Aram Chatschaturian!
Δεν ξέρω άν είναι ο μεγαλύτερος, ξέρω όμως οτι είναι
εν ζωή!
Λοιπόν, πρίν αρχίσετε να αναρωτιέστε αν βαρέσανε οι ζέστες (χιονίζειιιιιιιιιιιιιι) αλήθεια ένας ανηψιός της γυναίκας μου λέγεται
Aram Chatschaturian και είναι Έλληνας (η ξαδέλφη της πήρε Αρμένιο της Ελλάδας).
Η πλάκα είναι ότι το παιδί (τώρα γύρω στα 26) ήταν
μουσική ιδιοφυϊα και ελλείψει χρημάτων στα ωδεία δεν πλήρωνε - όλο με υποτροφίες την έβγαζε. Άλλο τίποτα από μουσική δεν συζητούσε. Τον ξέρω από πολύ μικρό. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω το ταλέντο του όμως από αφοσίωση στη μουσική δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα.
Αφού πήρε όλα που μπορούσε να πάρει στην Ελλαδίτσα μας, μετά - πάλι με υποτροφία από τους Γερμανούς - σπούδασε στη Γερμανία διεύθυνση ορχήστρας και αυτή τη δουλειά κάνει τώρα εκεί (στη Γερμανία φυσικά....)
:fahne90:
ΥΓ: Μια εντελώς προσωπική θέση: Με κάθε σεβασμό για όλες τις διαφορετικές απόψεις δεν μου αρέσει ο πρωταθλητισμός στην τέχνη. Θυμάμαι εξαιρετικά ικανούς κιθαρίστες που ποτέ δεν συγκίνησαν ούτε εμένα ούτε κανέναν άλλο, όμως πολλοί είπαν "κύττα κατάφερε να παίξει το ΧΧΧ χωρίς κανένα λάθος". Δεν τους είδα όμως να το λένε με συν-κίνηση, μόνο με σκέτο θαυμασμό. Η μουσική όμως, αν δεν επικοινωνεί πέρα από την λογική, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πρέπει να προκαλεί συν-αίσθημα.
Καλό βράδυ