Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μηπως θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος σε ενα μικρο θε,ατακι; Το "θεματακι": Εχω 2 τηλεορασεις, οπου και οι 2 περνουν σημα απο την ιδια εξωτερικη κεραια. Στη μια(lcd 32" philips, hdready) εχω συνδεσει τον BOXHD οπου εκτως απο τα 20 βασικα καναλια μου επιασε και τα ο-6, mtv, madtv, sporttv και καποια αλλα νομιζω. Το info του BOXHD βγαζει 100% και σε ποιοτητα και σε ενταση. Στην αλλη τηλεοραση(crt 25", 4:3) εχω συνδεσει τον mpf 3381 και εκτως απο το 20 βασικα καναλια δεν εχω καποιο αλλο καναλι. Το info μου βγαζει 97% ποιοτητα και 69-70% ενταση. Να σημειωσω, αν εχει σημασία, οτι ειμαι Πατησια, με αλλη μια crt 14" συνδεδεμενη με τη κεραια και ειμαι ισογειο...

Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αυτό το ενοχλητικό μαύρισμα της οθόνης κατά την αλλαγή καναλιών στον LIFEVIEW LV6TBOXHD, παρουσιάζεται σε όλους τους δέκτες;
Σε έναν CRYPTO REDI 40MP, που έχω εγκαταστήσει, νομίζω δεν το παρουσιάζει (δεν έχω πρόσβαση αυτήν τη στιγμή, να το επιβεβαιώσω).
Τελικά υπάρχει δέκτης, που να αλλάζει γρήγορα τα κανάλια, να έχει εργονομικό και ευαίσθητο τηλεχειριστήριο, να μη "χάνει" τα κανάλια, να μην "ξεχειλώνει" την εικόνα, να δείχνει τους υπότιτλους σε επαρκές μέγεθος και με κόστος μέχρι 50 ;

Γεια χαρα!

Αν μιλάμε για δέκτη που κουμπώνει πίσω από την τηλεόραση (είτε στο Scart ή στο hdmi) και έχει το 'ματάκι' με καλώδιο, να είναι HD και να έχει σαν επεξεργαστή τον 7818, τότε ποιοι άλλοι υπάρχουν εκτός των παρακάτω (για να τους βάλω στα υπόψη)?

DIGITALBOX HDT-900N
CRYPTO REDI 170 MP

Ευχαριστώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γεια χαρα!

Αν μιλάμε για δέκτη που κουμπώνει πίσω από την τηλεόραση (είτε στο Scart ή στο hdmi) και έχει το 'ματάκι' με καλώδιο, να είναι HD και να έχει σαν επεξεργαστή τον 7818, τότε ποιοι άλλοι υπάρχουν εκτός των παρακάτω (για να τους βάλω στα υπόψη)?

DIGITALBOX HDT-900N
CRYPTO REDI 170 MP

Ευχαριστώ.

Ο SiGMATek DVBR-50 HD και νομίζω και οι scart της F&U.

Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!

Έχω διαβάσει ΟΛΑ τα posts σας! Όποιος έχει την καλοσύνη ας μου λύσει τον γόρδιο δεσμό, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί....

Με ενδιαφέρει ένας απροβλημάτιστος αποκωδικοποιητής HD με νορμάλ εναλλαγή καναλιών και να είναι καλός media player...

Από όλα όσα διάβασα κατέληξα στον F&U DTR2205 και στον LIFEVIEW BOXHD....

ΟΜΩΣ ο ΒΟΧΗD έχει πολύ αργή αλλαγή καναλιών (ζάπινγκ) και πολύ μικρό τηλεκοντρόλ... Μάλλον καταλήγω στον F&U 2205! ΌΜΩΣ ένας φίλος στον SKROUTZ γράφει γι´αυτόν ότι <<είναι πίσω 2 αναβαθμίσεις και πρέπει να στον κρατήσουν στην αντιπροσωπεία στο Μοσχάτο 1 μέρα για να τον αναβαθμίσουν, που είναι 3 λεπτά υπόθεση>>...

