Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια samsung crt 32" 1080i και επειδή δεν θέλω να την αποχωριστώ, ψάχνω δέκτη-media player με σωστή υποστίρηξη για ελληνικούς υπότιτλους, που να δίνει hd σήμα, με COMPONENT output αποκλειστικά. Ιδεατά, θα ήθελα κάτι τέτοιο, αλλα να παίζει ελληνικά subs σωστά. Παρακαλώ τα φώτα σας, και καλως σας βρήκα!
Καλώς ήρθες.

Δυστυχώς έχω καιρό να δω νέο δέκτη με component (ο ΜΜΒ-200 είναι του 2011). Ίσως βρεις κάτι σε καταστήματα άλλων χωρών, αν δεν σε φοβίζει η έλλειψη άμεσης υποστήριξης.

O μόνος που έχω βρει είναι ο XORO HRT 8300, αλλά είναι πολύ ακριβός για την τσέπη μου...

Με κόβω να αγοράζω hdmi converter box...Τέλος πάντων, θα κάνω και μια αναζήτηση στην τοπική αγορά μην έχει ξεμείνει τίποτε σε κάποιο κατάστημα.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν έχει καμία υποδοχή HDMI η τηλεόρασή σου; Θα είναι πολύυυ δύσκολο να βρεις δέκτη με component. Και δεν θυμάμαι κανέναν με καλό media player...
Αν τυχών (όπως εύχομαι) έχει μία HDMI που είναι κατειλημμένη από κάποια άλλη συσκευή, μπορείς να πάρεις ένα HDMI switch (ή κάπως έτσι το λένε) και μέσω αυτού να τις συνδέεις και τις δύο.

Παιδιά γεια σας, χρειάζομαι 2 αποκωδικοποιητές με δύο tuner , το ένα να βλέπει κανάλι και το άλλο να γράφει, είχα δει σε προηγούμενα posts ότι υπάρχουν αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να τα ξαναβρώ, θα ήθελα τις προτάσεις σας για μοντέλα και από πού μπορώ να τα προμηθευτώ.
Ευχαριστώ !!!

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν έχει καμία υποδοχή HDMI η τηλεόρασή σου;
Τηλεοράσεις CRT με HDMI μόνο οι Philips και JVC έχουν βγάλει, αν θυμάμαι καλά. Για Samsung δεν έχω ακούσει κάτι.

Παιδιά γεια σας, χρειάζομαι 2 αποκωδικοποιητές με δύο tuner , το ένα να βλέπει κανάλι και το άλλο να γράφει, είχα δει σε προηγούμενα posts ότι υπάρχουν αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να τα ξαναβρώ, θα ήθελα τις προτάσεις σας για μοντέλα και από πού μπορώ να τα προμηθευτώ.
Ευχαριστώ !!!

Δεν χρειάζεται να ψάξεις, κοίτα λίγο πιο πάνω. Maxell MMB-200 και Xoro HRT 8300.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν χρειάζεται να ψάξεις, κοίτα λίγο πιο πάνω. Maxell MMB-200 και Xoro HRT 8300.

Σ´ευχαριστώ πολύ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Maxell MMB-200 και Xoro HRT 8300, από τους δυο ποιον θα αγοράζατε για τον διπλό δέκτη;

Δεν έχει, έχει μόνο component. Βρήκα τον XORO σε τοπικό κατάστημα με 32 ευρώ, αλλά αν είναι να μην με ικανοποιήσει, θα πάω σε Ferguson 650i με converter box. To κόστος φεύγει λίγο, αλλά δεν βαριέσαι...

Καλησπέρα σε όλους ! Θα ήθελα τα φώτα σας για την αγορά ψηφιακού δέκτη. Το μοναδικό κριτήριο είναι να έχει όσο το δυνατόν πιο καλή εικόνα (τον θέλω για το δωμάτιο των γονιών μου επειδή χάλασε αυτός που είχαν) και να είναι όσο πιο εύχρηστος γίνεται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους !

Από αυτά (τα λίγα) που διάβασα στο φόρουμ είμαι ανάμεσα στους Ferguson Τ650i & T70. Ποιον προτείνετε από τους δύο ;

Last edited by a moderator:

Για τον Τ70 δεν γνωρίζουμε πολλά.
Και ο Τ90 Ν2 (ή Ν3) και ο Τ650 είναι καλοί. Τον Osio δεν τον προτείνω εξαιτίας του τηλεχειριστηρίου του.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τον Osio δεν τον προτείνω εξαιτίας του τηλεχειριστηρίου του.

Δεν έχει 2-σε-1 ο Όσιος, όπως του Crystal;

Τώρα βρήκα φωτογραφία και κατάλαβα γιατί την κρύβουν. Χίλια δίκια έχεις.

Εννοείται ότι δεν είναι σαν το rcu του opticum ή του ferguson αλλά χάλια δεν το λες.

Έχω δουλέψει παρόμοιο (του Α1) και είναι το δεύτερο χειρότερο μετά απο αυτά κάποιων SD δεκτών που είναι σαν πιστωτικές κάρτες με εξανθήματα.

Καλημερα και καλη εβδομαδα χρειαζομαι εναν δεκτη τον οποιο θα τον συνδεσω με μια 60 αρα τηλεοραση και εναν προβολεα.
Επειδη το νημα ειναι τεραστιο ποιον θα μου προτεινατε με κριτηριο την καλυτερη ποιοτητα εικονας σε αναλυση 1080p στα 50 & 60 hz ? Δεν με ενδιαφερουν οι δυνατοτητες που θα εχει σαν media player το μονο που με ενδιαφερει ειναι να εχω την καλυτερη δυνατη εικονα .

Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Τελικά πήρα τον Τ70 !

Μεταξυ Ferguson T650 και T70, υπαρχουν διαφορες στην ποιοτητα Εικονας? Δεδομενου των διαφορετικων chip (ALi 3801 και Mstar 7802) εχει καποιος καλυτερη εικονα?

Χρησιμοποιω τον Τ650 και ειμαι καθ'ολα πολυ ευχαριστημενος (ευχρηστια, δυνατοτητες, τηλεχ/ριο,) εκτος του βασικοτερου και σημαντικοτερου...της ποιοτητας της εικονας του!

Βλεπω σε μια Panasonic Plasma κι οσο κι αν εχω "παιξει" με brightness & contrast, τοσο των ρυθμιστικων της τηλεορασης οσο και του δεκτη...σωστη εικονα...δεν βλεπω.

Το προβλημα εντοπιζεται στην απεικονιση του "μαυρου-λευκου". Δεν υπαρχει ιδανικη ισορροπια στις ρυθμισεις, ωστε ειτε το μαυρο να μην ειναι πισσα και να χανεις λεπτομερειες, ειτε το λευκο να μην "καιει" τα χρωματα και να χανεις αντιστοιχως λεπτομερειες.

Εννοειται πως εχω δοκιμασει κα'να δυο "TV Calibration Video" μηπως και καταφερω να το σετάρω, αλλα δε γινεται δουλεια. Βασει των βελτιστων ιδανικων ρυθμισεων και των δυο TV Calibration Video, ο δεκτης καταληγει να "παιζει" -ουσιαστικα- με "καμμενο λευκο χρωμα". Αναγκαστικα σε "real life" καταστασεις (θεαση καναλιων ή media play) χρειαζεται να αυξομειωσεις brightness-contrast, για να μπορεις να βλεπεις τα πλανα -Καπως- πιο σωστα, αλλα ποτέ Ιδανικα. Να επισημανω πως το προβλημα μεγεθυνεται ειδικα στο zapping. Στο ενα καναλι θες επιπλεον φωτεινοτητα γιατι ειναι πισσα, σε ενα αλλο χρειαζεται να χαμηλωσεις γιατι καιγεται το λευκο φοντο, κτλ.

Επειδη εχω σπιτι και τον Crystal Audio Crystal-HD (που φοραει ιδιο chip με το Τ650) η εικονα ειναι Ακριβως η Ιδια! Ταυτοσημη. Παιρνω τα ιδια αποτελεσματα κατοπιν του Calibration Video και απλα μολις βαλεις να δεις καναλι ή USB...χρειαζεται τις αντιστοιχες μικρορυθμισεις ωστε να καταφερεις να δεις...με μια αποδεκτή ποιοτητα, παντα ομως κατ'ουσιαν λανθασμενη.

Εχω καταληξει λοιπον στο συμπερασμα οτι δεν "φταει" ο ιδιος ο δεκτης Ferguson T650 ή ο Crystal-HD, αλλα η κοινη υλοποιηση του ALi 3801 και στους δυο.

Ενδεχομενως δε, αυτο το προβλημα να μην ειναι τοσο εντονο σε χρηστες αλλων τηλεορασεων και δη LCD. Στη δικη μου παντως ειναι ορατο.

Αποκλειουμε απο οποια προβληματα την ιδια την τηλεοραση και την οθονη της, αφ ενος διοτι μεχρι προτινος με τον ενσωματωμενο αναλογικο δεκτη της επαιζε αριστα, αφ ετερου διοτι με 3 διαφορετικες εξωτερικες πηγες (2 δορυφ.δεκτες + 1 DVD) εξακολουθει να εχει αριστη πιστοτητα χρωματων και κατα συνεπεια εξαιρετικη εικονα.

Αναρωτιεμαι λοιπον μηπως ο καινουριος Ferguson T70 με το Mstar 7802, προσφερει ποιοτικοτερη εικονα (οσο εφικτο ειναι αυτο σε υλοποιησεις αξιας ~30 ευρω). Καθε αποψη, ειδικα οσων εχουν χρησιμοποιησει και τους δυο, ειναι επιθυμητη...