Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

...και αυτος ο 211D, εχει αυτο το ALi να αλλαζει καναλια σχετικα γρηγορα ;
Ναι, και οι δύο έχουν το ALi3801, το πιο πρόσφατο τσιπ της εταιρίας. Η μόνη διαφορά είναι η υποστήριξη AC3 που δεν υπάρχει στον 211 για λόγους κόστους.

prime-hd ή crypto???

Και οι δύο καλοί είναι. Η Crystal έχει διορθώσει αρκετά απο τα προβλήματα του Mstar στο λογισμικό της.

archman,
ο Supra έχει ταχύτερη αλλαγή καναλιών από τον 211, αλλά σίγουρα ο 2ος έχει πολύ καλύτερη εικόνα σε σύνδεση μέσω HDMI. Αν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής, προτίμησε τον 211D μήπως στο μέλλον σου χρειαστεί η υποστήριξη Dolby.

Αν έχεις πρόβλημα με τα διαφορετικά τηλεχειριστήρια και συνάμα θέλεις να απαλλαγείς από την χρήση δύο τηλεχειριστηρίων (ένα για τον δέκτη και ένα για την τηλεόραση), προτείνω να πάρεις δύο τηλεχειριστήρια TELE USB-300. Είναι προσιτά (5-10 ) και έχουν σώσει πολύ κόσμο! Κάνεις ότι θέλεις με αυτά, πλην μακροεντολών και χρονοπρογραμματισμού.
Έτσι θα μπορείς και να έχεις και τον Supra και Crypto με ίδια τηλεχειριστήρια, ενώ θα έχεις και λιγότερα στο τραπεζάκι/καναπέ αφού θα ξεφορτωθείς της τηλεόρασης.

Αντωνης Β,
ο Prime-HD υποστηρίζει AC3, εξάγει από την ψηφιακή έξοδο RAW το DTS, έχει πολύ καλή υποστήριξη από την Crystal -μάλλον το πιο εξελιγμένο λογισμικό για δέκτη με Mstar 7818- και μάλλον θα τον χαρακτήριζα ως την καλύτερη επιλογή από δέκτες με το 7818. «Από κουσούρια», έχει το γνωστό πρόβλημα των 7818 με τους UTF-8 υποτίτλους που λύνεται σε 5", καθώς και το πρόβλημα των MP4 διάρκειας άνω των 2 ωρών το οποίο επίσης λύνεται σε περίπου 5' απλώς μεταφέροντάς τα σε mkv container με το mkvMerge.

O 211 δεν υποστηρίζει AC3, υποστηρίζει όμως ο 211D. Κανείς τους όμως δεν στέλνει RAW το DTS και η υποστήριξη από την Crypto είναι αρκετά αμφισβητούμενη. Στο θέμα των εγγραφών οι δέκτες με ALi μάλλον «έχουν το πάνω χέρι». Το ίδιο ισχύει μάλλον και στο θέμα υποτίτλων, αφού το νέο ALi M3801 έχει αρκετές ρυθμίσεις και -όπως όλα τα ALi- υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους τύπου Vobsub οι οποίοι έχουν δυνατότητα παραμετροποίησής τους προς ουσιαστικά κάθε χαρακτηριστικό των υποτίτλων.

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορηση. Ειλικρινα, επειδη ακομα δεν εχω αποφασισει τι θα αγορασω και επειδη βλεπω εισαι αρκετα γνωστης των πραγματων, μηπως θα ηθελες να μου προτεινεις κανα δυο μηχανακια; (ενα απλο και ενα με hdmi). Οταν λεμε για πιο γρηγορη αλλαγη καναλιων μεταξυ supra και 211, ειναι μεγαλη η διαφορα; Ξερεις, δεν εχω ιδεα πως συμπεριφερονται αυτα τα μηχανηματα, μενω στην κρητη και το ψηφιακο σημα θα ερθει στις 31 μαιου. Ευχαριστω και παλι...

Last edited by a moderator:
και εγω ευχαριστω πολυ με ολα αυτα που εχω διαβασει και με εχετε βοηθησει απο το φορουμ σας.
εαν παρω το crypto 211 παιζει ανετα αρχειακια απο το youtube mp4, υποστηριζει δισκο στο usb του ή πρεπει να ειναι low power ή powered??
Παιζουν mp3 (τραγουδια), photos ?
ειμαι χανια και προτειμω να παρω απο εσοπ,public,kotsovolos για να γλυτωσω μεταφορικα.
ο crypto 211d που υποστιριζει ac3 σημαινει οτι ο κατοχος πρεπει να εχει και ενισχυτη με ac3 in , και θα του χρησιμευσει για να βλεπει ταινεις μεσω usb και οχι για τα καναλια ασ πουμε ΕΡΤ HD η οποιος αλλιως τα λενε, σωστα???

