...
J. River Δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δοκιμάσει ποτέ! Κατά πάσα πιθανότητα κακώς. Οπότε δεν έχω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη επ' αυτού.
...
VST με το κλασικό πολύ-εργαλείο foobar http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Foobar2000:Components/VST_adapter
Ενώ όντος ο χρονισμός δεν είναι θέμα WASAPI / ASIO αλλά υλοποίησης του usb dac.
Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις. Την έκδοση 17 , την τελευταία.
Κατ' αρχήν είναι bit perfect. .
Το convolver που παίζει με Jriver δεν είναι καλό;@blugosi
...
Χρησιμοποιώ κυρίως ASIO2 Drivers με τα οποία είναι εφοδιασμένα τα επαγγελματικά interface (ADC και DAC's), οπότε το asynchronous driver στην USB μάλλον δεν με αφορά.
Θετικό στοιχείο για τα Software Players που έχουμε αναφέρει, είναι το γεγονός πως τα περισσότερα προσφέρονται δωρεάν.
Από την πλευρά μου θα επιθυμούσα (wishlist) να υπήρχε ένα player, που να μπορεί να δεχτεί τα τα επαγγελματικά VST plugins, αυτά που χρησιμοποιούμε στα προγράμματα παραγωγής. Δυστυχώς κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
Καλό απόγευμα...
Δεν ξέρω για το convolver. Μπορεί να είναι πολύ καλό, δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν το ξέρω.Το convolver που παίζει με Jriver δεν είναι καλό;
Όσο για το κόατος των 50 ευρώ, σε σχέση με την επένδυση που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι πολύ μικρό ποσό προκειμένου να ακούω σωστά και με interface που μου αρέσει....
Δε νομίζω ότι μας κοροϊδεύουν Φίλιππε. Τουλάχιστον όχι οι κατασκευαστές των προγραμμάτων Software Players στην πλειοψηφία τους. Μην ξεχνάς ότι τα περισσότερα από τα προγράμματα είναι δωρεάν και αναπτύσσονται από τις κοινότητες των ίδιων των χρηστών, ως ανοικτό λογισμικό. Για ποιό λόγο να θέλει να μας εξαπατήσει κάποιος;Bit perfect το foobar, bit perfect με λίγο περισσότερο μπάσο και το jriver. Ποιο είναι τελικά περισσσότερο bit perfect?
Υπάρχουν κι ένα σωρό άλλα που κι αυτά λένε ότι είναι. Κάποιοι μας κοροϊδεύουν.
Δυστυχώς κανένα Software Player δεν είναι τέλειο.
Δεν υπάρχει κάποιο που να τα κάνει όλα τέλεια και ταυτοχρόνως να είναι εύχρηστο και να έχει όλες τις ευκολίες που μπορεί να χρειαστούν.
Αναγκαστικά καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερα από ένα, ότι μας βολεύει κάθε φορά. Από την πλευρά μου, ως χρήστης μόνο Windows συνηθίζω τα εξής:
Pure Player του Πετραλιά. Έρχεται σε portable, δηλαδή φορητή έκδοση, που δεν απαιτεί ιδιαίτερη εγκατάσταση στον υπολογιστή κι' αυτό αποτελεί πλεονέκτημα. Είναι το καλύτερο σε ποιότητα ήχου. Παρ' όλο που στα δικά μου συστήματα οι διαφορές είναι μικρές, είναι υπαρκτές όμως και το πρόγραμμά του φίλου Ν. Πετραλιά είναι το καλύτερο, αν θέλει να κάνει κάποιος μιά ακρόαση ενός ολοκληρωμένου έργου, ή ενός CD. Δικαιούται τον τίτλο του Σπαρτιάτικου Hi-End Software Player.
