Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Βγήκε αμέσως σε Crazy Sundays; Μόλις ήρθε;

Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι HD δέκτες γράφουν αρχεία τύπου .TS ή .MTS και παίζουν άνετα σε Η/Υ.

Άνετα παίζουν σε pc αλλά αν ο δέκτης δεν δημιουργεί ένα αρχείο σε κάθε εγγραφή αλλά πολλά μικρά και πας να τα ενώσεις ... εκεί έχασες!

Άνετα παίζουν σε pc αλλά αν ο δέκτης δεν δημιουργεί ένα αρχείο σε κάθε εγγραφή αλλά πολλά μικρά και πας να τα ενώσεις ... εκεί έχασες!
Αυτό το είχα απορία από τότε που το παρατήρησα. Μεγάλο έγκλημα αν το κάνουν όλοι οι δέκτες. Υπάρχει κάποιος που να δίνει το αρχείο της εγγραφής μονοκόμματο ή όλοι τα σπάνε?

Δοκίμασα τον crystal audio και τον F&u (δεν θυμάμαι μοντέλα ακριβώς τα πήρα απο media markt και Ηλεκτρονική ), και τελικά κατέληξα στο digi+. Πολυ καλύτερη ανταποκριση - συμπεριφορά του τηλεκοντρολ, και μεγάλη ευχρηστια. Είναι λίγο πιο ακριβός, αλλά είναι κάτι που θα αντικαταστήσει το τηλεκοντρολ της τηλεόρασης κ αξίζει τα λ7 του.
My 50cc.

Αυτό το είχα απορία από τότε που το παρατήρησα. Μεγάλο έγκλημα αν το κάνουν όλοι οι δέκτες. Υπάρχει κάποιος που να δίνει το αρχείο της εγγραφής μονοκόμματο ή όλοι τα σπάνε?

Σωστά, ήθελα να γράψω για αυτό το κομμάτιασμα των εγγραφών αλλα μου διέφυγε :p

Ο BOXHD με συγκεκριμένο firmware γράφει σε ένα αρχείο ενω κάποιος φίλος είπε για έναν F&U (νομίζω) που γράφει σε ένα αρχείο αν ο δίσκος είναι exFAT

ειστε σιγουροι γι αυτα που λετε?
δοκιμασα crypto και το αρχειο ηταν ενα δικο του που φυσικα δε διαβαζει το pc λογω πνευματικων δικαιωματων και παιζει μονο οταν συνδεσεις το δισκο στον αποκωδικοποιητη
παιρνω το πλαισιο μου λεεει ΟΛΟΙ ετσι κανουν, κλειδωνουν τα αρχεια, αναζητηση στο Internet me διαβεβαιωνει οτι ειναι συχνο φαινομενο
ρωταω δω μου λετε οτι ΟΛΟΙ το αντιθετο κανουν και τα αρχεια ειναι πληρως ξεκλειδωτα
τωρα μαθαινω οτι τα κοβουν και σε κομματια

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΟ ΚΑΙ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ PC?
και οταν λετε κοβει τα αρχεια? στα 4gb? οπου θελει? γιατι?

Last edited:

Άμα έχει αρχίσει και αυτή η φτηνή κατηγορία δεκτών την DRM προστασία, θα φάνε τον πούλο... Είναι απαράδεκτο σε free to air υλικό να βάζουν DRM!

Σήμερα για πρώτη φορά δοκίμασα μιά άλλη πατέντα για να ενώσω τα αρχεία σε ένα και πέτυχε, ενώ με άλλα προγράμματα που υποτίθεται ήταν ειδικά για ts και h264 αρχεία και codec ήταν σκέτη αποτυχία. Η λύση πολύ απλή. Φτιάχνεις ένα bat αρχείο με την απλή εντολή:

copy /b *.ts joined_files.ts

στον ίδιο φάκελο με τα ts αρχεία.

Όσους Mstar έχω δοκιμάσει, κανένας δεν κλειδώνει εγγραφές. Αυτά τα κάνουν οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο PVR

Οι SD δέκτες είχαν μια μυστήρια μορφή αρχείου (.dvr\.pvr) που δεν έπαιζε σε Η/Υ.

Όσους Mstar έχω δοκιμάσει, κανένας δεν κλειδώνει εγγραφές. Αυτά τα κάνουν οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο PVR

Οι SD δέκτες είχαν μια μυστήρια μορφή αρχείου (.dvr\.pvr) που δεν έπαιζε σε Η/Υ.

1)εεεεεεεεετσι ντε τωρα συμφωνουμεεεε
δοκιμασα crypto sd με το μισητο dvr file format που δεν παιζει σε pc
Επισης στο πλαισιο μου παν οτι ολοι το κανουν, προφανως λεγαν βλακιες.
επισης η lg 42lm620s μου με το pvr της κανει φορματτττ ολο το σκληρο σε τυπο μη αναγνωσιμο απο το pc
οποτε hd δεκτης = αρχεια αναγνωσιμα απο το pc
Σωστα?

