Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Με ενα HDMI To SCART adapter. Το scart ειναι ξεπερασμενο σε τετοιες συσκευες.

Το ΚΙ pro φαίνεται τέλειο, με προβληματίζει το τελωνείο, θα μπορέσει να συνδεθεί και με το δορυφορικό κάτοπτρο;

Δε θα εχει θεμα με τελωνειο, αρκει να επιλεξεις τη σωστή μεθοδο αποστολης, διαβασε εδω. Ναι φυσικά και δεχεται δορυφορικό κατοπτρο, υπαρχει αναλυτική παρουσιαση εδώ τόσο με φωτογραφιες, οσο και βιντεο με πλοηγηση στο μενου του δέκτη για να δεις αν σου αρεσει.

Δε θα εχει θεμα με τελωνειο, αρκει να επιλεξεις τη σωστή μεθοδο αποστολης, διαβασε εδω. Ναι φυσικά και δεχεται δορυφορικό κατοπτρο, υπαρχει αναλυτική παρουσιαση εδώ τόσο με φωτογραφιες, οσο και βιντεο με πλοηγηση στο μενου του δέκτη για να δεις αν σου αρεσει.
Ευχαριστώ, θα τα δω.

Τον συγκεκριμένο δέκτη πάντως δεν μπορώ να τον παραγγείλω με Priority Line.

Ελπίζω να σε καλύψει η παρουσιαση του ΚΙ pro εδώ :)

Καλημέρα,
Με ενδιαφέρει μόνο η επίγεια λήψη από digea η δυνατότητα αναπαραγωγής από στικάκι και το kodi.
Να προτιμήσω τον παραπάνω η υπάρχουν και άλλες ενδεχομένως οικονομικότερες προτάσεις καθώς δεν με ενδιαφέρει η δορυφορική λήψη ;

Καλησπερα και καλωσορισες στο AVClub. Κοιτα, αν η τηλεοραση σου μπορει ήδη να κανει λήψη των καναλιών της Digea, ειναι σαφως οικονομικότερο να παρεις εναν οποιοδηποτε απλό android media player για το kodi σου, τα οποια ειναι εξαιρετικά οικονομικά. Για συνδιασμό επιγειας (ή δορυφορικής) λήψης, media player και kodi, το ΚΙ ειναι απο τις πιο οικονομικές και γρηγορες συσκευες. Εκτός των αλλων, αν η Digea αποφασισει να αλλαξει προτυπο εκπομπης σε DVB-T2, το KI το υποστηρίζει. Μέχρι προσφατα θα προτείναμε το ΚΙΙ pro, αλλα ειναι πλεον παλιό και αργο.

Καλησπερα και καλωσορισες στο AVClub. Κοιτα, αν η τηλεοραση σου μπορει ήδη να κανει λήψη των καναλιών της Digea, ειναι σαφως οικονομικότερο να παρεις εναν οποιοδηποτε απλό android media player για το kodi σου, τα οποια ειναι εξαιρετικά οικονομικά. Για συνδιασμό επιγειας (ή δορυφορικής) λήψης, media player και kodi, το ΚΙ ειναι απο τις πιο οικονομικές και γρηγορες συσκευες. Εκτός των αλλων, αν η Digea αποφασισει να αλλαξει προτυπο εκπομπης σε DVB-T2, το KI το υποστηρίζει. Μέχρι προσφατα θα προτείναμε το ΚΙΙ pro, αλλα ειναι πλεον παλιό και αργο.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Η τηλεόραση υποστηρίζει την πρώτη μορφή κωδικοποίησης που στην συνέχεια η digea άλλαξε με την τρέχουσα μορφή.
Άρα η προσθήκη αποκωδικοποιητή επίγειας λήψης είναι απαραίτητη. Αυτή την στιγμή έχω ένα f&u mpf3381 που με καλύπτει οριακά στις δυνατότητες του media player. Έτσι σκέφτηκα η καινούργια συσκευή αν είναι δυνατόν να συνδυάζει αυτές τις 3 επιλογές. Επίγειο αποκωδικοποιητή, σύγχρονο media player και kodi.
Έχεις κάποια πρόταση αγοράς για τον KI ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Γεια σας,

Μετά από 5 χρόνια, παρέδωσε πνεύμα ένας Croner CRM62 που είχε η μάνα μου, και πλέον ψάχνω για έναν καινούργιο αποκωδικοποιητή.

