Φρέσκος στο qobuz χτές βραδάκι έκατσα και άκουσα σε σχέση με το TIDAL.
Yπενθυμίζω ότι το σύστημα από πολλούς δε θεωρείται ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Αποτελείται από transport το zidoo z30 pro με τροφοδοσία plixir elite bdc σε integra 8,4 μέσω hdmi wireworld sphere. Τελικός main ηχείων purify συνδεδεμένος μέσω balanced καλωδίων analysis solo crystal oval και ηχεία kef R7 συνδεδεμένα μέσω καλωδίων neotech nes 3003 και δύο subwoofer dynaudio 18s.
Μετά από προτροπή άκουσα αυτά:
the chairman's waltz auto me ti geisa
playgroung love air
min oneirevesai
midnight summer dream album version
every breath you take the police
Η διαφορά μεταξύ των δύο πλατφορμών είναι ξεκάθαρη και αισθητή. Σε γενικές γραμμές το TIDAL ακούγεται πιο "φρέσκο" και με μεγαλύτερα σώματα. Μέσω Qobuz ο ήχος είναι πιο μεστός, πιο ρεαλιστικός και τα μικρότερα σώματα ακολουθούνται από καλύτερο διαχωρισμό. Νομίζω ότι το μοναδικό κομμάτι από τα παραπάνω που μου άρεσε περισσότερο στο TIDAL ήταν αυτό των strangers.
Ως προς το θέμα του μπάσου νομίζω ότι συμφωνώ 100% με το συμφορουμίτη
@steadyshot . Το quobuz έχει περισσότερο subbass και το Tidal είναι πιο "στακάτο" ας πούμε. Δε μου φάνηκε ιδιαίτερα ανισόρροπο κανένα εκ των δύο. Ίσως στην εντύπωση που έχει αποκτήσει ο συμφορουμίτης με το Qoboom όπως το αναφέρει να οφείλεται σε συνδυασμό θέματος χώρου στην περιοχή του sub bass και στο ότι σε σχέση με το Tidal to Qobuz ακούγεται κάπως πιό λεπτόηχο μεσουψηλά.