Υπάρχει κάποια αντιπρόταση για κάτι πιο καλό (μέχρι καμιά 60ριά ευρώ) ή να προχωρήσω σε αυτόν?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ! ;)

Last edited:

τι σας εχει πιασει ρε παιδια με αυτην την γρηγορη εναλλαγη καναλιων?
τοσο βιασυνη ακομα και στην τηλεοραση?
δηλαδη εαν το καναλι αλλαξει σε 4 και οχι σε 2 δευτ. εγινε κατι?
ο LIFEVIEW τουλαχιστον που εχω εγω,ειναι ζητημα εαν κανει 2-3 δευτ.να αλλαξει καναλι.
τον ιδιο σχεδον χρονο κανουν και οι 2 τηλεορασεις μου(pioneer 5090&samsung h5000)που εχουν ενσωματωμενο mpeg4.
δεν βλεπω που ειναι το προβλημα..!

τι σας εχει πιασει ρε παιδια με αυτην την γρηγορη εναλλαγη καναλιων?
τοσο βιασυνη ακομα και στην τηλεοραση?
δηλαδη εαν το καναλι αλλαξει σε 4 και οχι σε 2 δευτ. εγινε κατι?
ο LIFEVIEW τουλαχιστον που εχω εγω,ειναι ζητημα εαν κανει 2-3 δευτ.να αλλαξει καναλι.
τον ιδιο σχεδον χρονο κανουν και οι 2 τηλεορασεις μου(pioneer 5090&samsung h5000)που εχουν ενσωματωμενο mpeg4.
δεν βλεπω που ειναι το προβλημα..!

Απο το στόμα μου το πήρες... Μάλλον έχει μέινει κατάλοιπο απο την αναλογική και τις γρήγορες αλλαγές της.
Η Panasonic μου είναι το ίδιο αργή (ή γρήγορη αν θέλετε) με τον BOXHD. Δεν ξέρω πως πάνε τα νεοτερα μοντέλα αλλα σχεδόν ποτέ δεν με ενόχλησε.
Μόνο όταν ήθελα να κάνω σύγκριση ΕΡΤHD με ΝΕΤ μου έσπαγε τα νεύρα :p

Απο το στόμα μου το πήρες... Μάλλον έχει μέινει κατάλοιπο απο την αναλογική και τις γρήγορες αλλαγές της.
Η Panasonic μου είναι το ίδιο αργή (ή γρήγορη αν θέλετε) με τον BOXHD. Δεν ξέρω πως πάνε τα νεοτερα μοντέλα αλλα σχεδόν ποτέ δεν με ενόχλησε.
Μόνο όταν ήθελα να κάνω σύγκριση ΕΡΤHD με ΝΕΤ μου έσπαγε τα νεύρα :p

μα την ιδια ερωτηση την βλεπω εδω και πολυ καιρο επανηλημενα σε σχεδον ολα τα θεματα που αφορουν ψηφιακους δεκτες και μου εχει κανει εντυπωση που αναφερεται και ως βασικη προυποθεση για την αγορα δεκτη.
πιστευω οτι ειναι "μηχανικη" παρα ουσιαστικη ερωτηση.

Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!

Έχω διαβάσει ΟΛΑ τα posts σας! Όποιος έχει την καλοσύνη ας μου λύσει τον γόρδιο δεσμό, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί....

Με ενδιαφέρει ένας απροβλημάτιστος αποκωδικοποιητής HD με νορμάλ εναλλαγή καναλιών και να είναι καλός media player...

ΟΜΩΣ ο ΒΟΧΗD έχει πολύ αργή αλλαγή καναλιών (ζάπινγκ) και πολύ μικρό τηλεκοντρόλ... Μάλλον καταλήγω στον F&U 2205! ΌΜΩΣ ένας φίλος στον SKROUTZ γράφει γι´αυτόν ότι <<είναι πίσω 2 αναβαθμίσεις και πρέπει να στον κρατήσουν στην αντιπροσωπεία στο Μοσχάτο 1 μέρα για να τον αναβαθμίσουν, που είναι 3 λεπτά υπόθεση>>...