Foobar2000 Η πρώτη επιλογή για κάθε χρήση και μάλιστα στην portable (φορητή) έκδοση (χωρίς εγκατάσταση). Το Foobar με ASIO Drivers, ή ακόμα καλύτερα με τους ASIO2 Drivers που τυχόν παρέχει η κάρτα ήχου, (ή interface), ή με χρήση WASAPI, μετατρέπεται επίσης σε Hi-End Player από την άποψη της ποιότητας ήχου. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του είναι ότι μπορεί να αποκωδικοποιήσει και να παίξει σχεδόν τα πάντα και αρχεία υψηλής ανάλυσης εφόσον το επιτρέπει το διαθέσιμο hardware. Με το κατάλληλο plugin (component) αναπαράγει επίσης αρχεία AC-3 (Dolby Digital), DTS, DFF (SACD format). Αν κάποιο αρχείο είναι πολυκάναλο υποστηρίζει και αυτού του είδους την αναπαραγωγή. Αν η κάρτα ήχου σας (ή interface) το υποστηρίζει, όπως πολλές επαγγελματικές κάρτες κάνουν (προϋποτίθεται χρήση των ASIO2 Drivers), τότε μπορεί να παίξει πολυκάναλα κατευθύνοντας την αναπαραγωγή κάθε καναλιού προς το αντίστοιχο ηχείο.
Επόμενο πλεονέκτημα η δυνατότητα του Foobar να χρησιμοποιεί διάφορα Utilities και να κάνουμε μετατροπές αρχείων από ένα format σε άλλο (π.χ. Wav σε FLAC ή mp3) χωρίς να χρησιμοποιούμε κάποιο χωριστό πρόγραμμα. Κι' ακόμα η δυνατότητα παραμετροποίησης και χρήσης διαφόρων skins. Με κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έχω ασχοληθεί ως τώρα.
Media Monkey Η τρίτη επιλογή. Μεγάλο πλεονέκτημα του το εξαιρετικό και φιλικότατο για το χρήστη interface. Λίστες για πολύωρη ακρόαση πραγματοποιούνται κι' εκτελούνται στο Media Monkey πολύ καλύτερα απ' ότι στα δύο προηγούμενα. Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι το καταπληκτικό navigation (πλοήγηση) που διαθέτει. Δεν βλέπει μόνο τις εγκατεστημένες βιβλιοθήκες και λίστες, ως συνήθως, αλλά και τον ίδιο τον υπολογιστή, τους υφιστάμενους σκληρούς δίσκους και επιμέρους φακέλλους. Οπότε αν γνωρίζουμε τη θέση ενός μουσικού κομματιού στον υπολογιστή μας, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να το ανασύρουμε και να το προσθέσουμε άμεσα στη λίστα αναπαραγωγής. Ένα από καλύτερα χαρακτηριστικά του Media Monkey που δε θυμάμαι να το έχω δει αλλού. Επιπλέον ο χειρισμός των metadata είναι εξαιρετικός. Μπορούμε να δούμε και ν' αλλάξουμε μαζικά τα χαρακτηριστικά που αφορούν πληροφορίες σχετικές με τα μουσικά μας αρχεία (π.χ. είδος μουσικής, καλλιτέχνης, άλμπουμ κλπ), καθώς και τα ονόματα των αρχείων. Επομένως από την άποψη της ευχρησίας το Media Monkey έρχεται πρώτο.
Ως προς τον ήχο, το Media Monkey μπορεί να δει ASIO Drivers και να παίξει αρχεία υψηλής ανάλυσης, όμως μέχρι 96 KHz/24 Bits, όχι παραπάνω τουλάχιστον σύμφωνα με τις δικές μου δοκιμές και με τον δικό μου εξοπλισμό.