2)οταν λετε οι δεκτες κοβουν τα αρχεια σε κομματια, ετσι τυχαια οτι μεγεθος θελουν? αρχεια των 4gb? συμφωνα με ποια λογικη τα κοβουν? να ναι αρχεια των 4gb να το καταλαβω λόγω file system

3)που θα βρω το firmware για τον LIFEVIEW LV6TBOXHD για να μη κοβει τις εγγραφες σε κομματια?

Last edited:

τοτε ειχα ψάξει για τα dvr τα forum Και λεγαν οτι ειναι κλειδωμενα
αμα ειναι για να δεις μια εγγραφη στο pc να αρχιζεις τις μετατροπες αρχειων και τα κολπα βραστα
θελω αρχειακια ts mts χωρις αλχημιες
και μου λετε οτι οι δεκτες hd θα τα προσφερουν

1)εεεεεεεεετσι ντε τωρα συμφωνουμεεεε
δοκιμασα crypto sd με το μισητο dvr file format που δεν παιζει σε pc
Επισης στο πλαισιο μου παν οτι ολοι το κανουν, προφανως λεγαν βλακιες.
επισης η lg 42lm620s μου με το pvr της κανει φορματτττ ολο το σκληρο σε τυπο μη αναγνωσιμο απο το pc
οποτε hd δεκτης = αρχεια αναγνωσιμα απο το pc
Σωστα?

2)οταν λετε οι δεκτες κοβουν τα αρχεια σε κομματια, ετσι τυχαια οτι μεγεθος θελουν? αρχεια των 4gb? συμφωνα με ποια λογικη τα κοβουν? να ναι αρχεια των 4gb να το καταλαβω λόγω file system

3)που θα βρω το firmware για τον LIFEVIEW LV6TBOXHD για να μη κοβει τις εγγραφες σε κομματια?

καλως η κακως παρήγγειλα τον LIFEVIEW LV6TBOXHDA
Αν και οταν τον παραλαβω
πειτε μου τι ακριβως να δοκιμασω, δω ωστε να διαπιστωσουμε αν ειναι Ali η Mstar
εξωτερικα στο κουτι η σε συνδεση με τη tv
Θα δεχτω να τον παραλαβω αν καλυπτει τις αναγκες μου για μονοκοματη εγγραφη & αρχεια που παιζουν στο pc
Αλλιως τον γυρναω αμεσα πισω αν μου δωσουν αυτη τη δυνατοτητα.
Πειτε καποια τρανταχτηη διαφορα μεταξυ ali και mstar που θα με βοηθησει εμενα ως ασχετο να σας βοηθησω το λιγο διαστημα που ισως τον εχω στα χερια, φυσικα αν κανει αυτο που θελω τον κραταω συνεχεια και λυνω καθε σας απορεια

Αν και οταν τον παραλαβω
Θα δεχτω να τον παραλαβω αν καλυπτει τις αναγκες μου για μονοκοματη εγγραφη & αρχεια που παιζουν στο pc
Πειτε καποια τρανταχτηη διαφορα μεταξυ ali και mstar που θα με βοηθησει εμενα ως ασχετο να σας βοηθησω το λιγο διαστημα που ισως τον εχω στα χερια, φυσικα αν κανει αυτο που θελω τον κραταω συνεχεια και λυνω καθε σας απορεια

Ήρωα μου! :SFGSFGSF: ;)

Μια φωτογραφία απο τα μενού και θα φανεί αμέσως τι τσιπ έχει. Για τις εγγραφές δεν θα ειχα και μεγάλες ελπίδες να κανει αυτό που θες, είναι σπάνιο φαινόμενο.

Τρανταχτές διαφορές δεν θα βρεις (εκτός απο το ενοχλητικό bug των Mstar που αλλάζει τη σειρά των καναλιών). Όταν θα φτάσει, βγάλε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορεις απο το μηχάνημα και τα μενου του.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αν και οταν τον παραλαβω

Εισαι ο σωτηρας μας!! Να 'σαι καλα!! Οπως ειπε και ο Κωστας, βγαλε οσες περισσοτερς φωτο μπορεις!

