Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

εννοει οτι βγαζουν συχνα αναβαθμηση για τυχον προβληματα (αλλο αν τα πετυχαινουν ή οχι, ομως υπαρχουν καινουρια λογισμικα) ή προσθετουν ρυθμισεις , και ειναι ελευθερα για ολους μεσω download ... ενω καποιοι αλλοι κατασκευαστες τα δινουν μονο με mail ή πρεπει να στειλουμε τον δεκτη μεσα σε αυτους

Παιδια καλημερα. Ευχαριστω για τις διευκρινiσεις σχετικα με τους Legent. Σιγουρα ο ενας λιγοτερο χρονος εγγυησης ειναι σημαντικο, απλα ρωτησα, γιατι οπως ανεφερα ηδη, εχω δυο Edision και σκοπευοντας να παρω εναν τριτο, θα ηθελα να δοκιμασω κατι αλλο..

Καλημέρα σε όλους.

Οι ενσωματωμένοι δέκτες που έχουν οι καινούργιες τηλεοράσεις (2018/2019 ) έχουν το επερχόμενο πρότυπο DVB-T2 (H.265 HEVC) ;
Σε καμία δεν γράφει στα τεχνικά χαρακτηριστικά ότι έχει H.265 HEVC, μόνο DVB-T2 Τι ισχύει ;
Θα χρειαστεί να αγοράσουμε εξωτερικό δέκτη όταν αλλάξει το πρότυπο ;

οι περισσότερες "καλές" που έχουν DVBT2 έχουν και HEVEC. οι φτηνές μπορεί και όχι.
Οι sony σίγουρα το γράφουν στα χαρακτηριστικά.

Θέλει μεγάλη προσοχή η αγορά νέας τηλεόρασης, λόγω της μελλοντικής αλλαγής προτύπου λήψης.
Οι κατασκευαστές πολλές φορές δεν αναφέρουν την υποστήριξη HEVC/H.265 και είναι κρίμα να πάρει κάποιος τηλεόραση σήμερα και να χρειαστεί να προσθέσει και επιπλέον δέκτη.
Το ότι δεν αναφέρεται σε κάποια, δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτή δεν υποστηρίζει HEVC/H.265.
Επίσης όταν αναφέρεται πως κάνει αναπαραγωγή αρχείων HEVC, δεν σημαίνει πως απαραίτητα υποστηρίζει και λήψη HEVC καναλιών.

Έχεις απόλυτο δίκιο. η κατάσταση είναι μπάχαλο με αυτά τα πρότυπα λήψης. Εννοώ ότι τα περισσότερα specs των κατασκευαστών δεν είναι και τόσο διευκρινιστικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Θα το εχουμε υπ οψη μας. Ομως, οταν λες για τους Legent οτι "πανε πολυ καλα απο αναβαθμισεις" τι εννοεις?
Βγάζουν αρκετές αναβαθμίσεις και ο εισαγωγέας ασχολείται με το προϊόν, τον νοιάζει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ευχαριστω. Μια "δοκιμη" θα μας πεισει ! Ειναι και καλες οι τιμες τους..

προσωπικα εχω δοκιμασει τον legend hev1 σε γενικες γραμμες παιζει πολυ καλα.
μοναδικο του μειονεκτημα που εχει αναφερθει και πιο πανω νομιζω ειναι η απουσια 5.1 σε σχεση με το μεγαλυτερο αδερφακι του legend hd7
.επιπλεον με ενοχλει που δεν εχει στο φορμα εικονας το 4/3 full οπως ειχα συνηθισει τοσα χρονια σε παλιες τηλορασεις με τον powerplus hd 5000
θεωρητικα ο hd7 ειναι ο πιο πληρες δεκτης με το hevc/h265 και 5.1 dts εκτος και αν βγαλουνε καποιο αλλο προτυπο καινουριο.
με αυτους ολα τα περιμενουμε!!!!

Βλεπω να πωλειται και ο HD8 αλλα πισω βλεπω οτι δεν εχει την δυνατοτητα ant out οπως ο HD7 να δωσει σημα σε παλιου τυπου TV. Βεβαια προσωπικα αυτο δεν με ενδιαφερει αφου δεν υπαρχει στο σπιτι τετοια τηλεοραση. Δεν ξερω αν εχει αλλες διαφορες.

το rf out που εχει ο hd7 ειναι ουσιαστικα αχρηστο καθως δεν εχει Modulator για να μπορει να δωσει εικονα στην εξοδο μεσω uhf συχνοτητας.
με ενα απλο ταφ κανεις την δουλεια σου ευκολααν θες σωνει και ντε να δωσεις σημα και στην τηλεοραση

O hd7 εχει μεταλλικο κουτι που ειναι το πιο σημαντικο.
Σημερα θα τον παραλαβω οποτε θα πω και την αποψη μου

Καλησπέρα σε όλους.
Εάν καταλαβαίνω σωστά, στην παρούσα χρονική στιγμή οι κύριες επιλογές είναι ο Legent HD7 (ή ο νεότερός του HD8) και ο Edision Proton T265 (ή στην έκδοση Led), οι οποίοι είναι και future proof (ελέω H.265 HEVC).
Ποιός, όμως, έχει το προβάδισμα σε:
- media player λειτουργίες
- τηλεοπτικό σήμα

για εμενα ο edition σε θεμα ληψης τηλεοπτικου σηματος ειναι αρκετα καλος, egp με καλες ρυθμισεις/επιλογες, καλες ρυθμισεις ληψης στο μενου, καλη ληψη σε dvb-t2 βαση αλλων 2 δεκτων ... στο media ειναι απλα οκ, δηλαδη παιζει μια χαρα, αλλα το go to (αυτο που παιρνει την ταινια απο ενα σημειο σε αλλο) κολλαει σε εμενα με ολα τα λογισμικα, δεν εχει επιλογη μεγεθους υποτιτλων, για να κανεις delete στο media πρεπει να πας σε αλλο menu

Tωρα για τα HD7/8 που ειναι ali, δεν ξερω για τα συγκεκριμενα, αλλα διαβαζω εχουν θεμα ληψης λιγο χαμηλοτερου σηματος στο dvb-t2 ολα τα ali απο οσο εψαξα με αλλους κατασκευαστες (ferguson, technisat, crypto), ξανα λεω χωρις να τα κατηγορισω, δεν ξερω ομως τι κανουν τα συγκεκριμενα αλλα εγω ειμαι επιφοβος γιατι τα dvbt2 απο Αλβανια μου ερονται και αυτα οριακα ... ενας freguson ali που εχω τ760ι δεν βλεπει μερικα dvbt2(αδυνατα σηματα) ... ομως αν καποιος ειναι σε καλη περιοχη δεν θα εχει το παραμικρο θεμα καθολου, ουτε να σκεφτει οτι εχει λιγο χαμηλοτερη ληψη

Εγω παραγγειλα τον Legent μονο και μονο για να δοκιμασω κατι αλλο, δεδομενου οτι εχω ηδη δυο Edision στο σπιτι..

αναμενουμε εντυπωσεις στο αναλογο νημα :2thumb22sup: ... ναι αν εχεις 2 ιδιους και εγω το ιδιο θα εκανα για κατι αλλο