Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μια επισήμανση: ο Τ65 εχει τσιπ Mstar και είναι αυτός που λέει ο tolias. Ο T650i με τσιπ Ali3801 είναι αυτός που παίρνει WiFi αν και δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Περισσότερα προβλήματα δημιουργεί. Δέχεται μόνο συγκεκριμένα WiFi dongles και δεν έχω καταφέρει να το δουλέψω απροβλημάτιστα.

Ο DigiQuest είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση, στα χαρτιά τουλάχιστον. Το λογισμικό τους όμως είναι απο δύσχρηστο έως προβληματικό.

Άρα όπως είπα ενα Α2 και ενα CAP HD ΚΑΙ τελειώσαμε... (το ξαναλέω για να ξεκινήσω παραγγελίες αν προλάβω τέτοια ώρα ) :)

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Johnaros, και από εμένα επίσης την «έγκρισή μου».
Οι δέκτες την GIEC δεν έχουν αναβαθμίσεις (αν και τρέφω κάποιες ελπίδες για τον e-space Libra) και η Ferguson αργεί πολύ για να δούμε αν τελικώς θα διορθώσει την έλλειψη υποστήριξης ελληνικών στο EPG, οπότε έκανες καλές επιλογές.
Η Crystal έχει συνεχίσει με το 7818 και έχει υποδειγματική υποστήριξη. Έτσι, έχει πια τον ωριμότερο δέκτη. Κι αν θέλεις να βοηθήσεις να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, ρίξε μια ματιά σε κάποιες ερωτήσεις που έχω θέσει στο τέλος της 3ης σελίδας του θέματός του. Η Crystal λαμβάνει τις απόψεις που εκφράζονται στο φόρουμ πολύ σοβαρά και συχνά πολλές από αυτές υλοποιούνται σε νεότερες αναβαθμίσεις.

Μη βασίζεσαι στο dongle της Google. Πολλοί περιορισμοί που αυξάνονται με τις αναβαθμίσεις του. Δες ανταγωνιστικά προϊόντα.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τάλος η εμπειρία σας εδω μέσα, καθώς και οι λεπτομέρειες που γνωρίζεται με καθοδήγησαν σε αυτές τις επιλογές.
Σας ευχαριστώ και μόλις παραλάβω τον καθένα θα ξαναγράψω και τα δικά μου σχόλια, παρατηρήσεις.

Σχετικά με το dongle που λες και εσυ, αν υπάρχει εδώ φορουμ άλλο θα σε παρακαλούσα είτε prive είτε εδώ να μου στείλεις το link γιατί πιστεύω σε κανένα μήνα θα το χρειαστώ για να postάρω πάλι την "έρευνα αγοράς μου" με τα link και να ζητήσω την γνώμη των ειδικών :)

Και πάλι ευχαριστώ όλους που συμβάλλανε (με τον δικό τους πρακτικό/θεωρητικό τρόπο) για να βγει το συμπέρασμα για αυτούς του αποκωδικοποιητές και να μπορούμε τους ξεχωρίσουμε απο τους τόσους που κυκλοφορούν :SFGSFGSF:

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα! Μιας και έρχεται και σε εμάς το ψηφιακό (Μεσσηνία) πρέπει να προμηθευτώ τους κατάλληλους ψηφιακούς δέκτες. Οπότε περιμένω προτάσεις:
1) για γρήγορο δέκτη
2) HD
3) καλό-εύχρηστο τηλεχειριστήριο (σημαντικό-θα το χρησιμοποιούνε οι γονείς μου ή αν προτείνετε κάποιο καλό τηλεχειριστήριο για TV LG και Ψηφιακό δέκτη.)
4) να παίζει ταινιές με ξεχωριστούς υπότιτλους (avi.mp4.mkv)

Απο ότι διάβασα Lifeview LV6TBOXHDA2, Ferguson T65i και Crystal Audio Premium HD είναι αυτοί που προτείνονται, αν και μου είχαν πει και για τον
Edision mini-triton+HD.
Περιμένω τις προτάσεις σας.

Μάλλον για DigiView DV-127T σε βλέπω. Αυτόν ή LV6TBOXHDA2\Premium HD με προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ.

