Ποιον software player προτιματε?

Καλησπερα
Εχω δοκιμασει ολους μα ολους τους players Και δεν μπορω να χωνεψω κανεναν.
Δουλευω το winamp 21 χρονια,ισως αυτο φταιει.
Εχετε βγαλει ακρη με wasapi Plugin?Το not so wasapi που χρησιμοποιει και η tweaked version του winamp (wacup) ή οποιοδηποτε αλλο wasapi Plugin και να βαλω ακουω μερικες φορες "cracles" οταν ανοιγω τον chrome πχ,λογικα ειναι θεμα Latency?
Eιναι καποιος που δουλευει winamp με wasapi?

Ο Foobar δεν σου κάνει; :hmmmm:
Το Winamp έχει εγκαταλειφθεί από το audiophile κοινό.

οχι δυστυχως δεν...Kαι τον εχω σεταρει με τις υποδειξεις του diyaudioheaven https://diyaudioheaven.wordpress.com/digital/pc-software/foobar-2000-for-dummies/
Ενας αλλος επισης που σχολια λενε για το ποσο καλα ακουγεται σε σχεση με foobar ειναι ο https://twitter.com/project9k?lang=en
https://drive.google.com/drive/folders/16yW6kBNjy6KDJejQQOuOpbmB-h4msr6D
Και ο Audiogate της Korg https://www.korg.com/us/products/audio/audiogate4/

Ο Audiogate της Korg εξαιρετικός. Αλλά θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένους τους ASIO drivers του DAC/Interface/κάρτας ήχου σου. Αλλιώς δε λέει.
Στο Foobar κάνω portable installation. Minimal. Δε χρειάζομαι τίποτε άλλο. Και την την Playlist φτιάχνω με drag 'n drop.
Έχω όλα τα Components εγκατεστημένα, αλλά χρησιμοποιώ κάθε φορά τα απολύτως απαραίτητα
Απλά πράγματα.
Πάντα να προτιμάς τους ASIO drivers.

Αλλά τι είναι αυτό που δε σου αρέσει;

Τον έχω ξεκλείδωτο τον audiogate,χρησιμοποιώ wasapi,asio δεν έχει ο Asgard και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω asio4all.Το μόνο που δεν μου αρέσει στο drag&drop τα βάζει que και δεν τα παίζει απευθείας.Αλλά νομίζω πως είναι από τους καλύτερους.
Πολύ κοντά στο interface του Winamp είναι ο aimp.
Upsampling,dsd κλπ δεν χρησιμοποιώ,24 bit 48khz και τέλος.
Όπως λες μια καλή επιλογή είναι ένα minimal interface του foobar,ούτε skin ούτε τπτ.
Θα δείξει.

Έχω όλες τις μουσικές βιβλιοθήκες μου ταξινομημένες εκ των προτέρων σε foders/subfolders της μορφής Genre/Artist/Alboum. Οπότε βρίσκω πανεύκολα κάθε φορά τι θέλω. Drag 'n drop κι' αμέσως τέλειωσα.

Η πολλή δουλειά είναι στην αρχή. Όταν φτιάχνεις για πρώτη φορά και ταξινομείς τη βιβλιοθήκη. Το κάνεις μία φορά και παραμένει χρόνια. Ότι σύστημα και να λειτουργεί, όπου και να τα έχεις αποθηκευμένα. Μετά συμπληρώνεις και διορθώνεις λίγο-λίγο.

Η portable installation του Foobar έχει και ένα άλλο πλεονέκτημα. Με ένα απλό copy του φακέλου την μεταφέρεις από υπολογιστή σε υπολογιστή. Και όχι μόνο. Μπορείς να έχεις δύο ή περισσότερες εγκαταστάσεις (ή την ίδια με διαφορετικό configuration) στον ίδιο υπολογιστή. Όλη η εγκατάσταση άλλωστε σε ένα μόνο φάκελο είναι. Τα διάφορα Skins δε με απασχολούν.

ASIO4ALL καλά κάνεις, μην το χρησιμοποιείς.

Για το Wasapi δοκίμασε τελευταία έκδοση του component και τελευταία έκδοση Foobar. Θα το δοκιμάσω και εγώ και θα σου πω. Νομίζω πως στα Windows 10 υπάρχει κάποιο θέμα.