Τα κριτήρια για μένα είναι τρία:

1) Να είναι αξιόπιστος, για να αντέξει κάποια χρόνια (όπως πχ άντεξε ο Croner). Να σημειώσω ότι η μητέρα μου βλέπει πολλές ώρες τηλεόρασης την ημέρα, οπότε μάλλον ταλαιπωρεί αρκετά το μηχάνημα

2) Να υποστηρίζει αρκετούς τύπους αρχείων, ac3 ήχο, κτλ. Ο λόγος είναι ότι της γράφω διάφορες ταινίες, σειρές, κτλ σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, και άρα χρησιμοποιεί τον αποκωδικοποιητή ως media player.

3) Έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι αποκωδικοποιητές, τουλάχιστον στην Πάτρα που μένουμε εμείς, δεν παίζουν σωστά τα κανάλια της ΕΡΤ. Δεν ξέρω γιατί και πώς γίνεται αυτό, αλλά θα ήθελα ο αποκωδικοποιητής να έχει καλό δέκτη, ώστε να μπορεί να παίξει και την ΕΡΤ. Αυτό είναι κάτι που δεν ξέρω πώς να το ψάξω.

Αν έχει κάποιος κάποια πρόταση, θα του ήμουν υπόχρεος.

Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Re: Best DVB-T δέκτης + media player με AC3?

Καλησπέρα σας,

Αγόρασα τον F&U από Κωτσόβολο, αλλά χρειάζομαι την βοήθεια των εμπειρότερων...

Ο δέκτης είναι συνδεδεμένος με ένα Projector-α με HDMI, ο οποίος φυσικά δεν έχει tuner. Τα ψηφιακά κανάλια δείχνουν εξαιρετικά και κάνει την δουλειά του άψογα, ΟΜΩΣ δεν περίμενα να συναντήσω το πρόβλημα αυτό... Στο σπίτι μου (μεζονέτα) έχω στο ψιλότερο σημείο (κάτι σαν σοφίτα) Nova και Cosmote TV αποκωδικοποιητές, οι οποίες είναι συνδεδεμένοι σε ένα καλωδιακό mixer που εκπέμπει σε συγκεκριμένες ελεύθερες συχνότητες το κάθε ένα.

Με απλά λόγια, σε μια απλή τηλεόραση (παλαιά ή καινούρια δεν παίζει ρόλο) αν προσθέσεις χειροκίνητα ένα κανάλι πχ. UHF C36 θα δεις την NOVA και στο C13 την Cosmote TV μέσα στο σπίτι μου σε όποια TV είναι συνδεδεμένη με το ομοαξονικού του τοίχου.

Με μεγάλη μου έκπληξη, αφού αγόρασα το F&U, κατάλαβα ότι ο δέκτης πιάνει μεν τα ψηφιακά κανάλια αλλά δεν μπορεί να "πιάσει" έστω και χειροκίνητα καλωδιακά όπως κάνει πολύ εύκολα ακόμα και η πιο παλιά τηλεόραση! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δεν θα το κάνει αυτό.

Από την εμπειρία σας, υπάρχει κάποιος δέκτης που να μπορεί να βάλει κανείς χειροκίνητα κάποιο κανάλι (όχι ψηφιακό)? Αν ναι ποιος? Αν όχι υπάρχει τρόπος που να γίνεται αυτό εκτός από τον να τραβήξω HDMI καλώδιο 30+μέτρων?

Ευχαριστώ πολύ

Νίκος

καποτε ειχα παρει αυτο https://www.ebay.com/itm/RF-to-AV-A...verter-Switch-USB-Modulator-New-/302434279044 για παρομοια δουλεια..
Off topic
Οφείλω να επισημάνω ότι τελευταίως δεν περνάει σχεδόν τίποτα ελεύθερα από το τελωνείο με ίσως και αυθαίρετες κοστολογήσεις. Οπότε οι φίλοι ας το έχουν υπόψη.

:smash:

Κάποια πρόταση;

Γεια σας,

Μετά από 5 χρόνια, παρέδωσε πνεύμα ένας Croner CRM62 που είχε η μάνα μου, και πλέον ψάχνω για έναν καινούργιο αποκωδικοποιητή.

1) Να είναι αξιόπιστος, για να αντέξει κάποια χρόνια (όπως πχ άντεξε ο Croner). Να σημειώσω ότι η μητέρα μου βλέπει πολλές ώρες τηλεόρασης την ημέρα, οπότε μάλλον ταλαιπωρεί αρκετά το μηχάνημα

2) Να υποστηρίζει αρκετούς τύπους αρχείων, ac3 ήχο, κτλ. Ο λόγος είναι ότι της γράφω διάφορες ταινίες, σειρές, κτλ σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, και άρα χρησιμοποιεί τον αποκωδικοποιητή ως media player.

3) Έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι αποκωδικοποιητές, τουλάχιστον στην Πάτρα που μένουμε εμείς, δεν παίζουν σωστά τα κανάλια της ΕΡΤ. Δεν ξέρω γιατί και πώς γίνεται αυτό, αλλά θα ήθελα ο αποκωδικοποιητής να έχει καλό δέκτη, ώστε να μπορεί να παίξει και την ΕΡΤ. Αυτό είναι κάτι που δεν ξέρω πώς να το ψάξω.

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γεια σας,

Ευχαριστώ

Δυστυχώς, δεν έχουμε εικόνα για τους νέους δέκτες, μετά την μετάβαση στο αναλογικό σήμα, καθώς λίγοι αγοράζουν πια και ακόμη λιγότεροι μας κάνουν την τιμή να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους μαζί μας.
1. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά για την αξιοπιστία, μόνο να ελπίζεις ότι θα σου τύχει καλό κομμάτι και σίγουρα να επιλέξεις πάλι κάποιον με μεταλλικό κουτί.
3. Για ΕΡΤ, πολύ δύσκολα τα πράματα. Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα σε πολλούς δέκτες για διάφορους λόγους, π.χ. πάρα πολύ ισχυρό σήμα.
2. Για πολυμέσα, δεν θα μπορέσεις πια να βρεις δέκτη με τσιπ Mstar 7828, ούτε καν Mstar. Οπότε θα συμβιβαστείς με κάτι εντελώς διαφορετικό.
Για το AC3, κοιτάς τους Crypto 270, Golden Media Mania 810 και Edision Proton T265. Αυτοί υποστηρίζουν και Η.265/HEVC, οπότε είσαι καλυμμένος και σε περίπτωση μετάβασης από σήμα mpeg4 προς H.265/HEVC.
Υπάρχουν και λίγο παλαιότεροι/πιο δοκιμασμένοι δέκτες, όπως ο Strong SRT8114 και ο Ferguson T750. Για τον 2ο μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες στο φόρουμ.

Βασικά, ίσως θα σε συνέφερε να κοιτούσες πια για μια μικρή τηλεόραση. Έχουν ασυγκρίτως καλύτερους δέκτες και θα παίζει και ταινίες.

Καλησπέρα σας,

Αγόρασα τον F&U από Κωτσόβολο, αλλά χρειάζομαι την βοήθεια των εμπειρότερων...

Ο δέκτης είναι συνδεδεμένος με ένα Projector-α με HDMI, ο οποίος φυσικά δεν έχει tuner. Τα ψηφιακά κανάλια δείχνουν εξαιρετικά και κάνει την δουλειά του άψογα, ΟΜΩΣ δεν περίμενα να συναντήσω το πρόβλημα αυτό... Στο σπίτι μου (μεζονέτα) έχω στο ψιλότερο σημείο (κάτι σαν σοφίτα) Nova και Cosmote TV αποκωδικοποιητές, οι οποίες είναι συνδεδεμένοι σε ένα καλωδιακό mixer που εκπέμπει σε συγκεκριμένες ελεύθερες συχνότητες το κάθε ένα.

Με απλά λόγια, σε μια απλή τηλεόραση (παλαιά ή καινούρια δεν παίζει ρόλο) αν προσθέσεις χειροκίνητα ένα κανάλι πχ. UHF C36 θα δεις την NOVA και στο C13 την Cosmote TV μέσα στο σπίτι μου σε όποια TV είναι συνδεδεμένη με το ομοαξονικού του τοίχου.

Με μεγάλη μου έκπληξη, αφού αγόρασα το F&U, κατάλαβα ότι ο δέκτης πιάνει μεν τα ψηφιακά κανάλια αλλά δεν μπορεί να "πιάσει" έστω και χειροκίνητα καλωδιακά όπως κάνει πολύ εύκολα ακόμα και η πιο παλιά τηλεόραση! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δεν θα το κάνει αυτό.

Από την εμπειρία σας, υπάρχει κάποιος δέκτης που να μπορεί να βάλει κανείς χειροκίνητα κάποιο κανάλι (όχι ψηφιακό)? Αν ναι ποιος? Αν όχι υπάρχει τρόπος που να γίνεται αυτό εκτός από τον να τραβήξω HDMI καλώδιο 30+μέτρων?

Ευχαριστώ πολύ

Νίκος
Γειά σου Νίκο,
ίσως ότι έρχεται πολύ δυνατό το σήμα στον αποκωδικοποιητή σου.
Καλύτερα κάνε μια ερώτηση εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/97620-Πρόβλημα-λήψης-καναλιών-σήματος-Τί-να-κάνω/. Νομίζω θα σε βοηθήσουν καλύτερα. :smile:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

2. Για πολυμέσα, δεν θα μπορέσεις πια να βρεις δέκτη με τσιπ Mstar 7828, ούτε καν Mstar. Οπότε θα συμβιβαστείς με κάτι εντελώς διαφορετικό.
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις, αλλά με ανησύχησες λίγο είναι η αλήθεια με το συγκεκριμένο σχόλιο - εννοείται βέβαια ότι δεν έχω πρόβλημα να πάρω αποκωδικοποιητή με άλλο cpu, αλλά θέλω να πιστεύω ότι τα καινούργια τσιπ, ή έστω κάποια από αυτά θα παίζουν όλα τα video format (?)

Ευχαριστώ και πάλι

Όταν καταργήθηκε το 7828, αντικαταστάθηκε από το 7818. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο χάλι ήταν. Πρέπει να είναι γραμμένα στις πρώτες σελίδες του θέματος για τον LV6TBOXHD. Μαύρο δάκρυ σου λέω!
Τότε, υπήρχε αγορά σε όλη την Ευρώπη, αλλά και εκτός, οπότε έβγαιναν αναβαθμίσεις μέσω της πίεση και των μελών του AVClub. Τώρα πια, δεν έχουν υπάρχει αγορά, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να ασχοληθούν πολύ.

Όταν καταργήθηκε το 7828, αντικαταστάθηκε από το 7818. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο χάλι ήταν. Πρέπει να είναι γραμμένα στις πρώτες σελίδες του θέματος για τον LV6TBOXHD. Μαύρο δάκρυ σου λέω!
Τότε, υπήρχε αγορά σε όλη την Ευρώπη, αλλά και εκτός, οπότε έβγαιναν αναβαθμίσεις μέσω της πίεση και των μελών του AVClub. Τώρα πια, δεν έχουν υπάρχει αγορά, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να ασχοληθούν πολύ.
Ευχαριστω και πάλι!

Ψάχνω ψηφιακό δέκτη με καλή λειτουργία pvr

Θέλω να αγοράσω έναν αποκωδικοποιητή για τα επίγεια ψηφιακά κανάλια ο οποίος όμως να κάνει καλές εγγραφές τηλεοπτικών εκπομπών. Έχει κάποιος να μου προτείνει έναν; Κάπου έχω διαβάσει καλά λόγια γενικά για τους edision,strong και crystal audio. Έχει μήπως κάποιος άποψη για αυτούς; Δεν με νοιάζει και τόσο να δώσω μερικά χρήματα παραπάνω αρκεί να κάνω την δουλειά μου.

Last edited by a moderator:
Re: Ψάχνω ψηφιακό δέκτη με καλή λειτουργία pvr

Καλώς σε ευχαριστώ. Ισχύει το ίδιο για usb dvb-t2 sticks τα οποία συνδέονται σε mini pc; Υπάρχει κάποιο τέτοιο το οποίο να θεωρείται πιο αξιόπιστο;

Όλα τα usb tuners κανουν τη δουλεια που θέλεις. Σε αυτά, η μάρκα ειναι καλό, αλλα δεν ειναι το must. Σε mini pc ελπιζω να εννοεις με windows λειτουργικο. Γενικά προσεξε πολύ αν παρεις usb tuner, σε τι εκδόσεις λειτουργικου δουλευουν γιατι μπορει να καταλήξεις σε κάτι που δεν εχει drivers (πχ σε windows 10)