δυστηχως ειμαστε χανια και το digea ειναι προτογνωρο σε εμας :)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

εαν παρω το crypto 211 παιζει ανετα αρχειακια απο το youtube mp4, υποστηριζει δισκο στο usb του ή πρεπει να ειναι low power ή powered??
Παιζουν mp3 (τραγουδια), photos ?
Με ΜΡ4 δεν έχει πρόβλημα. Ίσως όμως να μην παίζει κάποια FLV.
Και φωτογραφίες προβάλει και μουσική παίζει. Δεν ξέρω αν παίζει και FLAC όπως άλλοι δέκτες με το ίδιο τσιπ.
Αν όμως αγοράσεις απο το e-shop, δες και τον Lifeview LV6TBOXHDA2.

ο crypto 211d που υποστιριζει ac3 σημαινει οτι ο κατοχος πρεπει να εχει και ενισχυτη με ac3 in , και θα του χρησιμευσει για να βλεπει ταινεις μεσω usb και οχι για τα καναλια ασ πουμε ΕΡΤ HD η οποιος αλλιως τα λενε, σωστα???

Ακριβώς το αντίθετο: υποστήριξη AC3 σημαίνει οτι ο δέκτης μετατρέπει τον ήχο σε στέρεο, μορφή που παίζει απο τα ηχεία της τηλεόρασης. Δεν χρειάζεσαι δηλαδή ενισχυτή.
Χρησιμεύει περισσότερο στον media player του δέκτη αν και η EPTHD εκπέμπει και σε AC3. Το κανάλι όμως έχει και "κανονικό" ήχο.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

παιδια δωστε λιγα ευρω παραπανω και αγοραστε HD δεκτη. Θα ειστε καλλυμμενοι αν αλλαξει η digea το προτυπο μεταδοσης στο μελλον και γινει HD.

Παιδιά ψάχνω έναν καλό HD δέκτη ο οποίος να υποστηρίζει εγγραφή τηλεοπτικού προγράμματος σε εξωτερικό δίσκο 1TB.
Δεν ξέρω αν το κάνουν οι περισσότεροι, αλλά σε κατάστημα που ρώτησα, όσους είχαν υποστήριζαν μόνο εγγραφή σε στικάκι και δεν σήκωναν μεγάλο εξωτερικό δίσκο.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

παιδια δωστε λιγα ευρω παραπανω και αγοραστε HD δεκτη. Θα ειστε καλλυμμενοι αν αλλαξει η digea το προτυπο μεταδοσης στο μελλον και γινει HD.

Αυτοι οι παρακατω ειναι HD. Εχω μπερδευτει :(

CRYPTO DVB-T RECEIVER REDI 211D
CRYPTO-DVB-T-RECEIVER-REDI-211-HDMI
LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 SET TOP DVB-T MPEG4

αν ειναι ολοι ΗΔ και απο οτι καταλαβα διαβαζοντας και ποσταροντασ παραπανω να προτιμησω τον LIFEVIEW και μετα τους crypto.Σωστα???

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εντάξει, μέχρι να γυρίσει η Digea σε HD θα έχει χαλάσει ή ο δέκτης ή η τηλεόραση και θα πάρουν καινούριο :p
Έχεις δίκιο όμως, για 5-6 ευρώ παραπάνω δεν αξίζει να χάνουμε τις δυνατότητες των HD δεκτών.

Παιδιά ψάχνω έναν καλό HD δέκτη ο οποίος να υποστηρίζει εγγραφή τηλεοπτικού προγράμματος σε εξωτερικό δίσκο 1TB.
Δεν ξέρω αν το κάνουν οι περισσότεροι, αλλά σε κατάστημα που ρώτησα, όσους είχαν υποστήριζαν μόνο εγγραφή σε στικάκι και δεν σήκωναν μεγάλο εξωτερικό δίσκο.
Λίγο θολή η κατάσταση. Σπάνια οι κατασκευαστές δίνουν την ένταση του ρευματος που βγάζει η USB. Ξέρω οτι οι Opticum βγάζουν 300 mA ενώ οι Ferguson νομίζω 500 mA.
Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι ένας μεγάλος δίσκος θα δουλέψει με τα 500 mA. Καλύτερη λύση είναι δίσκος ή USB hub με δική τους τροφοδοσία