Έχω δοκιμάσει JRiver. Πολύ καλό αλλά και πολύ πιο βαρύ για τον υπολογιστή. Σκοπεύω τώρα να το αγοράσω. Πλεονεκτήματα: Είναι για όλα τα Media, video, κλπ., με δυνατότητες δικτύου server/client. Μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά τον ήχο η αξιοποίηση ASIO και Wasapi και από Video. Κινηματογραφικές ταινίες, συναυλίες, YouTube με τον καλύτερο κάθε φορά ήχο. Πολύ σημαντικό.

Κάποια στιγμή θα ήθελα να δοκιμάσω το Signalyst.
Για το Roon που λένε τα παιδιά εδώ μέσα δεν το έχω ψάξει ακόμα.

Εγώ νομίζω πως η ποιότητα ήχου του foobar είναι καλύτερη από το roon και το jriver αλλά τα 2 τελευταία το αφήνουν χιλιόμετρα πίσω σε ευκολίες παροχές και interface.

Το roon κάτι (πολύ) παραπάνω από ένα απλό player βέβαια αλλά για μένα είναι αμφησβητήσιμο το κατά πόσο αξίζει τα 13 ευρώ το μήνα.

Είναι απίστευτο όμως το πόσο ποιοτικό ηχητικά είναι το foobar για ένα free πρόγραμμα.

Μετά από πολλές δοκιμές και ακροάσεις κατάλαβα πως ο ήχος του jriver είναι μουντός και μπασατος!
Κακος σε σχέση με πολλούς free players.
Ο ήχος του XMplay είναι μονόδρομος πλέον,με ένα skin βλέπεται κάπως γιατί το default είναι από το 98 που κυκλοφόρησε.
BASS audio library. ;)

Αποφάσισα να δώσω μια ακόμη ευκαιρία στο Audirvana Studio επ' ευκαιρίας της εξαγοράς του Roon από τη Harman.

Μια από τα ίδια. Ένα απλό player της σειράς με έξτρα το online. Είχα ακριβώς ένα χρόνο να το δουλέψω και δεν άλλαξε τίποτα. Μέχρι και ένα bug του Musicbrainz εξακολουθεί vα είναι εδώ. Δε με νοιάζει η ποιότητα του ήχου καθώς δεν έχω τίποτα fancy. Αλλά έχω κακομάθει με το Roon και οτιδήποτε άλλο μου φαίνεται "λίγο".

Έτσι για τη σύγκριση το Plex εμφανίζει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το Audirvana. Που είναι οι λίστες με τις συλλογές; Οι κοινές εμφανίσεις κτλ; Υπάρχουν άπειρα άλμπουμ εκεί έξω με ενδιαφέρον περιεχόμενο. Πχ θες να μάθεις τι είναι το "Synthwave". Επιλέγεις ένα ΧΨΩ άλμπουμ και έχεις τεράστιο όγκο στο Roon. Τα υπόλοιπα όχι. Τα απολύτως βασικά.

Εξάμηνο update με προσθήκη MacOS στην αλυσίδα αναπαραγωγής. Το Roon εξακολουθεί και είναι σχεδόν βασιλιάς αν και τις τελευταίες εβδομάδες ταλανίζεται από ένα ΣΟΒΑΡΟ bug. Έχουν αλλάξει εσωτερικά τον τρόπο που αναγνωρίζει τις συλλογές με αποτέλεσμα να μπερδεύεται και να τις σπάει σε καλλιτέχνες. Πχ 2 Νταλάρας, 1 Αρβανιτάκη, 3 Γαλάνη κτλ. Δεν συμβαίνει σε όλες αλλά σε μεγάλο κομμάτι οπότε αν είσαι λίγο χύμα στην οργάνωση θα χαθείς. ΑΛΛΑ το ρημάδι έχει το καλό ότι δεν έχει απλό remote αλλά πλήρες πρόγραμμα πελάτη με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζεις που είναι η μουσική σου και που η αναπαραγωγή.

Έβαλα πάλι το Audirvana αλλά δυστυχώς χάνει διότι το πρόγραμμα πελάτη δεν είναι πλήρες, αλλά remote από το ipad. Και δεν έχω βρει τοπική αναπαραγωγή στο μηχάνημα που είναι δηλαδή στο Mac μου. Διαβάζει μόνο τις ρυθμίσεις των Windows. Ευτυχώς που έχω δικτυακά ηχεία και τη δυνατότητα DLNA.

