Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν υπάρχουν και τόσο πολλές επιλογές σε σκαρτ. Πλην του F&U 2829S που έχει ITE, όλοι οι SD έχουν ALI 3105 και όλοι οι HD έχουν Mstar 7818. Από άποψη ταχύτητας προτιμάς τους 3105. Για τον 2829S δεν ξέρω πως πάει από ταχύτητα, αλλά έχει ευδιάκριτο μενού.
Γενικώς, δεν ξέρουμε πολλά από τους σκαρτ, πλην του Lifeview LV6TSCART4SD που έχει προβλήματα.

Για το θέμα του τηλεχειριστηρίου, πας αναγκαστικά σε προγραμματιζόμενο όπως το Tele USB-300.

αποκωδικοποιητής;;;;;;

Γεια σας!:ernaehrung004: Ενδιαφέρομαι για μερικούς αποκωδικοποιητές (συγκεκριμένα 3) μέχρι τώρα έπιανα σήμα από Πάρνηθα και τώρα λόγο του γνωστού θέματος ότι γίνεται ψηφιακό είμαι σε αναζήτηση. Ξέρω ότι στο παρελθόν έχει συζητηθεί όμως ψάχνω κάτι συγκεκριμένο και απλά. Θέλω να έχει μεγάλο το χειριστήριο (μεγάλα γράμματα, την μια συσκευή θα την δώσω στην μητέρα μου.. μεγάλη στα χρόνια) και να έχει ΚΑΙ χειροκίνητο συντονισμό (έτσι ώστε να βάλω τα κανάλια εκεί που θέλω..) και όσο το δυνατόν πιο γρήγορη η αλλαγή μεταξύ καναλιών στην τηλεόραση (γιατί έχω ακούσει ότι μερικά καθυστερούν αρκετά) και να μπορώ να κάνω και κάποια εγγραφή σε φλασακι!!!!! Δεν ξέρω σε τι τιμές κυμαίνονται. Ασφαλώς κάτι οικονομικό:music-smiley-005:

Last edited by a moderator:
Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εγγραφή και ταξινόμηση καναλιών κάνουν όλοι. Το τηλεκοντρόλ που ψάχνεις όμως είναι σπάνιο. Δες αυτούς που πρότεινα στον magnum, στην προηγούμενη σελίδα.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Επειδή μένω εκτός Αθηνών και σχεδόν διπλά μου έχω το e-shop (κάποιο παράρτημα) αξίζει να πάρω από εκεί το CRYSTAL AUDIO PRIME-HD ;;;
Και σαν συσκευή αξίζει;;; ή να κοιτάξω για κάποιο άλλο;;;;;; θα έχει την καινούργια αναβάθμιση λογισμικού που κάπου είχα διαβάσει ότι έχει βγάλει η εταιρία; ή θα πρέπει να την βάλω εγώ;;;;;;

Γιατί να μην πάρεις τον premium hd? Όποιον και να πάρεις πάντως αξίζει να τον πάρεις απευθείας από την εταιρεία. Μένω Πάτρα και μου τον έστειλαν την επόμενη μέρα με δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή

Επειδή μένω εκτός Αθηνών και σχεδόν διπλά μου έχω το e-shop (κάποιο παράρτημα) αξίζει να πάρω από εκεί το CRYSTAL AUDIO PRIME-HD ;;;
Και σαν συσκευή αξίζει;;; ή να κοιτάξω για κάποιο άλλο;;;;;; θα έχει την καινούργια αναβάθμιση λογισμικού που κάπου είχα διαβάσει ότι έχει βγάλει η εταιρία; ή θα πρέπει να την βάλω εγώ;;;;;;
Πάρε τον Premium.
Μη σε αγχώνει αν θέλει αναβάθμιση, είναι εξαιρετικά εύκολο.

Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γεια σας!
Στο παρελθόν το forum με είχε βοηθήσει αφάνταστα στο να επιλέξω ένα Ferguson Ariva T65, με τον οποίο έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Με την επικείμενη απενεργοποίηση της Πάρνηθας, θα χρειαστεί να αγοράσω έναν ακόμα αποκωδικοποιητή και θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό. Προσανατολίζομαι στο να προχωρήσω, εκ του ασφαλούς, στην αγορά ενός Ferguson Ariva T650i αν και έχω παρατηρήσει μεγάλη έλλειψη στα sites και θα εκτιμούσα αν έχετε υπόψιν σας κάποια καταστήματα που τον διαθέτουν. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κάποιος άλλος που θα προτείνατε με αντίστοιχες ή και καλύτερες επιδόσεις στα ίδια επίπεδα τιμών; Ευχαριστώ!

Προσανατολίζομαι στο να προχωρήσω, εκ του ασφαλούς, στην αγορά ενός Ferguson Ariva T650i αν και έχω παρατηρήσει μεγάλη έλλειψη στα sites και θα εκτιμούσα αν έχετε υπόψιν σας κάποια καταστήματα που τον διαθέτουν.
Δες εδώ.

Και αν δεν τον βρίσκεις πουθενά, τον παραγγέλνεις απο την "μαμά πατρίδα" (Πολωνία).
Μπορεί να σου βγει και λίγο πιο φθηνά...

Ο Power Plus mini 100 που είδα προτάση εδώ από τον Kostas-Y και πήρα πολύ πρόσφατα είναι αρκετά καλός. Εχει νέο λογισμικό, είναι scart κάτι που είναι καλό γιατί αφενός γλυτώνεις το χώρο για ένα κουτι, αλλά και ενδεχομένως κακή απόδοση καλωδίου scart (κάτι που μου έχει τύχει). To πιο σημαντικό είναι ότι έχει τηλεχειριστήριο μεγάλο -ικανοποιητικό για δέκτη το οποίο με μια απλή σχετικά μεθοδολογία "μαθαίνει" το κανονικό χειριστήριο της τηλεόρασης κι έτσι έχεις ένα χειριστήριο και για τα δύο (δέκτη και tv). Eχει σχετικά μεγάλα πλήκτρα και αριθμούς κάτι που πιστεύω θα βολέψει και τους ηλικιωμένους με μια μικρή εξοικοίωση καθώς πρέπει να μαθουν να ανοίγουν και τα δύο κουμπιά power και για την τηλεόραση και για τον δέκτη. Η ανταπόκριση του κοντρόλ με το "ματάκι" του δέκτη είναι αρκετά καλή, αλλά και η εναλλαγή των καναλιών θα έλεγα γρήγορη. Πιστεύω ότι είναι από την καλή φουρνιά δεκτών νέας γενιάς. Το προτείνω, είναι αντίστοιχης αξίας και στησίματος με τον edition nanotriton αλλά στο πιο νέο του. Τον βρήκα στα 31 εκτός των μεταφορικών. Κώστα να σαι καλά για την πρόταση.

Last edited:

Περιοχη : Ανοιξη - Αττικης
TV : LG 37LC3R

Θα με βόλευε να παιζει και σαν media player αν και εχω εναλακτηκες ( pi - egreat )

Δέκτης μη exFAT ?

Ότι λέει ο τίτλος
υπαρχει δέκτης που να διαβάζει exFAT ?

Πολυ χρήσιμο . Κανένα περιορισμό του φατ32 , φιλικό με win/ mac ...

Το app streamer της crystal audio είχε hfs !
Νομίζω δεν κυκλοφορεί πλέον
ακριβο ...

