Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Ειναι απλο, της λες, αγαπη μου το ψηφιακο μας σεταπ ειναι εντελως εισαγωγικο, για να φτιαξουμε ενα ψηφιακο συστημα της προκοπης
πρεπει να επενδυσουμε σε καλυτερα και ακριβοτερα μηχανηματα και τοτε να εισαι σιγουρη οτι, το πικαπ θα παει στο παταρι για να μη πιανει
χωρο και σκονη!
Ο ιστορικος του μελλοντος θα δειξει κατανοηση που χρησιμοποιουσατε μεχρι τωρα αυτη τη παλιατζουρα.
Ύστερα,ως καλός κοντογείτονας θα επισκεφθώ τον Βλαδίμηρο στο εφημερεύον νοσοκομείο και θα του προτεινω να τον φιλοξενήσω μαζί με τα ATC τα οποία εννοείται πως θα κουβαλήσει μόνος του.

Ειρηνική Συνύπαρξη

Όσοι θυμούνται τις δεκαετίες '1970-'1980-'1990 ας αναρωτηθούν: Πόσους μισθούς της εποχής εκείνης χρειαζόταν για να αποκτήσει κανείς σύστημα χαμηλής ως μεσαίας κατηγορίας; Οχτώ; Δεκα; Δώδεκα; Τους μισθούς μιας ολόκληρης χρονιάς. Και βάλε, αν ήθελε κάτι παραπάνω!
Στην Ελλάδα αυτά. Σε άλλες χώρες ήταν πιο φυσιολογικά τα πράγματα.

Θα το ξαναγράψω καταθέτοντας την προσωπική μου γνώμη!

Εαν η προ και μετά του Eversolo A6 αλυσίδα κεντάει...(στα γούστα του καθενός βέβαια σε καλωδια , φιλτρα , ηχεια και υλικο αναπαραγωγής ) το συγκεκριμένο 3 σε 1 streamer dac and pre amplifier τα κανει ολα και συμφέρει με εξαιρετικό ήχο...!! Με την master edition να ειναι η χρυσή τομή!

Προσωπικά δεν νομίζω να ξαν' αλλάξω dac...

Βασική μου αρχή σε οτι αγορές εχω κανει μεχρι σήμερα είναι να πληρώνω για 1 και να παίρνω 5... με ελάχιστους συμβιβασμούς...με λίγα λόγια Value for money devices...ειτε ειναι ηχεια , ειτε προβολικά , είτε οτιδήποτε.

Όσο ανεβαινεις σε κατηγορία devices και επομένως σε τιμή θα παίρνεις λιγότερα από αυτα για τα οποία πληρώνεις...δεν αξίζει κατ εμε..η μεγαλη χασουρα αυτη των χρημάτων...

Πέραν ολων των αλλων εκει που πρεπει να επενδύσεις σοβαρό χρήμα είναι τα ηχεία και ένας dead silent σοβαρός ενισχυτής με καλα και ποιοτικά ρεύματα.

Αυτα θα σου μεινουν για παντα..ολα τ αλλα μπορεί να αλλάζουν κατα καιρούς...

Και με χαμηλοτερης τιμης πικαπ θα ελεγα εγω.

Ήρθε ο φίλος να πάρει το Tonar μου και υποχρεωτικά του το έβαλα με την zyx που είναι ακόμα στο πικάπ..

Κατέβηκε το σαγόνι του μέχρι το πάτωμα, το χαμόγελο μέχρι τα αφτιά, το βούτηξε και εξαφανίστηκε !!

Ούτε με το Tonar στο σετ δεν μπορεί το ψηφιακό να πάρει το πάνω χέρι.

Κάτι που δεν το περίμενα να πω την αλήθεια..
Πόσο πρέπει να κατεβάσω το αναλογικό πια ;;;
Να πάρω από την κόρη μου το CEC που είχα το 1987 ;;;

Βρε και εγώ έχω επενδύσει σε καλό αναλογικό και αφού έκανα τη βλακεία και έδωσα όλους τους δίσκους μου πάλι μάζεψα μία χιλιάρα!
Για να παίξει όμως σωστά το αναλογικό μου αυτή τη στιγμή χρειάζεται καινούργια κεφαλή.
Και εκεί που παίζω οτιδήποτε κάτω των 1500€ θεωρείται συμβιβασμός.
Το minimum που μπορεί να κάνω είναι αναβελόνοση στην Benz που θα βγεί κανένα 600άρι με τα πήγαινε έλα.
Και δεν ξέρω καν αν θα παίζει ή θα κάθομαι να την κοιτάζω 😂

• Like
Reactions: vlad66
Βρε και εγώ έχω επενδύσει σε καλό αναλογικό και αφού έκανα τη βλακεία και έδωσα όλους τους δίσκους μου πάλι μάζεψα μία χιλιάρα!
Για να παίξει όμως σωστά το αναλογικό μου αυτή τη στιγμή χρειάζεται καινούργια κεφαλή.
Και εκεί που παίζω οτιδήποτε κάτω των 1500€ θεωρείται συμβιβασμός.
Το minimum που μπορεί να κάνω είναι αναβελόνοση στην Benz που θα βγεί κανένα 600άρι με τα πήγαινε έλα.
Και δεν ξέρω καν αν θα παίζει ή θα κάθομαι να την κοιτάζω 😂
Γιατί να μην παίζει;

Ε, δεν συγκρίνεται σε ευκολία ακρόασης ούτε σε ευκολία να ανακαλύπτεις μουσική.
Είναι ξεκάθαρα για να ακούσεις κάτι που έχεις ήδη, πιθανόν σε καλύτερη ποιότητα

Η ευκολία είναι 100% με το μέρος του ψηφιακού.. δεν το συζητάμε...

