Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Το Qobuz έχει το πιο "ευγενικό" μπάσο που δεν κάνει boom boom καθόλου σε σχέση με Tidal & Spotify !

Δοκιμάσατε το ίδιο κομμάτι σε άλλη πλατφόρμα να δείτε την διαφορά ρε σεις Βασίλη και Μήτσο ;;;

Πραγματικά το άσπρο μαύρο πάτε να βγάλετε και μου αρέσει το "ουφ γλιτώσαμε από τζάμπα έξοδα".... κανας γιατρός σας είδε τελευταία ;; :ROFLMAO:
Ετσι λέγανε και για την Αφροδιτη οτι δεν υπαρχει και παλι καλα κάποιοι επέμεναν . Μην τρελαίνεστε πολύ απλή η απάντηση δεν εχετε δουλέψει το streaming αρκετά σαν σύνολο-πιγή δεν παιρνω wifi και θα παιξει σωστα, δεν παιρνω απο το τοιχο με το καλώδιο που μου έδωσε η cosmote και θα παιξει σωστα και παρα πολλά ακόμα οπότε δεν μπορεί να αποδώσει το σύστημα σας τις διαφορές όσο καλό και να είναι που πιστεύω οτι είναι. Κάτι σαν γαμηστερό υπερ - πικαπ με μαπα βελόνα.

Σε ενα συστημα με stremaing καλοστημένο τετοιεσ διαφορεσ κανουν κρααααααααααα. Mπουμαρει στο Qobum οποιοσ θελει ερχετε να το ακουσει ... οχι δεν χρειάζομαι γιατρο κάποιοι πρεπει να περασετε μια μερα να σας κανω κανα μάθημα και δεν θα ειναι τσαμπα γιατι το Qobooom το πλήρωσα .

Εαν λοιπον υπάρχει σωστή ακουστική στο χώρο σου και ξέρεις που παν τα τεσσερα από ηχο είναι πολύ απλο να το εντοπισεις. Βάζεις το σαμπ να κοβει σε ένταση εκει που δεν μπουμαρει ο χωρος σου και crossover ρυθμισμένο σωστα, τον ξέρεις το χώρο σου, οτι πάνω απο μιά ένταση ακούς απο σπηλιά το παίζεις tidal ειναι οκ το παίζεισ από NAS είναι οκ, το παιζεις στο Qobooom και ειναι φουσκομενο μπουμαρει τρελα γιατι ειναι σηκωμένα τα μεσαιοχαμηλα για να ακούγετε ποιο ζεστό και η ποιότητα χωλαίνει. Δεν είναι σε όλα κάποια ειναι οκ αλλα στα περισσοτερα που δοκι΄μασα έπαιξε έτσι. Παίζω μεσα από UPNP - DLNA

Μπες καμιά φορά στο νήμα να διαβάσεις... εκεί στους diyδες...

Το ότι βγάζεις πολύ γρήγορα συμπεράσματα χωρίς 2η σκέψη σου έχει περάσει από το μυαλό ;;

Για να σε βοηθήσω περί Qobuz.. είναι μια πλατφόρμα που δεν "πουσάρει" το υλικό που της δίνουν οι δισκογραφικές, άρα τα "άκρα" της φαίνονται λιγότερο έντονα σε σχέση με τις άλλες.

Αυτό σημαίνει ότι θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από συστήματα τα οποία δεν έχουν ανάγκη από "Loudness".

Κάνε μια δοκιμή σε σχέση με τα Tidal & Sporify και θα δεις...

ΥΣ.
Αυτό με τον γιατρό το έγραψα για αστείο, αλλά τσίμπησες άσχημα βγάζοντας περίσσεια χολή λες και δεν έχεις ακούσει ποτέ εδώ τον προ μου ή το σύστημα γενικότερα..

Αν δεν σου αρέσουν τώρα τα ηχεία σου φτιάξτα όπως ήταν πριν στο κρος και θα έχεις ξανά την πολυπόθητη αποκοπή από τους 100 κύκλους και κάτω.. αλλά αν έχεις κάποιο πρόβλημα στις χαμηλές συχνότητες το Qobuz είναι ο τελευταίος φταίχτης και μην πας να βγάλεις όλους τους άλλους "προβληματικούς"....
Ρε Βλαντ στο δικκο μου συτστημα που δεν εχει θέμα και εχω τραβήξει τα μαλιά μου να ξεζουμίσω το στριμερ γιατι το κάνει και μένα μου φενεται τρελό αλλά παιζει και πολυ υποψιάζομαι τι μπορεί να φταιέι θα σου πω σε PM

Last edited by a moderator:
Ρε Βλαντ στο δικκο μου συτστημα που δεν εχει θέμα και εχω τραβήξει τα μαλιά μου να ξεζουμίσω το γαμοστριμερ γιατι το κάνει και μένα μου φενεται τρελό αλλά παιζει και πολυ υποψιάζομαι τι μπορεί να φταιέι θα σου πω σε PM

Αν υπάρχει ένας εδώ μέσα που έχει "ξεζουμίσει" το θέμα "streamer", αυτός είναι ο Δημήτρης Δημητρακούδης.. από κοντά και ο Tzimisce.

Άσε με εμένα... έχω το χειρότερο σύστημα του Λεκανοπεδίου στην τελική και δεν ξέρω τίποτα...

Αυτούς ρώτα για το αν είναι Qoboom το Qobuz ή όχι....

@analog-jimaras
Βρες το ίδιο κομμάτι στο Spotify, στο Tidal και στο Qobuz. Αν το έχεις και σε CD ακόμα καλύτερα. Άκουσε το σε όλες τις πλατφόρμες και προσπάθησε να εντοπίσεις διαφορές. Και πες μας τα συμπεράσματα σου.

Μην τρελαίνεστε πολύ απλή η απάντηση δεν εχετε δουλέψει το streaming αρκετά σαν σύνολο-πιγή δεν παιρνω wifi και θα παιξει σωστα, δεν παιρνω απο το τοιχο με το καλώδιο που μου έδωσε η cosmote και θα παιξει σωστα και παρα πολλά ακόμα οπότε δεν μπορεί να αποδώσει το σύστημα σας τις διαφορές όσο καλό και να είναι που πιστεύω οτι είναι. Κάτι σαν γαμηστερό υπερ - πικαπ με μαπα βελόνα.

Εν τω μεταξύ το μη δουλεμένο streaming....

Ethernet
  • Optical to ethernet converter -> WAY Mind ethernet cable to OTE Speedport 2 modem both powered by LHY 160 LPS (Argento Flow power cable) -> WAY Mind ethernet cable to
  • LHY Optical converter (Argento Flow power cable ) -> optical (Finisar SFP Single Mode Transceivers 1475 and Phoenix Glass Fiber Cable)
  • 2 Melcos S100 switches powered by Plixir Elite Reference double LPS (Argento Flow Master Reference power cable) (connected via optical – Finisar SFP Single Mode Transceivers 1475 and Phoenix Glass Fiber Cable), WAY Mind Ethernet cable -> Waversa isolator -> WAY Mind Ethernet cable
Server/Streamer

Wadax Atlantis Server running Roon -> WAY Libertas USB -Way Core Power Cable

DAC

Wadax Arcadia dac -> Way Core Poer Cable - Argento Flow Master Reference Extreme Edition interconnect

Εν τω μεταξύ το μη δουλεμένο streaming....

Ethernet
  • Optical to ethernet converter -> WAY Mind ethernet cable to OTE Speedport 2 modem both powered by LHY 160 LPS (Argento Flow power cable) -> WAY Mind ethernet cable to
  • LHY Optical converter (Argento Flow power cable ) -> optical (Finisar SFP Single Mode Transceivers 1475 and Phoenix Glass Fiber Cable)
  • 2 Melcos S100 switches powered by Plixir Elite Reference double LPS (Argento Flow Master Reference power cable) (connected via optical – Finisar SFP Single Mode Transceivers 1475 and Phoenix Glass Fiber Cable), WAY Mind Ethernet cable -> Waversa isolator -> WAY Mind Ethernet cable
Server/Streamer

Wadax Atlantis Server running Roon -> WAY Libertas USB -Way Core Power Cable

DAC

Wadax Arcadia dac -> Way Core Poer Cable - Argento Flow Master Reference Extreme Edition interconnect
Ασε - δεν θέλω να διαβάσω για ηχεία και ενισχυτή....

• Like
Reactions: Vass xen
Χωρίς να θέλω να μπω σε αντιπαράθεση, η δήλωση σου για το Qobuz με κάνει να αμφιβάλλω είτε για αυτά που ανέφερα παραπάνω ή για την αλυσίδα αναπαραγωγής του Qob

Οσο και αν σου κάνει εντύπωση δεν παίζουμε από τον τοίχο με καλώδιο που μας έδωσε η cosmote....
Τα καλώδια που έχω είναι γνωστά... και ακριβά / καλά

Παμε λοιπόν να δούμε τι από αυτά υπάρχει στο συστημά σας εκτός από το καλό καλώδιο
Ηχεία ραφιού που τα χαμηλά τους να συμπληρώνει σαμπ οπότε ρυθμίζεις ένταση crossover θέση φάση όλα στο τέλειο χωρίς σοβαρους συμβιβασμούς
τροφοδοσία ρουτερ ?
τροφοδοσία converter εαν υπάρχει οπτική σε ethernet με δευτερο καλό καλώδιο?
Φιλτρο ρεύματος στις διάφορες τροφοδοσίες?
οπτικη απομόνωση?
τροφοδοσίες οπτικης απομόνωσης?
Αποκλειστική Οπτικη ίνα με χαμήλό θόρυβο χωρίς διακλάδωση?
IP Maping/forwarding -Static IP
Φιλτρο εμι/ρφι για dac - amp
έχω κιάλα ... έχω και αυτιά επίσης που το ακούνε

Συμφωνω οτι παιζει κατι στην αλυσίδα οχι αναπαραγωγής αλλά διαμοιρασμού των δεδομένων (σερβερ) παίζει να είναι τοπίκό το φαινόμενο μιας και με το Μίτσο μένουμε κοντά

όποιος θέλει ερχεται να απολαύσει το σύστημα μου να μπουμάρει με Qoboooom

@economides μην του λες τέτοια θα τον τρομάξεις…..

Και τι σημαίνει αυτό οτι δεν υπάρχει και όμως υπάρχει και οποιος δεν το πιστεύει μπορεί να πάρει τα ποδια του και να ερθει και στους δυο μας να το ακουσει μου τελείωσε το τσιπουρο αλλά έχω ενα Τζακ ανοιχτο στην αρχή του

Τα καλώδια που έχω είναι γνωστά... και ακριβά / καλά

Παμε λοιπόν να δούμε τι από αυτά υπάρχει στο συστημά σας εκτός από το καλό καλώδιο
Ηχεία ραφιού που τα χαμηλά τους να συμπληρώνει σαμπ οπότε ρυθμίζεις ένταση crossover θέση φάση όλα στο τέλειο χωρίς σοβαρους συμβιβασμούς
τροφοδοσία ρουτερ ?
τροφοδοσία converter εαν υπάρχει οπτική σε ethernet με δευτερο καλό καλώδιο?
Φιλτρο ρεύματος στις διάφορες τροφοδοσίες?
οπτικη απομόνωση?
τροφοδοσίες οπτικης απομόνωσης?
Αποκλειστική Οπτικη ίνα με χαμήλό θόρυβο χωρίς διακλάδωση?
IP Maping/forwarding -Static IP
Φιλτρο εμι/ρφι για dac - amp
έχω κιάλα ... έχω και αυτιά επίσης που το ακούνε

Συμφωνω οτι παιζει κατι στην αλυσίδα οχι αναπαραγωγής αλλά διαμοιρασμού των δεδομένων (σερβερ) παίζει να είναι τοπίκό το φαινόμενο μιας και με το Μίτσο μένουμε κοντά

όποιος θέλει ερχεται να απολαύσει το σύστημα μου να μπουμάρει με Qoboooom

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι σε εσάς μπουμάρει το Qobuz !
Για να το λέτε , έτσι είναι...

Αλλά ΔΕΝ φταίει το Qobuz για αυτό !!

Ψάξτε να βρείτε την αιτία, γιατί σε άλλους ΔΕΝ μπουμάρει !!

Και όλος ο κόσμος λέει ότι έχει καλύτερη ποιότητα ήχου από τις άλλες πλατφόρμες (με μόνο αυτή της apple να είναι εξίσου καλή).

• Like
Reactions: Sonorus
Έχω το Qobuz εδώ και πολλά χρόνια. Έχω συκρίνει με YouTube, CD, Αρχεία FLAC στο NAS. Κάποιες φορές υπερέχει το Qobuz, κάποιες φορές υπερέχουν τα άλλα. Ποτέ δεν άκουσα υπερβολικό μπάσο, μπουμάρισμα κλπ.

• Like
Reactions: Sonorus
Αλήθεια ρε παιδιά,
Έχει κανένας από σας, συνδρομή στην apple??
Εχει την ποικιλία του Spotify?
Από ήχο πως είναι??
Σε android συσκευές παίζει ή πρέπει να έχεις apple??

Εννοώ πολύ φουσκωμένο μπάσο.
Συγνώμη, αλλά το Qobuz δεν έχει καθόλου φουσκωμένο μπάσο..
Έχει το σωστό χαμηλό, σε αντίθεση με το Tidal και το Spotify που είναι λάθος κουρδισμένο, επίτηδες...
Δεν έχω δει/ακούσει ποτέ φουσκωμένο χαμηλό στο Qobuz..
Κατι λάθος συμβαίνει στα συστήματα όσων ακούν boom boom από το Qobuz...

Σίγουρα από τα συστήματα μας ή πειρα λέει οτι υπάρχουν και καλύτερα το ιδιο και για τους χώρους μας
Όσο για τα αυτιά μου, δημόσια σε προκαλώ σε blind test όποτε θέλει να δούμε ποιος θα σκοράρει υψηλότερα.
Μη σε νοιάζει η απόσταση κάθε δύο μήνες Θεσσαλονίκη είμαι.
Μην προκαλείς κανέναν, είναι λάθος αυτό που λες για το Qobuz..

Μπες καμιά φορά στο νήμα να διαβάσεις... εκεί στους diy...

Το ότι βγάζεις πολύ γρήγορα συμπεράσματα χωρίς 2η σκέψη σου έχει περάσει από το μυαλό ;;

Για να σε βοηθήσω για το Qobuz.. είναι μια πλατφόρμα που δεν "πουσάρει" το υλικό που της δίνουν οι δισκογραφικές, άρα τα "άκρα" της φαίνονται λιγότερο έντονα σε σχέση με τις άλλες.

Αυτό σημαίνει ότι θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από συστήματα που δεν έχουν ανάγκη από "Loudness".

Κάνε μια δοκιμή σε σχέση με τα Tidal & Sporify και θα δεις...

ΥΣ.
Αυτό με τον γιατρό το έγραψα για αστείο, αλλά τσίμπησες άσχημα βγάζοντας περίσσεια χολή λες και δεν έχεις ακούσει ποτέ εδώ τον προ μου ή το σύστημα γενικότερα..

Αν δεν σου αρέσουν τώρα τα ηχεία σου φτιάξε όπως ήταν πριν στο κρος και θα έχεις ξανά την πολυπόθητη αποκοπή από τους 100 κύκλους και κάτω.. αλλά αν έχεις κάποιο πρόβλημα στις χαμηλές συχνότητες το Qobuz είναι ο τελευταίος φταίχτης και μην πας να βγάλεις όλους τους άλλους «προβληματικούς»....
Δεν ισχύει αυτό που λέει για το Qobuz, είναι εντελώς λάθος..
Κάτι άλλο συμβαίνει στο Setup του..