To Plexamp συνεχίζει να βελτιώνεται αλλά είναι παραμένει πίσω στην αναγνώριση της μουσικής. Πχ αναγνωρίζει 170 άλμπουμ κλασικής μουσικής την ίδια στιγμή που το Roon βλέπει τη "μεγάλη" συλλογή του Karajan και το "history of classical music" της DG. Μου έχει αναγνωρίσει σαν κλασσική μουσική ΔΕΚΑ άλμπουμ του Morricone ενώ το Roon 61.

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση και βλέπουμε.

Εξάμηνο update με προσθήκη MacOS στην αλυσίδα αναπαραγωγής. Το Roon εξακολουθεί και είναι σχεδόν βασιλιάς αν και τις τελευταίες εβδομάδες ταλανίζεται από ένα ΣΟΒΑΡΟ bug. Έχουν αλλάξει εσωτερικά τον τρόπο που αναγνωρίζει τις συλλογές με αποτέλεσμα να μπερδεύεται και να τις σπάει σε καλλιτέχνες. Πχ 2 Νταλάρας, 1 Αρβανιτάκη, 3 Γαλάνη κτλ. Δεν συμβαίνει σε όλες αλλά σε μεγάλο κομμάτι οπότε αν είσαι λίγο χύμα στην οργάνωση θα χαθείς. ΑΛΛΑ το ρημάδι έχει το καλό ότι δεν έχει απλό remote αλλά πλήρες πρόγραμμα πελάτη με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζεις που είναι η μουσική σου και που η αναπαραγωγή.

Έβαλα πάλι το Audirvana αλλά δυστυχώς χάνει διότι το πρόγραμμα πελάτη δεν είναι πλήρες, αλλά remote από το ipad. Και δεν έχω βρει τοπική αναπαραγωγή στο μηχάνημα που είναι δηλαδή στο Mac μου. Διαβάζει μόνο τις ρυθμίσεις των Windows. Ευτυχώς που έχω δικτυακά ηχεία και τη δυνατότητα DLNA.

To Plexamp συνεχίζει να βελτιώνεται αλλά είναι παραμένει πίσω στην αναγνώριση της μουσικής. Πχ αναγνωρίζει 170 άλμπουμ κλασικής μουσικής την ίδια στιγμή που το Roon βλέπει τη "μεγάλη" συλλογή του Karajan και το "history of classical music" της DG. Μου έχει αναγνωρίσει σαν κλασσική μουσική ΔΕΚΑ άλμπουμ του Morricone ενώ το Roon 61.

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση και βλέπουμε.
Καλησπερα,
τελευταια και εγω προβληματιζομαι μεταξυ roon,audirvana και jriver.
Tι δεν βρισκεις στο Audirvana ? Εγω το εχω στο Mac και παιζει μια χαρα με usb και με upnp αλλα και απο το δικο του remote στο Android κινητο μου.
Το Jriver οταν λες το βρηκες μουντο τι εννοεις ? Ποιο setup και με ποιο player?

Καλησπερα,
τελευταια και εγω προβληματιζομαι μεταξυ roon,audirvana και jriver.
Tι δεν βρισκεις στο Audirvana ? Εγω το εχω στο Mac και παιζει μια χαρα με usb και με upnp αλλα και απο το δικο του remote στο Android κινητο μου.
Το Jriver οταν λες το βρηκες μουντο τι εννοεις ? Ποιο setup και με ποιο player?

Για το Audirvana κατ' αρχάς το μοντέλο server-client. Τώρα τρέχω το Roon στο PC και έχω τον client στο Mac. Μέσα από τον client ελέγχω πλήρως το πρόγραμμα λες και είναι τοπικά εγκατεστημένο. Κυρίως με νοιάζουν οι αναβαθμίσεις καθώς είμαι στο πρόγραμμα earlyaccess. Το AS δεν είναι όσο ευέλικτο καθώς είναι κλασικό πρόγραμμα που πρέπει να τρέχει σε παράθυρο για να δουλέψει. ΟΚ το βάζεις να ξεκινάει με τα Winodws αλλά δεν είναι το ίδιο.