αν ειναι ολοι ΗΔ και απο οτι καταλαβα διαβαζοντας και ποσταροντασ παραπανω να προτιμησω τον LIFEVIEW και μετα τους crypto.Σωστα???
Νομίζω είσαι σε καλό δρόμο :smile:

Καλημέρα κι από μένα. Ίσως κάποιοι να έχετε δει το ερώτημα στο adsl. Έχω ξεχωρίσει τα Τ90, SΤΒ, Τ65 και Α2, αλλά στα φόρουμ αναφέρονται κυρίως τα προβλήματα, οπότε απογοητεύτηκα. Γι' αυτό, θα ήθελα τη γνώμη σας για επιλογή γύρω στα 40E με (κατά σειρά προτεραιότητας):

1. Καλή ποιότητα εικόνας
2. Έξοδο ήχου RCA (έστω με μίνιτζακ)
3. Φουλ ελληνικό ΕΡG
3. Καλό PVR

Θα εκτιμηθεί αν έχει το USB πίσω, και καλό θα ήταν επίσης να υποστήριζε Picture in Picture, θέαση σε άλλο κανάλι από αυτό που γράφουμε και παράλληλη εγγραφή από δεύτερο κανάλι. Δε θα χρησιμοποιηθεί ως media player, αρκεί να παίζει τα αρχεία που γράφει το ίδιο. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι από τα παραπάνω ή άλλο;

Λίγο θολή η κατάσταση. Σπάνια οι κατασκευαστές δίνουν την ένταση του ρευματος που βγάζει η USB. Ξέρω οτι οι Opticum βγάζουν 300 mA ενώ οι Ferguson νομίζω 500 mA.
Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι ένας μεγάλος δίσκος θα δουλέψει με τα 500 mA. Καλύτερη λύση είναι δίσκος ή USB hub με δική τους τροφοδοσία
Eπειδη λεγωντας USB hub με δική τους τροφοδοσία δεν σημαινει οτι εκει μπορεις να συνδεσεις 2-3 αποθηκευτικες μοναδες σωστα? απλως παιρνει ρευμα ο δισκος να δουλεψει μονο.

Παιδιά καλημέρα.
Έρχεται και στην Κρήτη η digea(επιτέλους !??) και ξεκινάει το ξεβόλεμα.

Μέχρι σήμερα είχα πάντα τηλεόραση με δύο tuner, (Philips matchline τουλάχιστον δύο μοντέλα) και τα τελευταία χρόνια
(ένεκα του ότι δεν είχε κατασταλάξει το αναλογικό - ψηφιακό σήμα
mpg2/4 sd/hd) την Philips37PF9731D (με 3 tuner, 2 αναλογικά
και 1
DVB-T) με ευκολίες όπως : Εικόνα σε εικόνα: Διπλή οθόνη πλήρους προβολής (2 δέκτες), Διπλή οθόνη με κείμενο, PiP, PaP.

Τώρα, μέχρι να βγει η αντίστοιχη τηλεόραση από την philips (ένεκα του ambilight - καλοπερασάκιας έ???-) ποιο εξωτερικό μηχάνημα
μου προτείνετε, καταρχήν με τις δυνατότητες που σας προανέφερα?

Πρώτη προτεραιότητα για μένα είναι τα 2 tuner MPEG-4 HD για DIGEA και ΕΡΤ HD πλήρες ελέγχου σε διάταξη PaP (ταυτόχρονη προβολή δύο καναλιών και αλλαγή του καναλιού σε κάθε παράθυρο ξεχωριστά -φυσικά ο ήχος θα βγαίνει από το ένα παράθυρο-).

Δεύτερη προτεραιότητα για μένα είναι τα 2 tuner MPEG-4 HD για DIGEA και ΕΡΤ HD πλήρες ελέγχου σε διάταξη PiP (ταυτόχρονη προβολή δύο καναλιών και αλλαγή του καναλιού σε κάθε παράθυρο ξεχωριστά, με αλλαγή θέσης του μικρού παραθύρου -φυσικά ο ήχος θα βγαίνει από το ένα παράθυρο-).

Όλες οι άλλες επιπλέον ευκολίες είναι καλοδεχούμενες. Δεν θέτω όριο τιμής αλλά .....
Σας ευχαριστώ , και αναμένω προτάσεις.-

Άρχισε η μάχη της Κρήτης! ;)

Eπειδη λεγωντας USB hub με δική τους τροφοδοσία δεν σημαινει οτι εκει μπορεις να συνδεσεις 2-3 αποθηκευτικες μοναδες σωστα? απλως παιρνει ρευμα ο δισκος να δουλεψει μονο.

