Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Μιας και μιλάμε για ακουστικά τυγχάνει να έχω δύο - τρία (καλά ψέματα - είναι περισσότερα) "συστηματάκια" που έχουν τέτοια χειρουργική ακρίβεια στο χαμηλό που τα περισσότερα συστήματα ηχείων δεν την βλέπουν ούτε με κυάλια. Μιλάω για τα καλά - σε dedicated χώρους by the book. Για τα υπόλοιπα ούτε λόγος να γίνεται.

Φρέσκος στο qobuz χτές βραδάκι έκατσα και άκουσα σε σχέση με το TIDAL.
Yπενθυμίζω ότι το σύστημα από πολλούς δε θεωρείται ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Αποτελείται από transport το zidoo z30 pro με τροφοδοσία plixir elite bdc σε integra 8,4 μέσω hdmi wireworld sphere. Τελικός main ηχείων purify συνδεδεμένος μέσω balanced καλωδίων analysis solo crystal oval και ηχεία kef R7 συνδεδεμένα μέσω καλωδίων neotech nes 3003 και δύο subwoofer dynaudio 18s.
Μετά από προτροπή άκουσα αυτά:
the chairman's waltz auto me ti geisa
playgroung love air
min oneirevesai
midnight summer dream album version
every breath you take the police
Η διαφορά μεταξύ των δύο πλατφορμών είναι ξεκάθαρη και αισθητή. Σε γενικές γραμμές το TIDAL ακούγεται πιο "φρέσκο" και με μεγαλύτερα σώματα. Μέσω Qobuz ο ήχος είναι πιο μεστός, πιο ρεαλιστικός και τα μικρότερα σώματα ακολουθούνται από καλύτερο διαχωρισμό. Νομίζω ότι το μοναδικό κομμάτι από τα παραπάνω που μου άρεσε περισσότερο στο TIDAL ήταν αυτό των strangers.
Ως προς το θέμα του μπάσου νομίζω ότι συμφωνώ 100% με το συμφορουμίτη @steadyshot . Το quobuz έχει περισσότερο subbass και το Tidal είναι πιο "στακάτο" ας πούμε. Δε μου φάνηκε ιδιαίτερα ανισόρροπο κανένα εκ των δύο. Ίσως στην εντύπωση που έχει αποκτήσει ο συμφορουμίτης με το Qoboom όπως το αναφέρει να οφείλεται σε συνδυασμό θέματος χώρου στην περιοχή του sub bass και στο ότι σε σχέση με το Tidal to Qobuz ακούγεται κάπως πιό λεπτόηχο μεσουψηλά.
Χαίρομαι που επικρατεί νινεμία μπράβο στους ψηχραιμούς.

Oι απόψεις συναντουνται στο 98,35% και ναι σωστος και σε αυτό ο χόρος μου δεν συνχωρεί γιαυτό και το σαμπ είναι τέρμα χαμηλωμένο γιατί αμέσως μετά αρχίζει η σπηλιά αλλα σε μένα σε μερικά κομμάτια ειδικα στους Police μου έκανε πολύ εντύπωση πόσο ποιο ζεστό είναι το QOBUZ σε σύγκριση με τοπικα σοσμένο αρχείο.

Εγώ πάντως που έχω Spotify Tidal και Qobuz, το Qobuz ακούγεται πιο ισσοροπημένο, με περισσότερη λεπτομέρεια.
Δεύτερο σε ποιότητα το Tidal και τελευταίο το Spotify που έχει όμως πολύ δυνατό αλγόριθμο για να βρεις συγκροτήματα και τραγούδια.

Μεταξύ Tidal και Qobuz, το Tidal θα έλεγα ότι είναι πιο "φουσκωμένο" χαμηλά.
Θέλετε στο δικό μου σύστημα; Οκ, στο δικό μου, αλλά και τα άλλα από το δικό μου σύστημα τα ακούω.:p
Μπουμάρισμα πάντως δεν έχω σε κανένα.
Αναφέρεις ότι ακριβώς είχα γράψει στο παρελθόν για τις 3 πλατφόρμες..😉
(Δηλαδή στο πως παίζουν)..
Τωρα πως ακούν 2 άτομα σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς το Qobuz με μπουμινγκ, είναι άλλο έργο αυτό, και αναφέρω ότι έχουν θέμα με το Setup τους ή τον χώρο τους..

Στο δικό μου σύστημα πάντα το Qobuz έχει καλύτερο διαχωρισμό και θα το έλεγε κάποιος πιο ουδέτερο αλλά προτιμώ το tidal ( όχι όμως από την connect εφαρμογή ). Μου φαίνεται πιο ζωντανό ( μεγαλύτερη συναισθηματική εμπλοκή ) και εμένα υποκειμενικότατα πάντα μου αρέσει αυτό που κάνει με το μπάσο . Επίσης στο tidal μου δίνεται η εντύπωση μεγαλύτερου βάθους και όπως ειπώθηκε από τον @Panoramix έχει πιο πυκνό σώμα

Πιάστο αυγό και κουρευτο .

κάτι πήρε το μάτι μου για UPnP?
σίγουρα δε γίνεται transcoding? reampling? replay gain ή loudness compensation ή dsp στον UPnP renderer? Software volume πριν το DAC?

Βασιλη (Vas Xen) βαλε το "musica nuda" της Petra Magoni και πες μας πως ακουγεται
Δεν ειμαι σπιτι το πες και θα γίνει!

Που ξέρεις ότι είμαι ηχολήπτης..
Προσεξε γιατί θα εκτεθεις και άλλο..;
Καθόλου ισα ισα με χαρα ελα να μου το σεταρεις παλι γιατι κουραστικα πανω κατω στον καναπε τελικα το εκανα σουπα και το παρατησα ... δεν ακουγεται ...

Μιας και μιλάμε για ακουστικά τυγχάνει να έχω δύο - τρία (καλά ψέματα - είναι περισσότερα) "συστηματάκια" που έχουν τέτοια χειρουργική ακρίβεια στο χαμηλό που τα περισσότερα συστήματα ηχείων δεν την βλέπουν ούτε με κυάλια. Μιλάω για τα καλά - σε dedicated χώρους by the book. Για τα υπόλοιπα ούτε λόγος να γίνεται.

Μιλάμε για τα mainstream κυρ διαχειριστά μας. Άντε με όριο τα 100€ που ο μέσος αγοραστης τα βρίσκει πανάκριβα.
Όχι για συστήματα που αγοράζουμε οι βλαμμένοι εδώ μέσα. 😂

• Haha
Reactions: vlad66 and Sonorus
Στο δικό μου σύστημα πάντα το Qobuz έχει καλύτερο διαχωρισμό και θα το έλεγε κάποιος πιο ουδέτερο αλλά προτιμώ το tidal ( όχι όμως από την connect εφαρμογή ). Μου φαίνεται πιο ζωντανό ( μεγαλύτερη συναισθηματική εμπλοκή ) και εμένα υποκειμενικότατα πάντα μου αρέσει αυτό που κάνει με το μπάσο . Επίσης στο tidal μου δίνεται η εντύπωση μεγαλύτερου βάθους και όπως ειπώθηκε από τον @Panoramix έχει πιο πυκνό σώμα

Πιάστο αυγό και κουρευτο .
Είναι πολύ σωστά αυτά που γράφεις..

• Like
Reactions: steadyshot
κάτι πήρε το μάτι μου για UPnP?
σίγουρα δε γίνεται transcoding? reampling? replay gain ή loudness compensation ή dsp στον UPnP renderer? Software volume πριν το DAC?
Θα σε σοκάρει αν σου πω ότι ξέρουμε και να απενεργοποιουμε όλα τα μπλιμλικικα και να ακούμε bit perfect από upnp?

Καθόλου ισα ισα με χαρα ελα να μου το σεταρεις παλι γιατι κουραστικα πανω κατω στον καναπε τελικα το εκανα σουπα και το παρατησα ... δεν ακουγεται ...
Εάν έχεις θέμα ενσωμάτωσης του Sub με το σύστημα, μπορείς κάλλιστα να φέρεις έναν ειδικό στον χώρο σου να στο σεταρει..
Μονο τότε θα καταλάβεις τι παίζει με το Qobuz..
Με χαρά να ερχόμουν αν βρίσκεσαι Αθήνα να σεταρουμε αλλά δυστυχώς ο χρόνος μου είναι περιορισμένος για τέτοιες δουλειές..

Διαφωνείτε στα παρακάτω; Υπάρχει κάποια επίσημη πηγή που να τα διαψεύδει; (εννοώ το αν η κάθε streaming platform χρησιμοποιεί οποιονδήποτε τρόπο equalizing στα master που λαμβάνει από τις εταιρείες)-ακόμη και στο Losseless Spotify μπορείς να απενεργοποιήσεις το non-HiEnd volume normalization και φυικά το EQ.
Προφανώς μιλάμε για bit perfect αναπαραγωγή μέσω των υπηρεσιών connect (κατευθείαν δηλαδή αναπαραγωγή από το streamer χωρίς να μεσολαβεί κινητό ή υπολογιστής)

Capture.JPG

Last edited:
Θα σε σοκάρει αν σου πω ότι ξέρουμε και να απενεργοποιουμε όλα τα μπλιμλικικα και να ακούμε bit perfect από upnp?
Και επισης το upnp (ειτε ειναι το mconnect hd , ειτε το jplay σε ios , σε android υπαρχει κινδυνος resampling απο τη συσκευη αν δεν εχεις ειδικο app) απλα φερνει (κατεβαζει) το track στο streamer απο τους servers της υπηρεσιας. Δηλαδη η μεθοδος αυτη συνεχιζει να λειτουργει ως τηλεκοντρολ και σε καμια περιπτωση δεν στελνει τον ηχο μεσω της συσκευης κινητου η tablet μας.

Διαφωνείτε στα παρακάτω; Υπάρχει κάποια επίσημη πηγή που να τα διαψεύδει; (εννοώ το αν η κάθε streaming platform χρησιμοποιεί οποιονδήποτε τρόπο equalizing στα master που λαμβάνει από τις εταιρείες)-ακόμη και στο Losseless Spotify μπορείς να απενεργοποιήσεις το non-HiEnd volume normalization και φυικά το EQ.
Προφανώς μιλάμε για bit perfect αναπαραγωγή μέσω των υπηρεσιών connect (κατευθείαν δηλαδή αναπαραγωγή από το streamer χωρίς να μεσολαβεί κινητό ή υπολογιστής)

View attachment 265538
Ερωτηση : που οφειλεται η διαφορα του ηχου αναμεσα στο tidal και το qobuz σε high end συστηματα σε bit perfect αναπαραγωγη

Google AI

1769507606926.png

Για τα θέματα διαφοράς μεταξύ των δύο πλατφορμών, και ειδικά για το θέμα της "συναισθηματικής εμπλοκής" ακούω τώρα στη δουλειά το JOLENE (Live Under Blackpool Lights) από White Stripes και στο Qobuz μου ακούγεται ιδιαίτερα πιο συναισθηματικά φορτισμένος ο τραγουδιστής. Αυτά από σετάκι dac - pro της gustard σε JBL 305p

• Like
Reactions: steadyshot
Για τα θέματα διαφοράς μεταξύ των δύο πλατφορμών, και ειδικά για το θέμα της "συναισθηματικής εμπλοκής" ακούω τώρα στη δουλειά το JOLENE (Live Under Blackpool Lights) από White Stripes και στο Qobuz μου ακούγεται ιδιαίτερα πιο συναισθηματικά φορτισμένος ο τραγουδιστής. Αυτά από σετάκι dac - pro της gustard σε JBL 305p
Αν μιλαμε για συναισθηματικη εμπλοκη, η πλατφορμα που προτιμω πιο πολυ στον ηχο για να διασκεδασω και να δωσω γκαζια ειναι το youtube music (εχω το premium youtube οποτε περιλαμβανεται, το απλο δεν εχει τοσο καλο ηχο) σε always high ρυθμιση με google cast στο streamer. Με codec opus 774. Δηλαδη lossy! Νομιζω οτι εχει τον πιο διασκεδαστικο ηχο με την καλη εννοια.

• Love
Reactions: Panoramix