VLC Το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί Hi-End. Υποψιάζομαι μάλιστα, ότι κάθε άλλο παρά Bit perfect είναι. Όμως έχει κάποια πλεονεκτήματα που δεν πρέπει να τ' αγνοούμε, εφόσον πρόκειται για συμβατικά αρχεία, δηλαδή όχι υψηλής ανάλυσης. (Φαινομενικά τα παίζει και αυτά, υποψιάζομαι όμως ότι παρεμβαίνει με όχι και τόσο σωστό τρόπο). Κατ' αρχήν αναπαράγει τα περισσότερα format. (Όλα; όχι όλα! Κανένα πρόγραμμα δεν το κάνει αυτό. Αναπαράγει πάντως τα περισσότερα). Και προπαντός αναπαράγει αρχεία Video, όχι μόνο Audio. Σε τι μας χρησιμεύει αυτό; Μπορούμε να φτιάξουμε μικτές λίστες από Video και Audio αρχεία συνήθως με τη μέθοδο drag 'n drop (σύρε κι' άσε) που θα αναπαράγονται χωρίς διαδοχικά χωρίς πρόβλημα. Το χρησιμοποιώ σε λίστες από μουσικά Video clip, που έχω κατεβάσει από το Youtube (με τη βοήθεια του απλού προγράμματος Youtube Downloader) ανάμικτες με συμβατικό Audio υλικό. Με αυτό τον τρόπο περάσει πολλές ώρες μουσικής απόλαυσης. Δοκιμάστε το!
J. River Δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δοκιμάσει ποτέ! Κατά πάσα πιθανότητα κακώς. Οπότε δεν έχω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη επ' αυτού.
Windows Media Player Δεν είναι κι' άσχημο. Έτσι κι' αλλιώς παραμένει πάντα σ' εφεδρεία, αφού περιέχεται εντός των Windows, ως βοηθητικό. Μιά καλή και πρωτότυπη χρήση για την οποία είναι κατάλληλο είναι η δημιουργία λίστας με τους αγαπημένους μας διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, των οποίων έχουμε προηγουμένως βρει τις αντίστοιχες ιντερνέτ διευθύνσεις. Αυτό γίνεται και στο Foobar, εκεί όμως ενδέχεται να κολλήσει αν οι σταθμοί είναι χαμηλής ανάλυσης, (δηλαδή χαμηλού Bitrate 20-40 kbps και sample rate μικρότερο του 44,1 KHz). Διότι είναι συνήθως ρυθμισμένο ν' αναπαράγει το καλύτερο από πλευράς ποιότητας και ανάλυσης υλικό μας. Οπότε η χρήση του Windows Media Player είναι μία καλή λύση.
iTunes θα σας φανεί παράξενο κι' ολότελα αιρετικό και σίγουρα πολλοί θα με κακοχαρακτηρίσετε, όμως δηλώνω δημόσια την βαθειά αντιπάθεια μου γι' αυτό. Ομολογώ πως με παραξενεύει η υπέρμετρη δημοτικότητα του. Το πρόγραμμα αυτό ελάχιστο έλεγχο επιτρέπει στο χρήστη σε σύγκριση με τα προγράμματα που προαναφέρθηκαν. Δε συγκρίνεται με τα προηγούμενα στον αριθμό format που μπορεί ν' αναπαράγει. Παίζει τα βασικά καθώς και τα ιδιόκτητα format της Apple. Και οι λοιπές ευκολίες σε σύγκριση με τα άλλα προγράμματα είναι αστείες. Το πρόγραμμα είναι βασικά φτιαγμένο να συνεργάζεται με το μουσικό κατάστημα της Apple και να το προωθεί κι' αυτό μου είναι αδιάφορο. Κι' αφού δεν είμαι χρήστης ipod ή iphone για μένα παρουσιάζει ακόμα λιγότερη χρησιμότητα...
Τελικά έτσι κι' αλλιώς ένα Software Player δεν μας αρκεί.![]()
Bit perfect το foobar, bit perfect με λίγο περισσότερο μπάσο και το jriver. Ποιο είναι τελικά περισσσότερο bit perfect?
Υπάρχουν κι ένα σωρό άλλα που κι αυτά λένε ότι είναι. Κάποιοι μας κοροϊδεύουν.
Ειναι χ2 ή χ4 ανάλογα με το τι "βλέπει" στο dac (στην περίπτωσή μου στο hiface)Μιχάλη τουλάχιστον το Pure Music στο Power of two upsampling ένα αρχείο 16/44.1 το κάνει 88.2 (στο emm καταλαβαίνεις από τις σχετικές ενδείξεις) γιατί να το κάνει 176.4 ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.