Μπορείς να συνδέσεις μέχρι και 12 συσκευές σε αυτοτροφοδοτούμενο hub. Εγώ ας πούμε έχω συνδέσει δίσκο που χρειάζεται δύο θύρες USB για να πάρει το ρεύμα που χρειάζεται, και ένα στικάκι. Στο δίσκο γράφω, απο το στικάκι βλέπω αρχεία βιντεο.

Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) οι δέκτες όμως αναγνωρίζουν μέχρι δύο συσκευές, συνήθως αυτές που βρίσκονται στις δύο πρώτες θύρες του hub. Στο παράδειγμα μου, ο δίσκος είναι συνδεμένος στην 1η θύρα και παίρνει το έξτρα ρεύμα που χρειάζεται απο την 6η.

Πρώτη προτεραιότητα για μένα είναι τα 2 tuner MPEG-4 HD για DIGEA και ΕΡΤ HD πλήρες ελέγχου σε διάταξη PaP (ταυτόχρονη προβολή δύο καναλιών και αλλαγή του καναλιού σε κάθε παράθυρο ξεχωριστά -φυσικά ο ήχος θα βγαίνει από το ένα παράθυρο-).

Δεύτερη προτεραιότητα για μένα είναι τα 2 tuner MPEG-4 HD για DIGEA και ΕΡΤ HD πλήρες ελέγχου σε διάταξη PiP (ταυτόχρονη προβολή δύο καναλιών και αλλαγή του καναλιού σε κάθε παράθυρο ξεχωριστά, με αλλαγή θέσης του μικρού παραθύρου -φυσικά ο ήχος θα βγαίνει από το ένα παράθυρο-).

Τέτοιες ευκολίες δύσκολα θα βρεις σε δέκτη της Ελληνικής αγοράς. Οι 2-3 δέκτες που κυκλοφορούν το μόνο που προσφέρουν είναι ταυτόχρονη εγγραφή και παρακολούθηση οποιουδήποτε άλλου καναλιού.
Δεν ξέρω αν έχουν PaP\PiP "επώνυμοι" δέκτες απο την αγορά του εξωτερικού.

Αν η τηλεόραση σου έχει δυνατότητα PaP\PiP απο εξωτερικές πηγές, μπορείς να πάρεις δύο δέκτες και να τους λειτουργείς ταυτόχρονα. Δεν είναι η καλύτερη λύση όμως: πολλά καλώδια και τηλεκοντρόλ.

Last edited:
Χαχαχαχαχαχα

Οι 2-3 δέκτες που κυκλοφορούν το μόνο που προσφέρουν είναι ταυτόχρονη εγγραφή και παρακολούθηση οποιουδήποτε άλλου καναλιού.

Ποιοι δεκτες ειναι αυτοι?

Kostas_Y= Ποιον δεκτη εχεις εσυ? Σε τη φορματ γραφουν ο LIVEVIEW και ο CRYPTO ?

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση
- η τηλεόραση μου έχει δυνατότητα PaP\PiP από εξωτερικές πηγές, αλλά ΜΟΝΟ με μία πηγή συγχρόνως στα δύο παράθυρα, και όπως είπες και εσύ, δεν θα ήταν η καλύτερη λύση όμως: πολλά καλώδια και τηλεκοντρόλ.

Ποιοι δεκτες ειναι αυτοι?
Αυτή τη στιγμή και απο όσο ξέρω, στην εγχώρια αγορά κυκλοφορούν οι Xoro HRT 8300 (HD) και ο Bitmore DTV250 (SD).
Στο εξωτερικό υπάρχει ο Xoro HRT 8400, ίσως και ο Telesystem TS6520 HD.
Για πιο...παχιά πορτοφόλια, έχουμε και τον ελληνικό Crystal Audio AppStreamer TV, media player με διπλό tuner και θέση για εσωτερικό δίσκο.

Kostas_Y= Ποιον δεκτη εχεις εσυ? Σε τη φορματ γραφουν ο LIVEVIEW και ο CRYPTO ?
Ποιόν έχω ή ποιον χρησιμοποιώ; :p
Πέντε έχω αυτή τη στιγμή αλλά χρησιμοποιώ κυρίως τον Ferguson Ariva T650i.

Όλοι οι HD δέκτες γράφουν αρχεία .TS\.MTS

Ωχ τελος.
θα παραγγειλω απο το εshop to liveview και τον crypto 211d, και οποιον μου αρεσει θα κρατησω (αλλα με εχετε πεισει για το liveview) και τον αλλο θα τον πουλησω.

Σωστος??

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορηση. Ειλικρινα, επειδη ακομα δεν εχω αποφασισει τι θα αγορασω και επειδη βλεπω εισαι αρκετα γνωστης των πραγματων, μηπως θα ηθελες να μου προτεινεις κανα δυο μηχανακια; (ενα απλο και ενα με hdmi). Οταν λεμε για πιο γρηγορη αλλαγη καναλιων μεταξυ supra και 211, ειναι μεγαλη η διαφορα; Ξερεις, δεν εχω ιδεα πως συμπεριφερονται αυτα τα μηχανηματα, μενω στην κρητη και το ψηφιακο σημα θα ερθει στις 31 μαιου. Ευχαριστω και παλι...
Για την ταχύτητα αλλαγής, μπορείς να δεις τα βιντεάκια που υπάρχουν στο θέμα του F&U 3382 (ALI 3105 chip όπως ο Supra) και -αν θυμάμαι καλά- στο θέμα του F&U 3469 (ALI 3801) που είναι κλώνος του Crypto 211D.
Οι επιλογές στην αγορά δεν είναι τόσο πολλές πια και νομίζω οι καλύτερες -ή οι λιγότερες κακές να πω;- αναφέρονται στις πιο πρόσφατες σελίδες του θέματος αυτού :smile:

Έχεις δίκιο όμως, για 5-6 ευρώ παραπάνω δεν αξίζει να χάνουμε τις δυνατότητες των HD δεκτών.
Για εμάς τους ευαισθητούλιδες στο θέμα του ζάπινγκ εξαιτίας της συνήθειάς μας στη ταχύτητα των παλιών αναλογικών τηλεοράσεων, ίσως αξίζει να κερδίσουμε λίγο σε ταχύτητα κι ας χάσουμε κάποια χαρακτηριστικά που δεν μας αφορούν.

Καλημέρα κι από μένα. Ίσως κάποιοι να έχετε δει το ερώτημα στο adsl. Έχω ξεχωρίσει τα Τ90, SΤΒ, Τ65 και Α2, αλλά στα φόρουμ αναφέρονται κυρίως τα προβλήματα, οπότε απογοητεύτηκα. Γι' αυτό, θα ήθελα τη γνώμη σας για επιλογή γύρω στα 40E με (κατά σειρά προτεραιότητας):

1. Καλή ποιότητα εικόνας
2. Έξοδο ήχου RCA (έστω με μίνιτζακ)
3. Φουλ ελληνικό ΕΡG
3. Καλό PVR

Θα εκτιμηθεί αν έχει το USB πίσω, και καλό θα ήταν επίσης να υποστήριζε Picture in Picture, θέαση σε άλλο κανάλι από αυτό που γράφουμε και παράλληλη εγγραφή από δεύτερο κανάλι. Δε θα χρησιμοποιηθεί ως media player, αρκεί να παίζει τα αρχεία που γράφει το ίδιο. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι από τα παραπάνω ή άλλο;
Με τον ερχομό του ALI 3801, ο παλιός Τ90 δεν έχει πολύ νόημα όταν μιλάμε για ποιότητα εικόνας από τηλεοπτικό σήμα. Ελπίζουμε να έρθει ο νέος (Τ90 Ν2) αλλά δεν έχει φανεί ακόμη στην Ελλάδα.
Θα αντικαθιστούσα τον Τ65 με τον Prime-HD στην λίστα, αλλά δεν έχει Mini-jack... (μάλλον μπορείς να το πάρεις από την scart αν χρησιμοποιείς HDMI).
Για καλύτερο PVR, τα μοντέλα με 3801 όπως ο Α2 μάλλον είναι τα καλύτερα.

Το PiP το ξεχνάμε, δυστυχώς.
Θέαση άλλου καναλιού από αυτό που γράφουμε και παράλληλη εγγραφή από δεύτερο κανάλι, μόνο με περιορισμό να είναι από την ίδια συχνότητα αυτά...
Αλλιώς, δες τα μοντέλα με διπλό δέκτη που ανέφερε ο Kostas_Y πιο πριν.

Δηλαδή με αυτοτροφοδοτούμενο δίσκο 3,5’ 1TB δεν θα έχω πρόβλημα με κανέναν δέκτη?