Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

μπορείτε να μας εξηγήσετε πως γίνεται το ίδιο ψηφιακό αρχείο (στην ίδια ανάλυση κ.λ.π...όλα ίδια) να ακούγεται διαφορετικά όταν εκπέμπεται από άλλη πλατφόρμα;

μπορείτε να μας εξηγήσετε πως γίνεται το ίδιο ψηφιακό αρχείο (στην ίδια ανάλυση κ.λ.π...όλα ίδια) να ακούγεται διαφορετικά όταν εκπέμπεται από άλλη πλατφόρμα;
Οχι..

Εφαρμογή EQ για τους δικούς τους λόγους.
μιλάω για bit perfect αναπαραγωγή. Γιατί με την λογική αυτή αν κάποιος εφαρμόσει κάποιο EQ μπορεί αν κάνει οποιαδήποτε πλατφόρμα να ακούγεται ας πούμε σαν το Qobuz;

μιλάω για bit perfect αναπαραγωγή. Γιατί με την λογική αυτή αν κάποιος εφαρμόζει κάποιο EQ μπορεί να κάνει μια πλατφόρμα να ακούγεται όπως πούμε στο Qobuz;
Χμμμ όχι έτσι ακριβώς γιατί το Qobuz έχει καλύτερη ανάλυση παντού..

Δεν μπορώ να εξηγήσω τι και πως ακριβώς γίνεται ή σε πιο σημείο της αλυσίδας. Η ουσία είναι ότι το Tidal ακούγεται διαφορετικά από το Qobuz σχεδόν σε όλα τα αρχεία. Και δεν χρειάζεται κάποιο εξειδικευμένο ABX test. Μόνο κουφός δεν ακούει τις διαφορές.

μπορείτε να μας εξηγήσετε πως γίνεται το ίδιο ψηφιακό αρχείο (στην ίδια ανάλυση κ.λ.π...όλα ίδια)-χωρίς φυσικά να είναι πειραγμένο με EQ- να ακούγεται διαφορετικά όταν εκπέμπεται από άλλη πλατφόρμα;
12 μηνύματα πίσω... https://avclub.gr/threads/poiotita-cd-vs-streaming-vs-hi-res-audio-vs-binylio.181995/post-1059115954

Δεν μπορώ να εξηγήσω τι και πως ακριβώς γίνεται ή σε πιο σημείο της αλυσίδας. Η ουσία είναι ότι το Tidal ακούγεται διαφορετικά από το Qobuz σχεδόν σε όλα τα αρχεία. Και δεν χρειάζεται κάποιο εξειδικευμένο ABX test. Μόνο κουφός δεν ακούει τις διαφορές.
Πολύ σωστά..

Το μόνο πραγματικό αρνητικό του Spotify lossless είναι η μέχρι στιγμής περιορισμένη υποστήριξη από τους διάφορους streamers και φυσικά η κάκιστη ενσωμάτωση στο Volumio OS.

Υποστηρίζει lossless Spotify το Volumio?

Επειδή το έχω δοκιμάσει και τα τρία, να γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου:

Το Tidal είναι λίγο καλύτερο από το Spotify Lossless αλλά όχι σημαντικά.
Αντιθέτως, το Qobuz, και ειδικά με τα καλά μου ακουστικά (HiFiman Arya Organic) παίζει πολύ πολύ καλύτερα. Δεν μιλάμε για μικρές διαφορές.
Έκοψα το Tidal και κράτησα Spotify (οικογενειακό) και Qobuz και είμαι πολύ ευχαριστημένος. :)

(δεν είναι δύσκολο να κάνετε εγγραφή. Ψάξτε σε γειτονικό φόρουμ. Έρχεται 5€ το μήνα ως μέλος οικογενειακού πακέτου και πραγματικά αξίζει. Και δεν υπάρχει κανένα "πρόστιμο", είναι απολύτως νόμιμο)

Αντιθέτως, το Qobuz, και ειδικά με τα καλά μου ακουστικά (HiFiman Arya Organic) παίζει πολύ πολύ καλύτερα. Δεν μιλάμε για μικρές διαφορές.
Έκοψα το Tidal και κράτησα Spotify (οικογενειακό) και Qobuz και είμαι πολύ ευχαριστημένος. :)