Η ποιότητα του ήχου του είναι σε τόσο καλό επίπεδο που μπορεί κάποιος που δεν έχει (καλό αναλογικό) , να ζήσει με το ψηφιακό για πάντα..

Από κει και πέρα στην σύγκριση χωρίς τιμές και μου'πες σου'πες, το αναλογικό είναι καλύτερο (για όποιον ήδη έχει)..

Οι άλλοι όπως ο φίλος Λάκης, όσα δεν φτάνει η αλεπού.... :LOL:

• Like
Reactions: Θρησκος

Η ποιότητα του ήχου του είναι σε τόσο καλό επίπεδο που μπορεί κάποιος που δεν έχει (καλό αναλογικό) , να ζήσει με το ψηφιακό για πάντα..

Από κει και πέρα στην σύγκριση χωρίς τιμές και μου'πες σου'πες, το αναλογικό είναι καλύτερο (για όποιον ήδη έχει)..

Ναι, χθες γεννηθηκα και δεν ξερω τι εστι πικαπ.

(y)
(y)

Από κει και πέρα στην σύγκριση χωρίς τιμές και μου'πες σου'πες, το αναλογικό είναι καλύτερο (για όποιον ήδη έχει).
(y)

Δεν γνωριζω την...............αλεπου .............. 😆

• Like
Ούτε εγώ θέλω να θυμάμαι! :cry:
Εδώ αλλιώς παίζει το πρωί αλλιώς το βράδυ ρε!
Με τόσες αλλαγές και στρωσίματα πάω από το βαρούμ βαρούμ στο τσίκι τσίκι τιφ τιφ μέσα σε λίγες ώρες!

• Haha
Και δεν θυμάσαι πως έπιαζε η Benz του όταν ήταν στα ντουζένια της ;;

Ή δεν θέλεις να θυμάσαι ;;;

( Μάλλον το 2ο... )
Απο τοτε του τα ελεγα οτι και να κανει δεν προκειται ποτε να παιξει οσο ενα καλο ψηφιακο.
Τωρα σιγα-σιγα το χωνευει, καιρος να το πραξεις και συ.

'Όλοι δίκιο έχετε αλλά αυτό το βινύλιο είναι θάνατος.
Παίζει φοβερά σε sme 20 όπως και σε sme 30 φίλου. Ακούγεται top hi end με την Κoetsou το ίδιο και με την Van der Hul του φίλου. Ακούγεται φοβερά η Ελληνική έκδοση ακόμη καλύτερα η Αμερικάνικη.
Το ένα Αμερικανικό αντίγραφο βγήκε από την τραπεζική θυρίδα μόνο για την φωτογράφηση το άλλο, επίσης Αμερικανικό, είναι για να ακούω.

Soundtrack του Χατζηδάκη από την ταινία του Kazan Amerika Amerika.

Americ America.jpg

Με το καλό να ξανανοίξουν οι τράπεζες και μπορεί να βγάλω αντίστοιχο ψηφιακό σε dsd 512.

Απο τοτε του τα ελεγα οτι και να κανει δεν προκειται ποτε να παιξει οσο ενα καλο ψηφιακο.
Τωρα σιγα-σιγα το χωνευει, καιρος να το πραξεις και συ.

Πήγα να το χωνέψω μέχρι που έβαλα ξανά το πικάπ....

Μου χάλασε την χώνεψη του ψηφιακού όπως (δεν) καταλαβαίνεις...

Δεν "μασάω" όμως.. ψηφιακό ακούω αυτή την στιγμή και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για την zyx, άφησα ασύνδετο το πικάπ.... :LOL:

IMG_20251230_224639.jpg

'Όλοι δίκιο έχετε αλλά αυτό το βινύλιο είναι θάνατος.
Παίζει φοβερά σε sme 20 όπως και σε sme 30 φίλου. Ακούγεται top hi end με την Κoetsou το ίδιο και με την Van der Hul του φίλου. Ακούγεται φοβερά η Ελληνική έκδοση ακόμη καλύτερα η Αμερικάνικη.
Το ένα Αμερικανικό αντίγραφο βγήκε από την τραπεζική θυρίδα μόνο για την φωτογράφηση το άλλο, επίσης Αμερικανικό, είναι για να ακούω.

Soundtrack του Χατζηδάκη από την ταινία του Kazan Amerika Amerika.

Με το καλό να ξανανοίξουν οι τράπεζες και μπορεί να βγάλω αντίστοιχο ψηφιακό σε dsd 512.

fright-night-satan.gif

• Haha