Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Ε, αφου δοκιμασες ρασμπερι, περασες σε πι σι, το επομενο βημα ειναι ενα εβερσολο και θα ησυχασει κεφαλι σου.
Κάπου το κατάλαβες λάθος, με υπολογιστή παίζω μουσική απο πάντα, (η πληροφορική ταΐζει τα παιδια μου) δοκίμασα pi καραφτιαγμενο και εκανα πίσω πάλι στο pc οπως μου δείχνει το qobuz λανθασμένα. Σε κάθε περίπτωση το dac εχει τη usb για το pc και την i2s για το pi τα κρατάω και τα δύο. Εχω ακούσει και Eversolo στο σύστημα μου δεν ξετρελάθηκα.

Αφού σας διάβασα ολους με προσοχή και ως σωστός δημοκράτης λέω δεν μπορεί τόσες φωνες να έχουν άδικο.
Το qobuz το δοκίμασα με το app των windows και με ρύθμιση στο crossover μπάσα τέρμα ομολογώ βιαστικά. Τωρα ενεργοποίησα πάλι το Ian canada pi που κανονιζα για πούλημα, έβαλα qobuz και ρύθμισα flat το μπάσο στα crossover.
Η πώληση του pi αναβάλλεται.
Καμία σχέση, ειναι όντως καταπληκτικό.
Ε Tzimisce περιμένω τωρα που παραδέχτηκα την αρχική μου λάθος εκτίμηση το giffaki σου
Πες και στο φιλαράκι μας τον Βασίλη το μυστικό ντε....

Μη μείνει μόνος του να ρίχνει σιχτίρια στην πλατφόρμα... :LOL:

Πες και στο φιλαράκι μας τον Βασίλη το μυστικό ντε....

Μη μείνει μόνος του να ρίχνει σιχτίρια στην πλατφόρμα... :LOL:
Κάτσε αυτα που γραφει ο Βασίλης (τον θεωρώ έμπειρο ακροατή) τα άκουσα κι εγώ απλά εγω τα έγραψα με λίγο μεγαλύτερη ένταση απο οτι έπρεπε.

• Like
Reactions: vlad66
Κάτσε αυτα που γραφει ο Βασίλης (τον θεωρώ έμπειρο ακροατή) τα άκουσα κι εγώ απλά εγω τα έγραψα με λίγο μεγαλύτερη ένταση απο οτι έπρεπε.
Δηλαδή πιστεύεις ακόμα ότι το Qobuz μπουμαρει;

Ε Tzimisce περιμένω τωρα που παραδέχτηκα την αρχική μου λάθος εκτίμηση το giffaki σου

giphy.gif

"The Technical Truth About Qobuz: They stream bit-perfect FLAC files with zero manipulation – no volume normalization, no EQ tweaking, nothing. What the mastering engineer delivered to the label is what hits your DAC."

• Haha
Reactions: steadyshot
Μόνο για iPhone? Απαράδεκτο.. κάποιοι έχουμε σοβαρά κινητά. :P

Πως δουλεύει αυτό; Στέλνει τα δεδομένα το κινητό απευθείας στο streamer?
Διαβασε αυτο: https://audiophilestyle.com/ca/reviews/jplay-for-ios-and-ipados-review-r1213/ (εν συντομια οχι δε στελνει το κινητο στο streamer το τραγουδι, λειτουργει ως remote control, αλλα η επικοινωνια με τον streamer ειναι ultra optimised , μειωνει κινηση δικτυου , θορυβο λειτουργικου OS, και θορυβο CPU. Ειναι οσο το δυνατον πιο light η επικοινωνια με super ομορφο, γρηγορο και χρηστικο interface. Δηλαδη με λιγα λογια qobuz οταν παιζει απο εδω ειναι οτι καλυτερο μπορει να επιτευχθει σε ηχο απο το καθε streamer που υποστηριζει upnp.

Δυστυχως ειναι μονο για ipad και iphone.

Εχει free trial 14 μερες. (παρτε κανενα iphone η ipad το πιο απλο και ας ειναι 2 3 χρονια πισω απο το τρεχον μοντελο θα σας κρατησει για πολλα χρονια απροβληματιστα)

Και καποιοι partners (Partners and JPLAY Certified devices )

1769595985946.png

1769596001853.png
1769596017400.png
1769596026820.png
1769596037795.png

Last edited:
Μόνο για iPhone; Απαράδεκτο.. κάποιοι έχουμε σοβαρά κινητά.:P

Πως δουλεύει αυτό; Στέλνει τα δεδομένα το κινητό απευθείας στο streamer;
Δεν έχει για τηλέφωνα Android που έχουμε, μόνο iphone..
Έχει όμως για Windows σε περίπτωση που κάποιος ακούει από PC

Το γράφει στο λινκ κάτω κάτω..
Ο Jplay υπάρχει αρκετά χρόνια στην Audio Κοινότητα..
Είχε βγει και είχε πολύ καλή απόδοση λίγο αργότερα μετά τον Foobar, παίζει καλύτερα από τον Foobar, και τότε ήταν μόνο για PC, τώρα έχει επεκταθεί και σε άλλες λειτουργίες..

Κάπου το κατάλαβες λάθος, με υπολογιστή παίζω μουσική απο πάντα, (η πληροφορική ταΐζει τα παιδια μου) δοκίμασα pi καραφτιαγμενο και εκανα πίσω πάλι στο pc οπως μου δείχνει το qobuz λανθασμένα. Σε κάθε περίπτωση το dac εχει τη usb για το pc και την i2s για το pi τα κρατάω και τα δύο. Εχω ακούσει και Eversolo στο σύστημα μου δεν ξετρελάθηκα.
Δεν εχεις δοκιμασει το Τ8, εκει μπορει ν'αλλαξεις γνωμη.

• Like
Reactions: Θρησκος