Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Με βαση την συζητηση που καναμε πιο πανω και κατεληξα στον crypto 216, διαβασα σε κριτικη του skroutz το κατωθι.Εχει κανενας υπ'οψην;Ρωταω γιατι ειμαι επαρχια και επειδη θα χρεωθω και μεταφορικα και αντικαταβολη κτλ δεν θελω να παρω τον δεκτη με κοστολογιο 30Ε+ και να ειναι μαπα...

"Αγόρασα το Crypto ReDi 216 έχοντας διαβάσει προσεκτικά το Προσπέκτους με τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά από το site της εταιρίας (http://www.cryptoelectronics.com/gr/downloads/dl/file/id/392/product/1490/redi_216.pdf ) ποιες ταινίες μπορεί να παίξει. Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν μπορεί να παίξει κάποιες ταινίες ενώ θα έπρεπε βάσει των Τεχνικών Χαρακτηριστικών από το Προσπέκτους της εταιρίας να μπορεί να τις παίξει . Πήγα στην εταιρία (Κορίνθου 11, 14451 Μεταμόρφωση, Ελλάδα ) για να λύσει αυτό το πρόβλημα του Crypto ReDi 216. Στην πρώτη επίσκεψη η λύση που μου έδωσαν ήταν άσχετη. Στην δεύτερη επίσκεψη μου είπαν ότι σε μια εβδομάδα θα γίνει αναβάθμιση στο firmware του Crypto ReDi 216. Περάσαν 10 εβδομάδες και ενώ τους είχα πάρει πολλά τηλεφωνά αναβάθμιση δεν έχει γίνει και ούτε πρόκειται. Συμπέρασμα έχασα 26,40 εξαιτίας τους ,ενώ άλλες ίδιες συσκευές του σωρού παίζουν όλες τις ταινίες."

Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την κριτική, αφού οι άλλοι (με 1-2 εξαιρέσεις) δεν υποστηρίζουν ούτε Dolby... Άρα, πώς παίζουν όλες τις ταινίες οι «ίδιες συσκευές», που εκείνες είναι και του σωρού;

Το πρόβλημα συνήθως είναι στο container (avi, mp4, mkv κτλ) του αρχείου. Χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα mkvtoolnix για να αντιγράψει το αρχείο σε «φρέσκο» mkv, εντός 5' και δίχως οποιαδήποτε επεξεργασία εικόνας ή ήχου.

Ναι μαλλον καταλαβα τι λες γιατι και ο Α2 κανει το ιδιο σε μερικα αρχεια και τα μετατρεπει η γυναικα μου με ενα free προγραμμα και μετα τα τρεχει.Αν αντιμετωπισω προβλημα οταν ερθει ο δεκτης θα ενημερωσω.

Καλησπέρα!
Πρόσφατα μου κάηκε ένας CRYPTO 40mp και ψάχνοντας να τον αντικαταστήσω διαπίστωσα ότι κανένας από όσους δέκτες δοκίμασα δεν ενεργοποιεί αυτόματα την τηλεόραση στην είσοδο scart (rgb) όταν ανάβει και την απενεργοποιεί όταν σβήνει. Ο CRYPTO το έκανε, το ανακάλυψα τυχαία, και ήταν εξαιρετικά βολικό καθώς δε χρειάζεσαι καθόλου το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.
Δοκίμασα τους εξής: TV-STAR 517HD, EDISION Hybrid Lite LED, CRYSTALAUDIO MicroHD και FERGUSON Ariva T20.
Επειδή δεν έχω απεριόριστες δυνατότητες δοκιμών, ξέρετε κάποιον που να κυκλοφορεί στο εμπόριο και να το κάνει; Θα μπορούσα να ξαναπάρω τον ίδιο crypto αλλά το media player του ήταν δύστροπο και προσπαθώ να τον αποφύγω...

Κάποιες (ελάχιστες) τηλεοράσεις, όταν βλέπουν σήμα στην είσοδο scart ενεργοποιούνται αυτομάτως. Αυτοί οι δέκτες είναι HD, οπότε μάλλον τους συνέδεσες μέσω HDMI, σωστά; Αν ναι, τότε είναι λογικό αυτό που συμβαίνει :smile:
Αν κρατήσεις κάποιον από τους παραπάνω δέκτες (πλην Crystal), μη διστάσεις να μας ενημερώνεις για τις δυνατότητές του και τα μειονεκτήματά του. Θα χαρούμε να έχουμε πληροφόρηση και από ιδιοκτήτες νέων δεκτών.

Re: Απάντηση: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Η τηλεόραση δεν έχει HDMI, μόνο scart, οπότε οι δοκιμές έγιναν έτσι. Παλιότερα σχεδόν όλες οι CRT υποστήριζαν αυτή τη λειτουργία ή τουλάχιστον αν δεν άναβαν αυτόματα, επέλεγαν μόνες τους την αντίστοιχη είσοδο SCART μόλις ανίχνευαν συμβατό σήμα (τάση 12v στο pin8 νομίζω).

Τέτοιο δέκτη θέλω, οπότε αν κάποιος γνωρίζει κάποιον που να το υποστηρίζει ας με ενημερώσει!

Τώρα όσον αφορά τους δέκτες που ανέφερα παραπάνω δυστυχώς δεν τους κράτησα καθόλου, μόλις είδα ότι δεν δούλευαν όπως ήθελα τους επέστρεψα πλην του crystal που τον είχα ήδη από παλιότερα. Τα μοναδικά πράγματα που παρατήρησα είναι α) ο TV-STAR σέρνεται, για να πάρει εντολή από το χειριστήριο πρέπει να κρατάς το κουμπί πατημένο 1-2 δευτερόλεπτα, β) ο EDISION δεν έχει έξοδο RGB στο SCART, μόνο CVBS, έχει ψιλοδύσχρηστα μενού και φαίνεται προσεγμένη κατασκευή αλλά με εξωτερικό(!) τροφοδοτικό και γ) ο FERGUSON δεν υποστηρίζει αρχεία mp4...

Re: Απάντηση: Re: Best DVB-T δέκτης + media player με AC3?

ψάχνω αξιόπιστο δέκτη combo με όσο το δυνατό καλύτερο επεξεργαστή. Τι προτείνετε?

Λοιπόν, ένα μικρό update. Φαίνεται ότι ο CRYPTO όταν έβγαλε καπνούς και κάηκε «πήρε» μαζί του και το κύκλωμα της TV που διαβάζει την τάση στο pin8 του SCART (on/off, 4:3/16:9).
Οπότε άκυρη η αναζήτηση που έγραφα παραπάνω, δεν πρόκειται να παίξει τίποτα, μέχρι να βρώ τη βλάβη τουλάχιστον... Ευτυχώς δεν έκαψε γενικά την είσοδο και έχω εικόνα!

Παιδία γεια σας, έχω καιρό να παρακολουθήσω το νήμα και λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω δυνατότητα να διαβάσω προηγούμενες σελίδες, χρειάζομαι άμεσα πρόταση για έναν αξιόπιστο αποκωδικοποιητή (για εγγραφές και προβολή avi και mp4 με dolby). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

καλησπερα, ψαχνω εναν αξιοπιστο δεκτη για τα καναλια της digea

1) να μπορει να τοποθετηθεί πισω απο την tv για να μην φαίνεται.
2) να έχει ευκολο χειριστήριο για να μην χρειαζεται και το χειριστήριο της tv (χρηση απο ηλικιωμενους)

ευχαριστω

Καλημέρα σας! Να ρωτήσω για αυτόν τον αποκωδικοποιητή παιδιά https://www.amazon.de/Xoro-HRT-7522-Receiver-schwarz/dp/B00O10RXTQ τον έχει κανείς? Γενικά πριν κανά δυό χρόνια που έψαχνα πάλι για αποκωδικοποιητή οι λύσεις ήταν περισσότερες νομίζω. Δοκίμασα να πάρω έναν ariva 750i από eshop αλλά πέρασε ένας μήνας και ακόμα περιμένω. Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Πώς κάηκε; Μπορείς να μας πεις,

Νύχτα, πριν ένα μήνα περίπου, ξυπνάω από έντονη μυρωδιά καμμένων ηλεκτρονικών. Ακολούθησα τη ...μύτη μου και βρήκα τον CRYPTO να καπνίζει. Αρχικά νόμισα ότι η τηλεόραση τη γλίτωσε, τελικά μάλλον από τύχη μέσα στην ατυχία έπαθε αυτό που περιέγραψα παραπάνω. Αυτά!

Μόνο αυτή ή συσκευή κάηκε; Έπεφταν τίποτα κεραυνοί και τέτοια εκείνο το βράδυ; Είχες αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος;
Ευχαριστούμε γιά τήν πληροφόρηση.

Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μόνο αυτή ή συσκευή κάηκε; Έπεφταν τίποτα κεραυνοί και τέτοια εκείνο το βράδυ; Είχες αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος;
Ευχαριστούμε γιά τήν πληροφόρηση.

Όχι, ο καιρός ήταν μια χαρά εκείνο το βράδυ. Επίσης, ο αποκωδικοποιητής με την τηλεόραση είναι πάνω σε UPS μαζί με ένα DVD και έναν αποκωδικοποιητή OTETV και η κεραία είναι εσωτερική. Καμία από τις άλλες συσκευές δεν επηρεάστηκε (εκτός από την τηλεόραση, με το πρόβλημα του scart που έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα). Δε φαίνεται, με άλλα λόγια, να οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες η βλάβη.

Τελικά πήρα έναν F&U MFP3569U με το διπλό τηλεχειριστήριο οπότε πλαγίως έλυσα και το πρόβλημα με το scart...

Αν έχεις κάποιον διαθέσιμο δέκτη, μπορείς να κάνεις 1-2 πραματάκια για το πρόβλημα του τηλεχειριστηρίου. Μπορείς σχετικά εύκολα να το αντικαταστήσεις με κάποιο μεγαλύτερο που έχει δυνατότητα εκμάθησης, δηλαδή να αντιγράψεις σε αυτό το αυθεντικό διαβάζοντας τα σήματά του.
Υπάρχουν αρκετά, με το Tele USB-100 να είναι από τα δημοφιλέστερα στο φόρουμ και φθηνό (<5 ). Σε κάποια καταστήματα θα το βρεις ως ΟΕΜ (π.χ. e-shop.gr)... Να θυμάσαι ότι θα χρειαστείς ένα καλώδιο mini USB (π.χ. από παλιό κινητό ή κάμερα κτλ) για να το συνδέσεις σε η/υ ώστε να κάνεις τον προγραμματισμό του μέσω του προγράμματός του που υπάρχει στο www.remotecontrols.gr.
Αν μπορείς να περιμένεις, υπάρχουν κάποια και στο eBay (π.χ. 1, 2).
Το καλό με αυτά είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς 2-3 τηλεχειριστήρια. Επίσης, μπορείς να βάλεις σε όποιο πλήκτρο σε βολεύει την κάθε λειτουργία και να μην βάλεις καθόλου λειτουργίες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και... τηλεφωνήματα για service, κυρίως όταν τα χειρίζονται μικρά παιδιά ή πολύ ηλικιωμένοι.

Για το πρόβλημα της στόχευσης, άνοιξε το κουτί του αποκωδικοποιητή και καθάρισε με πατονέτα/βαμβάκι και λίγο οινόπνευμα τη τζαμάκι εμπρός από τον αισθητήρα για το τηλεχειριστήριο (το ματάκι). Κι αν είναι λίγο πιο πίσω, μη φοβηθείς να τον σπρώξεις προς τα εμπρός ώστε να είναι κολλητός στο τζαμάκι.

Για δέκτη, δεν έχουμε πια πληροφόρηση, καθώς δεν αγοράζει τόσος κόσμος πια για να γράψει. Ο GiannisH έγραψε λίγο πιο πάνω ότι είναι ικανοποιημένος από έναν Edision, αλλά δεν βλέπω υποστήριξη για ήχο Dolby (AC3),ούτε για αρχεία MP4.
Ο Τ90 που κοιτάς είναι κάπως παλιό μοντέλο. Νομίζω έχει όλα όσα θέλεις (τηλεχειριστήριο και Dolby για ταινίες), αλλά μην περιμένεις υποστήριξη για Η265. Επίσης, έχει σχετικά γρήγορο ζάπινγκ (χαρακτηριστικό όσων έχουν τσιπ Ali 3601), αλλά ίσως δεις ότι υστερεί κάπως σε ποιότητα κίνησης στις γρήγορες σκηνές και στο upscale (προσωπικά, το 2ο δεν μπορώ να το δω). Έχει πολλές πληροφορίες στο θέμα του. Πιθανώς όμως να σου δώσουν τον νεότερο Τ90 Ν2 ή Ν3 (Ali 3801).
Από τους διαθέσιμους δέκτες, σίγουρα θα εξέταζα τον Ferguson T750.

ferguson ariva Δοκιμασμένο κατά την άποψη μου. μόνο και μόνο για το μεγάλο τηλεκοντρόλ πέρα από την ποιότητα.
Με τίποτα FU