Ο Edision έχει γεράσει πια και φαίνεται.

Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση στο google και το DIGIVIEW DV-127T μου τον βγάζει σε πολύ λίγα καταστήματα. Είναι παλιό ή πολύ καινούργιο μοντέλο και είναι δύσκολο να το βρεις;

Βγήκε περίπου την ίδια εποχή με τον LV6TBOXHDA2 και έχουν το ίδιο τσιπ, το πιο πρόσφατο μοντέλο της ALi.
Είναι όντως λίγο δυσεύρετος.

Έχει την υποστήριξη που έχουν και οι άλλοι δέκτες;

Για αυτό θα σε διαφωτίσουν τα παιδιά που τον έχουν αγοράσει. Δεν θυμάμαι πάντως να έχω δει αναβάθμιση για τον 127Τ.

Παιδιά ψάχνω για δέκτη HD και θα ήθελα τις συμβουλές σας :

Τηλεόραση βλέπω ελάχιστα και δε με ενδιαφέρει αν χάνεται η σειρά των καναλιών ή τα μπουκέτα κλπ.
Αυτό που με νοιάζει είναι να έχει καλή ποιότητα εικόνας από είσοδο HDMI και να μην είναι τελείως μάπα το tuner (Αθήνα μένω).
Με ενδιαφέρει να έχει usb και να παίζει σωστά τους πιο διαδεδομένους τύπους αρχείων με υπότιτλους και ήχο απευθείας.
Δεν υπάρχουν ενισχυτές και άλλα μπλιμπλίκα στο σπίτι οπότε θέλω απλά να βάζω το usb και να παίζει καμιά σειρά ή ταινία χωρίς να χρειάζεται να ψαχνω στα forum...
Ταινίες και σειρές συνήθως είναι αρχεία mkv και avi(προτιμώ τα mkv λόγω καλύτερης ποιότητας αλλά διαβάζω εδώ για προβλήματα με τον ήχο στους δέκτες...).

Παρακαλώ τις προτάσεις σας.

Last edited:

Φίλε είσαι σίγουρος ;

Στο σπίτι υπάρχει ένας F&U 3460H και χθες δοκίμασα να παίξω ένα αρχείο .mkv με τον δέκτη συνδεδεμένο με την τηλεόραση μέσω HDMI και ενώ είχα εικόνα δεν υπήρχε ήχος...
Προφανώς έχει να κάνει με την υποστήριξη DD ή DTS.

Με τον crystal audio που προτείνουν ή τον LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 που είναι σε καλή τιμή θα έχω ήχο στα συγκεκριμένα αρχεία ;
ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΚΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ,ΚΛΠ (ΜΟΝΟ HDMI).

Απ'οτι ξέρω δεν υπάρχει δέκτης που να στέλνει DTS απο το HDMI ..... Μονο μέσω ενισχυτή...

Να τον ακούς τον "νέο", ξέρει τι λέει ;)

Αν θες DTS downmix, πρέπει να πας σε media player.

Υπάρχει περίπτωση τη δουλειά του ενισχυτή να την κάνει η 46αρα samsung που έχω μέσω hdmi?
Διαβάζοντας βρήγκα για τον Crypto 250 ότι κάνει αυτό που γιάφετε ότι δεν γίνεται.
Δεν υπάρχει δηλαδή άλλος δέκτης στην αγορά με αυτή τη δυνατότητα ή δεν ισχύει ούτε για τον Crypto ;

Καλησπέρα και πάλι,
Ενημερώνω την κατάσταση της υπόθεσης μου.
έχω πλέον στην κατοχή μου και τον CAP HD και Lifeview LV6TBOXHDA2.

Τους έβαλα στην ίδια τηλεόραση με το ίδιο hdmi και η 2 κολλούσαν στα κανάλια. Ενα freeze + κατι rgb γραμμές.
Τώρα ψάχνω για να τους κάνω και τους 2 update και μετα το ξανασυζητάμε

Υπάρχει περίπτωση τη δουλειά του ενισχυτή να την κάνει η 46αρα samsung που έχω μέσω hdmi?
Διαβάζοντας βρήγκα για τον Crypto 250 ότι κάνει αυτό που γιάφετε ότι δεν γίνεται.
Δεν υπάρχει δηλαδή άλλος δέκτης στην αγορά με αυτή τη δυνατότητα ή δεν ισχύει ούτε για τον Crypto ;
O Crypto 250 δεν υπάρχει στην αγορά εδώ και πολύ καιρό. Μόνο μεταχειρισμένο μπορείς να τον βρεις και πάλι δύσκολα.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δέκτης που να κάνει DTS downmix, υπάρχουν όμως media players με δέκτη που κάνουν.

Κάποιες Samsung αποκωδικοποιούν DTS, πρέπει να δεις το manual της τηλεόρασης σου.

Τους έβαλα στην ίδια τηλεόραση με το ίδιο hdmi και η 2 κολλούσαν στα κανάλια. Ενα freeze + κατι rgb γραμμές.
Τώρα ψάχνω για να τους κάνω και τους 2 update και μετα το ξανασυζητάμε
Να το συζητήσουμε όμως στα θέματα των δεκτών, όχι εδώ. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα! Μιας και έρχεται και σε εμάς το ψηφιακό (Μεσσηνία) πρέπει να προμηθευτώ τους κατάλληλους ψηφιακούς δέκτες. Οπότε περιμένω προτάσεις:
1) για γρήγορο δέκτη
2) HD
3) καλό-εύχρηστο τηλεχειριστήριο (σημαντικό-θα το χρησιμοποιούνε οι γονείς μου ή αν προτείνετε κάποιο καλό τηλεχειριστήριο για TV LG και Ψηφιακό δέκτη.)
4) να παίζει ταινιές με ξεχωριστούς υπότιτλους (avi.mp4.mkv)

Απο ότι διάβασα Lifeview LV6TBOXHDA2, Ferguson T65i και Crystal Audio Premium HD είναι αυτοί που προτείνονται, αν και μου είχαν πει και για τον
Edision mini-triton+HD.
Περιμένω τις προτάσεις σας.
Έχεις βάλει ως προτεραιότητα το τηλεκοντρόλ. Γιαυτό ο Kostas_Y σου πρότεινε τον Digiview DV 127T που έχει πολύ καλό τηλεκοντρόλ. Και οθόνη που γράφεται ώρα κλειστός/αριθμός καναλιού ανοιχτός. Αλλά αν και έχει τον ίδιο επεξεργαστή και πρέπει να έχουν πολύ κοντινό τρόπο λειτουργίας με τον Lifeview LV6TBOXHDA2, δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες για το πως δουλεύει. Δεν είναι πολύ διαδεδομένος λόγω του ότι είναι λίγο σπάνιος.
Πιο δοκιμασμένοι και σίγουροι είναι οι LV6TBOXHDA2\Premium HD που γράφει. Αλλά χωρίς οθόνη, και θέλουν προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ αφού είναι για ηλικιωμένους. Προτείνεται το TELE USB 300 που είναι το πιο διαδεδομένο εδώ μέσα, φτηνό (6 ευρώ) και πανεύκολο στον προγραμματισμό του μέσω υπολογιστή. Υπάρχουν στο forum έτοιμα αρχεία κωδικών και για τους δύο δέκτες και περνάνε στο TELE σε δευτερόλεπτα. Και του περνάς και την τηλεόραση, το DVD κτλ, αφού είναι για 4 συσκευές.

Λοιπον παιδια σαν πρωτο σχολιο μου σε αυτο το Forum σας καλησπεριζω!
Ψαχνω λοιπον εναν ψηφιακο δεκτη που να εχει τις εξης δυνατοτητες:
  • Κυρια χρηση του ειναι για οθονη υπολογιστη (συγκεκριμενα αυτη εδω http://www.lg.com/uk/support-product/lg-L1900R-BF). Οποτε χρειαζομαι σιγουρα εξοδο hdmi (για να καταληξει στην DVI εισοδο της οθονης).
  • Καταληλη εξοδο ηχου για να παει ο ηχος σε ξεχωριστα ηχεια.
  • Να μπορει να αναπαραγει αρχεια βιντεο (οποιουδηποτε τυπου) μεσω USB.
  • Τιμη κατω απο 30 ευρω.

Ευχαριστω προκαταβολικα.