Μετά δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας μεταξύ δυο εγκαταστάσεων. Στο Roon το πρόγραμμα που κατεβάζεις είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ server και client. Επιλέγεις ανά πάσα στιγμή που θα συνδεθείς και τι ρόλο θα έχει το κάθε μηχάνημα. Και φυσικά να απολαμβάνεις τη μέγιστη ποιότητα από οποιοδήποτε μηχάνημα. Και να σου πω για το δικό μου setup για να το καταλάβεις. Roon Server στο PC. Roon Client στο Mac. Τα ηχεία συνδεδεμένα με USB στο Mac και οπτική στο PC. Ανοίγω το πρόγραμμα και στα 2 μηχανήματα και συνδέομαι στο PC. Μπορώ να κάνω τα εξής.

Να στείλω ήχο από οποιοδήποτε μηχάνημα σε οποιαδήποτε θύρα. Φυσικά να ελέγχω τη λίστα αναπαραγωγής και στο "καπάκι" να συνδέσω το κινητό μου και το tablet και να κάνω τα ίδια.

Αυτό ΔΕΝ κάνει το AS. Κατ' αρχάς αν το πρόγραμμα είναι στο Mac ΔΕΝ έχεις client στα Windows. Το αντίθετο γίνεται αλλά η εφαρμογή είναι εντελώς πετσοκομμένη καθώς πρόκειτε για την iPad έκδοση του Remote. Είναι σχεδιασμένη για οθόνη αφής και δεν έχει την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Αν το διορθώσει αυτό τότε θα γίνει πολύ καλός ανταγωνιστής. Και μάλιστα υπερτερεί στο δικτυακό κομμάτι διότι το roon για να παίξει θέλει αναγκαστικά συμβατή συσκευή αλλιώς περιορίζεται σε Airplay2. Το AS αντίθετα διαβάζει το UPnP και παίζει στο μέγιστο.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι το UI. Το Roon είναι ΜΑΚΡΑΝ μπροστά και σε επιδόσεις αλλά το κυριότερο σε πληροφορία. Πχ μια απλή αναζήτηση για τον πιο παραγωγικό συνθέτη τον Karajan δείχνει την ανωτερότητα του. Στο AS απλά βλέπεις 2 κατηγορίες. Τα άλμπουμ που έχει και τις συλλογές. Στο Roon έχεις πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρια. Σου έχει για παράδειγμα την Κάλας, τον Παβαρότι και τον Πουτσίνι ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

Για το Jriver το έγραψε άλλος για τη μουντάδα. Εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ καθώς είναι φοβερό μεν αλλά δύστροπο στις ρυθμίσεις του. Προτιμώ στα Windows το Foobar2000 που το κάνεις κυριολεκτικά ότι θες. Το έχω ενεργό σαν media server αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Καταναλώνει τσάμπα ρεύμα.

Αφου σε βολευει το roon με το setup που λες και το χρειαζεσαι οκ απλα δεν το καταλαβαινω γιατι να παιζει σε 2 υπολογιστες και να μαζευει σκουπιδια και θορυβο απο 2 αντι για ενα. Εδω κοιταμε να κοψουμεκαι τον ενα αν μπορουμε. Προσωπικα η διαταξη του roon δεν με τρελλαινει και δεν μου αρεσει να δινει σε τριτους πληρη προσβαση στον υπολογιστη μου .Το χρησιμοποιω σαν δοκιμη για την ωρα και ολα αυτα τα περιφερειακα δεν με πολυ αφορουν αν θελω να βρω κατι δεν χρειαζεται να δινω 7-8€ παραπανω το μηνα για πληροφοριες του google. Εχει μια λογικη κλειστου συστηματοςκαι τωρα προσπαθει να παρει και μερος του hw. To βρισκω για τις αναγκεσ μου πολυ ακριβο. Το audirvana το χρησιμοποιω με τον ιδιο ακριβως τροπο ,εγκατασταση στο mac και χειρισμο απο το mac η την android εφαρμογη. Ηχητικα ισως ειναι μια ιδεα καλυτερο ιδιως με το upsampling στα cd quality. Στα συν οτι μπορω να παιξω ταυτοχρονα και με αλλα προγραματα και σχεδον στο 1/3 της τιμης.
Το jriver ποιο μπελαλιδικο αλλα οσο το ψαχνω ολο και περισσοτερο μου αρεσει. Για την ωρα παιζω με αυτο και ειναι το μονο που πληρωσα μια και δεν εχει συνδρομη αλλα ειναι one off. Εχει πλακα ,ομως αν το βαρεθω μαλλον για audirvana με βλεπω εκτος αν το roon κανει καμμια γενναια μειωση αλλα tidal.

