Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μην ξεχναμε οτι οι τηλεορασεις χωριζονται σε κατηγοριες.
Φθηνες, φθηνες αλλά με καποιο μαρκετιστικο φρου φρου, μεσσαιες, ακριβες, πανακριβες.

Αμφιβαλω αν ολες φορανε τον ιδιο δεκτη (σε τελικη ποιοτητα εικονας).
Εκτος απο το πανελ σαν πανελ που παιζει ρολο την ποιοτητα την ριχνουν στις μεσσαιες και κατω τοσο ωστε να υπαρχει νοημα αγορας της ακριβοτερης.
Οπως αλλωστε γινοταν στις αναλογικης ληψης τηλεορασεις επι δεκαετιες. Χρονια και χρονια "εξελιξης".
Τι κοστος ειχε δηλαδη καποιο "κτενωτο" φιλτρο, διπλασιασμου γραμμων και τα σχετικα;
Τιποτα... απλα αν τα ειχε η φθηνη τοτε δεν θα υπηρχαν ακριβες...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Πάντως η σχετικά φθηνή Samsung LE32B450 των γονιών μου δεν έχει καλύτερη εικόνα από τους δέκτες μου. Βέβαια έχει διαφορετικές ρυθμίσεις που μπερδεύει τις εντυπώσεις, αλλά γενικά δεν είναι πιο καθαρή η εικόνα. Ίσως να ισχύει αυτό που λέει ο audiov για τις κατηγορίες. Πάντως έχω και εγώ την απορία τι τσιπάκι να χρησιμοποιούν οι τηλεοράσεις. Δεν φαντάζομαι να έχει αναπτύξει δικό της πχ η Samsung.

H Panasonic πριν 1,5 μήνα έκλεισε συμφωνίες με την ALi και την MaxLinear για τους set-top DVB-T2 δέκτες της. Οι δέκτες θα χρησιμοποιούν demodulator της Panasonic και προορίζονται για πώληση σε "προβληματικές" περιοχές (Αφρική, Ασία, εμείς...).

http://www.businesswire.com/news/ho...rtnership-Releases-Newest-DVB-T2-STB-Solution

http://www.lonrisun.com/en/news/10.htm

H Samsung φαίνεται οτι φτιάχνει δικά της τσιπ ενώ η LG μάλλον προτιμάει την Broadcom

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/news-events/press-releases/detail?newsId=4171
http://www.prnewswire.com/news-rele...-solution-for-new-line-of-hdtvs-62054922.html

Last edited:

Εμείς παίρνουμε no-name Κινεζάκια, και οι φτωχότερες των φτωχοτέρων (αλλά τις φτάνουμε) χώρες θα έχουν Panasonic (και DVB-T2)...

Μα είμαστε χειρότεροι από το Africa... τώρα το καταλάβατε?

Πιστεύω πάντως πως κάπου ίσως κάνουμε λάθος. Όταν οι τηλεοράσεις μας του 2010 + 2011 + 2012 έχουν επιλογή για UK, δεν υποστηρίζουν DVB-T2 ?

Last edited:

Αφού πήραμε φρέσκια τηλεόραση, πρέπει να δώσουμε την παλιά Panasonic 37PV60 στο σπίτι των πεθερικών.

Πήρα έναν αποκωδικοποιητή PNY Not only TV που συνδέεται με SCART πίσω στην τηλεόραση.
Αλλά ενώ έπιανε πολύ καλή εικόνα, ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Δείχνει εικόνα για λίγη ώρα και μετά κολλάει δείχνοντας μια στατική εικόνα από αυτό που έδειχνε εκείνη τη στιγμή.
Θέμα συνδέσεων δεν υπάρχει, αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Δυστυχώς τον είχα καιρό, αλλά δεν μπορώ να τον δώσω πίσω για DOA.
Τώρα, τι κάνω.
α) Τον δίνω πίσω στο e-shop για επισκευή (και τον ξεχνάω εκεί, σιγά μην τον φτιάξουν).

β) Παίρνω άλλο.

Αν η λύση είναι να πάρω άλλο, τότε ποιος είναι αξιόπιστος (γιατί η γκρίνια της πεθεράς που δε θα μπορεί να δει τον Χαρούν ΔΕ λέγεται) και ποιος μπορεί να συνεργαστεί με την τηλεόραση της Panasonic που έχω, ώστε να μην έχει δύο τηλεκοντρόλ (όπως με τη χαζομάρα της PNY που πήρα).

http://www.diskont24...e.php?id=102279

Last edited by a moderator:

Μου αρεσει το σημειο που λες "πρεπει" "να δωσουμε"... και περι γκρινιας.
Σε καταλαβαινω...

Οποτε παιρνεις εναν δεκτη με ALi γιατι μονο αυτοι εγγυημενα δεν χανουν την σειρα ταξινομησης των καναλιων.

Τηλεχειριστηριο διαβασε ολοκληρο το θεμα αυτο:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100343-Δέκτες-για-άτομα-μεγάλης-ηλικίας-και-ασχέτους

Ο δικος μου Funai DTR2205HDPVR δεν εχει προβληματα κολληματος οσο αφορά τον δεκτη.
Ουτε ο Opticum STB HD N1 εχει.
Αλλους δεκτες δεν εχω.

deadp, το 2ο τηλεχειριστήριο δεν το γλυτώνεις αν δεν πάρεις ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο.

Από (αν)αξιοπιστία κατασκευής, όλοι κινέζικοι είναι, οπότε μην περιμένεις πολλά... Οι Edision μόνο που έχουν 5 έτη εγγύησης δείχνουν να έχουν μεγάλη «αυτοπεποίθηση».
Αν θέλεις κάτι σε scart, δες τα F&U 2828 και 2829.

Για λίγο ηλικιωμένους συστήνω δέκτες με ALi όπως σχεδόν όλοι οι SD, αλλά και οι HD Opticum T90, T80, HD N1 (όχι HD1), τα Crypto 215D, Lifeview BOXHD-A, Thomson THT501 και Strong 8102/5/6/5 ECO.

Θα πάρω τον πιο φθηνό από αυτούς που προτείνετε, και ένα τηλεχειριστήριο, τι να κάνουμε...
Κάποιο σίγουρο και δοκιμασμένο σετάκι μπορείτε να προτείνετε;
Και θα πάω και τον άλλο για επιστροφή, αν μου δώσουν αντικαταστάτη, όλο και κάπου θα φανεί χρήσιμος.

Χμμ, αν εισαι Αθηνα και εφοσον εισαι σε περιοχη που μπορει να πιασει απο Παρνηθα και εφοσον υπαρχει ξεχωριστη κεραια για την συγκεκριμενη τηλεοραση, τοτε γυρνα την Παρνηθα να βλεπουν τα αναλογικα. Λιγο χειροτερη ποιοτητα σε ορισμενα καναλια απο οτι θα εβλεπες παλια (αν παλαιοτερα εβλεπες μεσω Υμηττου).

Αν παλι θελεις δεκτη τοτε γιατι δεν περιμενεις, η πεθερα δηλαδη, τον δεκτη;
Δεν της τον εδωσες;
Φταις και που χαλασε... (και εδω σε καταλαβαινω... )

Και παρε εναν δεκτη για παρτη σου. Να τον εχεις σαν PVR (βιντεο) και σαν media player (αν και η τηλεοραση σου μπορει να εχει).

Ημαθία είμαι κι από τέλη Νοέμβρη, τέλος το αναλογικό σήμα.
Η καινούργια Panasonic (πάντα) έχει απ' όλα...

O 2829 είναι ίδιος με τον δέκτη που έχω και κολλάει...

Αφού πήραμε φρέσκια τηλεόραση, πρέπει να δώσουμε την παλιά Panasonic 37PV60 στο σπίτι των πεθερικών.

Πήρα έναν αποκωδικοποιητή PNY Not only TV που συνδέεται με SCART πίσω στην τηλεόραση.
Αλλά ενώ έπιανε πολύ καλή εικόνα, ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Δείχνει εικόνα για λίγη ώρα και μετά κολλάει δείχνοντας μια στατική εικόνα από αυτό που έδειχνε εκείνη τη στιγμή.
Θέμα συνδέσεων δεν υπάρχει, αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό
Εγώ καταλαβαίνω πως πιθανόν είναι πρόβλημα λήψης σήματος και όχι πρόβλημα του δέκτη.
Δες τις καλωδιώσεις να είναι σωστές χωρίς βραχυκυκλωμένα, τσαλακωμένα καλώδια.
Μπορεί να φταίει και ο ενισχυτής ο οποίος να μπουκώνει... και πολλά άλλα.
Σημείωσε πως δεν έχει καμία σημασία αν τα αναλογικά τα έβλεπαν πεντακάθαρα.

Τα καλωδια ειναι καινουργια, μολις τα εβγαλα απο το κουτι.
Τον ενισχυτη πωςθα τον δοκιμασω, πρεπει να βρω αλλον

Eπανερχομαι λογω χρονου το αφησα λιγο το θεμα δεκτη για PVR αλλα αυριο θα τον παραγγειλω. Εχω αποφασισει με οσα μου ειπατε να παρω τελικα τον Opticum αλλα εχω κανα δυο ερωτησουλες που θελω να μου λυσετε...

Πρωτα απο ολα επειδη βλεπω opticum T90,opticum STB N1,opticum Decoder STB HD1,Opticum Dekoder STB (HD N1) [γνωστός και ως 9W1 ή T90 ECO]εχω μπερδευτει ποιον να παρω εχουν καμια μεγαλη διαφορα;:hmmmm:

και κατι αλο που δεν εβγαλα ακρη εχει μπροστα οθονη που γραφει αριθμο προγραματος κτλ;

Οι Τ90 και Τ80 έχουν. Οι υπόλοιποι όχι.
Ο Opticum Dekoder STB HD N1 που ίσως είναι καλύτερα να τον αποκαλούμε 9W1 γιατί τα έχει κάνει θάλασσα με τα ονόματα που του έχει δώσει η Opticum, είναι στην ουσία ένας T90 χωρίς οθόνη.

O Opticum HD1 είναι πολύ νέο μοντέλο που έχει επεξεργαστή Novatek και δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για αυτόν.

Στο skroutz που κοιταξα υπαρχει μονο ο OPTICUM STB N1 που ειναι αυτος που εβαλες στο link απο πανω Αγγελε ετσι;:chinscratch:

Μιας και εισαι και εσυ απο Θεσσαλονικη ξερεις κανα μαγαζι εδω που μπορουμε να βρουμε τον STB η τον Τ90;

Ναι, αυτός είναι.

Θα τον βρεις σε μικρά καταστήματα.
Από μεγάλα, είχα ακούσει παλιότερα ότι τον είχε το Πράκτικερ. Ίσως τον έχει ακόμα.

Στο skroutz που κοιταξα υπαρχει μονο ο OPTICUM STB N1 που ειναι αυτος που εβαλες στο link απο πανω Αγγελε ετσι;

Μιας και εισαι και εσυ απο Θεσσαλονικη ξερεις κανα μαγαζι εδω που μπορουμε να βρουμε τον STB η τον Τ90;

http://www.praktiker.gr/p/dektis-mpeg4-opticum-stb-hd-n1-23053#attributes
http://www.praktiker.gr/p/dektis-mpeg4-opticum-t80-eco-24387

Last edited:

Παιδια θελω να κανω μια τεχνικη ερωτηση: Σε τηλεοραση(crt) εχω συνδεδεμενη εσωτερικη κεραια η οποια με το ζορι πιανει καποια καναλια. Αν συνδεσω δεκτη υπαρχει πιθανοτητα να πιανω καλυτερα τα καναλια ή και πιο πολλα;