(δεν είναι δύσκολο να κάνετε εγγραφή. Ψάξτε σε γειτονικό φόρουμ. Έρχεται 5€ το μήνα ως μέλος οικογενειακού πακέτου και πραγματικά αξίζει. Και δεν υπάρχει κανένα "πρόστιμο", είναι απολύτως νόμιμο)
Σωστός.. 😉

Σωστός.. 😉

Κάτι ξέρετε εσείς..... :rolleyes:

Πώς είναι δυνατόν κάθε πλατφόρμα να έχει το δικό της ήχο?
Άρα όλες ΔΕΝ παίζουν σωστά το ίδιο αρχείο.
Τι είναι η πλατφόρμα?
Dac να έχει τον δικό του ηχητικό χαρακτήρα?

Εκτός και αν το (ας πούμε για χάρην ευκολίας) ΙΔΙΟ αρχείο που στέλνει το τάδε συγκρότημα,το ξεσκίζει η κάθε πλατφόρμα κατά την δική της κρίση στην επεξεργασία και μας παραδίδει,δίκην ηχολήπτη και παραγωγού,την δική της εκδοχή.
Και εμείς μετά, κρίνουμε ποια πλατφόρμα ηχεί καλύτερα ,χωρίς να ξέρουμε τελικά τι ακριβώς αρχείο ακούμε.
Ωραίοι είμαστε!!!!

ΙΜΗΟ η μόνη λύση (σχετική ασφαλής και αυτή)σε αυτον τον τραγελαφο είναι......
Ξεκαβουρωνουμε μερικά ευρώ και κατεβάζουμε ένα τραγούδι από το bandcamp σε ΌΛΕΣ τις αναλύσεις που μας δίνει το εκάστοτε συγκρότημα ή καλλιτέχνης.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΆ έτσι οφείλει να το αποδίδει και η εκάστοτε πλατφόρμα, τουλάχιστον σε μια από τις αναλύσεις,σε σύγκριση με αυτήν που έχουμε κατεβάσει από το bandcamp.
Κάνουμε τις σχετικές ακροάσεις και αναφέρουμε σχετικά.
Και πάλι δεν είμαστε σίγουροι γιατί δεν γνωρίζουμε τι αρχείο έχει στείλει στην κάθε πλατφόρμα ο εκάστοτε καλλιτέχνης ή συγκρότημα.

Επί προσωπικού, σε καμμία των περιπτώσεων δεν μπαίνω σε αυτό το ψυχοφθόρο σπιράλ.
Μουσικουλα να ακούω με αξιοπρεπή ήχο θέλω,όχι να βραχνα στο κεφάλι μου!

Last edited:
  • Like
Reactions: Music matters...
Πώς είναι δυνατόν κάθε πλατφόρμα να έχει το δικό της ήχο;
Άρα όλες ΔΕΝ παίζουν σωστά το ίδιο αρχείο.
Τι είναι η πλατφόρμα;
Dac να έχει τον δικό του ηχητικό χαρακτήρα;

Εκτός και αν το (σε πούμε για χάρην ευκολίας) ΙΔΙΟ αρχείο που στέλνει το τάδε συγκρότημα,το ξεσκίζει η κάθε πλατφόρμα κατά την δική της κρίση στην επεξεργασία και μας παραδίδει,δίκην ηχολήπτη και παράγωγη,την δική της εκδοχή.
Και εμείς μετά, κρίνουμε ποια πλατφόρμα ηχεί καλύτερα , χωρίζουμε να ξέρουμε τελικά τι ακριβώς αρχεία ακούμε.
Ωραιοι ειμαστε!!!!

