Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Re: Απάντηση: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Μια στιγμη για να καταλαβω... Εχετε ακουσει 5-6 απο τους απολυτως καλυτερους τελικους του κοσμου και μαλιστα υπο καλες συνθηκες και συνεπως εχετε αποψη για το θεμα ή απλα αναφερουμε οποιο μηχανακι μας γυαλίζει στο ματι περισσοτερο? Γιατι ειναι ευκολο να πει καποιος πως το καλυτερο αμαξι του κοσμου ειναι το ταδε, αλλα μαλλον απιθανο να το εχει οδηγησει κιολας, ποσο μαλλον να εχει οδηγησει και τους ανταγωνιστες του.

Και να μην έχεις οδηγήσει Ferrari σίγουρα θα την ονειρεύεσαι.

Ειναι περισσοτεροι απ'οσους νομιζεις. Καπου ειχα διαβασει πως τα μεγαλυτερα Wilson εχουν περασει τα 200 κομματια.
Μα γι αυτό θα ήθελα να δω και αυτά τα νούμερα! Για να εντυπωσιαστώ ακόμα περισσότερο και να νιώσω ακόμα φτοχώτερος βέβαια (για να τειρούντε και οι ισοροπίες)!

Παντως, τα flagships, εχουν ως βασικο στοχο τη διαφημιση της εταιριας και οχι τοσο το απολυτο λογιστικο κερδος.
Σίγουρα έτσι είναι αν και, όπως λες κι εσύ, τελικά όλα πουλάνε!

Απάντηση: Re: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Πλεονέκτη!
Τι να τα κάνεις τα δύο;
Δώσε τον ένα...χιτώνα να ακούμε μόνο κι οι δύο:flipout:
Κι άμα του χαλάσει ο ένας;!:flipout:

Πάντως αν ήταν για "χιτώνα", θα στον έδινα κι εγώ!:flipout:

Ο καλύτερος ενισχυτής είναι (για μένα - ΙΜΗΟ) σύστημα πολλαπλών ενισχυτικών βαθμίδων με πλήρεις δυνατότητες ελέγχου και παραμετροποίησης, λύση συμβατή με την εποχή μας από πλευράς δυνατοτήτων και "ψηφιακών" διευκολύνσεων άριστα υλοποιημένων, όπως πχ η εξαιρετική πρόταση της Klein+Hummel που αποτελείται από τα παρακάτω τεμάχια:

1. (1 τεμάχιο) Pro C 28 - Digital FIR Controller με (εννοείται) ενσωματωμένες δυνατότητες Room-EQ με χρήση IIR φίλτρων, καθώς και ενεργού πολυενίσχυσης - κρος σε ψηφιακό επίπεδο,
http://www.klein-hummel.com/klein-hummel/icm_en.nsf/root/installed-sound_controller_ProC28

2. (4 τεμάχια ή 8 τεμάχια σε bridged mode) KPA 2400 - High Power Amplifier στην έκδοση με ενσωματωμένο DSP, και όταν λέμε High Power το ..εννοούμε, καθώς φτάνει τα 12 κιλοβάτ (!!!!) σε γεφυρωμένη λειτουργία στα 4 ωμ!
http://www.klein-hummel.com/klein-hummel/icm_en.nsf/root/installed-sound_amplifiers_KPA2400

Με τα παραπάνω σε συνδυασμό, και με ισχύ ικανή να "κάψεις" χαλαρά οποιοδήποτε δήθεν απαιτητικό μεγάφωνο στον πλανήτη (ιδίως σε bridged mode οι τιμές ισχύος είναι θηριώδης) καθώς και με προδιαγραφές υπερ-υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής και εντυπωσιακών δυνατοτήτων, το θέμα ενισχυτού ισχύος έχει λήξει οριστικά και διά παντός..... Το κόστος όμως δυστυχώς δεν είναι αυτού του κόσμου, αν και τα παρανοϊκά ποσά που αναφέρθηκαν στην αρχή τούτου του thread δε τα φτάνει σε καμιά των περιπτώσεων! :violent-smiley-030:

Last edited:
Ο καλύτερος ενισχυτής είναι (για μένα - ΙΜΗΟ) σύστημα πολλαπλών ενισχυτικών βαθμίδων με πλήρεις δυνατότητες ελέγχου και παραμετροποίησης, λύση συμβατή με την εποχή μας από πλευράς δυνατοτήτων και "ψηφιακών" διευκολύνσεων άριστα υλοποιημένων, όπως πχ η εξαιρετική πρόταση της Klein+Hummel που αποτελείται από τα παρακάτω τεμάχια:

1. (1 τεμάχιο) Pro C 28 - Digital FIR Controller με (εννοείται) ενσωματωμένες δυνατότητες Room-EQ με χρήση IIR φίλτρων, καθώς και ενεργού πολυενίσχυσης - κρος σε ψηφιακό επίπεδο,
http://www.klein-hummel.com/klein-hummel/icm_en.nsf/root/installed-sound_controller_ProC28

2. (4 τεμάχια ή 8 τεμάχια σε bridged mode) KPA 2400 - High Power Amplifier στην έκδοση με ενσωματωμένο DSP, και όταν λέμε High Power το ..εννοούμε, καθώς φτάνει τα 12 κιλοβάτ (!!!!) σε γεφυρωμένη λειτουργία στα 4 ωμ!
http://www.klein-hummel.com/klein-hummel/icm_en.nsf/root/installed-sound_amplifiers_KPA2400

Με τα παραπάνω σε συνδυασμό, και με ισχύ ικανή να "κάψεις" χαλαρά οποιοδήποτε δήθεν απαιτητικό μεγάφωνο στον πλανήτη (ιδίως σε bridged mode οι τιμές ισχύος είναι θηριώδης) καθώς και με προδιαγραφές υπερ-υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής και εντυπωσιακών δυνατοτήτων, το θέμα ενισχυτού ισχύος έχει λήξει οριστικά και διά παντός..... Το κόστος όμως δυστυχώς δεν είναι αυτού του κόσμου, αν και τα παρανοϊκά ποσά που αναφέρθηκαν στην αρχή τούτου του thread δε τα φτάνει σε καμιά των περιπτώσεων! :violent-smiley-030:

Η ισχύς είναι φτηνή.Η ποιότητα είναι που κοστίζει στα κορυφαία ενισχυτικά.

Re: Απάντηση: Re: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Πλεονέκτη!
Τι να τα κάνεις τα δύο;
Δώσε τον ένα...χιτώνα να ακούμε μόνο κι οι δύο:flipout:

Αν μιλάμε για χιτώνες πολύ ευχαρίστως Διονύση μου!
Αλλά εδώ είναι σαν να έχουμε ένα παντελόνι και μου ζητάς το ένα μπατζάκι!:flipout:

attachment.php

Magellane, μήπως έχεις ακούσει αυτό το σετάπ να μας πεις πώς παίζει ?!?

Εντωμεταξύ βάση της φωτογραφίας μόλις συνειδητοποίησα το μέγεθος των τελικών..:grinning-smiley-043..Δεν θα χωράνε πουθενά αυτοί..:BDGBDGB53:

Παρ' όλο που αρκετοί λένε πως είναι πλέον ξεπερασμένοι, μάλλον αυτούς θα ήθελα για δώρο πάντως.Τους κλασσικούς Νο.33:

33AD_lo.jpg

[QUOTE

[/QUOTE]

Οχι φυσικά!Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα Stradivari δεν θα
δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν.
Στην περίπτωση των MRA δεν υπάρχει ηχείο με οποιοδήποτε φορτίο( μη ξεχνάμε την ισχύ τους: 1,000 W into 8 Ohms, 2,000 W into 4 Ohms, 4,000 W into 2 Ohms, 8,000 W into 1 Ohm, and 16,000 W into .5 Ohm!!!!) που να μην φτάνει
στα όρια της απόδοσης του.
Ο υπεύθυνος της Ελληνικής αντιπροσωπείας που εισάγει την Krell στη χώρα μας
σε μια κατ΄ιδίαν κουβέντα που είχαμε, μου μίλησε για μια σοκαριστική
εμπειρία που είχε όταν άκουσε τα κτηνώδη μονομπλόκ να οδηγούν τα Lat 1000 στο σπίτι του Dan D'Agostino.

Απάντηση: Re: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

[QUOTE

Στην περίπτωση των MRA δεν υπάρχει ηχείο με οποιοδήποτε φορτίο( μη ξεχνάμε την ισχύ τους: 1,000 W into 8 Ohms, 2,000 W into 4 Ohms, 4,000 W into 2 Ohms, 8,000 W into 1 Ohm, and 16,000 W into .5 Ohm!!!!) που να μην φτάνει
σε μια κατ´ιδίαν κουβέντα που είχαμε, μου μίλησε για μια σοκαριστική
εμπειρία που είχε όταν άκουσε τα κτηνώδη μονομπλόκ να οδηγούν τα Lat 1000 στο σπίτι του Dan D'Agostino.[/quote]

Τι να πω.
Με τέτοια νούμερα....
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Πάντως και εγώ αν έπρεπε να διαλέξω θα διάλεγα τους Νο33.

Πάντως για να προσγειωθούμε λίγο και να μιλήσω για κάτι που μπορεί στο μέλλον να αποκτήσω, η δική μου επιλογή είναι οι Model 9 TiHC, η τελευταία εκδοχή των θηρίων όπου η μπαταρία μπορεί να είναι on η off αναλόγως με την βούληση του ακροατή με ότι αυτό συνεπάγεται.
Για δύναμη μπορεί να έχει μόνο 350 ταπεινά watt αλλά με 160A κανονικά και 300A κορυφής δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να κουνήσουν όλα τα ηχεία ανεξαρτήτως μεγέθους.
Τώρα για ποιότητα ήχου, έχοντας τον αμέσως μικρότερο στην τάξη τελικό τον Model 8TiHC μπορώ να πώ ότι για τα δικά μου γούστα είναι παραπάνω απο αρκετός.

Attachments

• M9-front.jpg
    M9-front.jpg
    123.8 KB · Views: 66
Η ισχύς είναι φτηνή.Η ποιότητα είναι που κοστίζει στα κορυφαία ενισχυτικά.

Σε σχέση με τα γραφόμενά μου, το σχόλιό σου σημαίνει πως κάτι έχεις ...παρεξηγήσει. :grandpa:

[QUOTE

σε μια κατ´ιδίαν κουβέντα που είχαμε, μου μίλησε για μια σοκαριστική
εμπειρία που είχε όταν άκουσε τα κτηνώδη μονομπλόκ να οδηγούν τα Lat 1000 στο σπίτι του Dan D'Agostino.[/QUOTE]

οχι οτι υπαρχη ηχειο που θα αντεξη αλλα αν υποθεσουμε οτι υπαρχη τριφασικο ρευμα στο σπιτι και οι δυο φασης ειναι αφιερωμενες στα
δυο καναλια ενω η τριτη στο υπολοιπο συστημα και σπιτι τοτε θα μπορεσουν
να δωσουν περιπου 7.000watt ανα καναλη.

οχι οτι υπαρχη ηχειο που θα αντεξη αλλα αν υποθεσουμε οτι υπαρχη τριφασικο ρευμα στο σπιτι και οι δυο φασης ειναι αφιερωμενες στα
δυο καναλια ενω η τριτη στο υπολοιπο συστημα και σπιτι τοτε θα μπορεσουν
να δωσουν περιπου 7.000watt ανα καναλη.

Περιττό δε να πούμε τι καταναλώνουν σε ρεύμα και τι παράγουν σαν ζέστη!