Προσωπικές επιλογές στο κάθε τι. Εγώ για παράδειγμα είχα γίνει data hoarder. Έμπαινα στο XYZ torrent site και κατέβαζα ότι έβλεπα μπροστά μου. Μιλάμε για TB μουσικής. Με το foobar και το jriver ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να ξέρω τι έχω στον υπολογιστή μου. Είχα φτάσει στο σημείο να μην ακούω τίποτα. Όταν ανακάλυψα το roon τα πράγματα άλλαξαν με το roon radio. Βρήκα διαμάντια τα οποία είχα χωρίς να το γνωρίζω. Οι πληροφορίες που λες ότι υπάρχουν στο Google δεν μπορούν να ματσαριστουν στα αφτιά μου. Πχ rock είναι οι Beatles και οι AC/DC. Καμία σχέση μεταξύ τους. Όταν ακούω κάτι συγκεκριμένο διαλέγει συγκεκριμένα είδη μουσικής και δεν αποκλίνει πολύ. Αυτό δεν το κάνει κανένα πρόγραμμα και για να το κάνεις μόνος σου θέλει τρομερή δουλειά με τα genres. Δεν κάθομαι πλέον να ασχοληθώ τόσο πολύ.

Όσο για τα δεδομένα που λες ότι μοιράζεται να σου θυμίσω ότι το audirvana αποθηκεύει στο λογαριασμό του τα στοιχεία του tidal και του qobuz. Όταν αγόρασα το Mac και έκανα εγκατάσταση τα πήρε αυτόματα. Αυτό προσωπικά είναι απαράδεκτο. Δεν έχει καμία δουλειά με site τρίτων.

Όσο για αυτό που λες για τους 2 υπολογιστές δεν το καταλαβαίνω. Έχω ένα υπολογιστή για διακομιστή και ένα πελάτη. Στο διακομιστή τρέχω roon, Plex, και VMware με διάφορες διανομές Linux. Γιατί να γεμίζω το χώρο του άλλου υπολογιστή; Επίσης σου έγραψα ότι το πρόγραμμα client του roon είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ πρόγραμμα και όχι remote. Είτε το τρέχεις τοπικά, είτε απομακρυσμένα δεν έχει διαφορά. Βλέπεις την πλήρη εφαρμογή. Ακόμη και στο κινητό μου το roon δεν έχει καμία διαφορά από τον υπολογιστή.

Με ένα RPI των 100€ μπορείς να δώσεις πλήρη μουσική ποιότητα σε οποιοδήποτε DAC με το ROOPIE σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου. Αυτό δεν το κάνει το audirvana. Πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένο με USB στο host η να υποστηρίξει UPnP το οποίο κάνουν ελάχιστα DAC.

Όχι ότι το AS δεν είναι ισχυρό αλλά δεν είναι το ίδιο με το roon. Το άλλο κάνει πολλά περισσότερα και υπάρχει μια μικρή δικαιολογία για την ακριβότερη τιμή.

• Like
Reactions: FragoulisNaval
Προσωπικές επιλογές στο κάθε τι. Εγώ για παράδειγμα είχα γίνει data hoarder. Έμπαινα στο XYZ torrent site και κατέβαζα ότι έβλεπα μπροστά μου. Μιλάμε για TB μουσικής. Με το foobar και το jriver ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να ξέρω τι έχω στον υπολογιστή μου. Είχα φτάσει στο σημείο να μην ακούω τίποτα. Όταν ανακάλυψα το roon τα πράγματα άλλαξαν με το roon radio. Βρήκα διαμάντια τα οποία είχα χωρίς να το γνωρίζω. Οι πληροφορίες που λες ότι υπάρχουν στο Google δεν μπορούν να ματσαριστουν στα αφτιά μου. Πχ rock είναι οι Beatles και οι AC/DC. Καμία σχέση μεταξύ τους. Όταν ακούω κάτι συγκεκριμένο διαλέγει συγκεκριμένα είδη μουσικής και δεν αποκλίνει πολύ. Αυτό δεν το κάνει κανένα πρόγραμμα και για να το κάνεις μόνος σου θέλει τρομερή δουλειά με τα genres. Δεν κάθομαι πλέον να ασχοληθώ τόσο πολύ.

