Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μπα, τίποτα. Δείχνει κλώνος του Strong SRT 8108.
Εσύ, τί σκέφτεσαι Κώστα; :smile:
Μήπως έχεις τίποτα άκρες στο Βόλο;
wink.gif

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δυστυχώς όχι. Αλλά αφού πια υπάρχει ο 8114, θα ασχολούμουν μόνο με αυτόν.
Δεν έχεις αρκετούς δέκτες; Ή μήπως νιώθεις καμιά ανάγκη για ανανέωση; :p

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Θα έχω νέα την άλλη εβδομάδα

Chat το κάναμε, ας απαντήσει κάποιος στον IoannisSm για την ποιότητα εικόνας. :)

Chat το κάναμε, ας απαντήσει κάποιος στον IoannisSm για την ποιότητα εικόνας. :)

Γνωριζει καποιος? Με εφαγε η γυναικα παιδια! Δεν μπορει να δει το ντανσινγκ! :smash:

Αν είναι για το Dancing..., προτίμησε δέκτη με τσιπ Mstar όπως ο Ferguson T70 ή ο Legent HD2 :)
Έχω την εντύπωση οτι διαχειρίζονται καλύτερα σκηνές με έντονη κίνηση.

Ο 8108 ali έχει; Αν και δε βλέπω να υπάρχει κουμπί στο τηλεχειριστήριο για απευθείας πρόσβαση στο media player...

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο 8108 ali έχει; Αν και δε βλέπω να υπάρχει κουμπί στο τηλεχειριστήριο για απευθείας πρόσβαση στο media player...

Για Mstar ξέρω, αν και το όλο θέμα είναι κάπως θολό. Δεν υπάρχουν 100% έγκυρες πληροφορίες.
Νομίζω με το Stop πάει στα πολυμέσα.

Ωραίοι φαίνονται και ο thomson 504 και ο strong 8114. Αλλά θα έχουν υποστήριξη; Αυτό είναι το θέμα.

Αυτό είναι άγνωστο πια για όλους τους δέκτες, εκτός ίσως από τους Ferguson.

O Strong 8108/Thomson 503 πιστεύω έχει Mstar, επειδή:
Έχει στο ιστορικό αλλαγών αυτό: Add ON/OFF function in menu for the auto channel update
Έχει 30 timers/εισαγωγές για εγγραφές
Έτσι μου φάνηκε στο αρχείο της αναβάθμισής του.

bilham,
Θα έπαιρνα τον Τ70 επειδή οι δέκτες με MStar συνήθως έχουν επιλογή να δίνουν ταυτοχρόνως pcm στην HDMI και raw στην coaxial.

Τελικά κατέληξα και εγώ στον Τ650i λόγω ωριμότητας και εμφάνισης. Ευχαριστώ για τη βοήθεια

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Μεταξυ LEGENT HD2 & LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 ποιον προτείνεται...???? ....θα χρησιμοποιειθει αποκλειστικα για θεαση tv...????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Legent που έχει και καλύτερο τηλεχειριστήριο. Θα έλεγα και opticim n3 αλλά είναι δυσεύρετος.

Δεν νομιζω να εχει ειπωθει εδω μεσα, και δη εκατονταδες φορες, οτι οι δεκτες της Crystal Audio ειναι "μάπα". Αντιθέτως. Ειναι ποιοτικες υλοποιησεις, συνηθως πανω σε δοκιμασμενα υπαρχοντα παρομοια μοντελα της αγορας (αρα αρκουντως αξιοπιστα) και με βασικο πλεονεκτημα οτι προκειται για Ελληνικη εταιρεια που δραστηριοποιειται αρκετα χρονια στην Ελλαδα, παντα με αξιολογα και ανταγωνιστικα προϊόντα και συνηθως Value4Money.

Οσον αφορα την EdiSion (υποθετω πως εννοεις αυτη), ειναι Ακομη! μια γερμανικη εταιρεια με συμφεροντα Ανταγωνιστικα ως προς την οποια Ελληνικη, απο τις εκατονταδες που υπηρχαν και παρηγαγαν αρχικως "φθηνα, εισαγωγικα" μοντελα δορυφορικων δεκτων, κοινως, επαναλαμβαναν την κλωνοποιηση που λαμβανε χωρα την προηγουμενη δεκαετια με τις αναριθμητες μαρκες που ξεπηδουσαν καθε μηνα ανα τον κοσμο, εκμεταλευομενοι την τεχνογνωσια απο τα labs των Κορεατων και τα φθηνα εργατικα Κινεζικα χερια. Ουτε καινοτομος υπηρξε ποτέ, ουτε ποτέ παρειχε καποιο πλεονεκτημα στους κατοχους δεκτων της εναντι του ανταγωνισμου και μπορω με βεβαιοτητα να ισχυριστω οτι δεν αφησε το στιγμα της στη Δορυφορικη Βιβλο αυτων που εμειναν στην ιστορια.

ΥΓ. εχω την εντυπωση, οτι και η Crypto ειναι Ελληνικη, αλλα δεν παιρνω ορκο...
Μην προσβαλεστε ρε παιδια λες και σας βρίσαμε .
Εγω την εμπειρία μου λεω ,που θεωρώ αμερόληπτη καθώς δεν ειχα ιδέα για το ποιόν της καθε εταιρείας ,στην πράξη τις έμαθα και αυτα που λεω ισχύουν 100% .
Εχουν πέσει στα χερια μου παρα πολλοι τεζαρισμενοι crystal ,μη λεμε οτι θέλουμε.
Κι εγω γουστάρω " ελληνικες" εταιρείες ,αλλα την εχω πάθει επανειλημμένα .
Για την crypto ,οπου τους χρειάστηκα με εξυπηρέτησαν πολυ καλα ,μεχρι και beta testing σε firmware κάναμε ,τι να πως.
Οσο για την edition ,άτομο απο τα πολυ παλιά του συναφιου , που δραστηριοποιείται και στον Ελλαδικό χώρο αλλα κυριως εξω μου έλεγε οτι Έλληνας την άνοιξε .
Οχι οτι εχει τόσο σημασία για μενα ,δεν ειμαι θετικά προκατειλημμένος στις ελληνικές εταιρείες ,απεναντίας θα έλεγα,το γεγονός ειναι οτι εχω βάλει πάνω απο 300 και δε χαλάσει κανένας.
Απο crypto ,εχω βάλει πιο πολλούς και παιζει να παρουσιάσε θέμα ενας νομιζω.
Με το u.i. είχαμε θεματακια ,αλλα λύθηκαν πριν κυκλοφορήσουν ευρέως τα κουτιά.

Οι crystal audio μου εχουν βγει πολυ μαπα δυστυχώς ,πολλα θέματα και κρίμα για μια ελληνική εταιρία ,καμια σχέση με αλλα προϊόντα τους .

Οι crypto θεωρω ειναι οι πιο vfm απο την άποψη οτι αποδείχθηκαν super αξιόπιστοι ,καλο aftermarket support ,αναβαθμίσεις οταν χρειάστηκε κτλ.

Οι f&u ,κάποιοι ειναι καρμπόν με crypto ,και παραδόξως δεν δείχνουν να εχουν βγάλει προβλήματα.

