Πρώτο μου ποστ στο φόρουμ. Σας χαιρετώ και καλώς σας βρίσκω!
Διαβάζω αρκετό καιρό το φόρουμ αλλά δεν είχα κάνει εγγραφή. Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που έχετε παραθέσει και την μεγάλη βοήθεια από κάποια συγκεκριμένα μέλη.
Σαν γνήσιος Έλληνας άφησα την επιλογή δέκτη για την τελευταία στιγμή. Βασικά είχα ακούσει ότι θα πάρει αναβολή για το φθινόπωρο η διακοπή των αναλογικών και με την ξαφνική ανακοίνωση πιάστηκα "αδιάβαστος". Έχω ήδη έναν δέκτη, τον Crystal Audio CDVB-HD (αν θυμάμαι καλά τον κωδικό). Toν είχα πάρει σε προσφορά πέρσυ τέτοια εποχή που θεωρούταν από τους "καλούς" (πλήροτητα εξόδων, καλός σας player). Δεν μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε αλλά δεν με έχει ενθουσιάσει κιόλας κυρίως με την ταχύτητα εναλλαγής καναλιών. Θέλει 2-3 δεύτερα από το πάτημα μέχρι να αλλάξει κανάλι.
Επειδή χρειάζονται και οι γονείς μου αλλά και εγώ για την δεύτερη τηλέοραση θα ήθελα την βοήθεια σας για επιλογή.
Τα βασικά που με ενδιαφέρουν είναι :
1) Ταχύτατη εναλλαγή καναλιών.
2) Πληθώρα εξόδων.
3) Αξιοπρεπές τηλεχειριστήριο και από αίσθηση και από ευαισθησία.
4) Ας είναι ΗD, χωρίς όμως να είναι και απαραίτητο.
5) ΘΑ ήθελα και μια οθόνη για το κανάλι πάνω στον δέκτη. Δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά θα ήθελα να βλέπω με μια ματιά σε ποιο κανάλι είμαι.
Δεν με ενδιαφέρουν οι αναπαραγωγικές ικανότητες καθώς έχω ήδη έναν σχετικά καλό "παίκτη" στην βασική τηλεόραση (για μένα) και οι γονείς μου δεν πρόκειται να χρειαστούν κάτι τέτοιο.
Μετά από πολύ ανάγνωση των διαφόρων νημάτων έχω καταλήξει στα επόμενα και θα ήθελα από κατόχους ή γνώστες βοήθεια:
1) F&U DTR2205HD PVR
To ξέρω ότι είναι "παλιός" (πρέπει να κλείνει 2.5 χρόνια ζωής) αλλά από όσα έχω διαβάσει εδώ παραμένει πολύ καλός σαν δέκτης με ταχύτατη εναλλαγή καναλιών και πολλές εξόδους. Δεν βρίσκεται εύκολα πλέον για αγορά αλλά αν ψάξω μπορεί να εντοπίσω κάποιον. Είναι μέτριος σαν "παίκτης" αλλά δεν με απασχολεί τόσο. Έχει ευανάγνωστη οθόνη όπως φαίνεται.
2) LifeView LV6TBOXHD. Είναι σε προσφορά σε καλή τιμή στο e-shop (και αυτό με κάνει να τον σκέφτομαι) αλλά δεν ξέρω καθόλου τι λέει από ταχύτητα εναλλαγής καναλιών. Το έχω πάρει στα πεθερικά μου αλλά δεν το έχω δει σε λειτουργία. Είχα δει όμως το τηλεχειριστήριο και είναι μετριότατο σαν αίσθηση με μικρά πλήκτρα πολύ κοντά το ένα στο άλλο και ασαφή πατήματα.
3) CRYPTO DVB-T RECEIVER REDI 215AD MP. Είναι (αν δεν έχω μπερδέψει τα μοντέλα) από τους καινούργιους της Κρυπτο με καλή ταχύτητα στην εναλλαγή ΑΛΛΑ με ένα στιγμιαίο σκάλωμα όταν αλλάξει κανάλι. Κατά τα άλλα φαίνεται πλήρης.
4) EDISION Mini Triton SD
Αυτός, από όσα έχω διαβάσει από εσάς (και το αναλυτικότατο νήμα του talos_2002 τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαιτέρως) έχει το θετικό ότι "βγάζει" εικόνα και από RF ΟΥΤ το οποίο θα μου "σώσει" μάλλον μια ΣΟΝΥ 25 έτιας που έχω και έχει είσοδο κεραίας μόνο. Πέρα από αυτό όμως φαίνεται καλό και το τηλεχειριστήριο του. Δεν ξέρω τι λέει από ταχύτητα εναλλαγής καναλιών. Δυστυχώς δεν υπάρχει στα μεγάλα καταστήματα και πρέπει να προχωρήσω σε παραγγελία μέσω ίντερνετ. Προτιμώ όμως την επιτόπου αγορά γενικά.
5) ΧΟRO 8300. Αυτός φαίνεται να είναι δυνατός και ας μην έχει ελληνικά. Κυρίως λόγω των δύο επεξεργαστών που φοράει. Τα ελληνικά θα τα ήθελα κυρίως για το πρόγραμμα αλλά όπως ζούσα τόσα χρόνια χωρίς να το ξέρω έτσι μπορώ και να συνεχίσω. Δυστυχώς είναι αρκετά ακριβός αλλά τον σκέφτομαι αρκετά σοβαρά αν είναι να έχω "ήσυχο" το κεφάλι μου από ποιότητα εικόνας, εναλλαγή καναλιών κλπ. Λογικά μέσα στις επόμενες μέρες θα ανέβει και στο e-shop, όπως έμαθα. Όπως έχω διαβάσει στο αντίστοιχο νήμα έχει ταχύτατες εναλλαγές καναλιών και δύο tuners το οποίο το θεωρώ μεγάλο προσόν και το θεωρώ πολύ τραγικό που δεν υπάρχει πληθώρα αποκωδικοποιητών με δύο δέκτες στην αγορά.
Η όποια επιλογή θα συνδυαστεί μάλλον με το τηλεχειρηστήριο TELE USB-300 για ξεμπερδέψω με τα δύο Τ/Χ, που το θεωρώ το πιο σπαστικό πράγμα στην νέα ψηφιακή εποχή.
Όποια βοήθεια με +- και συμβουλές θα ήταν ευπρόσδεκτη! :ears:
Και δύο τεχνικές ερωτήσεις αν και δεν είναι του παρόντος. Σε παλιό και αθάνατο βίντεο για να γράψω από δέκτη μπορώ να βγάλω το σήμα του αποκωδικοποιητή σην είσοδο σκάρτ του βίντεο και την έξοδο σκαρτ του βίντεο να την πάω στην τηλεόραση και το βίντεο θα γράφει ότι "παίζει" ο αποκωδικοποιητής? Επίσης όσοι αποκωδικοποιητές έχουν δύο σκάρτ εξόδους δίνουν σήμα ταυτόχρονα και στις δύο ή μόνο στην μία (πιο συγκεκριμένα ο EDISION δίνει το σήμα και στην έξοδο rf out και στο σκάρτ ή μόνο στο ένα από τα δύο?).
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.