Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Όλη η συζήτηση περί subwoofer σε 2κάναλο σύστημα μεταφέρθηκε σε νέο νήμα :

• Like
Reactions: Sonorus
Μόλις boom ακουσα boom το Qobuz boom και εγω boom νόμιζα οτι boom boom έκαναν τα ηχεία του φίλου μου του Tzimisce boom αλλά τελικά boom κάνει το υπερφουσκομενο boom μπάσο του player του qobuz boom.
Ευτυχώς μου έδωσε κωδικούς φίλος και το δοκίμασα και δεν το αγόρασα boom.
Φυσικά τα πιτσιρίκια του ξάδερφου μου έβαλαν boom boom μουσική και ξετρελάθηκαν. Για ηλεκτρονική μουσική άνευ οργάνων ειναι καταπληκτικό, εκει που δεν ξέρεις τι βαράει ειναι εντυπωσιακό αν όμως γνωρίζεις άστο καλύτερα.
Όλα αυτα πάντα υποκειμενικά και στο σύστημα μου.

Last edited:
  • Like
Reactions: quevedo
Ποσο χαιρομαι Μιτσαρα που το παρατήρησες και εσυ δεν ειμαι τρελος τελικα… boom boom to Qobum στα χαμηλομεσαια φουσκομένο για να ακουγεται γεματο … τραγικο εις διπλουν η δευτερη για τα λεφτα της συνδρομης ;(

Μόλις boom ακουσα boom το Qobuz boom και εγω boom νόμιζα οτι boom boom έκαναν τα ηχεία του φίλου μου του Tzimisce boom αλλά τελικά boom κάνει το υπερφουσκομενο boom μπάσο του player του qobuz boom.
Ευτυχώς μου έδωσε κωδικούς φίλος και το δοκίμασα και δεν το αγόρασα boom.
Φυσικά τα πιτσιρίκια του ξάδερφου μου έβαλαν boom boom μουσική και ξετρελάθηκαν. Για ηλεκτρονική μουσική άνευ οργάνων ειναι καταπληκτικό, εκει που δεν ξέρεις τι βαράει ειναι εντυπωσιακό αν όμως γνωρίζεις άστο καλύτερα.
Όλα αυτα πάντα υποκειμενικά και στο σύστημα μου.

Πως το έπαιξες το Qobuz?

Εντύπωση μου κάνει εγώ ακούω πάντα απο qobuz (το tidal το έχω για back up αν δεν βρω κάτι) αλλά έχει πιό ίσιο ήχο από το tidal, να σημιωθεί βέβαια ότι παίζω μέσω roon και όχι απο τις εφαρμογές του qobuz και tidal αντίστοιχα

Το Qobuz έχει το πιο "ευγενικό" μπάσο που δεν κάνει boom boom καθόλου σε σχέση με Tidal & Spotify !

Δοκιμάσατε το ίδιο κομμάτι σε άλλη πλατφόρμα να δείτε την διαφορά ρε σεις Βασίλη και Μήτσο ;;;

Πραγματικά το άσπρο μαύρο πάτε να βγάλετε και μου αρέσει το "ουφ γλιτώσαμε από τζάμπα έξοδα".... κανας γιατρός σας είδε τελευταία ;; :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: lakiss51
Το Qobuz έχει το πιο "ευγενικό" μπάσο που δεν κάνει boom boom καθόλου σε σχέση με Tidal & Spotify !

Δοκιμάσατε το ίδιο κομμάτι σε άλλη πλατφόρμα να δείτε την διαφορά ρε σεις Βασίλη και Μήτσο ;;;

Πραγματικά το άσπρο μαύρο πάτε να βγάλετε και μου αρέσει το "ουφ γλιτώσαμε από τζάμπα έξοδα".... κανας γιατρός σας είδε τελευταία ;; :ROFLMAO:
Μη με παρεξηγήσεις στο γράφω σαν φίλος αλλά μετά την ακρόαση του προενισχυτή σου στου Δημήτρη την άποψη σου περι μπάσου που τη θεωρούσα σεβαστή... καλύτερα να το σταματήσω εδω. Βρες σε παρακαλώ γιατρό για 4 άτομα που άκουσαν τα ίδια σε 2 συστήματα και τέλος εγω στο δικό μου.

Αρχίζω να αμφιβάλλω πλέον για τα συστήματα σας, τους χώρους και του τι πραγματικά ακούτε.
Σίγουρα απο τα συστήματα μας ή πειρα λέει οτι υπάρχουν και καλύτερα το ιδιο και για τους χώρους μας
Όσο για τα αυτιά μου, δημόσια σε προκαλώ σε blind test όποτε θέλεις να δούμε ποιος θα σκοράρει υψηλότερα.
Μη σε νοιάζει η απόσταση κάθε δυο μήνες Θεσσαλονίκη είμαι.

Last edited:
  • Like
Reactions: Panoramix
Σίγουρα απο τα συστήματα μας ή πειρα λέει οτι υπάρχουν και καλύτερα το ιδιο και για τους χώρους μας
Όσο για τα αυτιά μου, δημόσια σε προκαλώ σε blind test όποτε θέλεις να δούμε ποιος θα σκοράρει υψηλότερα.
Μη σε νοιάζει η απόσταση κάθε δυο μήνες Θεσσαλονίκη είμαι.
Χωρίς να θέλω να μπω σε αντιπαράθεση, η δήλωση σου για το Qobuz με κάνει να αμφιβάλλω είτε για αυτά που ανέφερα παραπάνω ή για την αλυσίδα αναπαραγωγής του Qobuz.

Μη με παρεξηγήσεις στο γράφω σαν φίλος αλλά μετά την ακρόαση του προενισχυτή σου στου Δημήτρη την άποψη σου περι μπάσου που τη θεωρούσα σεβαστή... καλύτερα να το σταματήσω εδω. Βρες σε παρακαλώ γιατρό για 4 άτομα που άκουσαν τα ίδια σε 2 συστήματα και τέλος εγω στο δικό μου.

Μπες καμιά φορά στο νήμα να διαβάσεις... εκεί στους diyδες...

Το ότι βγάζεις πολύ γρήγορα συμπεράσματα χωρίς 2η σκέψη σου έχει περάσει από το μυαλό ;;

Για να σε βοηθήσω περί Qobuz.. είναι μια πλατφόρμα που δεν "πουσάρει" το υλικό που της δίνουν οι δισκογραφικές, άρα τα "άκρα" της φαίνονται λιγότερο έντονα σε σχέση με τις άλλες.

Αυτό σημαίνει ότι θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από συστήματα τα οποία δεν έχουν ανάγκη από "Loudness".

Κάνε μια δοκιμή σε σχέση με τα Tidal & Sporify και θα δεις...

ΥΣ.
Αυτό με τον γιατρό το έγραψα για αστείο, αλλά τσίμπησες άσχημα βγάζοντας περίσσεια χολή λες και δεν έχεις ακούσει ποτέ εδώ τον προ μου ή το σύστημα γενικότερα..

Αν δεν σου αρέσουν τώρα τα ηχεία σου φτιάξτα όπως ήταν πριν στο κρος και θα έχεις ξανά την πολυπόθητη αποκοπή από τους 100 κύκλους και κάτω.. αλλά αν έχεις κάποιο πρόβλημα στις χαμηλές συχνότητες το Qobuz είναι ο τελευταίος φταίχτης και μην πας να βγάλεις όλους τους άλλους "προβληματικούς"....

• Like
Reactions: Sonorus