Όσο για τα δεδομένα που λες ότι μοιράζεται να σου θυμίσω ότι το audirvana αποθηκεύει στο λογαριασμό του τα στοιχεία του tidal και του qobuz. Όταν αγόρασα το Mac και έκανα εγκατάσταση τα πήρε αυτόματα. Αυτό προσωπικά είναι απαράδεκτο. Δεν έχει καμία δουλειά με site τρίτων.

Όσο για αυτό που λες για τους 2 υπολογιστές δεν το καταλαβαίνω. Έχω ένα υπολογιστή για διακομιστή και ένα πελάτη. Στο διακομιστή τρέχω roon, Plex, και VMware με διάφορες διανομές Linux. Γιατί να γεμίζω το χώρο του άλλου υπολογιστή; Επίσης σου έγραψα ότι το πρόγραμμα client του roon είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ πρόγραμμα και όχι remote. Είτε το τρέχεις τοπικά, είτε απομακρυσμένα δεν έχει διαφορά. Βλέπεις την πλήρη εφαρμογή. Ακόμη και στο κινητό μου το roon δεν έχει καμία διαφορά από τον υπολογιστή.

Με ένα RPI των 100€ μπορείς να δώσεις πλήρη μουσική ποιότητα σε οποιοδήποτε DAC με το ROOPIE σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου. Αυτό δεν το κάνει το audirvana. Πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένο με USB στο host η να υποστηρίξει UPnP το οποίο κάνουν ελάχιστα DAC.

Όχι ότι το AS δεν είναι ισχυρό αλλά δεν είναι το ίδιο με το roon. Το άλλο κάνει πολλά περισσότερα και υπάρχει μια μικρή δικαιολογία για την ακριβότερη τιμή.
Εμενα περισσοτερο με ενδιαφερει η αναπαραγωγη και οχι τα υπολοιπα. Οι πληροφοριες απο το Tidal η οποια πλατφορμα μου φθανουν. Οχι οτι δεν ειναι ωραια και βολικα αυτα που κανει το Roon αλλα οχι σε σημειο να τα πληρωνω 2 φορες παραπανω απο το οσο πληρωνω τον παροχο της μουσικης στον οποιο στιριζεται για να κανει τα ψαξιματα του..
Το βασικο οπως ειπα ειναι η ποιοτητα και ενα απαιτουμενο ηταν να απομονωθει η φυσικη επικοινωνια του υπολογιστη με το dac. Oτι δοκιμασα εκτος του roon (μεσω roon ready )ηταν με επικοινωνια μεσω upnp. Ειτε μεσω του εκαστοτε server sto mac ειτε μεσω client player στο κινητο

Όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση είχα γίνει data hoarder. Κατέβαζα χωρίς να ακούω. Άπειρες ώρες να φτιάχνω τα tags για να καταλήξουν σε ένα φάκελο και να μείνουν εκεί. Όταν ανακάλυψα το Roon διαπίστωσα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ότι είχα ξοδέψει άπειρες ώρες για το τίποτα.

Ο προσωπικός μου χρόνος είναι αυτός που είναι και δεν έχω την πολυτέλεια να τον ξοδεύω "άσκοπα". Ναι γουστάρω να ακούω με τις ώρες μουσική αλλά ΔΕΝ είναι όλα τα τραγούδια καλά. Ακόμη και αγαπημένοι μου καλλιτέχνες έχουν άνισα τραγούδια. Οπότε οι λύσεις F2K και Jriver όσο καλές και να είναι πάλι δεν σου δίνουν επιπλέον πληροφορία. Η εφαρμογή του Tidal από την άλλη δεν μου δίνει δυνατότητα εισαγωγής της μουσικής μου έστω και σαν απλό ματσάρισμα για να ακούω από εκεί. Είναι αποκλειστικά online.

ΈΚΡΙΝΑ λοιπόν ότι τα 15€ το μήνα + 14€ του Plex & Tidal bundle αξίζουν μια χαρά για την ΔΙΚΗ μου ηρεμία. Φυσικά να προσθέσω και τα 8,5€ του YT Premium.