Κορυφαίοι μου εχουν βγει οι edition ,επίσης ελληνικοί , πολυ αξιόπιστοι ,καλο κοντρολ σε εμβέλεια ( η μοναδική μαρκα απο όλες οσες εχω δει) και καλη ποιότητα εικόνας και έξοδο rf (εξαιρετικά σπάνιο) .
Φαντάζομαι θα τα έχετε πει αυτα εκατοντάδες φορές ,απλα ειπα να συνεισφέρω κατι χαρην της κουβέντας.
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι όλοι είναι κινεζιές. Ελάχιστοι δέκτες έχουν έρθει που δεν προήλθαν από κινεζικές εταιρίες, π.χ. ο γερμανικός Gemini 4 και ο γαλλικός Sagem ITAD81HD.
Οι περισσότερες μάρκες είναι ελληνικές (συμπεριλαμβανομένης της Edision) και φέρνουν κινέζικους δέκτες, κυρίως των Giec, Mico/Panodic, Skyworth, Jiuzhou, Yao Jin, E-tek, Sowell, Gospell, Junuo, Wisdigy αλλά και άλλων.
Η ποιότητα είναι «κινεζίλα», αυτό παίρνει κανείς σε αυτή την τιμή. Διαφορές ίσως υπάρχουν, αλλά όλοι είναι παραπλήσιου επιπέδου.
Μπορεί να υπήρχαν διαφορές και κάποια μοντέλα να έβγαλαν περισσότερες ζημιές από άλλα. Αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε είδους παραγωγή. Επίσης να μη ξεχνάμε το προφίλ του αγοραστή κάθε προϊόντος. Αλλιώς συμπεριφέρεται στο προϊόν ο αγοραστής μιας Vespa κι αλλιώς εκείνος μιας Kawasaki.

Η Crystal Audio ξεκίνησε φέρνοντας δέκτες της Giec κι αργότερα άλλαξε σε E-tek, με πρώτο τον CDVB-HD (τσιπ Mstar 7828). Άλλαξαν λέγοντας ότι δεν είχε καλή συνεργασία στο θέμα των firmware. Από την E-tek είδαμε αναβαθμίσεις με το σταγονόμετρο.
Στο επόμενο μοντέλο τους (Hi-Def/Micro-HD, Mstar 7818) ζητούσα ότι είχαν στις αναβαθμίσεις τους δέκτες του εξωτερικού με Mstar, αλλά δεν τις είχε η Crystal. Μου απαντούσαν αρνητικά, ώσπου έπεισα την Crystal ότι ο Κινέζος τους τους κρύβει τις βελτιώσεις που κάνει η Mstar στο firmware της. Το έκανα δίνοντάς τους μια μεγάλη λίστα αλλαγών που είχαν γίνει σε δέκτες με 7818, με όνομα δέκτη και ημερομηνία firmware που έγινε η κάθε αλλαγή. Τότε ενδιαφέρθηκαν, ξεκινώντας να διαθέτουν αναβαθμίσεις που είχαν όσες αλλαγές έκανε η Mstar αλλά και να της μεταφέρει τα προβλήματα που εντοπίζαμε, ώστε σύντομα να υπάρχει διορθωμένο firmware. Σε συνδυασμό με την υποδειγματική εξυπηρέτηση μετά την πώληση, έγινε η καλύτερη εταιρία στην συνείδηση των «ψαγμένων» καταναλωτών και έχτισε το όνομά της.

Η Crypto πουλάει Giec και Mico/Panodic, πλην του 250ΜΡ που ήταν της Kunteng. Δεν απαντούνε σε γραπτή επικοινωνία. Κάποια στιγμή ήταν κάποιος κύριος Μαργαρίτης και είχαν βελτιωθεί τα πράγματα για πολύ λίγο. Από αναβαθμίσεις, δεν βλέπουμε εύκολα. Όταν έχουν δεν τις βάζουν στο site. Μπορεί να ασχολούνται αν τους αναφερθεί από κατάστημα κάποιο σοβαρό πρόβλημα που αφορά την τηλεοπτική λήψη, αλλά ως εκεί. Τα υπόλοιπα τους είναι αδιάφορα, όπως και η άποψη εκείνου που τους πληρώνει από την τσέπη του, του χρήστη. Είναι κρίμα να υπάρχει το λογισμικό αλλά να μη το παίρνει ο εισαγωγέας.

