fiwi
New member
- 12 October 2010
- 54
Με ενα HDMI To SCART adapter. Το scart ειναι ξεπερασμενο σε τετοιες συσκευες.
Το ΚΙ pro φαίνεται τέλειο, με προβληματίζει το τελωνείο, θα μπορέσει να συνδεθεί και με το δορυφορικό κάτοπτρο;
Με ενα HDMI To SCART adapter. Το scart ειναι ξεπερασμενο σε τετοιες συσκευες.
Ευχαριστώ, θα τα δω.Δε θα εχει θεμα με τελωνειο, αρκει να επιλεξεις τη σωστή μεθοδο αποστολης, διαβασε εδω. Ναι φυσικά και δεχεται δορυφορικό κατοπτρο, υπαρχει αναλυτική παρουσιαση εδώ τόσο με φωτογραφιες, οσο και βιντεο με πλοηγηση στο μενου του δέκτη για να δεις αν σου αρεσει.
Τον συγκεκριμένο δέκτη πάντως δεν μπορώ να τον παραγγείλω με Priority Line.Δε θα εχει θεμα με τελωνειο, αρκει να επιλεξεις τη σωστή μεθοδο αποστολης, διαβασε εδω. Ναι φυσικά και δεχεται δορυφορικό κατοπτρο, υπαρχει αναλυτική παρουσιαση εδώ τόσο με φωτογραφιες, οσο και βιντεο με πλοηγηση στο μενου του δέκτη για να δεις αν σου αρεσει.
Ελπίζω να σε καλύψει η παρουσιαση του ΚΙ pro εδώ![]()
Καλησπερα και καλωσορισες στο AVClub. Κοιτα, αν η τηλεοραση σου μπορει ήδη να κανει λήψη των καναλιών της Digea, ειναι σαφως οικονομικότερο να παρεις εναν οποιοδηποτε απλό android media player για το kodi σου, τα οποια ειναι εξαιρετικά οικονομικά. Για συνδιασμό επιγειας (ή δορυφορικής) λήψης, media player και kodi, το ΚΙ ειναι απο τις πιο οικονομικές και γρηγορες συσκευες. Εκτός των αλλων, αν η Digea αποφασισει να αλλαξει προτυπο εκπομπης σε DVB-T2, το KI το υποστηρίζει. Μέχρι προσφατα θα προτείναμε το ΚΙΙ pro, αλλα ειναι πλεον παλιό και αργο.
Off topicκαποτε ειχα παρει αυτο https://www.ebay.com/itm/RF-to-AV-A...verter-Switch-USB-Modulator-New-/302434279044 για παρομοια δουλεια..
Οφείλω να επισημάνω ότι τελευταίως δεν περνάει σχεδόν τίποτα ελεύθερα από το τελωνείο με ίσως και αυθαίρετες κοστολογήσεις. Οπότε οι φίλοι ας το έχουν υπόψη.
Γεια σας,
Μετά από 5 χρόνια, παρέδωσε πνεύμα ένας Croner CRM62 που είχε η μάνα μου, και πλέον ψάχνω για έναν καινούργιο αποκωδικοποιητή.
Τα κριτήρια για μένα είναι τρία:
1) Να είναι αξιόπιστος, για να αντέξει κάποια χρόνια (όπως πχ άντεξε ο Croner). Να σημειώσω ότι η μητέρα μου βλέπει πολλές ώρες τηλεόρασης την ημέρα, οπότε μάλλον ταλαιπωρεί αρκετά το μηχάνημα
2) Να υποστηρίζει αρκετούς τύπους αρχείων, ac3 ήχο, κτλ. Ο λόγος είναι ότι της γράφω διάφορες ταινίες, σειρές, κτλ σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, και άρα χρησιμοποιεί τον αποκωδικοποιητή ως media player.
3) Έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι αποκωδικοποιητές, τουλάχιστον στην Πάτρα που μένουμε εμείς, δεν παίζουν σωστά τα κανάλια της ΕΡΤ. Δεν ξέρω γιατί και πώς γίνεται αυτό, αλλά θα ήθελα ο αποκωδικοποιητής να έχει καλό δέκτη, ώστε να μπορεί να παίξει και την ΕΡΤ. Αυτό είναι κάτι που δεν ξέρω πώς να το ψάξω.
Αν έχει κάποιος κάποια πρόταση, θα του ήμουν υπόχρεος.
Ευχαριστώ
Γεια σας,
Μετά από 5 χρόνια, παρέδωσε πνεύμα ένας Croner CRM62 που είχε η μάνα μου, και πλέον ψάχνω για έναν καινούργιο αποκωδικοποιητή.
Τα κριτήρια για μένα είναι τρία:
1) Να είναι αξιόπιστος, για να αντέξει κάποια χρόνια (όπως πχ άντεξε ο Croner). Να σημειώσω ότι η μητέρα μου βλέπει πολλές ώρες τηλεόρασης την ημέρα, οπότε μάλλον ταλαιπωρεί αρκετά το μηχάνημα
2) Να υποστηρίζει αρκετούς τύπους αρχείων, ac3 ήχο, κτλ. Ο λόγος είναι ότι της γράφω διάφορες ταινίες, σειρές, κτλ σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, και άρα χρησιμοποιεί τον αποκωδικοποιητή ως media player.
3) Έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι αποκωδικοποιητές, τουλάχιστον στην Πάτρα που μένουμε εμείς, δεν παίζουν σωστά τα κανάλια της ΕΡΤ. Δεν ξέρω γιατί και πώς γίνεται αυτό, αλλά θα ήθελα ο αποκωδικοποιητής να έχει καλό δέκτη, ώστε να μπορεί να παίξει και την ΕΡΤ. Αυτό είναι κάτι που δεν ξέρω πώς να το ψάξω.
Αν έχει κάποιος κάποια πρόταση, θα του ήμουν υπόχρεος.
Ευχαριστώ
Γειά σου Νίκο,Καλησπέρα σας,
Αγόρασα τον F&U από Κωτσόβολο, αλλά χρειάζομαι την βοήθεια των εμπειρότερων...
Ο δέκτης είναι συνδεδεμένος με ένα Projector-α με HDMI, ο οποίος φυσικά δεν έχει tuner. Τα ψηφιακά κανάλια δείχνουν εξαιρετικά και κάνει την δουλειά του άψογα, ΟΜΩΣ δεν περίμενα να συναντήσω το πρόβλημα αυτό... Στο σπίτι μου (μεζονέτα) έχω στο ψιλότερο σημείο (κάτι σαν σοφίτα) Nova και Cosmote TV αποκωδικοποιητές, οι οποίες είναι συνδεδεμένοι σε ένα καλωδιακό mixer που εκπέμπει σε συγκεκριμένες ελεύθερες συχνότητες το κάθε ένα.
Με απλά λόγια, σε μια απλή τηλεόραση (παλαιά ή καινούρια δεν παίζει ρόλο) αν προσθέσεις χειροκίνητα ένα κανάλι πχ. UHF C36 θα δεις την NOVA και στο C13 την Cosmote TV μέσα στο σπίτι μου σε όποια TV είναι συνδεδεμένη με το ομοαξονικού του τοίχου.
Με μεγάλη μου έκπληξη, αφού αγόρασα το F&U, κατάλαβα ότι ο δέκτης πιάνει μεν τα ψηφιακά κανάλια αλλά δεν μπορεί να "πιάσει" έστω και χειροκίνητα καλωδιακά όπως κάνει πολύ εύκολα ακόμα και η πιο παλιά τηλεόραση! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δεν θα το κάνει αυτό.
Από την εμπειρία σας, υπάρχει κάποιος δέκτης που να μπορεί να βάλει κανείς χειροκίνητα κάποιο κανάλι (όχι ψηφιακό)? Αν ναι ποιος? Αν όχι υπάρχει τρόπος που να γίνεται αυτό εκτός από τον να τραβήξω HDMI καλώδιο 30+μέτρων?
Ευχαριστώ πολύ
Νίκος
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις, αλλά με ανησύχησες λίγο είναι η αλήθεια με το συγκεκριμένο σχόλιο - εννοείται βέβαια ότι δεν έχω πρόβλημα να πάρω αποκωδικοποιητή με άλλο cpu, αλλά θέλω να πιστεύω ότι τα καινούργια τσιπ, ή έστω κάποια από αυτά θα παίζουν όλα τα video format (?)2. Για πολυμέσα, δεν θα μπορέσεις πια να βρεις δέκτη με τσιπ Mstar 7828, ούτε καν Mstar. Οπότε θα συμβιβαστείς με κάτι εντελώς διαφορετικό.
Ευχαριστω και πάλι!Όταν καταργήθηκε το 7828, αντικαταστάθηκε από το 7818. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο χάλι ήταν. Πρέπει να είναι γραμμένα στις πρώτες σελίδες του θέματος για τον LV6TBOXHD. Μαύρο δάκρυ σου λέω!
Τότε, υπήρχε αγορά σε όλη την Ευρώπη, αλλά και εκτός, οπότε έβγαιναν αναβαθμίσεις μέσω της πίεση και των μελών του AVClub. Τώρα πια, δεν έχουν υπάρχει αγορά, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να ασχοληθούν πολύ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.