Η μόνη λύση (σχετική ασφαλής και αυτή)σε αυτόν τον τραγέλαφο είναι......
Ξεκαβούρωνουμε μερικά ευρώ και κατεβάζουμε ένα τραγούδι από το bandcamp σε ΌΛΕΣ τις αναλύσεις που μας δίνει το εκάστοτε συγκρότημα ή καλλιτέχνη.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΆ έτσι οφείλει να το αποδίδει και η εκάστοτε πλατφόρμα.
Κάνουμε τις σχετικές ακροάσεις και αναφέρουμε σχετικά.
Και πάλι δεν είμαστε σίγουροι γιατί δεν γνωρίζουμε τι αρχείο έχει στείλει στην κάθε πλατφόρμα ο εκάστοτε καλλιτέχνης ή συγκρότημα.

Επί προσωπικού, σε καμμία των περιπτώσεων δεν μπαίνω σε αυτό το ψυχοφθόρο σπιράλ.
Μούσικουλα να ακούω με αξιοπρεπή ήχο θέλω,όχι να βραχνάς στο κεφάλι μου!
Δυστυχώς για όλους οι πλατφόρμες ηχούν διαφορετικά..
Σιγά βέβαια μην κάτσω να σκάσω (όπως λες) και να αγχώνομαι από πια μουσική πλατφόρμα που θα ακούσω καλύτερα την που θέλω..
Όποιος θέλει να ακούσει ωραία μουσική βάζει ένα βινύλιο στο πικάπ του και το γουστάρει..
Ο σκοπός του Audio και του χόμπι μας είναι να απολαμβάνουμε την μουσική..

δεν είναι απάντηση!

Τι δεν σου κάνει;

Αν μιλάμε για κυριολεκτικά το ίδιο αρχείο να στριμάρεται από διαφορετικές υπηρεσίες και να ακούγεται διαφορετικό, παρότι είναι bit perfect σε όλες τις περιπτώσεις, η μόνη εξήγηση είναι ότι κάτι γίνεται στο δικό μας άκρο. Κάτι που επηρεάζει τον ήχο χωρίς να επηρεάζει το bit perfect του αρχείου.

Το μόνο φαινόμενο που ταιριάζει σε αυτό το σενάριο είναι το διαφορετικό noise signature, το οποίο υφίσταται για τους λόγους που έγραψα στο #966.

Είναι το ίδιο φαινόμενο που κάνει και τα διαφορετικά linux distributions (Volumio / Gentoo / ArchLinux / κτλ) να παίζουν διαφορετικά, παρότι παίζουν όλα το ίδιο αρχείο και bit perfect.

Τι δεν σου κάνει;

Αν μιλάμε για κυριολεκτικά το ίδιο αρχείο να στριμάρεται από διαφορετικές υπηρεσίες και να ακούγεται διαφορετικό, παρότι είναι bit perfect σε όλες τις περιπτώσεις, η μόνη εξήγηση είναι ότι κάτι γίνεται στο δικό μας άκρο. Κάτι που επηρεάζει τον ήχο χωρίς να επηρεάζει το bit perfect του αρχείου.

Το μόνο φαινόμενο που ταιριάζει σε αυτό το σενάριο είναι το διαφορετικό noise signature, το οποίο υφίσταται για τους λόγους που έγραψα στο #966.

Είναι το ίδιο φαινόμενο που κάνει και τα διαφορετικά linux distributions (Volumio / Gentoo / ArchLinux / κτλ) να παίζουν διαφορετικά, παρότι παίζουν όλα το ίδιο αρχείο και bit perfect.
Συνελόντι ειπείν ,αν το κάθε streamer (και όχι η πλατφόρμα) κάνει του κεφαλιού του στην αποκωδικοποίηση, δίκιο έχουν όλοι οι φίλοι,που άλλος λέει ότι ακούει ελάχιστες διαφορές και άλλος μεγάλες .
Εξαρτάται από το streamer.

Και εδώ ,ζητώ να μπουν στον κόπο οι φίλοι να ξαναγράψουν ποιος ακούει μεγάλες ή μικρές διαφορές και κυρίως, τι μάρκα streamer έχει.
Αν συμπέσουν οι γνώμες ,με τα μηχανήματα, δηλαδή αυτοί που ακούν μικρές διαφορές έχουν πχ wiim και αυτοί με μεγάλες πχ Eversolo, τότε ήσυχα ήσυχα θα πάω σε μια γωνιά να κλαύσω σιωπηλά 😂