Ο Power Plus mini 100 που είδα προτάση εδώ από τον Kostas-Y και πήρα πολύ πρόσφατα είναι αρκετά καλός. Εχει νέο λογισμικό, είναι scart κάτι που είναι καλό γιατί αφενός γλυτώνεις το χώρο για ένα κουτι, αλλά και ενδεχομένως κακή απόδοση καλωδίου scart (κάτι που μου έχει τύχει). To πιο σημαντικό είναι ότι έχει τηλεχειριστήριο μεγάλο -ικανοποιητικό για δέκτη το οποίο με μια απλή σχετικά μεθοδολογία "μαθαίνει" το κανονικό χειριστήριο της τηλεόρασης κι έτσι έχεις ένα χειριστήριο και για τα δύο (δέκτη και tv). Eχει σχετικά μεγάλα πλήκτρα και αριθμούς κάτι που πιστεύω θα βολέψει και τους ηλικιωμένους με μια μικρή εξοικοίωση καθώς πρέπει να μαθουν να ανοίγουν και τα δύο κουμπιά power και για την τηλεόραση και για τον δέκτη. Η ανταπόκριση του κοντρόλ με το "ματάκι" του δέκτη είναι αρκετά καλή, αλλά και η εναλλαγή των καναλιών θα έλεγα γρήγορη. Πιστεύω ότι είναι από την καλή φουρνιά δεκτών νέας γενιάς. Το προτείνω, είναι αντίστοιχης αξίας και στησίματος με τον edition nanotriton αλλά στο πιο νέο του. Τον βρήκα στα 31 εκτός των μεταφορικών. Κώστα να σαι καλά για την πρόταση.

Αυτόν πήρα και εγώ που μου τον πρότεινε ο Kostas-Y (Thanks !) και είναι όπως τα λες !
Ότι πρέπει για ηλικιωμένους και χωρίς πολλά κουτιά - καλώδια ....

Είδα στην σελίδα του εισαγωγέα ότι έχει βγάλει νεό λογισμικό (stamelectronics) αλλά δεν το έχω βάλει, ούτε αναφέρει τις διορθώσεις - προσθήκες.

Ναι έχει βγάλει από Φεβ/14 και το πέρασα αλλά δε κατάλαβα τι έχει προθέσει από πριν, το έκανα σχεδόν ταυτόχρονα, ίσως ήταν ήδη περασμένο το νέο λογισμικό.
Για κάποιον που δεν ζητάει παπάδες από ένα dvb scart-box είναι μια χαρά και αρκετά εύχρηστο. Το κοντρόλ παίρνει τις μεγαλύτερες μπαταρίες ΑΑ. Για τους ηλικιωμένους μόνο χρειάζεται ένας νέος να τους περάσει την εκμάθηση του κοντρόλ της tv στα πλήκτρα του κοντρόλ του δέκτη που την μεθοδολογία εξηγεί αναλυτικά και στα ελληνικά στην πλάτη του κοντρόλ.

Last edited:

.. την εκμάθηση του κοντρόλ της tv στα πλήκτρα του κοντρόλ του δέκτη...

Όταν βγουν οι μπαταριες για αλλαγη για παράδειγμα, κραταει τις learned εντολες ή θελει παλι τη διαδικασια από την αρχη;

Οποιος τον εχει ας κανει μια δοκιμη αν του είναι ευκολο, για λιγα δευτερόλεπτα χωρις μπαταριες αλλα και για 5-10 λεπτα και αφου εχει πατησει και αρκετα πληκτρα ώστε να αδειασει ο πυκνωτής που υπαρχει παραλληλα με την μπαταρια.

Ευχαριστω εκ των προτερων και για λογαριασμο μου και για τους αλλους που ισως χρειαζονται την πληροφορια αυτή. :)

Καλησπέρα σε όλους ! Θέλω να χρησιμοποιήσω έναν δέκτη που να έχει μεγάλη ευαισθησία στην λήψη γιατί θέλω να κάνω λήψη απο Υμηττό και η περιοχή μου είναι προβληματική σε σήματα απο Αττική.. Υπάρχει κάποιο μοντέλο που να είναι για τέτοια δουλειά? Ο LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 έχει καλή ευαισθησία σαν δέκτης ? Επίσης διάβασα οτι ο LEGENT HD TUNER MAX είναι καλός για μακρινές λήψεις..ισχύει κάτι τέτοιο ?
Ευχαριστώ πολύ !

Όταν βγουν οι μπαταριες για αλλαγη για παράδειγμα, κραταει τις learned εντολες ή θελει παλι τη διαδικασια από την αρχη;
Λοιπόν blaroko έλεγξα το HD100 μόλις τώρα. Είχα βγάλει τις μπαταρίες από τότε που έκανα τις δοκιμές και το learning στο κοντρόλ προκειμένου να το φυλάξω για χρήση σε άλλο σπίτι και πράγματι τωρα που τις ξανάβαλα διατηρούνται όλα στο κοντρόλ σε σχέση με την τηλεόραση. Επίσης όπως έγραψα και άλλη φορά, δεν αλλάζει κάτι στη σειρά των καναλιών, το ποσοστό της διαφάνειας του μενού κλπ. τα βρήκα όλα όπως τα άφησα, όπως τα ρύθμισα τελευταία φορά.

υγ. Επίσης επειδή έκανα το learning σε συσκευή tv samsung, το εκμαθημένο κοντρόλ μπορεί να ανοιγοκλείνει και να ανεβοκατεβάζει τον ήχο και σε άλλη τηλεόραση samsung που έχω στο σπίτι.

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους ! Θέλω να χρησιμοποιήσω έναν δέκτη που να έχει μεγάλη ευαισθησία στην λήψη γιατί θέλω να κάνω λήψη απο Υμηττό και η περιοχή μου είναι προβληματική σε σήματα απο Αττική.. Υπάρχει κάποιο μοντέλο που να είναι για τέτοια δουλειά? Ο LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 έχει καλή ευαισθησία σαν δέκτης ? Επίσης διάβασα οτι ο LEGENT HD TUNER MAX είναι καλός για μακρινές λήψεις..ισχύει κάτι τέτοιο ?
Ευχαριστώ πολύ !
Ο Α2 δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ως προς την λήψη.
Ο Tuner Max πλασάρεται ως καλός, αλλά ένα μέλος έγραψε ότι ο sd Lifeview LV6TBOX4SD είχε καλύτερη, οπότε ίσως και να μην ισχύει.

Φίλε talos_2002 , το διάβασα και εγώ αυτό στο ανάλογο topic για τον legend hd οπότε ίσως να μην είναι ισχυρό το tuner του..

Πάντως έχω παρατηρήσει οτι οι δέκτες έχουν διαφορές στα tuner τους. Συγκεκριμένα έχω έναν δέκτη "Crypto ReDi 250 MP" ο οποίος εδώ στην Κορινθία λειτουργεί απροβλημάτιστα και κατεβάζει όλες τις ψηφιακές συχνότητες κανονικά στο φούλ με σύνολο 30 ψηφιακά κανάλια.. όταν όμως του βάζω τις συχνότητες του Υμηττού για τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής (54 / 63 / 65) και με κεραία στραμμένη προς Υμηττό δεν βγάζει ούτε 0.1% ποιότητα σήματος γιατί όντως έχω προβληματική περιοχή για λήψη Υμηττού/Πάρνηθας , και προχθές έκανα μια δοκιμή και σύνδεσα έναν παλιό δορυφορικά δέκτη για δοκιμή ("Yumatu MX Reader Combo" / έχει μέσα και dvb-t tuner) για να δω αν αυτός φέρνει τα ίδια σήματα με τον Crypto , και τελικά είδα οτι o yumatu στην 54 και 63 μου φέρνει ποιότητα σήματος με σκαμπανεβάσματα απο 0 μέχρι 28% ! Εννοείται ότι δεν κατεβάζει κανάλια γιατί ο συγκεκριμένος δέκτης θελει απ'οτι κατάλαβα σταθεροποιημένο σήμα πάνω απο 50%, και πλέον λόγω τις ευαισθησίας του τον έχω σαν πεδιόμετρο για να κάνω δοκιμές με την κεραία , επίσης είναι mpeg-2 και όχι 4 αλλά τον θέλω μόνο για να βλέπω τις στάθμες του σήματος..

Με λίγα λόγια με ενδιαφέρει ένα ευαίσθητο tuner ώστε μόλις βάλω μια καλή κεραιά και έναν ισχυρό ενισχυτή να ξεκλειδώσω τις συχνότητες τις Αττικής..