Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η) εν ζωή μουσικός;

Δύσκολη απάντηση......

Κατα αρχήν να πω πως ανήκω σε κατηγορία που πριν τουλάχιστον δύο χρόνια μου αρκούσε να έχω έναν η δύο δίσκους το πολύ απο κάποιον καλλιτέχνη που με ενδιέφερε και μόνο τον τελευταίο καιρό έχω μπει στην διαδικασία να προσπαθώ να ακούσω το σύνολο ή αρκετά μεγάλο μέρος του συνόλου της δισκογραφίας κάποιου, όσο αυτό είναι εφικτό δηλαδή γιατί κατα περιπτώσεις μιλάμε και για τεράστια δισκογραφία που χρειάζεται αρκετό χρόνο για να την ανακαλύψει κάποιος.Οπότε η άποψη μου στερείται βασικών γνώσεων και προσανατολίζεται σε συγκεκριμένα είδη και για συγκεκριμένες περιόδους ακόμα.

Απο αυτούς λοιπόν που έχω ψάξει λίγο περισσότερο και που βέβαια θέλει δουλειά ακόμα το θέμα ξεχωρίζω τους Stevie Wonder, Quincy Jones, Lalo Schifrin και Ennio Morricone.

Με τον Stevie σχεδόν έχω "καθαρίσει". Στον Quincy προσπαθώ και θέλω να ψαχτώ περισσότερο αλλά προς το παρόν έχω παρασυρθεί απο τους άλλους δύο.Βρίσκομαι λοιπόν μεταξύ Morricone και Schifrin.Απο τους δύο λοιπόν o Ennio είναι εκείνος που "δοκιμάζει" περισσότερο τα όρια μου σε αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως "μουσική" και με βοηθάει να αντιλαμβάνομαι διαφορετικά και άλλα πράγματα.

Οπότε θα πω Εnnio.

Paul McCartney 3
Bob Dylan 2
Peter Gabriel 2
David Bowie 2
Tuomas Holopainen
Steve Reich
Yianni
Wim Mertens
Μίκης Θεοδωράκης
Ennio Morricone

MikisTheodorakis2.jpg

+1

Απάντηση: Re: Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η) εν ζωή μουσικ

Όντως, απλώς τελικά άλλαξα γνώμη!

Ο ένας και μοναδικός David!
Και μόνο το γεγονός ότι έχει περάσει από ένα σωρό υποείδη της rock, λέει πολλά...

καλα ποιον David ....τον David Cassidy ?

.

Αρκετά (τον αριθμό) αξιοσέβαστα μέλη της Μουσικής κατηγορίας δεν μας έχουν τιμήσει με την άποψή τους.
Αξιότιμοι φίλοι ελάτε μαζί μας να υφάνουμε έναν ετερόκλητο όπως φαίνεται ιστό από υποκειμενικές (λίγο ή περισσότερο) εκτιμήσεις.
Θα θέλαμε και τη δικη σας άποψη.
...το θέμα μας είναι η μουσική (και ...οι μουσικοί) after all...
:smile:

θα ψηφιζα ανετα καποιον απο τους
Bob Dylan,David Bowie,Mertens,Ennio Morricone,ENO,J.WILLIAMS
αλλα θα την δωσω στον Peter Gabriel για να πιασει κορυφη!

Στο τσακ ειμαι να αλλαξω γνωμη και να ψηφισω κι εγω τον Μακκα:chinscratch:

ή μηπως τον Μορρικονε?:chinscratch: Και γιατι να μην ειναι ο Μερτενς?:huh2:

Να, γι'αυτο δε μου αρεσει να απαντω σε τετοιες ερωτησεις!

Υ.γ. Οχι, δεν ειναι ο Γκαμπριελ, νο γουέι.

o bowie.
eki pu oi alloi ixan merika xronakia kapies epitixies,
aftos apo to 1966 ta egrapse ola sta @@ tu ke epi dekaeties
....imagination physically manifest....

Re: Απάντηση: Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η) εν ζωή μουσικ

ή μηπως τον Μορρικονε?:chinscratch: Και γιατι να μην ειναι ο Μερτενς?:huh2:

Να, γι'αυτο δε μου αρεσει να απαντω σε τετοιες ερωτησεις!

Υ.γ. Οχι, δεν ειναι ο Γκαμπριελ, νο γουέι.

Πέτρο, δεν είναι άσκηση μαθηματικών για να υπάρχει μια σωστή απάντηση και όλες οι υπόλοιπες λάθος. Ούτε βαθμολογείται κανένας από κανέναν...
Με αρκετή δόση υποκειμενικότητας (σε κάποια πλαίσια που ...κι αυτά τίθενται υποκειμενικά...) γράφουμε ο καθένας κάποιον μουσικό που σίγουρα είναι ανάμεσα στους πρώτους αλλά βάσει κάποιων προσωπικών κριτηρίων του δίνουμε κάποιο προβάδισμα.
;)

Last edited:
Βρε Διονύση εδώ με τους "πεθαμένους" και δεν τα βρίσκουμε.
Αλλος θεωρεί μεγαλύτερο τον Μπαχ,άλλος τον Μότσαρτ,άλλος τον Μπετόβεν,άλλος τον Μάλερ κ.ο.κ.

Με τους εν ζωή θα τα βρούμε ?:guitarist:

Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω..:grandpa:

Re: Απάντηση: Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η) εν ζωή μουσικ

Βρε Διονύση εδώ με τους "πεθαμένους" και δεν τα βρίσκουμε.
Αλλος θεωρεί μεγαλύτερο τον Μπαχ,άλλος τον Μότσαρτ,άλλος τον Μπετόβεν,άλλος τον Μάλερ κ.ο.κ.

Με τους εν ζωή θα τα βρούμε ?:guitarist:

Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω..:grandpa:

Δημήτρη το βλέπεις λάθος (τουλάχιστον σε σχέση με τις προθέσεις μου ως ...νηματοθέτη) το θέμα.
Το ζητούμενο ,επαναλαμβάνω , δεν είναι να συμφωνήσουμε ότι ο τάδε ή ο δείνα είναι ο μεγαλύτερος.
Απλώς να αναφέρει ο καθένας τις υποκειμενικές του απόψεις για να δούμε την οπτική του καθενός και να γίνει ,αν γίνει ,κάποια συζήτηση.
Δεν είναι δα και το Μεσανατολικό.
Μουσικό Forum είμαστε σε τελική ανάλυση.

´Καλά μη σου χαλάσω την καρδιά και το νήμα (όχι της ζωής ,φτού φτού φτού) σου και επειδή εσύ απάντησες απ τους πρώτους στο περί Μότσαρτ δικό μου,έχουμε.

Τον Πωλ τον σέβομαι για την προσφορά του με τους Beatles στην όλη μουσική εξέλιξη .Η μετέπειτα πορεία του δεν με άγγιξε (εκτός απ το "Mull of Kintyre").
Ο Gabriel είναι άνισος, ο Bowie έχει πολύ μεγάλη ιστορία αλλά την κρατάει με την αρχική του πορεία.Ο Mertens πιό εσωστρεφής δεν είναι για πολλά πολλά,Ο Θεοδωράκης πολύ "ειδικός",ο Μορρικόνε πληθωρικός,μου αρέσουν όλοι κοινώς.Αν είναι να ψηφίσω κάποιον..

Benny Andersson.

Ορίστε,back to my roots !Και περαν της συνεργασιας του με το alter ego του ,έχει να δείξει και δύο εκπληκτικά Μιούζικαλ με επιρροές από Μότσαρτ μέχρι Βάγκνερ..
So,are you happy now ?:ernaehrung004:

Το πανόραμα των προτιμήσεων ως τώρα:

Paul McCartney 3
Peter Gabriel 3
David Bowie 3
Bob Dylan 2
Μίκης Θεοδωράκης 2
Tuomas Holopainen
Steve Reich
Yianni
Wim Mertens
Ennio Morricone
Benny Andersson
Claudio Abbado

Επειδή αυτές οι ερωτήσεις είναι εντελώς ασαφείς ,αλλά και το τί σημαίνει μουσικός χωρά πολύ νερό θα αναφέρω τρείς μεγάλους μουσικούς,που τιμούν τίς αρχές τού 21ου αιώνα..
Abbado,Boulez,John Eliot Gardiner.
Aπο επιζώντες ερμηνευτές Alfred Brendel και Martha Argerich ως σολίστ πιάνου.
Επίσης Keith Jarrett και Louis Sclavis(κλαρινέτο,σαξόφωνο).
Δεν επιθυμώ οι απαντήσεις μου να συμπεριληφθούν στην ψηφοφορία.Δεν έχει κανενα νόημα γιά μένα.
Υ.Γ.
Στά λοιπά είδη μουσικής μακράν ο Dylan.
Aυστηρά απο Ελληνες,ο Μϊκης. Η Πίνδος............

Φίλε Διονύση, no hard feelings αλλά δεν μπορώ να συμμετάσχω σε ένα νήμα σαν αυτό, γιατί δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους καλλιτεχνικές ιπποδρομίες. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα για μένα, ακόμη και για τους 'δικούς μου', να αποφανθώ αν π.χ. θεωρώ το Σοστακόβιτς, τον Μάλερ ή το Σούμπερτ σπουδαιότερους. Εφ' όσον μου είναι όλοι απαραίτητοι, τι σημασία έχει ποιός την έχει μεγαλύτερη; - την κατ' εμέ καλλιτεχνική αξία, μην παρεξηγηθούμε κιόλας! ;)