Ποιος είναι ο καλύτερος δορυφόρος για free κανάλια;

sakis μου εβαλες σε σκεψεις, αυριο θα μετρησω για να σιγουρευτω, πολυ καλος μου ακουγετε ο 28.5 απ οτι λες,το 2ο lnb τι θα βρουμε??? αν ειναι 90χ100 να μην ασχοληθω καθολου ε? διαφορετικα τι κανω? βαζω 19.2 και 13? αυριο μαλλον θα κανω την εγκατασταση, μακαρι μεχρι τοτε να εχω την καλυτερη εικονα για την τοποθετηση του δορυφορου

Επεξεργασία:
επισης αν μπορειτε να μου πειτε αν μπορω να βγαλω και tourksat με κεντρο 28,5 η 19.2 η 13

Last edited by a moderator:
τελικα το πιατο 1 μετρο ειναι, τωρα τι δορυφορους να βαλω ειναι το θεμα, λεω να κεντραρω hotbird και παρακεντρα 19.2 με 9, τι λετε εσεις?

Αυτή είναι η πιο κλασική λύση. Έτσι θα έχεις μεν την ποικιλία του Astra 19.2E, αλλά θα έχεις και έτοιμη την εγκατάσταση αν θέλεις να μεταβείς μελλοντικά σε κάποια συνδρομητική πλατφόρμα. Πάντως και ο 9Ε, όπως ο Hotbird, πέρα από μερικά HD από την Ουγγαρία και κάποια αξιόλογα γαλλικά, δεν έχει πολλά ελεύθερα κανάλια.

Re: Απάντηση: Ποιος είναι ο καλύτερος δορυφόρος για free κανάλια;

τελικα το πιατο 1 μετρο ειναι, τωρα τι δορυφορους να βαλω ειναι το θεμα, λεω να κεντραρω hotbird και παρακεντρα 19.2 με 9, τι λετε εσεις?

Eγώ θα σου έλεγα επειδή αμφιταλαντεύεσαι πολύ (και με το δίκηο σου) να δεις και τη λύση του κινητού.
Έτσι κι εγώ πριν 5-6 χρόνια όταν το έκανα κινητό δεν το μετάνοιωσα ποτέ !!!
Το πιάτο μου (που τελικά είναι 1,00-1,10) κινείται από το moteck2100 απροβλημάτιστα δίνοντας εικόνα από 40 δορυφόρους:2thumb22sup:

για την ιστορια τελικα εκανα εγκατασταση και κεντρο εβαλα 13 και παρακεντρους 9-19.2, το θεμα μου ειναι οτι ο 9 ειναι καινουριος και δε μπορω να βγαλω ολες τις συχνοτητες, πως γινετε? εχω βγαλει Duna πως γινετε να βγαλω και αλλους χωρις να χαθει αυτο?

με βάση αυτά που βλέπω στον κατάλογο πάντως, μακράν ο καλύτερος πρέπει να είναι ο Astra. επομένως, αν έχω καταλάβει σωστά, το πιάτο του otetv που έχω σπίτι, πρέπει να πάει στον κουβά.......

Ναι, είναι ο Νο1... και πολύ πρόσφατα είχαμε απόφαση από όμιλο που είχε μόνιμα τα μουσικά του κανάλια κλειδωμένα, να τα αφήσει όλα (πλην ενός) ελεύθερα.
Το κακό είναι πως η λήψη του δεν είναι η καλύτερη. Στα βόρεια είναι καλύτερα, αλλά όσο κατεβαίνουμε θέλει μεγαλύτερο πιάτο.

Αν θέλουμε επιλογές και από διαφορετικές χώρες για ποικιλία μουσικής, μια χαρά είναι και ο Hotbird.

Last edited:
ευχαριστώ για την απάντηση. μετά από ώριμη σκέψη με τον εαυτό μου :Banane0:αποφάσισα να στραφώ αναγκαστικά στη λύση του hotbird. η προοπτική ενός πιάτου 1,20μ στο μπαλκονάκι μου δυστυχώς δεν φαντάζει και η καλύτερη δυνατή......

Τι να πω και εγώ που το έχω το 1.20 και μου περνάει κάποιες φορές η σκέψη να βάλω μεγαλύτερο γιατί τα καλοκαίρια η λήψη δυσκολεύει.
Το "καλό" είναι πως δεν είναι στο μπαλκόνι μου... το "κακό" είναι πως τα καλώδια περνάνε αναγκαστικά από γειτονικό διαμέρισμα της πολυκατοικίας.

Re: Απάντηση: Ποιος είναι ο καλύτερος δορυφόρος για free κανάλια;

μωρέ στην ταράτσα αν εξαιρέσεις τη μανούρα της εγκατάστασης, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. απλώς μετά προκύπτουν άλλα θέματα,πχ να μένεις σε ιδιόκτητο διαμέρισμα, να μην έχουν θέμα οι υπόλοιποι ένοικοι αν κρεμάσεις καλώδια κλπ κλπ. σε μένα πάντως είναι απαγορευτικό, δεν τίθεται θέμα εγκατάστασης στην ταράτσα

ethan δικαιουσε να βαλεις <<οτι θελεις>> επανω στην ταρατσα, ειναι κοινοχρηστος χορος, 5-10 τετραγωνικα τα δικαιουσε

σε μένα δεν παίζει αυτό, οι δύο τελευταίοι όροφοι είναι τύπου μεζονέτες με αποτέλεσμα αν θέλω να τραβήξω καλώδιο από ταράτσα, αναγκαστικά θα περάσει μέσα από το μπαλκόνι των δύο τελευταίων διαμερισμάτων.

καλησπερα στην παρεα, οπως ανεφερα και πιο πανω εχω κανει εγκατασταση σε πιατο 1 μετρου 13 κεντρο και παρακεντρα 9 - 19.2, θελω να πιασω και τον eutelsat 7 διοτι βλεπω οτι εχει ολα τα τουρκικα sport , γινετε??? τι πρεπει να κανω??? δε θελω να χασω τον 9 αλλα στην αναγκη θα το κανω...............τι επιλογες εχω?

Πάντως φίλε...ειλικρινικά δε μπορω να σε καταλάβω.
Άνοιξες ένα θέμα, πολλοί φίλοι σου απαντήσαμε καλοπροαίρετα (για δορυφόρους με free μουσική, σπορ, ταινίες) κι εσύ πήγες κι επέλεξες την ΚΛΑΣΙΚΟΤΑΤΗ ΛΥΣΗ 13 κεντρο και παρακεντρα 9 - 19.2...

Πολύ καλά έκανες :SFGSFGSF:
Αυτή είναι η λύση για όσους θέλουν να βάλουν νοβα και οτε και να χουν free τα γερμανικά

Άφού λοιπόν έτσι αποφάσισες και θα πληρώνεις νοβα και οτε (γιατί αλλιώς 13 και 9...:Banane0:) τι σε τρώνε τα τουρκικα sport στις 7.
Εσύ πια τα έχεις όλα από τα συνδρομητικά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος είναι ο καλύτερος δορυφόρος για free κανάλια;

βλεπω λιγο να με ειρωνευεσαι, τεσπα δε θα δωσω εκταση σ αυτο, ανοιξα αυτο το θρεντ για να δω την καλυτερη επιλογη που θα εχω με βαση το υλικο που εχω, με ενα μετρο πιατο δεν εχω την πολυτελεια που εχετε οι περισσοτεροι εδω μεσα, θα εβαζα τον 28 αλλα ειμαι οριακα............................οποιος γνωριζει ας μου πει λιγο αν μπορω να κατεβασω και τις συχνοτητες που εχει τα τουρκικα στον 7Ε..................ευχαριστω !