Υπάρχει κάποια αντιπρόταση για κάτι πιο καλό (μέχρι καμιά 60ριά ευρώ) ή να προχωρήσω σε αυτόν?

Μακρια παο τον 2205! Ο lifeview κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλυτερος(μονο στη ληψη σηματος ειναι καλυτερος ο 2205) και σε συμφαιρει παρα πολυ! 29 στο e-shop!

μα την ιδια ερωτηση την βλεπω εδω και πολυ καιρο επανηλημενα σε σχεδον ολα τα θεματα που αφορουν ψηφιακους δεκτες και μου εχει κανει εντυπωση που αναφερεται και ως βασικη προυποθεση για την αγορα δεκτη.
πιστευω οτι ειναι "μηχανικη" παρα ουσιαστικη ερωτηση.

Χωρίς να θέλω να κρίνω όσους ψάχνουν "γρήγορο" δέκτη, συμφωνώ οτι δεν θα έπρεπε να είναι στις πρώτες προϋποθέσεις για αγορά δέκτη. Πιο σημαντικά έιναι η ευαισθησία του δέκτη και η ποιότητα του τηλεκοντρόλ. Τι να το κάνεις αν ο δέκτης αλλάζει κανάλι σε μισό δευτερόλεπτο αλλα πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο 10 φορές για να πάρει την εντολή; :p

Δεν μπορείτε να κρίνετε τις προτεραιότητες του καθενός. Για μένα το γρήγορο zapping είναι βασικότατο. Παράτησα τον πρώτο δέκτη μου με M-Star 7828 γιατί είχε αργό zapping. Με κούραζε η αναμονή να εμφανιστεί η εικόνα. Ακόμα και τώρα που τον έχω μόνο για εγγραφές και media player, μερικές φορές που παρακολουθώ από αυτόν (μια που είναι ήδη αναμμένος για άλλη χρήση) όταν προσπαθώ να κάνω zapping με πιάνει ανυπομονησία περιμένοντας την εικόνα να εμφανιστεί. Και τον κλείνω και ανοίγω άλλον δέκτη μου. Και μην ξεχνάτε ότι πάρα πολλοί δεν χρειάζονται τον δέκτη για άλλη δουλειά, παρά μόνο για παρακολούθηση. Είναι φυσικό το γρήγορο zapping να είναι πολύ ψηλά ως κριτήριο.

ο Crystal Micro HD τι λέει σε σχέση με τον Lifeview?

ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!

Αυτοί οι δύο δέκτες που λες αν συνδυαστούν κάνουν τον τέλειο δέκτη. Είναι ξεχωριστοί οι τομείς που διαπρέπουν. Αλλά αφού θέλεις μόνο έναν θα σου πρότεινα τον Lifeview. Ο F&U δεν είναι καλός σαν media player. Από την στιγμή που βάζεις και αυτόν τον παράγοντα μέσα η πλάστιγγα γέρνει στον Lifeview. Μόνο που έχει πιο αργό zapping και χειρότερο τηλεκοντρόλ, τομείς που ο F&U διαπρέπει. Αλλά πιο απροβλημάτιστη η συμβίωση με τον Lifeview.

Δεν μπορείτε να κρίνετε τις προτεραιότητες του καθενός. Για μένα το γρήγορο zapping είναι βασικότατο. Παράτησα τον πρώτο δέκτη μου με M-Star 7828 γιατί είχε αργό zapping. Με κούραζε η αναμονή να εμφανιστεί η εικόνα. Ακόμα και τώρα που τον έχω μόνο για εγγραφές και media player, μερικές φορές που παρακολουθώ από αυτόν (μια που είναι ήδη αναμμένος για άλλη χρήση) όταν προσπαθώ να κάνω zapping με πιάνει ανυπομονησία περιμένοντας την εικόνα να εμφανιστεί. Και τον κλείνω και ανοίγω άλλον δέκτη μου. Και μην ξεχνάτε ότι πάρα πολλοί δεν χρειάζονται τον δέκτη για άλλη δουλειά, παρά μόνο για παρακολούθηση. Είναι φυσικό το γρήγορο zapping να είναι πολύ ψηλά ως κριτήριο.

Αυτό έγραψα πιο πάνω: δεν θέλω να κρίνω τι ψάχνει ο καθένας στο δέκτη του.
Για μένα που δεν βλέπω σχεδόν καθόλου τηλεόραση, η ταχύτητα zapping είναι ασήμαντη και είναι σημαντική η ικανότητα του δέκτη ως media player.
Όσοι ψάχνουν μάταια να βρουν κάτι καλό στην ελληνική τηλεόραση, υποθέτω είναι. σημαντικό

ο Crystal Micro HD τι λέει σε σχέση με τον Lifeview?

Ο Micro-HD, σε αντιθεση με τον BOXHD, δεν υποστηρίζει AC3. Σημαντικη διαφορα. Κατα τ αλλα πολυ καλος δεκτης ειδικά μετα την τελευταια αναβαθμιση...

Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο Ελληνας, απο το μικρο παιδι μεχρι τον ηλικιωμενο εχει συνηθίσει στην παλια κλασσικη αναλογικη tv με το ταχυτατο zpping. Γι αυτο τους ενδιαφερει ολους. Δε μπορει να συνηθισει τοσο ευκολα στην αργη αλλαγη καναλιων μετα απο τοσα χρονια... Γι αυτο ειναι σημαντικο το γρηγορα zapping...

Kαλησπερα σε ολους, θελω και γω μια βοηθεια.

Εχω ηδη εναν Crypto ReDi 250MP HD DTS που χρησιμοποιω σε ενα 26αρι μονιτορ που εχω και πλεον και σε μια 20αρα CRT που ειναι στον ιδιο χωρο.

Θελω εναν φτηνο δεκτη για μια 14αρα CRT που εχει η αδερφη μου στο δωματιο της, ουτε media player με ενδιαφερουν ουτε να ειναι HD. Θελω καλο τηλεκοντρολ πρωτα απ ολα, καλο σημα και μετα οσο το δυνατον καλυτερες αλλαγες. Βασικα εναν φτηνο αξιοπιστο δεκτη που κατα 99.9% θα χρησιμοποιειται για τηλεοπτικο σημα.

Θελω να δωσω μεχρι 30 .

Εκτος και αν με κανενα 40αρι θα μπορεσω να βρω εναν πολυ καλυτερο απο αυτον που εχω τωρα, που μεχρι στιγμης με εχει αφησει πολυ ικανοποιημενο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Kαλησπερα σε ολους, θελω και γω μια βοηθεια.

Εχω ηδη εναν Crypto ReDi 250MP HD DTS που χρησιμοποιω σε ενα 26αρι μονιτορ που εχω και πλεον και σε μια 20αρα CRT που ειναι στον ιδιο χωρο.

Θελω εναν φτηνο δεκτη για μια 14αρα CRT που εχει η αδερφη μου στο δωματιο της, ουτε media player με ενδιαφερουν ουτε να ειναι HD. Θελω καλο τηλεκοντρολ πρωτα απ ολα, καλο σημα και μετα οσο το δυνατον καλυτερες αλλαγες. Βασικα εναν φτηνο αξιοπιστο δεκτη που κατα 99.9% θα χρησιμοποιειται για τηλεοπτικο σημα.

Θελω να δωσω μεχρι 30 .

Εκτος και αν με κανενα 40αρι θα μπορεσω να βρω εναν πολυ καλυτερο απο αυτον που εχω τωρα, που μεχρι στιγμης με εχει αφησει πολυ ικανοποιημενο.

