
-PVR - Time shift

Τι μου προτείνεται?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ετσι οπως τα περιγραφεις χρειαζεσαι εναν δεκτη και εναν media player.
Για αρχη παρε εναν δεκτη και αν σε καλυπτει σαν media player καλως, διαφορετικα πας στο επομενο βημα.
Για ριξε μια ματια στο νημα http://www.avclub.gr/forum/showthre...πίγειας-ψηφιακής-τηλεόρασης-τύπου-SCART/page5
Βεβαια αν πηγαινες για επιτραπεζιο δεκτη θα ειχες καλυτερο αποτελεσμα σχεδον σε ολους τους τομεις και σαφως περισσοτερες επιλογες αναμεσα σε μαρκες και μοντελα.

Συμφωνώ με τα παραπάνω. Οι δέκτες "scart" είναι για πολύ ειδικές περιπτώσεις. Υπάρχουν λίγα HD μοντέλα στην αγορά και η τιμή δεν δικαιολογεί την αγορά τους.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ferguson Ariva T65mini προτείνω, και τα scart της F&U εναλλακτικά ή της Digitalbox/Digitalworld.
Αν έφερναν τον scart της Opticum με το 7818, θα ήταν μια καλή επιλογή... Αλλά τον κρατάνε μόνο για την δική τους αγορά :bigcry: