Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Στο skroutz αναφέρει optical και για τους δύο παντως, αν και δεν είναι αξιόπιστο.

Υπάρχει άλλη οικονομική λύση για optical;

Σπανίζει η οπτική έξοδος ήχου. Υπάρχει νομίζω ένας αλλα δεν θυμάμαι ποιος.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

O Neco HD Maxima έχει οπτική, αλλά δεν γνωρίζουμε σε τι επίπεδο είναι το λογισμικό του.

panagob, λίγο σπάνιο να έχει μην έχει ομοαξωνική αλλά να έχει οπτική είσοδο. Είσαι 100% σίγουρος;

Ναι σίγουρα. Blu-ray player είναι με 2 μάλιστα οπτικές εισόδους ήχου.
Εδώ είναι και το manual για του λόγου το αληθές. Στην σελίδα 15 αναφέρει τις εξόδους/εισόδους. Και εδώ απο youtube
HTML:
http://www.youtube.com/watch?v=WtMrik2Uhz8&feature=player_detailpage#t=95

Τα ψηφιακά κανάλια έχουν ήχο 5.1 ώστε να αξίζει η αγορά του Neco HD Maxima για να ακούω τον ήχο των καναλιών απο το Home Cinema;

Δεν έχουν ούτε σωστή SD εικόνα τα ελληνικά κανάλια! Ο πολυκάναλος ήχος μόνο στα όνειρά μας...

Οπότε πάω στον LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 που είναι εγγυημένη πρόταση και δεν με πολυαπασχολεί κάποιος άλλος δέκτης. Πήγα τελικά στο 100%.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Να 'σται καλα παιδία.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα σας ,
Έχω πρόσφατα γίνει κάτοχος ενός benq 1070 που τον έχω συνδέσει πάνω σε έναν DENON 3313 θα ήθελα την συμβουλή σας για την αγορά ενος αποκωδικοποιητή mpeg4 για να μπορέσω να περάσω τηλεοπτικό σήμα στον προβολέα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παιδιά μια πρόταση και για μένα αν είναι εύκολο, έχοντας τα παρακάτω δεδομένα

1. Ποιότητα εικόνας - καλή λήψη
2. Σωστό EPG / δυνατότητες εγγραφής τηλεοπτικών προγραμμάτων (άμεσα ή με χρονοπρογραμματισμό + time shift)
3. Μέχρι 50 Ευρώ

Οι δυνατότητες media player δεν ειναι προτεραιότητα μιας και υπάρχει αλλο μηχανάκι.
Θα συνδεθεί με μια LG LCD 47" Full HD

Γειά σου Γιώργο!
Ουσιαστικά οι επιλογές είναι ίδιες με αυτές που αναφέρονται στις τελευταίες σελίδες. Είναι ανάμεσα στους Crystal Audio Premium-HD (Mstar 7818), Lifeview BOXHDA2 (ALi 3801) και Ferguson T650i (3801).
Ο Τ650 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή, αλλά έχει κάποια προβληματάκια νεότητας στο λογισμικό τα οποία συγκεντρώνουμε προς επίλυση από την Ferguson. Κάποιοι έχουν αναφέρει προβλήματα στο EPG αλλά δεν μπορούν να επαληθευτούν από όλους, οπότε ίσως είναι πρόβλημα κάποιων περιοχών.
Ο Α2 είναι ένας απλός δέκτης, αλλά φαίνεται ότι είναι ο καλύτερος από τους απλούς καθώς έχει κάποιες αναβαθμίσεις από την Lifeview. Το μεγάλο κακό είναι ότι έχει λίγες θέσεις προγραμματισμού εγγραφής.
O Premium είναι ο πιο ώριμος δέκτης. Έχει λύσει τα σοβαρά προβλήματά του χάριν στις πολλές αναβαθμίσεις της Crystal, η οποία παρέχει την καλύτερη υποστήριξη όπως φαίνεται και από την ενεργό συμμετοχή της στο φόρουμ. Στα μειονεκτήματα είναι το πολύ μικρό και απλό τηλεχειριστήριο. Το μενού είναι το τυπικό όλων των 7818, όχι κάτι φανταζί όπως του Τ650. Η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή αλλά ίσως εκείνη των δεκτών με 3801 να είναι ελαφρώς καλύτερη, κυρίως στο θέμα του βάθους όπου οι p αναλύσεις του 3801 προσφέρουν μπόλικο -αν και με λίγο ψηφιακό θόρυβο-.

Επεξεργασία:
Ξέχασα να αναφέρω τους δέκτες με το παλιό αλλά πολύ καλό Mstar 7828. Όσοι είχαν 7828 έχουν να λένε για την ποιότητα εικόνας του. Υπάρχουν ακόμη δέκτες με αυτό το τσιπ, ο made in Germany Telestar TD 2210T και ο Opticum T50. Αν και δεν έχουμε πολλές πληροφορίες, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στα θέματά τους.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημερα.
Σαν τελικη επιλογη ποιον θα προτιμουσες φιλε Talos? Ποσο σοβαρα ειναι τα προβληματα που αναφερεις για τον Ferguson και κατα ποσο νομιζεις οτι θα ανταποκριθει η εταιρεια προς επιλυση αυτων? Αν ειναι αρκετα σοβαρα και δεν υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες επιλυσης, τοτε σκεφτομαι τον Premium-HD, αλλιως αν νομιζεις οτι με βαση καποιο ιστορικο η επιλυση τους ειναι βεβαιη, ο Ferguson οντως μοιαζει αψογη επιλογη. Τι θα επελεγες λοιπον με βαση αυτα, αν ηταν να παρεις σημερα κιολας εναν απ τους 2?
Ευχαριστω.