Μαλλον ο edision mini triton SD ειναι για σενα. Αλλα ειναι στα 34,90 ...

Οι περισσότεροι αγοράζουν ψηφιακό δέκτη για να συνεχίσουν να βλέπουν τα κανάλια.
Σαν media players, απ' ότι βλέπουμε, παρουσιάζουν ουκ ολίγα προβλήματα και ασυμβατότητες.
Όσον αφορά την ταχύτητα αλλαγής καναλιών νομίζω ότι 1 έως 2 δευτερολεπτα είναι αποδεκτά.
'Οχι παραπάνω. Υπάρχουν πολλές δουλειές, που πρέπει να κάνει ο δέκτης: να αποκωδικοποιήσει το ψηφιακό σήμα,
να αποπλέξει το πλεκτό 570i σήμα, να κάνει upscaling στις lcd και plasma τηλεοράσεις.
Έτσι είναι αναμενόμενη μια μεγαλύτερη καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών στις ψηφιακές τηλεοράσεις, όπως και μία πτώση της ποιότητας σε σχέση με τις crt (για το σήμα της digea και ert-όχι hd).
Γιαυτό παίζει ρόλο και ή ποιότητα των υλικών του δέκτη, είτε εσωτερικού (της τηλεόρασης) είτε εξωτερικού.
Εδώ βλέπουμε να χρησιμοποιούν ακόμα μνήμη ddr2 και μάλιστα χαμηλής συχνότητας! Ενώ έχει βγει και ddr5.
Εγώ πάντως, όπως έγραψα και πιο πάνω, σε σύνδεση crypto 40 με αναλογική και lcd 4:3 480p, είχα αλλαγές 1.5 sec
χωρίς μαύρες οθόνες. Νομίζω κανάλια της ίδιας συχνότητας αλλάζουν ταχύτερα.

Χωρίς να θέλω να κρίνω όσους ψάχνουν "γρήγορο" δέκτη, συμφωνώ οτι δεν θα έπρεπε να είναι στις πρώτες προϋποθέσεις για αγορά δέκτη. Πιο σημαντικά έιναι η ευαισθησία του δέκτη και η ποιότητα του τηλεκοντρόλ. Τι να το κάνεις αν ο δέκτης αλλάζει κανάλι σε μισό δευτερόλεπτο αλλα πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο 10 φορές για να πάρει την εντολή; :p
Αυτό ξαναπές το... και ξαναπές το!
Κι όμως, πολλά παιδιά κοιτάνε να παίζει ο δέκτης αρχεία, υπότιτλους, και να είναι γρήγορος... ή να είναι πχ ο πιο φθηνός.
Οπότε πλέον βλέπουμε πως ο καθένας μας έχει τις δικές του προτεραιότητες που κάποιοι άλλοι έχουν τελείως διαφορετικές.

Εγώ πχ κοιτάω... καλό τηλεκοντρόλ οπωσδήποτε. Αν δεν έχει καλό τηλεκοντρόλ και ο καλύτερος δέκτης να είναι, εμένα δεν μου κάνει.
Αρκετές συνδέσεις. Το να βλέπω να έχει μόνο ένα HDMI και μια RF IN (ή και OUT) μου την δίνει στα νεύρα!
Όμορφα μενού. Ας είναι και λιτά, αλλά να είναι προσεγμένα. Δεν θέλω να αλλάζω κανάλι και να βλέπω ένα "πράμα" στην τηλεόραση.

Από εκεί και πέρα βλέπω πολύ θετικά το να παίζει και αρχεία. Οι υπότιτλοι δεν με έχουν απασχολήσει ποτέ.
Το να κάνει 24.90 ή το να κάνει 50 ευρώ, δεν με απασχολεί.
Φυσικά και δεν είμαι "φράγκας", αλλά το να πάρω κάτι φθηνό το οποίο να θέλω να το πετάξω από τον 6ο... γιατί να το πάρω.
Δίνω το 50ρικο και έχω κάτι που δουλεύει σωστά. -bye-