Οι F&U είναι της Giec, σχεδόν όλοι. Όταν ήταν ενεργό μέλος κάποιος που δούλευε στους δέκτες στην Αμοιρίδης-Σαββίδης, υπήρχαν κάποιες αναβαθμίσεις. Κάποια στιγμή σταμάτησε και από τότε υπάρχει παντελής αδιαφορία από μέρους τους. Αντί αναβαθμίσεων βγάζουν νέα μοντέλα.

Οι Edision έδινε καλά τηλεχειριστήρια, πια δίνει πολύ απλά και αυτή. Έτσι μείωσε την τιμή μάλλον. Οι λόγοι που ίσως έχουν μεγαλύτεροι διάρκεια ζωής είναι ότι είναι μέσα σε μεταλλικά κουτιά και μάλιστα αυτά είναι μεγάλα. Έτσι οι θερμοκρασία των εξαρτημάτων στο εσωτερικό διατηρείται χαμηλή κι αυτά ζούνε περισσότερο. Βέβαια είναι και το προφίλ του χρήστη, κανείς δεν παίρνει Edision για κάτι πέραν της θέασης καναλιών. Και αυτό με την μπάρα πληροφοριών για 5" να καλύπτει την οθόνη, επειδή δεν υπήρχε η ρύθμιση στο μενού, ούτε αναβάθμιση! Απάντηση στα μηνύματα δεν υπήρξε ποτέ...

Για την crypto ,οπου τους χρειάστηκα με εξυπηρέτησαν πολυ καλα ,μεχρι και beta testing σε firmware κάναμε ,τι να πως.
Το έχουμε κάνει σε δέκτες από μόνοι μας, ως κοινότητα. Τα βρίσκαμε και τα στέλναμε στις εταιρίες. Lifeview/NotOnlyTV, Crystal Audio, Strong, Opticum και Ferguson (ο εισαγωγέας μόνο, ο κος Μπέσκας) μας αντιμετώπισαν θετικά. Οι υπόλοιποι δεν απάντησαν καν, έτσι για την ευγένεια, συμπεριλαμβανομένης της Crypro.
Αν έχεις κάποια επαφή στην Crypto, κάποιον που να νοιάζεται για την διόρθωση των firmware, εμείς διαθέτουμε και τον χρόνο μας και την 5-ετή εμπειρία μας στους επίγειους.

Last edited:

Γενικά δεν διαφωνώ ιδιαίτερα σε κατι ,οσο για την "καταγωγή" των δεκτών ,εχω βάλει εισαγωγικα στο "ελληνικοί" .
Τωρα που μου είπες αυτο για τους crypto , εχεις δίκιο .
Θυμήθηκα οτι κατι μου ξυνιζε στο ui ,και δε δεχόντουσαν παρέμβαση ,απλα τη γνώμη μου σε αυτα που αυτοί έκαναν.
Δυστυχώς δεν εχω πια παρε δωσε , ασχολήθηκα μονο τοτε με το switch off της Αθήνας , και έβαζα μαζικα αποκωδικοποιητές σε κλινικές και οργανισμούς αλλα επειδή με είχαν κάνει άλογο με τις διάφορές αλλαγές στις συχνότητες και τα διαφορα λαθη των χρηστών ,που απλα έπαψα να ασχολούμαι ,έπρεπε να αφιερώνω τη μερα στο aftermarket service για τους κ*λοαποκωδικοποιητες.

Re: Ferguson Ariva T650i

Χαίρετε, πολύ χρήσιμο φόρουμ. Σύντομη ερώτηση: Να επιλέξω το T70 ή το T650i; Ποιο είναι καλύτερο, ποιες είναι οι διαφορές τους; Επιγραμματικά, αν γίνεται. Διαβάζω και τα 2 threads αλλά αυτό του T650i είναι τεράστιο... Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει.