Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Φορμάτ ήχου. Ένα άλλο αλλά πιο εξελιγμένο φορμάτ πολυκάναλου ήχου σε σχέση με το σχετικά κοντινό AC3 ή αλλιώς DD. Για πλήρη αξιοποίηση του χρειάζεται σύστημα ήχου με αρκετά ηχεία, αλλά το κακό είναι ότι πολλές ταινίες που κατεβάζουμε από το Internet έχει ήχο DTS και πρέπει ο ήχος DTS να υποστηρίζεται από τον δέκτη ή την τηλεόραση για να ακουστεί έστω και απλά στερεοφωνικός από τα ηχεία της τηλεόρασης μας. Για τηλεόραση δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά από δέκτες κανείς δέκτης δεν υποστηρίζει πια ήχο DTS και αν η ταινία έχει τέτοιο ήχο δεν ακούγεται τίποτα. Το μόνο που γίνεται (στους δέκτες που ξέρω αν και από ότι κατάλαβα δεν σε ενδιαφέρει, αλλά μιλάμε για τους δέκτες με την ευκαιρία) είναι να έχεις ενισχυτή που μπορεί να επεξεργαστεί τέτοιο ήχο και να τον δώσει στα ηχεία. Για να πάει ο ήχος στον ενισχυτή πρέπει ο δέκτης να έχει έξοδο coaxial που θα δίνει όπως είναι τον ήχο DTS στον ενισχυτή. Αυτό μπορεί να γίνει προς το παρόν μόνο στους δέκτες με M-Star γιατί οι ALI φαίνεται να μην δίνουν καθόλου ήχο DTS ακόμα και αν υπάρχει έξοδος coaxial. Γενικά για τον ήχο DTS οι περισσότεροι φίλοι απλά αλλάζουν με κάποιο πρόγραμμα τον ήχο του αρχείου, δηλαδή της ταινίας που έχουν.
Από ότι κατάλαβα αφού η τηλεόραση σου δεν υποστηρίζει DTS αλλά ακούς ήχο, είσαι φαίνεται τυχερός και δεν έχεις πέσει σε ταινία με ήχο DTS.

Ένα απλό κείμενο για τον ήχο DTS
http://www.richersounds.com/information/tips_dolby

Ένα σχετικά απλό αλλά μεγάλο
http://www.practical-home-theater-guide.com/dolby-vs-dts.html

Και ένα μεγάλο και πιο τεχνικό
http://en.wikipedia.org/wiki/DTS_(sound_system)

Καλησπέρα σε όλους,

Καταρχήν θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό μου σε όλους σας γιατί το ψάχνετε τόσο πολύ. Θα συμφωνήσω όμως με το σχόλιο #4 ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων αφορά το κομμάτι του media player. Πριν αποφασίσω να ζητήσω βοήθεια διάβασα -ως όφειλα- μεγάλο μέρος των συζητήσεων του φορουμ όμως δεν κατάφερα να βρω απάντηση στο ερώτημα μου το οποίο είναι το εξής απλό.
Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω;

Ζητούμενα:
- Ικανοποιητική ποιότητα εικόνας
- Εύκολη εγκατάσταση
- Εύκολη αναζήτηση καναλιών (αν είναι αυτόματη ακόμα καλύτερα)
- Μεγάλο και εύχρηστο τηλεχειρηστήριο (ιδανικό για ηλικιωμένους)
- Να μην χάνονται/μπερδεύονται τα κανάλια
- Σύνδεση με Scart

Γενικώς ψάχνω για έναν οικονομικό (30-40 ευρώ) δέκτη ΜΟΝΟ για τα ψηφιακά κανάλια της Digea. Δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου το κομμάτι του player.

Συγγνώμη για το μακροσκελές post αλλά ειλικρινά χάθηκα τόοοοσο πολύ με όσα διάβασα αυτές τις μερες που σκέφτηκα ότι ή θα ζητήσω τη βοήθεια σας ή δεν θα πάρω δέκτη ή θα πάρω τον πρώτο που θα βρω μπροστά μου. Τελικά αποφάσισα το πρώτο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω προτάσεις σας.

Δηλαδη θελεις εναν δεκτη που να δουλευει οπως θα επρεπε. Σωστα, χωρις κολληματα και βαλε βγαλε απο την μπριζα.
Γιατι καποιος που τον θελει και σαν media player θα μπορουσε να κανει καποια υποχωρηση εφοσον εχει εναν δεκτη που τα κανει ολα αλλά εχει και καποια μικροπροβληματακια.

Αν και υπαρχει δεκτης με καλο τηλεχειριστηριο και παλι θα σου συνιστουσα την αγορα ενος προγραμματιζομενου τηλεχειριστηριου. Θα εχεις ενα τηλεχειριστηριο, δηλαδη δεν θα πρεπει να εχεις και της τηλεορασης, και επιπλεον δεν θα εχεις κανενα φοβο μην τυχον και χαλασει το δικο του ή της τηλεορασης.

Ετσι σε καλυπτουν περισσοτεροι δεκτες του ενος, αρκει να εχουν ALi.
Παντως ο Opticum STB HD N1 ή ο T90 τα εχουν αυτα που θελεις.

Γειά σου palalos, καλώς όρισες στην παρέα μας.

Οι ηλικιωμένοι συνήθως θέλουν ταχεία αλλαγή καναλιών, οπότε καλύτερα να αποφύγεις τους δέκτες με Mstar, ακόμη και όσους δεν χάνουν τα κανάλια.
Ο SD Edision mini-triton (SD) και οι HD Opticum T90/HD N1/T80/T80 eco/Ft24 έχουν καλό τηλεχειριστήριο.

Αν όμως αποφασίσεις ότι χρειάζεσαι ένα προγραμματιζόμενο επειδή π.χ. η τηλεόραση δεν «γυρίζει» αυτόματα στην είσοδο scart που λαμβάνει σήμα και δυσκολεύονται οι χρήστες, ή επειδή δυσκολεύονται/δεν θέλουν να ανοίγουν την τηλεόραση με ένα τηλεχ/ριο και με 2ο να χειρίζονται τον δέκτη, τότε πάρε οποιονδήποτε με ALi.
Θα σου πρότεινα σε αυτή την περίπτωση να λάβεις υπ' όψιν σου και τον HD NotOnlyTV LV6TBOXHD-A.
Νομίζω είναι καλύτερα να προτιμήσεις κάποιον HD δέκτη με ALi επειδή αλλάζουν τα κανάλια ταχύτερα απ' όλους και θα μπορούν να παρακολουθήσουν HD κανάλια αν χρειαστεί.

Last edited:

Καλησπέρα και πάλι.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας. Από όσα είχα διαβάσει, είχα καταλήξει ότι μάλλον θα πάρω καποιον με ALi.
Όσον αφορά το universal remote, για να είμαι ειλικρινής δεν είχα πάρει ζεστά την ιδέα, ίσως κακώς, γιατί προφανώς βολεύει το γεγονός ότι θα έχεις μόνο ένα για όλα.
Εδώ όμως μπαίνει κι άλλο πρόβλημα. Η επιλογή του τηλεχειριστηρίου. Φοβάμαι πως δεν θα βρω remote συμβατό ταυτόχρονα με τον δέκτη και την TV, δεδομένου ότι μιλάμε για μια παλιά CRT Blaupunkt της οποίας καλά καλά δεν ξέρω ούτε το μοντέλο. Με αυτά τα δεδομένα, σκέφτηκα ότι μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ (τουλάχιστον στην αρχή - αν και ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) με τα 2 χειριστήρια.

Eρωτησεις:
α. Αν πάω στη λύση των 2 χειριστηρίων προτείνετε κάποιον από τους SD Edision mini-triton (SD) και HD Opticum T90/HD N1/T80/T80 eco/Ft24;
β. Αν κατάλαβα καλά talos_2002 o HD NotOnlyTV LV6TBOXHD-A φοράει ALi; (τον είχα σκεφτεί σε κάποια φάση αλλά τον απέριψα επειδή νόμιζα πως είναι Mstar)
γ. Τον HD NotOnlyTV LV6TBOXHD-A τον προτείνετε μόνο με Universal Remote; (επειδή το δικό του μου φαίνεται τουλάχιστον μεγάλο σε μέγεθος-χωρίς να σημαίνει απαραίτητα και ευχρηστο βέβαια)
δ. Αν κατάλαβα επίσης καλά στην περίπτωση των 2 remote υπάρχει περίπτωση να ανοίγεις την TV με το χειριστήριο της, να μην γυρνάει αυτόματα στο scart οπότε την γυρνάς ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ χειροκίνητα και με το remote του δέκτη αλλάζεις τα κανάλια. Με το Universal δεν παίζει τέτοιο θέμα;

Ευχαριστώ και πάλι και ζητώ συγγνώμη αν κούρασα.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

α) ο Edision έχει εξαιρετικό Τ/Χ. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους. Αλλά αν πας για ξεχωριστό Τ/Χ νομίζω αξίζει πολύ μόνο και μόνο για αυτό. Αλλά και σαν δέκτης είναι αρκετά καλός.
β) ο -Α φοράει Ali. Η Νοtonlytv απαρνήθηκε τους mstar. Τον πήρα για φίλο και βλέπω ότι είναι καλό μηχάνημα. Αυτό που με ενοχλεί ελαφρώς είναι ότι στην αλλαγή καναλιών κάνει ένα μικρό πάγωμα πριν αρχίσει η ροή η κανονική. Αλλάζει δλδ γρήγορα αλλά κάνει ένα παγωματάκι. Ο φίλος μου δεν το είχε παρατηρήσει καν αλλά εμένα κάπως μου χτυπούσε. Ο Edision SD και γρήγορα εξίσου αλλάζει και πάγωμα δεν έχει.
γ) δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο το Τ/Χ του -Α. Και γενικά είναι αξιοπρεπές. Όχι από τα κορυφαία αλλά αξιοπρεπές. Μπορείς να μείνεις και με αυτό δλδ.
δ) 9 στις 10 τηλεοράσεις με το που ανοίγει ο δέκτης και δίνει σήμα στο σκαρτ γυρνάνε εκεί. Ακόμη και οι πολύ παλιές το κάνουν.

Στα universal πρέπει το Τ/Χ να έχει all on/off. Δεν έχουν όλα οπότε διάβασε το ανάλογο νήμα για να είσαι σίγουρος. Τα Logitech Harmony έχουν την δυνατότητα να κάνουν το εξής πατώντας το all on : ανοίγουν την τιβι->ανοίγουν τον δέκτη->γυρνάνε την τιβι στο σκαρτ αν δεν γυρνάει αυτόματα. ΠΡΟΣΕΞΕ όμως, σε κάποιες τηλεοράσεις (μου έτυχε σε μια 14άρα Philips) η δυνατότητα να "γυρίσουν" την τηλεόραση στο σκαρτ ΔΕΝ υπάρχει. Εξαρτάται από την τηλεόραση πόσο σύντομα μπορεί να πάρει την εντολή και αυτό το γνωρίζει η βάση δεδομένων του Harmony. Αλλά και πάλι έχουν σε καλό σημείο το "input" τηε τηλεόρασης οπότε στην σπάνια περίπτωση να μην μπαίνει η τηλεόραση και να μην μπορεί να δώσει την εντολή το χάρμονυ απλά πατάς μία φορά και το Input. To βολικό που βρίσκω στα harmony (και σε όλα όσα έχουν την ανάλογη δυνατότητα) είναι ότι πατώντας την ένταση της φωνής ελέγχουν την τηλεόραση και όλα τα άλλα κουμπιά ελέγχουν τον δέκτη.

Ακόμη και η πιο σπάνια τιβι πάντως υπάρχει στην βάση της Λοτζιτεκ (μου έχει βρει κάτι hitachi & sony 25ετίας άνετα). Πίσω από την τηλεόραση θα βρεις το μοντέλο. Βάλε το εδώ και θα δεις αν το έχει : http://myremotesetup.com/EasyZapper...sId=PrSpice.ProcSpice&RelativePath=ProcSpice/

Δυστυχώς τα χάρμονυ δεν είναι τα φθηνότερα αλλά (για μένα) αξίζουν (σε κάποια προσφορά). Δύο είναι τα "βασικά" μοντέλα. Το 200 και το 300. Το 200 ελέγχει μέχρι 3 συσκευές και το 300 μέχρι 4 και έχει και αρκετά κουμπιά παραπάνω. Το 200, όσο και αν θα ακουστεί περίεργο μου φαίνεται και πιο ποιοτικό στο χέρι. Το 200 πάντως (αν δεν χρειάζεσαι για 4 συσκευές) είναι μια χαρά.

Επίσης πριν καταλήξεις σε δέκτη και αν καταλήξεις σε χάρμονυ επιβεβαίωσε ότι τον υποστηρίζει. Π.χ. τον Edision ενώ φαίνεται ότι δεν τον έχει βάζεις avantage (ένα προηγούμενο μοντέλο Mpeg2) που έχει το ίδιο T/X με τον Triton SD και είσαι οκ. Π.χ. της Crystal Audio δεν έχει καθόλου τους φετινούς παρόλο που έχει τους περσινούς.

Last edited by a moderator:

Φοβάμαι πως δεν θα βρω remote συμβατό ταυτόχρονα με τον δέκτη και την TV
Μπορείς να πάρεις ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο. Έτσι μπορείς να αντιγράψεις σε αυτό τους κωδικούς των πλήκτρων του αυθεντικού.

Βεβαιώσου ότι η Blaupunkt έχει scart, επειδή μερικές πολύ παλιές δεν έχουν καν scart. Τότε ο Edision είναι η μόνη σου επιλογή.

α. Αν πάω στη λύση των 2 χειριστηρίων προτείνετε κάποιον από τους SD Edision mini-triton (SD) και HD Opticum T90/HD N1/T80/T80 eco/Ft24;
Μάλλον είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Εγώ προτιμώ της Edision, άλλοι της Opticum.

β. Αν κατάλαβα καλά talos_2002 o HD NotOnlyTV LV6TBOXHD-A φοράει ALi; (τον είχα σκεφτεί σε κάποια φάση αλλά τον απέριψα επειδή νόμιζα πως είναι Mstar)
Ναι, το ALi M3601. O LV6TBOXHD χρησιμοποιούσε Mstar.

γ. Τον HD NotOnlyTV LV6TBOXHD-A τον προτείνετε μόνο με Universal Remote; (επειδή το δικό του μου φαίνεται τουλάχιστον μεγάλο σε μέγεθος-χωρίς να σημαίνει απαραίτητα και ευχρηστο βέβαια)
Δεν θα το έλεγα κακό, αλλά σίγουρα υπάρχουν καλύτερα.

δ. Αν κατάλαβα επίσης καλά στην περίπτωση των 2 remote υπάρχει περίπτωση να ανοίγεις την TV με το χειριστήριο της, να μην γυρνάει αυτόματα στο scart οπότε την γυρνάς ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ χειροκίνητα και με το remote του δέκτη αλλάζεις τα κανάλια. Με το Universal δεν παίζει τέτοιο θέμα;
Ναι, υπάρχει τέτοια περίπτωση. Καλό θα ήταν να το ελέγξεις με κάποιον άλλο δέκτη.
Με ένα προγραμματιζόμενο που υποστηρίζει μακροεντολές μπορείς να ξεπεράσεις το πρόβλημα. Αλλά μάλλον αυτό δεν είναι αποδεκτό από τον χρήστη που προορίζεις τον δέκτη.
Αν δεν μπορείς να κάνεις τον παραπάνω έλεγχο ή δεν δείχνει την scart η τηλεόραση, πάρε τον mini-triton (μη μπερδευτείς με τον mini-triton+HD), σύνδεσέ τον μέσω της εξόδου RF out στην είσοδο κεραίας της τηλεόρασης και ρύθμισε τον δέκτη να βγάζει σήμα στην συχνότητα της ΕΤ1 (ή όποιου καναλιού έχεις στο πλήκτρο 1 της τηλεόρασης).

Φίλε palalos αφού πρόκειται για ηλικιωμένα άτομα και εγώ προτείνω ALI. Και πιο γρήγορο zapping και ρυθμιζόμενη μπάρα πληροφοριών γιατί από ότι έχω καταλάβει τους ηλικιωμένους πιο πολύ τους μπερδεύει παρά τους βοηθάει η μπάρα. Αρκετοί M-Star έχουν πια ρυθμιζόμενη μπάρα σε χρόνο, αλλά όχι ακόμα ρυθμιζόμενη σε χρόνο και διαφάνεια όπως οι ALI.
Αφού τον θέλεις μόνο για δέκτη και καθόλου σαν media player, νομίζω ότι δεν θα δεις πολλές διαφορές. Σε αυτόν τον τομέα όλοι σχεδόν το ίδιο δουλεύουν. Διαφορές υπάρχουν λίγες στις εγγραφές και περισσότερες στον media player.
Δεν σου προτείνω οπωσδήποτε να πάρεις τον Lifeview (μάλλον Notonlytv) LV6TBOXHD-A (πρόσεχε να έχει στο τέλος το -Α γιατί χωρίς αυτό είναι άλλο μοντέλο με M-Star), αλλά επειδή αναφέρθηκε και τον έχω απλά μπορώ να σου πω ότι αν πάρεις το τηλεκοντρόλ Crypto URC-601, έχει κωδικό για τον δέκτη. Αν δεν υπάρχει κωδικός για τη τηλεόραση μπορείς να αντιγράψεις τα πλήκτρα με την λειτουργία εκμάθησης. Εξάλλου λίγα πλήκτρα της τηλεόρασης χρειάζονται. Και έχει λειτουργία all on-off για να ανοίγει και να κλείνει μαζί τηλεόραση και δέκτη. Και τα δύο μαζί κοστίζουν περίπου 40 ευρώ στο e-shop.gr.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Σίγουρα θα πάρω ALi, κατά πάσα πιθανότητα τον LV6TBOXHD-A. Όσον αφορά το T/X φοβάμαι πως δεν θα υποστηρίζει την TV (παλιά Blaupunkt CRT όπως έγραψα πιο πάνω) οπότε ελπίζω να τα καταφέρω με την εκμάθηση (μου είναι τελείως άγνωστο το αντικείμενο). Ας όψεται η ψηφιακή εποχή, τρομάρα μας...

Μπα, δεν δείχνουμε λύπηση. Τους κάνουμε επίθεση από δύο μέτωπα. Τους έχουμε κάνει επίθεση και με τον BOXHD-A.
:fight:

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Σίγουρα θα πάρω ALi, κατά πάσα πιθανότητα τον LV6TBOXHD-A. Όσον αφορά το T/X φοβάμαι πως δεν θα υποστηρίζει την TV (παλιά Blaupunkt CRT όπως έγραψα πιο πάνω) οπότε ελπίζω να τα καταφέρω με την εκμάθηση (μου είναι τελείως άγνωστο το αντικείμενο). Ας όψεται η ψηφιακή εποχή, τρομάρα μας...
Αν μιλάμε για το τηλεκοντρόλ Crypto URC-601, το φυλλάδιο με τις οδηγίες του γράφει αναλυτικά την διαδικασία. Αυτό εξάλλου ισχύει για όλα τα προγραμματιζόμενα τηλεκοντρόλ. Απλά το συγκεκριμένο μπορεί μία λειτουργία να μην καταφέρει να την αντιγράψει με την πρώτη. Είναι λίγο "τζαναμπέτικο" το ματάκι υπερύθρων και μπορεί να χρειαστεί δύο ή παραπάνω προσπάθειες για κάθε εκμάθηση. Μην απογοητευτείς ότι δεν γίνεται. Μετά από μερικές προσπάθειες πάντα γίνεται. Το όριο είναι 20 πλήκτρα. Τόσες μόνο ελεύθερες θέσεις έχει. Άλλα τηλεκοντρόλ είναι καλύτερα στον τομέα εκμάθησης, αλλά αυτό έχει έτοιμο κωδικό για τον δέκτη και γλιτώνεις από αυτόν.
Για τα Harmony δεν ξέρω καθόλου τι κωδικούς έχουν, και άλλη καλή λύση είναι το TELE USB-300 που έχει άλλον τρόπο λειτουργίας προγραμματισμού που γίνεται μέσω υπολογιστή. Αλλά αυτό έχει μεγάλη και ανοιχτή βάση κωδικών που ανανεώνεται κιόλας. Αλλά ούτε γιαυτό ξέρω αν έχει κωδικούς για τις συγκεκριμένες συσκευές. Το TELE είναι και αυτό φτηνό σαν το Crypto.

Καλημερίζω την παρέα.Η ερώτηση μου είναι η εξής.Υπάρχει κάποιος HD δέκτης(όχι δορυφορικός) που να έχει καλύτερη απόδοση στα SD ελεύθερα κανάλια σε σχέση με τον ενσωματωμένο των τηλεοράσεων??

Εγώ πήρα δυο, τρεις hd επίγειους δέκτες (έχω καταλήξει τώρα σε hd combo δορυφορικούς) και τους δοκίμασα (πριν τους δώσω σε αδερφή κ.α) σε σχέση με με τον ενσωματωμένο δέκτη της TV.
Όλοι οι επίγειοι είχαν καλύτερη απόδοση(από hdmi) λίγο ή πολύ σε ποιότητα εικόνας σε σε σχέση με τον ενσωματωμένο δέκτη της TV .

Δεν ξέρω τι γίνεται με τις καινούριες TV (οι δικές μου είναι τριών και τρισήμιση χρονών) αν έχουν βελτιώσει τον ενσωματωμένο δέκτη .

Ευχαριστώ φίλε μου.Η δικιά μου φετινή είναι,απλά προσπαθώ να καταλάβω αν αξίζει η αγορά ενός HD δέκτη ή θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό!!!
Αν κάποιος άλλος φίλος έχει κάνει αντίστοιχες δοκιμές,ας μας πει τις εντυπώσεις του

Καλημερίζω την παρέα.Η ερώτηση μου είναι η εξής.Υπάρχει κάποιος HD δέκτης(όχι δορυφορικός) που να έχει καλύτερη απόδοση στα SD ελεύθερα κανάλια σε σχέση με τον ενσωματωμένο των τηλεοράσεων??
Δεν νομίζω, ειδικά τώρα που...

1) η αγορά έχει γεμίσει κινεζομηχανήματα
2) οι τηλεοράσεις έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ
3) ο εξωτερικός δέκτης χάνει περισσότερο γιατί η εικόνα επεξεργάζεται πριν την δώσει στην έξοδο του και φυσικά με αυτόν τον τρόπο χάνει ποιότητα.

Σ'ευχαριστώ,οπότε κάθομαι στα αβγά μου!!!Αν κάποιος βάλει δηλαδή NOVA ή OTE TV και επιλέξει να βλέπει και τα ελεύθερα κανάλια,εκτός από τα συνδρομητικά,μέσα από τους αντίστοιχους αποκωδικοποιητές θα έχει μειωμένη απόδοση στην ποιότητα εικόνας??Χαζές ερωτήσεις,αλλά να πάρω μια ιδέα θέλω...

Η γνώμη μου είναι πως ΝΑΙ, σε σχέση πάντα με την εικόνα που δίνει απευθείας μια τηλεόραση MPEG4.

Δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι ισχύει αυτό. Η τηλεόρασης επίσης επεξεργάζεται το σήμα. Και επειδή στην αγορά υπάρχουν μόνο δύο παίκτες (Mstar / Ali) έχω μια σκέψη ότι τα ίδια τσιπάκια μέσες άκρες θα υπάρχουν και μέσα στις τηλεοράσεις mpeg4. Απλά η διαφορά που ενδεχομένως έχουν παρατηρήσει κάποιοι είναι μάλλον στην χρωματική ισορροπία η οποία σαφώς και είναι καλύτερα ρυθμισμένη από "μαμά" στις τηλεοράσεις. Αυτό που έχει αναφέρει και ο φίλος tolias με την "μέτρια" ποιότητα των Αλι η οποία βελτιώνεται όταν γίνουν χρωματικές/φωτεινές ρυθμίσεις στην τηλεόραση.

Δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι ισχύει αυτό. Η τηλεόρασης επίσης επεξεργάζεται το σήμα. Και επειδή στην αγορά υπάρχουν μόνο δύο παίκτες (Mstar / Ali) έχω μια σκέψη ότι τα ίδια τσιπάκια μέσες άκρες θα υπάρχουν και μέσα στις τηλεοράσεις mpeg4. Απλά η διαφορά που ενδεχομένως έχουν παρατηρήσει κάποιοι είναι μάλλον στην χρωματική ισορροπία η οποία σαφώς και είναι καλύτερα ρυθμισμένη από "μαμά" στις τηλεοράσεις. Αυτό που έχει αναφέρει και ο φίλος tolias με την "μέτρια" ποιότητα των Αλι η οποία βελτιώνεται όταν γίνουν χρωματικές/φωτεινές ρυθμίσεις στην τηλεόραση.

Στην ελληνική αγορά υπάρχουν μόνο οι δύο αυτοί παίχτες. Στο εξωτερικό υπάρχουν κι άλλοι (Sunplus, Broadcom κτλ)
Τι ψάρια πιάνουν όμως σε σύγκριση με τους "δικούς μας", άγνωστο.