Last edited:

Η Ferguson έχει δείξει αρκετά καλά δείγματα στον τομέα υποστήριξη. Βγάζει αναβαθμίσεις, ενώ στο προηγούμενο μοντέλο είχε διορθώσει πολλά από τα πράγματα που τους υποδείξαμε. Ευελπιστώ ότι έτσι θα γίνει και στον Τ650.
Δοκιμάζοντας την ανεπίσημη αναβάθμιση 1.01Β7 δεν αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα. Αν θέλεις, κοίταξε το αντίστοιχο μήνυμά μου.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση, την οποια εκλαμβανω ως μια προτιμηση προς τον Ferguson :)

Θα προτιμησω λοιπον κι εγω τον Τ650i, ευελπιστοντας για υποστηριξη απο την εταιρεια, αναλογη με αυτην του προηγουμενου μοντελου, οπως ανεφερες.

Γειά σου Γιώργο!
Ουσιαστικά οι επιλογές είναι ίδιες με αυτές που αναφέρονται στις τελευταίες σελίδες. Είναι ανάμεσα στους Crystal Audio Premium-HD (Mstar 7818), Lifeview BOXHDA2 (ALi 3801) και Ferguson T650i (3801).
Ο Τ650 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή, αλλά έχει κάποια προβληματάκια νεότητας στο λογισμικό τα οποία συγκεντρώνουμε προς επίλυση από την Ferguson. Κάποιοι έχουν αναφέρει προβλήματα στο EPG αλλά δεν μπορούν να επαληθευτούν από όλους, οπότε ίσως είναι πρόβλημα κάποιων περιοχών.
Ο Α2 είναι ένας απλός δέκτης, αλλά φαίνεται ότι είναι ο καλύτερος από τους απλούς καθώς έχει κάποιες αναβαθμίσεις από την Lifeview. Το μεγάλο κακό είναι ότι έχει λίγες θέσεις προγραμματισμού εγγραφής.
O Premium είναι ο πιο ώριμος δέκτης. Έχει λύσει τα σοβαρά προβλήματά του χάριν στις πολλές αναβαθμίσεις της Crystal, η οποία παρέχει την καλύτερη υποστήριξη όπως φαίνεται και από την ενεργό συμμετοχή της στο φόρουμ. Στα μειονεκτήματα είναι το πολύ μικρό και απλό τηλεχειριστήριο. Το μενού είναι το τυπικό όλων των 7818, όχι κάτι φανταζί όπως του Τ650. Η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή αλλά ίσως εκείνη των δεκτών με 3801 να είναι ελαφρώς καλύτερη, κυρίως στο θέμα του βάθους όπου οι p αναλύσεις του 3801 προσφέρουν μπόλικο -αν και με λίγο ψηφιακό θόρυβο-.

Επεξεργασία:
Ξέχασα να αναφέρω τους δέκτες με το παλιό αλλά πολύ καλό Mstar 7828. Όσοι είχαν 7828 έχουν να λένε για την ποιότητα εικόνας του. Υπάρχουν ακόμη δέκτες με αυτό το τσιπ, ο made in Germany Telestar TD 2210T και ο Opticum T50. Αν και δεν έχουμε πολλές πληροφορίες, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στα θέματά τους.

Ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερέστατη απάντηση ! Τελικά πήρα τον Lifeview και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Το Σ/Κ που θα εχω χρόνο θα του περάσω και το τελευταίο firmware..

Αγορά δέκτη για αναλογικό σήμα;

Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος αποκωδικοποιητής για αναλογικό σήμα. Θέλω δηλαδή να παίρνει τα αναλογικά κανάλια (τα ψηφιακά δε μ'ενδιαφέρουν και τόσο) μέσω RF κεραία και να βγάζει σε rca, ή scart ή hdmi. Μου έχει χαλάσει το RF IN βύσμα της τηλεόρασης και θέλω να κάνω πατέντα για να βλέπω τηλεόραση. Δεν έχω πρόσβαση σε παλιό VIDEO ή DVD για να χρησιμοποιήσω το TV TUNER τους ούτε μπορώ ν'αγοράσω καινούργια τηλεόραση, ενώ για επισκευή ζητάνε από 150 ευρώ και πάνω, όσο περίπου μια τηλεόραση. Βρήκα αυτόν http://www.skroutz.gr/s/2132746/Strong-SRT-8106.html, θα κάνει; Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι έως 50 ευρώ; (Έψαξα και για RF Modulator αλλά κάνει το αντίθετο, rca σε rf). (Επειδή είμαι αρχάριος αν έγραψα κάτι που δεν έπρεπε ή το ανάρτησα σε λάθος μέρος παρακαλώ ας το διορθώσει κάποιος διαχειριστής). Ευχαριστώ για όποια βοήθεια.

Απάντηση: Αγορά δέκτη για αναλογικό σήμα;

Παλιότερα υπήρχαν σκέτοι αναλογικοί δέκτες, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα. Κάπου θα έχουν ξεμείνει, αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο να τους ανακαλύψεις. Τώρα πια όλοι ασχολούνται με ψηφιακούς δέκτες.
Ο δέκτης που έχεις στο link δεν κάνει. Είναι ψηφιακός δέκτης. Δηλαδή δεν θα πιάσει αναλογικά κανάλια, και αν στην περιοχή σου δεν υπάρχουν ψηφιακά κανάλια δεν θα πιάσει τίποτα.
Θέλεις κάτι σαν και αυτό, αλλά δεν ξέρω που υπάρχει στην Ελλάδα.
http://geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16827&ctNode=173
Βλέπω όμως ότι υπάρχουν ακόμα DVD players με αναλογικό δέκτη.
http://www.skroutz.gr/c/431/dvd_players_recorders/f/6659/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html
Ο πρώτος (ο Pioneer) βλέπω έχει κάτω από 50 ευρώ. Μόνο σιγουρέψου ότι έχει όντως αναλογικό δέκτη, και ότι δεν είναι λάθος του marketing.
Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι στην περιοχή σου δεν υπάρχει ακόμα ψηφιακό σήμα. Αν υπάρχει ψηφιακό σήμα πήγαινε κατευθείαν σε ψηφιακό δέκτη.

Απάντηση: Αγορά δέκτη για αναλογικό σήμα;

Ρωτα και καποιο γνωστο/φιλο αν εχει στο παταρι κανενα παλιο δεκτη filmnet, ή καποιο video player βιντεοκασσετας ή καποιο dvd record/player.

Mε λιγα λογια, οτιδηποτε εχει αναlογικο tuner επανω του, σου κανει. Μερικες τετοιες συσκευες που ανεφερα, ειναι ξεχασμενες σε κατι παταρια μερικων. Ισως εχεις τυχη και δεν χρειαστει να πληρωσεις για καποια συσκευη μονο για το tuner της, ή εστω ενα σκετο tuner.!

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω και τους δύο για τη πολύ γρήγορη και απλόχερη βοήθειά σας. Κατανοώ ότι έχετε και σεις τα δικά σας και δεν είναι εύκολο ν'ασχολείστε και μ'αυτά.Τέλοσπάντων, κάτι που ξέχασα να πω είναι ότι στη περιοχή μου δεν προβλέπεται ψηφιακό σήμα πριν το τέλος του 2014. Τώρα για πάλιό δέκτη ή DVD Recoorder δυστυχώς δεν υπάρχει. Η λύση που προτείνει ο φίλος tolias είναι αυτή που θ'ακολουθήσω (PIONEER) αλλά πρώτα θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας και γι'αυτό: http://www.markidis.gr/product_info.php?cPath=143_277_435&products_id=45230. Και πάλι ευχαριστώ.

Επεξεργασία:
Συμπληρώνω εδώ πως τελικά το PIONEER δεν έχει RF IN σύνδεση ( αναλογικό σήμα) που αναφέρει στο skroutz.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Τελικά βρήκα σ'ένα site δημοπρασιών το crypto, acer και avermedia tv in a box. Θα αγοράσω ένα από αυτά και μακάρι να μου βγει καλό. Επειδή δε ξέρω πως γίνεται ας κλείσει κάποιος διαχειριστής το θέμα. Και πάλι ευχαριστώ.

Παιδιά καλησπέρα. Είχα αγοράσει έναν crystal audio αλλά μου έβγαλε την πίστη (αποσυντονισμοί, διακοπές, ασυγχρονίες). Νόμιζα ότι ήταν θέμα κεραίας αλλά σε άλλο ποστ διάβασα ότι και άλλοι είχαν πρόβλημα. Τώρα ετοιμάζομαι να πάρω καινούριο. Δε θέλω να την ξαναπατήσω, απότε τι μου προτίνεται; Με ενδιαφέρει ποιοτητα εικόνας/ήχου, και ποικιλία αρχείων (xer xer AC3).
Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί έχω πελαγώσει με τις τόσες πληροφορίες.

Last edited by a moderator:

Νέοι δέκτες υπάρχουν τρεις, αλλά μιας και σε ενδιαφέρει η συμβατότητα περισσότερο και οι νέοι Crystal φαντάζομαι δεν είναι στις προτιμήσεις σου, μόνο ο Ferguson T650i.
Και οι Opticum T90 N2 και STB HD N2 πρέπει να είναι πολύ καλοί, αλλά δύσκολα θα τους βρεις.
Σε χαμηλές τιμές, μόνο ο Lifeview LV6TBOXHDA2 αξίζει.

Last edited by a moderator: