Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

βαρεθηκα να πληρωνω πνευματικα δικαιωματα...μια σε κασετα,μετα σε βινυλιο,μετα σε cd,αργοτερα σε super audio cd....και ολα αυτα για τον ιδιο καλλιτεχνη.......+1000 στο downloading και ας μη τα ακουσω ποτέ...
εγω στη δουλεια μου 1 φορα μου πληρωνουν κατι οταν το αγοραζουν και οχι 10.........

Αμα σου αρεσει η μουσικη , τα ακους αργα η γρηγορα...ειτε τα αγορασες ειτε τα κατεβασες....πολλοι ειπαν οτι τα αγοραζουν και δεν προλαβαινουν να τα ακουσουν καν , αμα ρωτησεις πολλους θα παραδεχτουν οτι εχουν cdς ακομα με τις ζελατινες...αμα θες να τα δειχνεις..καταληγεις σαν εκεινο τον κινεζο που ειχε δεν ξερω ποσες χιλιαδες δισκους...δε λεω μπορει να τους εχει ακουσει ολους..αλλα αμφιβαλλω να πω την αληθεια..

Εγω εχω ακουσει και ευχαριστιεμαι οτιδηποτε εχω στον σκληρο...τα εχω σε φακελους περιποιημενα με τα εξωφυλλα τους , με τους στιχους κλπ

Δεν ειμαι συλλεκτης , μου αρεσει να ακουω μουσικη...και θα την ακουγα ακομα και απο κασσετες αν χρειαζοταν , η απο το ραδιοφωνο του winamp..

O Διονυσης ειπε οτι εχει 3000 mp3 περιπου ,τα μισα διπλοεγγραφες ..να πουμε 1500..δια του 10..150 αλμπουμ στο σκληρο...μπορει να μην λεει τιποτα μπορει να λεει και πολλα...βεβαια δεν ξερω τι ειδους μουσικης ειναι αυτα..

Οταν καποιος που ακουει κλασικη μουσικη κυριως και τζαζ αν καταλαβα εχει 1500 mp3 , ποσα πρεπει να εχει καποιος που ακουει απο κλασικο ροκ και ραπ μεχρι ρεπτετικο και ηλεκτρονικη μουσικη ποσα πρεπει να εχει αναλογικα ? Να πρωτοαγορασει τι ?

Το πιο ευκολο πραγμα στο κοσμο ειναι να ακους ενα ειδος μουσικης μονο..

Μονο το νομιμο του πραγματος για μενα ειναι σημειο που δεν μπορει να παραβλεψει καποιος (τουλαχιστον οτι υφισταται..)

Λυπαμαι δεν θα σταθω ουτε σε μυρωδιες ουτε σε αναζητησεις ...οταν καποιος πχ εχει κανει απειρες μουσικες συζητησεις στο soulseek και μετα πηγαινει και κατεβαζει ενα παλιο αλμπουμ blues που ξερει οτι δεν θα το βρει πουθενα...θεωρω οτι καποια μυρωδια εχει παρει...(δεν εννοω βεβαια εμενα απαραιτητα..μακαρι να παρω ποτε οσες μωρωδιες θα ηθελα )

Ολοι συνδυαζουν το downloading με το κατεβασμα της Βανδης απο το limewire πχ...εγω εχω συμμετεχει (οσο μπορουσα...)με ατομα στο νετ που εχουν φοβερες γνωσεις στη μουσικη και απιστευτες mp3 δισκοθηκες ..και γενικοτερα και ειδικοτερα σε ενα συγκεκριμενο ειδος μουσικης...

Κλασικη μουσικη , ροκ , τζαζ ..οτιδηποτε μπορει να φανταστει καποιος..

Καποτε διαβαζα την συζητηση που κανανε τρια ατομα για την ιστορια της τζαζ την εξελιξη της , τη συγχρονη μορφη της κλπ κλπ..μετανιωσα που τοτε δεν με ενδιεφερε και πολυ και δεν τα εκανα...κοπυ..

Παντως κοιταξα στα αρχεια τους...και ειδα οτι ο καθενας ειχε πανω απο ενα τεραbyte μουσικης μονο σε τζαζ (και κλασικη μουσικη )...(την εποχη που εγω ειχα ακομη την απλη 56 κ συνδεση...)

Η ανταλλαγη μουσικης ειναι κατι πολυ παραπανω απο αυτο που παρουσιαζεται και μπορει να συμβαλει στην διαδοση της μουσικης με τροπο ασυλληπτο...(ειπαμε τα διαφυγοντα κερδη ειναι αλλη κουβεντα :flipout:)

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Ρωσικό Rap :speechless-smiley-0 , όπως λέμε Αφγανικό ρεμπέτικο ή Γιαπωνέζικο τσάμικο!!!

(αστειεύομαι βεβαίως βεβαίως... :D )

φυσικά και αστειεύεσαι . Προφανώς δεν έχεις ακούσει τους Samulnori να ραπάρουν στα κορεάτικα . :bang:

meletov , το παρόν είναι άλλο ένα θέμα που απλώς καταδεικνύει τις απίστευτες διαφορές μεταξύ ανθρώπινων τύπων και χαρακτήρων .
Ακούω μουσική και αγοράζω δίσκους και cd από το 1973 .
Δεν είχα ποτέ μου κασέτες .
Δεν κάνω downloading. Δεν ακούω ραδιόφωνο .
Δεν θέλω μουσική που δεν την έχω πληρώσει και δεν κατέχω τον δίσκο , το εξώφυλλο , τα lyric sheets , τα ένθετα . Πολλές φορές αγοράζω συλλεκτικές επανεκδόσεις δίσκων που έχω .
Δεν δανείζομαι σχεδόν ποτέ δίσκους . Κι αν το κάνω τους ακούω μετά δυσκολίας μετά από κανα τρίμηνο που κάθονται .
Δεν θέλω να έχω μουσική στον σκληρό δίσκο . Εχω , αλλά δεν θυμάμαι που είναι αυτός ο σκληρός καταχωνιασμένος .
Δεν θα αγοράσω ποτέ μουσική ιντερνετικώς .
Είμαστε όλοι βλαμμένοι ( με την καλή έννοια ).
Κι εγώ ,
κι αυτός που οργανώνει τεστ για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη πληροφορίας ύψους στις στερεοφωνικές εγγραφές
κι αυτοί που θα μετάσχουν
κι αυτοί που ακούνε μηχανήματα
κι αυτοί που ακούνε λευκό ή ροζ θόρυβο για τεστάρουν τα μηχανήματα
κ.ο.κ.

Τα είπαν κι άλλοι .
Είναι ακόμα μιά μάταιη συζήτηση χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο . Μόνο κέρδος να γνωριζόμαστε μεταξύ μας οι έχοντες τις ίδιες αντιλήψεις ( η ισχύς εν τη ενώσει ) .
Νάμαστε όλοι καλά ( που λέει κι ο Μπέλλος )

μα...αυτό ακριβώς έλεγα παραπάνω: δεν τα πληρώνεις και δεν τα ακούς.
το θέμα δεν είναι πόσα έχεις.
Είναι πόσα απ αυτά που έχεις τα ευχαριστιέσαι πραγματικά. ;)

Διαφωνώ. Δεν ισχύει αυτό για όλους. Έχω 120 GB μουσικής. Τα 30 δεν τα έχω ακούσει ακόμα. Τα 60 παίρνουν 5 αστεράκια και θα τα απολαμβάνω μια ζωή.
Ένα μικρό ποσοστό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προλάβω να τα ακούσω, θα με προλάβει το μοιραίο...

Re: Απάντηση: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Είναι ακόμα μιά μάταιη συζήτηση χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο . Μόνο κέρδος να γνωριζόμαστε μεταξύ μας οι έχοντες τις ίδιες αντιλήψεις ( η ισχύς εν τη ενώσει ) .
Νάμαστε όλοι καλά ( που λέει κι ο Μπέλλος )

Α γεια σου!!!!!!
Λιγο το εχεις αυτο????
Εψαχνα χρονια να βρω ανθρωπους που να εχουν την ιδια λοξα με μενα και δεν τους εβρισκα ...
Θεωρουσα τον εαυτο μου ουφο που σε ολες μου τις παρεες ημουν ο μονος που ασχολειτο με την μουσικη (και οι αλλοι για ουφο και τρελλο με ειχαν που σπαταλουσα ωρα και χρημα για δαυτη!!!βεβαια τους συνεφερε γιατι ειχαν τζαμπα μουσικη απο αυτα που τους εγραφα, τζαμπα στερεοφωνικα για να κανουν παρτυ και ενα μ@λ@κ@ στα παρτυ τους που ενω αυτοι γλενταγαν το δουλικο ηταν πανω στα μηχανηματα και τους εβαζε μουσικη παραμελωντας την γυναικα του και προσφατα και την κορη του!!!! )

Και ξαφνικα εδω μεσα διαπιστωσα οτι ειμαι απλα ενας μουσικοφιλος και τιποτα μαλιστα το ιδιαιτερο.
Που να συγκρινω την δισκοθηκη μου ,τα ακουσματα και τις γνωσεις μου, με του Λυμπε ,του Ντοκ, του Τζιμη ,του Μουκ ,του αγουδεα μας ,του γιατρου,του Κουν και αλλων πολλων που ξεχναω ,απο δω μεσα!!!

Και μαλιστα διαπιστωσα οτι οσο διαφορετικα ειναι τα ακουσματα μας τοσο καλυτερα για μενα, γιατι τα θεωρω πηγες αντλησης καινουργιων μουσικων που δεν τις ειχα παρει χαμπαρι!!!
Αρκει να υπαρχει σεβασμος και δεκτικοτητα, και απο τις δυο μεριες.

Λιγο ειναι οι διαφωνιες να οδηγουν στον ιδιο δρομο????
Την αγαπη μας για την μουσικη.

Για μένα η απόλαυση της μουσικής δεν έχει συνδέσμους ούτε με το μέσο ούτε με τον τρόπο αναπαραγωγής.

Για μένα η απόλαυση της μουσικής δεν έχει συνδέσμους ούτε με το μέσο ούτε με τον τρόπο αναπαραγωγής.

:ernaehrung004:

kαι ασε τους αλλους να ψαχνονται....

.

Απλα´ο φίλος meletov,όπως και με το θρεντ του "καπνίσματος" ,έχει βαλθεί επί σελίδων να μας πείσει για του λόγου του το αληθές.

Εντάξει,το εμπεδώσαμε,ΗΜΑΡΤΟΝ !:ADFAD2:

Βαρέθηκα να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια ποστ,(όπως εκείνα του blizard για τα blu-ray).:smash:
Μία ή δύο τοποθετήσεις νομίζω αρκούν..

Και γαι να απαντήσω στον Μιχάλη.

Ο όρος "σκουπίδια" είναι λίγο σκληρός αν και χρησιμοποιείται κατά κόρον και με ελαφριά τη καρδία εδώ μέσα.
Θα πέσουμε αναγκαστικά σε ξένα νερά,μια και αυτό που εγώ θεωρώ "σκουπίδι" για τον άλλον μπορεί να είναι τρόπος ζωής.
Προσωπικά ως "σκουπίδια" θεωρώ μουσικές χωρίς μουσικούς.Τραγουδίστριες χωρίς φωνή με μόνο σύμμαχο στο σολφέζ τις καμπύλες και τα ντεκολτέ.Τραγουδιστές με ενα δύο σουξέ που γίνονται πρώτο όνομα την επόμενη σεζόν.Τραγούδια που μου προκαλούν δυσφορία ασχέτως ερμηνευτή.Πολλάκις "ερμηνευτές" που μου προκαλούν ναυτία ασχέτως μουσικής.
Με την συλλογική αυτή σκουπίδια (ωχ..) είναι πολλά απο τα τραγούδια που έχει πεί κατά καιρούς η Αννούλα (μου).Τραγούδια φτηνιάρικα και αισχρά που κατέστρεφαν την φωνή της,την αγάπη μου σ αυτήν και την αισθητική μου.
Την ίδια όμως δεν την θεωρώ επουδενί σκουπίδι.Είναι μια αξιόλογη και παθιασμένη ερμηνεύτρια (Θεά ! Θεά !:flipout:)

Μουσικές -mainstream κυρίως ξένου ρεπερτορίου,δεν θα τις χαρακτήριζα σκουπίδια απλά αφελείς και αδιαάφορες.
Προσοχή όμως: Για μένα.
Μπορεί να αρέσει στους περισσότερους εδώ μέσα,δεν θα τους υποδείξω εγώ την ακουστική ευαισθησία τους.Περισσ'ότερο θα τους σεβαστώ παρά θα τους ειρωνευτώ απ αυτού.
Διάβασε τί μάχη γράφτηκε για τους Radiohead.Δεν τους ακυρώνω ούτε τους θεωρώ σκουπίδια,απλά τους προσπερνώ.
Είμαι σίγουρος οτι πολλοί έχουν την ίδια γνώμη για τους Abba,τους Muse αν και αμφιβάλλω αν άκουσαν ποτέ τους ένα album ολόκληρο για να τους κρίνουν..

Επι της ουσίας απάντησα παραπάνω
εχω κατεβάσει αρκετά στον σκληρό μου,τραγούδια μεμονωμένα,one hit wonders ή σπάνια remix.
Ακούω,σχηματίζω γνώμη και μετά ..αγοράζω cd..:ernaehrung004:

Χμμμμμ....μαλλον το γλυτωσες το βασανιστηριο!!!!!!

και για να προσυπογραψω τα παραπανω, θα προσθεσω και κατι δικο μου εστω και φωναζοντας...

Εχω μαθει ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΘΕΜΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ.

Απλα ζητω να κανουν το ιδιο και οι αλλοι.

Ευχαριστώ τον skakinen που στο post #103 με διόρθωσε: Η εκπομπή του Άκη Έβενη στην οποία αναφέρθηκα στο #102 ήταν όντως το «studio 3-44». Again, merci skakinen

Ευχαριστώ τον skakinen που στο post #103 με διόρθωσε: Η εκπομπή του Άκη Έβενη στην οποία αναφέρθηκα στο #102 ήταν όντως το «studio 3-44». Again, merci skakinen

Παρακαλώ!
;)

Πέτρο, δεν κατάλαβα Πού διαφωνούμε.

Θα σου πω. Εγω πιστευω πως η τζαμπα μουσικη ειναι κατι καλο, επειδη δίνατε να μπει σε περισσοτερα σπιτια (ασχετα αν τελικα μπαινει σε λιγοτερα), ενω εσυ στεκεσαι στο οτι η διαδικασια ειναι εξισου σημαντικη.

Για εμενα και η διαδικασια ειναι πολυ σημαντικη. Για τους πολλους ομως ειναι βαρετη και ακριβη. Συμφωνω λοιπον με την αποψη του Morfea, παρολο που δε με "συμφέρει", μιας και η συλλογη μου απαξιωνεται, απο οικονομικης αποψεως, καθημερινα και το χομπι μου μοιαζει ολοενα και περισσοτερο με λοξα.

Last edited:
Απλα´ο φίλος meletov,όπως και με το θρεντ του "καπνίσματος" ,έχει βαλθεί επί σελίδων να μας πείσει για του λόγου του το αληθές.

Βαρέθηκα να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια ποστ,(όπως εκείνα του blizard για τα blu-ray).:smash:

Kαί κουοτάρω σέ σένα επειδή ξέρω ότι δεν θα παρεξηγηθείς...
Επαναλαμβάνω...
Από αυτό που θεωρώ υστέρημά μου(και στά 47 μου δικαιούμαι νάχω)μόνον αγοράζω ,είτε διαδικτυακά είτε από δισκοπωλεία.
Kάνω download σε ελάχιστα πράγματα πού υποψιάζομαι ότι δέν θα μού αρέσουν.Από περιέργεια
Και σιγά μήν χρειάζεται να χαραμίζω ώρες μέ την ράπ ή το heavy metal που τό 99% αυτής τής ´μουσικής´είναι ολόϊδια.Αγοράζεις ένα και ειναι σαν να έχεις ακούσει χίλια.
Και εάν μέ πούν ελιτιστή θά βάλω την γάτα μου να κλαίει..
Και πούσαι Μητσάκο.Λεω να συνεχίσω ΚΑΙ νά καπνίζω.:flipout::flipout::flipout::flipout:

Last edited:

Θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο εδω.
Aγοραζω μουσικη απο το 76 μεχρι & σημερα.
Εχω πανω απο 5500 τιτλους σε βυνιλια & cd.
Τα τελευταια χρονια χρησιμοποιω ομως & το κατεβασμα.
Για μενα προκειμενου να ειμαι κοντα σε αυτην την τεχνη
δεν υπαρχουν ουτε συγκεκριμενοι τροποι ουτε ορια.

Τι σχεση εχει το θεμα του καπνισματος με το θεμα της μουσικης ? Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν...δεν κανω εκστρατεια υπερ του downloading...και δεν μπορω να καταλαβω..τοσο πολυ σε κουρασαν αυτα που εγραψα....

Το ξερω οτι το θεμα δεν προκειται να οδηγησει πουθενα...αλλωστε ενα θεμα με τιτλο αυτο προτιματε η αυτο..ειναι καταδικασμενο να μην οδηγησει καπου..αλλα παρολα αυτα νομιζω δεν ειναι κακο οι ανταλλαγες αποψεων..

Να σου πω την αληθεια παραδεχτηκα και σεβαστηκα το ποστ του Ντοκατζη ..που μιλησε για διαφορετικους χαρακτηρες και ειπε..εγω ειμαι αυτος..οπως και του αλλου φιλου που αμεσως μετα προσθεσε οτι μεσω αυτης της ανταλλαγης αποψεων και συζητησεων ηρθε σε επαφη με ανθρωπους με τα ιδια ενδιαφεροντα με αυτον..γιατι ενας σκοπος της μουσικης ειναι αυτος να φερει τους ανθρωπους κοντα...

Απεναντιας δεν σεβομαι τιποτα στο παραπανω ποστ σου..που μαλλον θα το χαρακτηριζα περιττο...λυπαμαι ετσι νιωθω...

Απεναντιας θα επρεπε να σας προβληματισει που ενω την κατηγορια την διαβαζουν τοσα ατομα και αποτελει (οι συζητησεις , οι παρουσιασεις δισκων ,ο τροπος γραφης ορισμενων ) κοσμημα για το avclub... ποσταρουν οι ιδιοι και οι ιδιοι..10 ατομα ολα και ολα..

Γιατι ? Γιατι κατι ποστ σαν αυτο απωθουν τους περισσοτερους και τους φοβιζουν να συμμετεχουν..

Θελετε να ειστε μια παρεα ανθρωπων που απλως να λετε τα δικα σας...μπορειτε να ειστε...αλλα επετρεψε μας να καταθετουμε και την δικη μας κουραστικη και ταπεινη γνωμη...

Last edited: