Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

τι μου προτεινεται για δευτερο δεκτη ?

εχο 2 lifeview LV6TboxHD.... ενα για TV kai ενα για PVR, αλλα ειναι πολυ κοντα οποτε μπερδευει το τηλεκοντρολ......

θα ηθελα να μου προτινεται ενα HD-δεκτη με αξιοπιστο PVR. σκεφτομουν τον crystal audio micro-hd,αλλα και αυτος εχει καποια θεματακια.......

δεν με ενδιαφερει media player αφου εχο το lifeview.

βασικα μονο αξιοπιστο PVR και να μην χανει τη σειρα των καναλιων.

....η καμια πατεντα να αλλαξο κωδικο του τηλεκοντρολ του lifeview......

Υπάρχει κάποιος δέκτης/player που να μην έχει πρόβλημα με το μέγεθος των υποτίτλων; Απ'ότι διαβάζω στους περισσότερους ακόμα και το μεγάλο μέγεθος είναι σχετικά μικρό, και σίγουρα μικρότερο από τους υπότιτλους των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για άτομα που δεν βλέπουν καλά.

Μόλις αγόρασα τον Crystal Audio prime-sd. Μέχρι στιγμής όλα καλά!! Πολύ καλή εικόνα σε μία LG 29'' CRT. To media player έπαιξε ότι του έβαλα,υπότιτλοι σχετικά σε καλό μέγεθος κ γράφει επίσης σε καλή ποιότητα!

Το μόνο θέμα που έχω,είναι ότι δεν μπορώ να βρω τα cine+,sport+,prisma ktlp!! Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος,θα του ήμουν ευγνώμων!! :coool:

Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Διαβάζω (μελετώ θα έλεγα) το φόρουμ τον τελευταίο καιρό, καθώς ήρθε η ώρα αγοράς επίγειου δέκτη. Ομολογώ ότι έμαθα πάρα πολλά πράγματα, έστω σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς δεν ήξερα την τύφλα μου περί του αντικειμένου και μόνο και μόνο γι´αυτό αισθάνομαι ευγνώμων για τις πληροφορίες που δίνετε στον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι όσο ψάχνεσαι (γενικώς), τόσο μπερδεύεσαι, τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα..
Τώρα στο προκείμενο. Ενδιαφέρομαι για αγορά δέκτη, είναι για τους γονείς μου βασικά, με πολύ καλή λήψη σήματος, καθαρή εικόνα, εύχρηστο τ/χ που να "πιάνει εύκολα" και ανεκτή ταχύτητα ζάπινγκ. Απλά πράγματα δλδ, οι δυνατότητες ως media player όπως καταλαβαίνετε, είναι αδιάφορες.
Καλό θα είναι επίσης να έχει μεταλλικό κουτί με display. Το μέγεθος είναι αδιάφορο.
Μάλλον πάμε σε δέκτη με Ali, αλλά κάθε αντιπρόταση είναι ευπρόσδεκτη εννοείται.

Ο καθηγητής στο είδος (talos_2002), με έπεισε (με τα ποστ του εννοώ), για τον Mvision HD-450T, αλλά δυστυχώς όπως ξέρετε, δεν διατίθεται πλέον, τουλάχιστον στα δικά μας μαγαζιά, αλλιώς θα τον έπαιρνα και όλα καλά.

Με βάση τα παραπάνω και φυσικά κυρίως στηριζόμενος στα δικά σας γραφόμενα, αναφέρω ενδεικτικά μερικά μοντέλα:

-Τhomson THT 501

-Telesystem TS6512 HD

-F&U DTR2205HDPRV

Περιμένω με αγωνία τις αντιπροτάσεις - γνώμες σας. Κόστος αγοράς, γύρω στα 60-70 ευρώ το πολύ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις

Βασίλης

Ακριβως ιδιο αποκωδικοποιητη θελω και εγω. Δε με ενδιαφερει καθολου να παιζει ταινιες, εξαλλου εχω το egreat για αυτο.

Βασικα, πιστευετε οτι καποιος αποκωδικοποιητης μπορει να αποδοσει καλυτερα ως media player, απο ενα καθαρο media player, σαν το egreat;

Βασικα, πιστευετε οτι καποιος αποκωδικοποιητης μπορει να αποδοσει καλυτερα ως media player, απο ενα καθαρο media player, σαν το egreat;

Εννοείται ότι δεν μπορεί να έχει απόδοση ίδια με ένα media player. Η δουλειά του πρωτίστως είναι να κάνει λήψη επίγειου ψηφιακού σήματος... το κομμάτι media player είναι bonus...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ειμαι κατοχος 2 BOXHD και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αλλα επειδη θελω να παρω και εναν τριτο δεκτη θα ηθελα να δοκιμασω κατι διαφορετικο, με ιδιες ή και καλυτερες δυνατοτητες απο τον BOXHD στο κομματι του media player. Εχω καταληξει σε 2(με τη βοηθεια βεβαιως-βεβαιως του Kostas_Y): xoro hrt 7520 και power plus hd 2000... Please advise!!!

Εννοείται ότι δεν μπορεί να έχει απόδοση ίδια με ένα media player. Η δουλειά του πρωτίστως είναι να κάνει λήψη επίγειου ψηφιακού σήματος... το κομμάτι media player είναι bonus...

Προφανώς όλα είναι θέμα τιμής. Οι φτηνές κατασκευές για τις οποίες συζητάμε ως επί το πλείστον εδώ, ούτε ως δέκτες είναι επαρκείς. Οι media players που έχουν και αποκωδικοποιητή (και αρκετά υψηλότερη τιμή βέβαια), έχουν και πολύ καλύτερους δέκτες - άσχετα με το ότι η κύρια δουλειά τους είναι να παίζουν αρχεία.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ειμαι κατοχος 2 BOXHD και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αλλα επειδη θελω να παρω και εναν τριτο δεκτη θα ηθελα να δοκιμασω κατι διαφορετικο, με ιδιες ή και καλυτερες δυνατοτητες απο τον BOXHD στο κομματι του media player. Εχω καταληξει σε 2(με τη βοηθεια βεβαιως-βεβαιως του Kostas_Y): xoro hrt 7520 και power plus hd 2000... Please advise!!!

Γιατι δεν δοκιμάζεις κάτι σε ALi, έτσι για να αλλάξεις παραστάσεις; :D

Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Διαβάζω (μελετώ θα έλεγα) το φόρουμ τον τελευταίο καιρό, καθώς ήρθε η ώρα αγοράς επίγειου δέκτη. Ομολογώ ότι έμαθα πάρα πολλά πράγματα, έστω σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς δεν ήξερα την τύφλα μου περί του αντικειμένου και μόνο και μόνο γι´αυτό αισθάνομαι ευγνώμων για τις πληροφορίες που δίνετε στον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι όσο ψάχνεσαι (γενικώς), τόσο μπερδεύεσαι, τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα..
Τώρα στο προκείμενο. Ενδιαφέρομαι για αγορά δέκτη, είναι για τους γονείς μου βασικά, με πολύ καλή λήψη σήματος, καθαρή εικόνα, εύχρηστο τ/χ που να "πιάνει εύκολα" και ανεκτή ταχύτητα ζάπινγκ. Απλά πράγματα δλδ, οι δυνατότητες ως media player όπως καταλαβαίνετε, είναι αδιάφορες.
Καλό θα είναι επίσης να έχει μεταλλικό κουτί με display. Το μέγεθος είναι αδιάφορο.
Μάλλον πάμε σε δέκτη με Ali, αλλά κάθε αντιπρόταση είναι ευπρόσδεκτη εννοείται.

Ο καθηγητής στο είδος (talos_2002), με έπεισε (με τα ποστ του εννοώ), για τον Mvision HD-450T, αλλά δυστυχώς όπως ξέρετε, δεν διατίθεται πλέον, τουλάχιστον στα δικά μας μαγαζιά, αλλιώς θα τον έπαιρνα και όλα καλά.

Με βάση τα παραπάνω και φυσικά κυρίως στηριζόμενος στα δικά σας γραφόμενα, αναφέρω ενδεικτικά μερικά μοντέλα:

-Τhomson THT 501

-Telesystem TS6512 HD

-F&U DTR2205HDPRV

Περιμένω με αγωνία τις αντιπροτάσεις - γνώμες σας. Κόστος αγοράς, γύρω στα 60-70 ευρώ το πολύ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις

Βασίλης
Είχα και εγώ τους ανάλογους προβληματισμούς για τους γονείς μου. Για την παλιά crt της μάνας μου κατέληξα στον Edision SD (διάβασα εδώ ότι ίσως είναι ένα κλικ γρηγορότερος στο ζάπινγκ από τον HD) και για τον πατέρα μου στον F&U 2205. Θα έλεγα ότι και οι δύο κάνουν για τέτοια χρήση. Τα + του 2205 είναι ότι έχει οθονούλα για τα κανάλια (αν και δεν είναι τρομερά ευδιάκριτη) και ένα κλικ πιο γρήγορο ζάπινγκ. Tα Τ/Χ είναι και τα δύο καλά αλλά θα έλεγα του Edision ενα κλικ πιο άνετο για μεγάλους ανθρώπους με μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των πλήκτρων. Δυστυχώς δύσκολα μπορείς να τον βρεις στην αγορά. Ο Αμοιρίδης (αντιπρόσωπος) δεν έχει πλέον κομμάτια. Εγώ ταλαιπωρήθηκα αρκετά και τον πήρα από επαρχιακό διαδικτυακό κατάστημα. Το έχει ακόμη και αν σε ενδιαφέρει στείλε μου π.χ. να στο μεταφέρω μη θεωρηθεί διαφήμιση. Ο 2205 δίνει 3 χρόνια εγγύηση και ο Edision 5 (μεγάλο + αυτό των Edision). Ο 2205 έχει δύο αναβαθμίσεις firmware επίσημες (τις κάνεις στην αρχή και ξεμπερδεύεις. Δεν πρόκειται να βγουν άλλες κατά πάσα πιθανότητα. Προσοχή όμως αν τον αγοράσεις, διάβασε στο ανάλογο νήμα τη σωστή σειρά που πρέπει να τις κάνεις) και εδώ και μία εβδομάδα περίπου δουλεύει μια χαρά. Ο Edision έχει μία αναβάθμιση από τον Μάιο και λογικά επειδή είναι νέος ίσως έχει υποστήριξη για κάποιο καιρό ακόμη.
Ο Telesystem 6512 μου φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση με οθονούλα και άνετο Τ/Χ αλλά δυστυχώς προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλο feedback από χρήστες.

Αν οι γονείς σου έχουν βίντεο και το χρησιμοποιούν να σου τονίσω ότι σε οποιοδήποτε δέκτη θα έχουν το πρόβλημα ότι θα γράφουν κάτι και μετά δεν θα μπορούν να βλέπουν οποιδήποτε άλλο κανάλι παρά μόνο αυτά στο ίδιο "μπουκέτο" (4 το σύνολο). Έχω αυτό το πρόβλημα με τη μητέρα μου. Η λύση είναι είτε ο Xoro 8300 (OXI ελληνικά) είτε ο Telesystem ΤS6520 (ελληνικά κανονικά) είτε κάποιος άλλο δέκτης με διπλό tuner που μπορείς να βρεις στο νήμα για τους δέκτες με διπλό Tuner. Δυστυχώς η παραγγελία πρέπει να γίνει από εξωτερικό αλλά τα χρήματα είναι κοντά σε αυτά που διαθέτεις.

Συνοψίζοντας, αν δεν υπάρχει η ανάγκη για εγγραφή και ταυτόχρονο ζαπινγκ, σαν milf lover θα πρότεινα τον 2205 και ας είναι στο τέλος της ζωής του (θα έπαιρνα άλλον έναν για μελλοντική κάβα αλλά δυστυχώς μου λείπουν τα 49 ευρώ για να τα κάνω 50 :-). Μου δίνει μια ποιοτική εικόνα σαν κατασκευή και η εικόνα στην τηλεόραση είναι αρκετά καλή. Υποθέτω θα διάβασες τον οδηγό του talos και θα είδες εκεί και τα θετικά του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γιατι δεν δοκιμάζεις κάτι σε ALi, έτσι για να αλλάξεις παραστάσεις; :D

Μωρε και γω αυτο σκεφτηκα αλλα απ' ο,τι διαβαζω οι ALi δε τα πανε και πολυ καλα με τις πολυμεσηκες δυνατοτητες. Ασε που ενας ALi που περασε απ οτα χερια μου(f&u 3381) δε βρηκε ολα τα καναλια... Σκεφτομουν βεβαια τον 215D αλλα δε ξερω τι γινεται τελικα με τους υποτιτλους...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ρε παιδια, εκει που σερφαρα στο skroutz πετυχα κατι δεκτες crypto που εγω προσωπικα δε τους εχω ξαναδει!! Οριστε τα μοντελα: crypto redi 100, redi 200, redi 50A και redi 50sd. Στο site της crypto δεν υπαρχουν αυτα τα μοντελα... Ειναι καινουρια; Ειναι παλια; Ξερουμε τιποτα γι αυτους;

...
Ο 2205 έχει δύο αναβαθμίσεις firmware επίσημες (τις κάνεις στην αρχή και ξεμπερδεύεις. Δεν πρόκειται να βγουν άλλες κατά πάσα πιθανότητα. Προσοχή όμως αν τον αγοράσεις, διάβασε στο ανάλογο νήμα τη σωστή σειρά που πρέπει να τις κάνεις) και εδώ και μία εβδομάδα περίπου δουλεύει μια χαρά. Ο Edision έχει μία αναβάθμιση από τον Μάιο και λογικά επειδή είναι νέος ίσως έχει υποστήριξη για κάποιο καιρό ακόμη.
...
Τι προσφέρουν οι αναβαθμίσεις στον εκάστοτε δέκτη από τους παραπάνω που λες;
Μπόρεσα να βρω τα αρχεία αναβαθμίσεων και οδηγίες για να τα περάσω αλλά θέλω να ξέρω και το λόγο γιατί πολύ απλά μπορεί να μη με ενδιαφέρει κάποια αναβάθμιση ή φυσικά να με ενδιαφέρει άμεσα.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μπόρεσα να βρω τα αρχεία αναβαθμίσεων και οδηγίες για να τα περάσω αλλά θέλω να ξέρω και το λόγο γιατί πολύ απλά μπορεί να μη με ενδιαφέρει κάποια αναβάθμιση ή φυσικά να με ενδιαφέρει άμεσα.

Προσωπικη μου αποψη: παντα να κανεις τις αναβαθμισεις στους δεκτες. Στο 99% των περιπτωσεων προσφερουν βελτιωσεις και αλλαγες προς το καλυτερο...

Είχα τον Lifeview και πήρα και τον Telesystem 6512 hd, έχουμε και λέμε λοιπόν.

Lifeview :
Πολύ καλό μενού ρύθμισhς καναλιών, hdmi 1.3, πάρα πολύ καλό epg.

Telesystem :
Τρομερή ποιότητα εικόνας, πολύ καλό τηλεχειριστήριο, πάρα πολύ κατασκευή με κουμπιά πάνω στη συσκευή. Πιο γρήγορη αλλαγή καναλιών, σχεδόν σαν της τηλεόρασης.

Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω το media player αλλά μια και έχω τον popcorn δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα.

Από τους δύο διαλέγω Telesystem αλλά μπορώ να πω ότι μου λείπει το καλό EPG του Lifeview, του Telesystem προσωπικά το θεωρώ άθλιο.

Από τα αρχεία αναβαθμίσεων αντιγράφω :

2.02

Διορθώσεις με αυτή την αναβάθμιση (B2.02):

Αλλαγές Μενού
- Σύμπτυξη όλων των μενού σε ένα.
- Στο μενού εγκατάσταση βρίσκονται οι επιλογές δίσκου, αναβάθμισης, γλώσσας εξωτερικών υποτίτλων και προσδιορισμός μέγιστου χρόνου timeshift.
- Πρόσβαση στο μενού πολυμέσων πλέον μόνο από το πλήκτρο MEDIA του τηλεχειριστηρίου.

Εγγραφές τηλεοπτικού περιεχομένου
- Ενεργοποίηση δυνατότητας Timeshift με το πλήκτρο pause (χρειάζεται λίγος χρόνος για την έναρξη της λειτουργίας). Περιμένετε ώσπου το εικονίδιο στα αριστερά της μπάρας αλλάξει από τετράγωνο σε δυο παράλληλες κάθετες γραμμές πριν πιέσετε το play. Η μπάρα εξαφανίζεται/εμφανίζεται με το πλήκτρο INFO.
_ Δυνατότητα αποθήκευσης της εγγραφής Timeshift (ολόκληρης της εγγραφής μέχρι εκείνη τη στιγμή και όχι μόνο μέχρι το σημείο αναπαραγωγής) σε οποιοδήποτε σημείο της εγγραφής.
- Προσθήκη υποστήριξης δίσκου με σύστημα αρχείων exFAT ώστε να μην υπάρχει ο περιορισμός αρχείων 4GB. Πρέπει ο δίσκος να διαμορφωθεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows Vista με SP1 ή Windows 7.
- Προσθήκη δυνατότητας μετάβασης σε επιλεγμένο χρονικό σημείο στις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν με την έκδοση B2.02. Πιέστε το πλήκτρο TIMER κατά την αναπαραγωγή αποθηκευμένης εγγραφής και επιλέξτε χρονικό σημείο με τα αριθμητικά πλήκτρα σε μορφή ΩΩ:ΛΛ:ΔΔ (Ω= ώρες, Λ= λεπτά, Δ= δευτερόλεπτα).
- Προσθήκη δυνατότητας μετονομασίας αρχείων. Μόνο στην Αγγλική γλώσσα. Οι μόνοι χαρακτήρες που υποστηρίζονται είναι το Αγγλικό αλφάβητο, οι αριθμοί και το “~”. Το αρχείο πρέπει να έχει κατάληξη «.pvr».
- Προσθήκη δυνατότητας επιλογής φακέλου στον οποίο θα αποθηκεύονται οι εγγραφές.
- Πλέον δεν επιτρέπεται η διακοπή εγγραφής πριν περάσουν 30 δευτερόλεπτα.

Αναπαραγωγή αρχείων βίντεο
- Προσθήκη υποστήριξης εξωτερικού αρχείου υποτίτλων (srt) και στην Ελληνική γλώσσα.
- Προσθήκη υποστήριξης αρχείων .mp4 και σε High Definition.

2.04

Διορθώσεις με αυτή την αναβάθμιση (B2.04 σε σχέση με την Β2.02):

Αλλαγές Μενού
- Η επιλογή SPDIF στις ρυθμίσεις ήχου πλέον μένει στη ρύθμιση που επιλέξατε και δεν επιστρέφει στο PCM μετά την απενεργοποίηση του δέκτη.

Εγγραφές τηλεοπτικού περιεχομένου
- Βελτίωση δυνατότητας Timeshift με το πλήκτρο pause (χρειάζεται λιγότερος χρόνος για την έναρξη της λειτουργίας τώρα).
- Προσθήκη δυνατότητας εγγραφής ενός καναλιού και παρακολούθησης ενός άλλου καναλιού της ίδιας συχνότητας. Ενώ πραγματοποιείται η εγγραφή, η μετακίνηση στα διαθέσιμα κανάλια, γίνεται μόνο με τα βελάκια πάνω κάτω του τηλεχειριστηρίου.

Αναπαραγωγή αρχείων βίντεο
- Προσθήκη υποστήριξης αρχείων .mkv.
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τη συμβατότητα του δέκτη με τους codecs κάθε μορφής αρχείου:
+---------+---------+-----------+-----------+
|file type|extension|video codec|audio codec|
| DivX | .avi | | AC-3 |
| | .divx | DivX 4 | MP2 |
| | | DivX 5 | MP3 |
| | | DivX 6 | |
| MP4 | .mp4 | MPEG4 | AAC |
| | | H.264 | |
| Matroska| .mkv | MPEG4 | AAC |
| | | H.264 | MP2 |
| | | | MP3 |
| | | | AC-3 |

Όπως προείπε και ο συνφορουμίστας atillas24, καλό είναι να γίνονται οι αναβαθμίσεις γιατί μπορεί να διορθώνουν και μικροπροβλήματα όχι άμεσα ορατά. Άλλωστε ήθελα να τον βάλω στην τηλεόραση και να μην ξανασχοληθώ (ει δυνατόν).

Παιδια, εκτος απο τον Crypto Redi 215D, κυκλοφορει τιποτε αλλο με AC3?

Και ανεξαρτητως AC3 ποιοι δεκτες εχουν εξωτερικο τροφοδοτικο?

Last edited:

καλημέρα. έχω budget 100ε για αγορά δεκτή hd .με ενδιαφέρει ποιο πολύ η πλευρά media player μιας και έχω μείνει σε εποχές ιζακ . ποιο είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να αγοράσω σε αυτά τα λεφτά με καλή υποστήριξη για firmware updates και να υπάρχει και η δυνατότητα να ενώνεται με υsb η ακόμα καλύτερα να έχει ενσωματωμένο δίσκο η δυνατότητα τοποθετήσεις.ποιον μου προτείνετε?