Απλά αυτή τη στιγμή το roon είναι κορυφαία επιλογή. Αν αύριο βελτιωθεί κάτι άλλο το συζητάμε. Πχ το Plexamp είναι φοβερό σαν ιδέα αλλά πάσχει στην υλοποίηση. Καθαρά σχεδιασμένο για φορητές συσκευές και όχι για οθόνη υπολογιστή. Μετά ο server έχει θέματα με το ματσάρισμα και μου σπάει τα νεύρα. Πχ τις προάλλες αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία. Είχα κάτι ξεχασμένα MP3 Ελληνικής μουσικής κατεβασμένα πριν το Big Bang μέσω USENET. Μιλάμε για 128Kbps ποιότητα. Και τα ονόματα κλασικά greeklish. Έβαλα το φάκελο και περίμενα να τελειώσει την αρχειοθέτηση. Μόλις τελείωσε, βρήκα ευκαιρία και επεξεργάστηκα τα tags. Βασικά τον καλλιτέχνη, το άλμπουμ και το όνομα του φακέλου τα μετέτρεψα σε Ελληνικά. Τα τραγούδια τα άφησα όπως είναι. ΠΟΤΕ δεν πέρασε η διόρθωση στο πρόγραμμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό ξεκίνησε μια τρελή επανασάρωση του δίσκου στα άλμπουμ που είχα πειράξει. Το Roon όμως ΚΥΡΙΟΣ. Αμέσως διάβασε την αλλαγή και δεν με ενόχλησε ξανά.

Αυτά πλέον δεν μπορώ. Κουράστηκα να ασχολούμε με τέτοια πράγματα. Γι' αυτό πριν μερικά χρόνια εγκατέλειψα και το Linux. Καλό και χρυσό αλλά αυτή η "αστάθεια" δεν με άφηνε να ευχαριστηθώ τον ελεύθερο χρόνο μου. ΝΑΙ εξακολουθώ και έχω ΔΥΟ SSD με FreeBSD-CURRENT και Fedora Rawhide που είναι και τα 2 bleeding edge αλλά ο κύριος δίσκος έχει NOMIMA αγορασμένα Windows 11. Και εκεί πάλι σε Virtual Machine πάλι έχω FreeBSD-CURRENT. Αλλά το κανονικό OS είναι κάτι hassle free.

Το Jriver έχω να το αγοράσω από την έκδοση 28. Τώρα είναι στην 32. Ελάχιστες διαφορές για να πω ότι αξίζει η ετήσια αναβάθμιση. Ας έδινε επιλογή να ματσάρω την μουσική μου όπως κάνει με τις ταινίες και ίσως να το σκεφτόμουν. Αλλά οι τύποι είναι τόσο οπισθοδρομικοί που είναι απαγορευμένη συζήτηση. Δεν αναφέρομαι καν σε streaming αλλά συνεργασία με το Musicbrainz και κάποιου είδους fingerprint. Τόσο κολλημένοι που έφτιαξαν τη δική τους υπηρεσία και τώρα μας κόβουν την πρόσβαση σε απλές υπηρεσίες όπως η αναζήτηση εξωφύλλων γιατί προφανώς δεν αναβάθμιζε κανένας λόγω των ανύπαρκτων νέων.

Αφου αυτο σe καλυπτει have fun.
Eγω προσφατα πηρα την εκδοση 32 με free upgrade για2 χρονια νομιζω και τωρα την ανακαλυπτω. Εξωφυλλα ,στιχοι και τετοια τα εχει ολα και ψαχνει στο ιντερνετ οταν θελω. Εκεινο που μου αρεσει ειναι βασικα ο ηχος του και οι δυνατοτητες dsp eq κλπ . Εχω εκπλαγει.

Βρήκα 2 προγράμματα για Mac. Το ένα είναι παλιό αλλά παραδόξως δεν το είχα ακούσει ενώ το άλλο νέο.

Το παλιό είναι το collibri. Απλός media player αλλά παίζει τα πάντα. Τις προάλλες έψαχνα κάτι DSD αρχεία και είχα θέματα. Απίστευτος θόρυβος. Ενώ το audirvana και το roon παίζουν άψογα γνώριζα ότι δεν είναι θέμα υποστήριξης macos η χαλασμένων αρχείων. Και το βρήκα καθώς έψαχνα για να δω τι παίζει με τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα.

Δεύτερον το chromatix. Το ανακάλυψα σήμερα. Είναι ένα front end για το Plex με το γραφικό του apple music. Μιλάμε για εντελώς απλή εφαρμογή αλλά τουλάχιστον κάνει τα βασικά. Το ανακάλυψα στο reddit από χρήστες που έκαναν παράπονα για το plexamp.

• Like
Reactions: ilias