Προσωπικές επιλογές στο κάθε τι. Εγώ για παράδειγμα είχα γίνει data hoarder. Έμπαινα στο XYZ torrent site και κατέβαζα ότι έβλεπα μπροστά μου. Μιλάμε για TB μουσικής. Με το foobar και το jriver ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να ξέρω τι έχω στον υπολογιστή μου. Είχα φτάσει στο σημείο να μην ακούω τίποτα. Όταν ανακάλυψα το roon τα πράγματα άλλαξαν με το roon radio. Βρήκα διαμάντια τα οποία είχα χωρίς να το γνωρίζω. Οι πληροφορίες που λες ότι υπάρχουν στο Google δεν μπορούν να ματσαριστουν στα αφτιά μου. Πχ rock είναι οι Beatles και οι AC/DC. Καμία σχέση μεταξύ τους. Όταν ακούω κάτι συγκεκριμένο διαλέγει συγκεκριμένα είδη μουσικής και δεν αποκλίνει πολύ. Αυτό δεν το κάνει κανένα πρόγραμμα και για να το κάνεις μόνος σου θέλει τρομερή δουλειά με τα genres. Δεν κάθομαι πλέον να ασχοληθώ τόσο πολύ.
Όσο για τα δεδομένα που λες ότι μοιράζεται να σου θυμίσω ότι το audirvana αποθηκεύει στο λογαριασμό του τα στοιχεία του tidal και του qobuz. Όταν αγόρασα το Mac και έκανα εγκατάσταση τα πήρε αυτόματα. Αυτό προσωπικά είναι απαράδεκτο. Δεν έχει καμία δουλειά με site τρίτων.
Όσο για αυτό που λες για τους 2 υπολογιστές δεν το καταλαβαίνω. Έχω ένα υπολογιστή για διακομιστή και ένα πελάτη. Στο διακομιστή τρέχω roon, Plex, και VMware με διάφορες διανομές Linux. Γιατί να γεμίζω το χώρο του άλλου υπολογιστή; Επίσης σου έγραψα ότι το πρόγραμμα client του roon είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ πρόγραμμα και όχι remote. Είτε το τρέχεις τοπικά, είτε απομακρυσμένα δεν έχει διαφορά. Βλέπεις την πλήρη εφαρμογή. Ακόμη και στο κινητό μου το roon δεν έχει καμία διαφορά από τον υπολογιστή.
Με ένα RPI των 100€ μπορείς να δώσεις πλήρη μουσική ποιότητα σε οποιοδήποτε DAC με το ROOPIE σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου. Αυτό δεν το κάνει το audirvana. Πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένο με USB στο host η να υποστηρίξει UPnP το οποίο κάνουν ελάχιστα DAC.
Όχι ότι το AS δεν είναι ισχυρό αλλά δεν είναι το ίδιο με το roon. Το άλλο κάνει πολλά περισσότερα και υπάρχει μια μικρή δικαιολογία για την ακριβότερη τιμή.