Θελω να μου πειτε ποιο ειναι ποιο
ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΑΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ
ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΙΝ
οχι βγααααααααααλε και βλεπουμε

Οσο για τις εγγραφες αν δε κανει αυτο που λεω ποιος ο λογος να τον παρω?
Ρωτησα ποιος γραφει μονοκοματα αρχεια, μου λετε ο LIFEVIEW LV6TBOXHD
Με ποιο firmare?
Και αν ο LV6TBOXHD A εχει το ιδιο chip γιατι να μη παιρνει το ιδιο firmware?
Ακομα περιμενω μια απαντηση να μου πειτε σε τι μεγεθος κοβουν οι αλλοι τα αρχεια η και ο LIFEVIEW LV6TBOXHD χωρις το πειραγμενο firmware
Ο δεκτης με περιμενει στο μαγαζι αλλα εγω για να τον παρω πρεπει να ξεκαθαρισω καποια πραγματα απο δω πρωτααααα γιατι ο χρονος που θα εχω μετα ειναι περιορισμενος αν πετυχω το δικαιωμα επιστροφης

Δοκίμασα μια εγγραφή περίπου μιας ώρας στον HD δέκτη μου με ALi M3601 και είανι ενειάιο το αρχείο ts.
Φυσικά παίζει σε VLC και MPC-HC.
Θα δοκιμάσω μεγαλύτερη σε φλασάκι NTFS και θα σας πω. Σίγουρα την σπάει, ίσως λίγο πριν τα 4GB, ίσως στα 2.

Ποιά έκδοση λογισμικού του ΒΟΧ, ξέρεις. Ήταν στο πμ που σου έστειλα.

Τώρα μένει να απαντήσει κάποιος που έχει κάποιον άλλο δέκτη, πχ Edision ή Crystal, σε ποιό μέγεθος τα σπάει. Αν και νομίζω έχει απαντηθεί κάτι τέτοιο στα θέματά τους.

Επεξεργασία: Ο Edision πρέπει να τις σπάει, αφού το λογισμικό του Τ55 (κλώνος του) τις σπάει σε τμήματα των 511ΜΒ στο FAT32.
Νομίζω ο Xoro 7520 δεν τις σπάει. Κάνε μια ερώτηση στο θέμα του.

Last edited:

O Opticum HD T90 (ALi M3601) σε εγγραφή που δοκίμασα σε δίσκο NTFS τα σπάει σε τμήματα των 4GB, τα οποία φυσικά και πάιζουν στο PC με το VLC.

Παιδια καλησπερα μετα απο τοσες σελιδες που εχω δει δεν πεζει ο αψογος αποκοδικοποιητης ολοι εχουν προτεριματα και ελατοματα,οποτε τσαμπα το κουραζουμε με τοσες σελιδες.
πρωσοπικα αποφασισα να παρω των Lifeview Set Top Box (LV6TBOXHD) γιατι εκτος απο τα βασικα αποθικευση σε usb timesift, fullhd εχει και ηχο dolby suround .
Το μονο που δεν ξερω ειναι οι σκληροι δισκοι που υποστηριζουν σε τι ειναι ntfs η fat και μεχρι ποσα gb βλεπουνε?εχω ενα 1tb toshiba θα το διαβαζει? ελπιζω επειδη διαβαζω παραπανω οτι σπαει τα αρχεια ελπιζω μονο στην εγραφη που κανει και οχι απο τα αρχεια που διαβαζει?
αληθεια μπορεις να κουμποσεις και με σπλιτερ δυο δισκους επανω και να τους βλεπει αλλου να αποθικευει και αλλου να διαβαζει?

Last edited:

Άμα έχει αρχίσει και αυτή η φτηνή κατηγορία δεκτών την DRM προστασία, θα φάνε τον πούλο... Είναι απαράδεκτο σε free to air υλικό να βάζουν DRM!

Σήμερα για πρώτη φορά δοκίμασα μιά άλλη πατέντα για να ενώσω τα αρχεία σε ένα και πέτυχε, ενώ με άλλα προγράμματα που υποτίθεται ήταν ειδικά για ts και h264 αρχεία και codec ήταν σκέτη αποτυχία. Η λύση πολύ απλή. Φτιάχνεις ένα bat αρχείο με την απλή εντολή:

copy /b *.ts joined_files.ts

στον ίδιο φάκελο με τα ts αρχεία.
Υποτίθεται ότι ασχολούμαι κάπως με υπολογιστές αλλά μερικές φορές αισθάνομαι λίγο τσοπάνης :

%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B7%25CF%2582.JPG

μπορείς να το κάνεις λίγο πιο λιανά? Τι ακριβώς κάνω για να βγει ένα αρχείο τελικό? Με αυτόν τον τρόπο απλά αναπαράγονται με τη σειρά χωρίς να καταλαβαίνεις αλλαγή ή παίρνεις ένα αρχείο ολικό?

Απλά τρέχεις το bat αρχείο και εκείνο κάνει binary ένωση όλων των .ts αρχείων στο αρχείο joined_files.ts. Υποθέτω πάντα πως ξέρεις να φτιάχνεις ένα bat αρχείο...

Όσο για το πόσο είναι το μέγεθος των αρχείων όταν κάνουν split οι δέκτες, δεν υπάρχει standard. Άλλοι το κόβουν λίγο πριν τα 4GB, άλλοι στα 2GB και ο xoro 8300 που έχω τα κόβει στο 1GB.