Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Το minimum που μπορεί να κάνω είναι αναβελόνοση στην Benz που θα βγεί κανένα 600άρι με τα πήγαινε έλα.
Και δεν ξέρω καν αν θα παίζει ή θα κάθομαι να την κοιτάζω 😂
Αν σκεφτεσαι την αναβελονωση της , σκεψου και το θεμα της αναρτησης. Εχει τα χρονακια της και η σημασια της και η συμβολη της στο τελικο αποτελεσμα ειναι τεραστια.

• Like
Reactions: Tzimisce and vlad66
Αν σκεφτεσαι την αναβελονωση της , σκεψου και το θεμα της αναρτησης. Εχει τα χρονακια της και η σημασια της και η συμβολη της στο τελικο αποτελεσμα ειναι τεραστια.

Τι του λες τώρα αυτουνού ;;;

Αυτός πάει.. μας πούλησε.. τον παρέσυραν οι ψηφιακοί με τα τσαλίμια τους...

Όλο μαζί θα πάει.
Πρακτικά μόνο η γεννήτρια θα μείνει και το κέλυφος.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
'Όλοι δίκιο έχετε αλλά αυτό το βινύλιο είναι θάνατος.
Παίζει φοβερά σε sme 20 όπως και σε sme 30 φίλου. Ακούγεται top hi end με την Κoetsou το ίδιο και με την Van der Hul του φίλου. Ακούγεται φοβερά η Ελληνική έκδοση ακόμη καλύτερα η Αμερικάνικη.
Το ένα Αμερικανικό αντίγραφο βγήκε από την τραπεζική θυρίδα μόνο για την φωτογράφηση το άλλο, επίσης Αμερικανικό, είναι για να ακούω.

Soundtrack του Χατζηδάκη από την ταινία του Kazan Amerika Amerika.

View attachment 263571

Με το καλό να ξανανοίξουν οι τράπεζες και μπορεί να βγάλω αντίστοιχο ψηφιακό σε dsd 512.
Ειναι καποια σπανια εκδοση και τον εχεις σε «θυριδα»; Γιατι στο 10αρικο παιζει στο discogs.

America America, 1963
Elia Kazan & Manos Hadjidakis
Αφιέρωμα
Η Αριστουργηματική ταινία τού Ελία Καζάν με την έξοχη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Αφορμή το παρακάτω μήνυμα του εκλεκτού φίλου Κώστα Γκαβάκου. Με παρακίνησε για ένα μίνι πρωτοχρονιάτικο αφιέρωμα.

Προς όλους τους φίλους​
και τους συνοδοιπόρους του AVClub!

'Όλοι δίκιο έχετε αλλά αυτό το βινύλιο είναι θάνατος.
Παίζει φοβερά σε sme 20 όπως και σε sme 30 φίλου. Ακούγεται top hi end με την Κoetsou το ίδιο και με την Van der Hul του φίλου. Ακούγεται φοβερά η Ελληνική έκδοση ακόμη καλύτερα η Αμερικάνικη.
Το ένα Αμερικανικό αντίγραφο βγήκε από την τραπεζική θυρίδα μόνο για την φωτογράφηση το άλλο, επίσης Αμερικανικό, είναι για να ακούω.

Soundtrack του Χατζηδάκη από την ταινία του Kazan Amerika Amerika.

americ-america-jpg.263571

Με το καλό να ξανανοίξουν οι τράπεζες και μπορεί να βγάλω αντίστοιχο ψηφιακό σε dsd 512.

Υπέροχος δίσκος!
Υπάρχει άραγε κάτι του Μάνου Χατζιδάκι να μην είναι υπέροχο;

Η ταινία.
Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι είναι γραμμένη για την αριστουργηματική, εν πολλοίς αυτοβιογραφική, ταινία τού Ελία Καζάν, "Αμέρικα, Αμέρικα", του 1963. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Νίκου Γκάτσου.
Πρόκειται για μία από τις σπάνιες ιστορικές συγκυρίες, όπου κορυφαίοι δημιουργοί συνεργάζονται αρμονικά πετυχαίνοντας ένα θαυμάσιο καλλιτεχνικό έργο που σήμερα, 62 χρόνια αργότερα μας συγκινεί, ίσως ακόμα περισσότερο.

Η ταινία Αμέρικα, Αμέρικα (Αγγλικός τίτλος: America, America) του 1963, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ελία Καζάν, βασίζεται στο αυτοβιογραφικό έργο του με τίτλο "Το Χαμόγελο της Ανατολής".
Η ιστορία ενός νεαρού Έλληνα Μικρασιάτη, του Σταύρου Τοπούζογλου, ο οποίος, στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν αρχίζουν οι διωγμοί των Ελλήνων και Αρμενίων Χριστιανών, αναχωρεί από το χωριό του και διασχίζοντας τη χώρα, φθάνει στην Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Αμερική, μέσω ενός ταξιδιού που χαρακτηρίζεται από ανατροπές και αντιξοότητες. Το όνειρό να μεταναστεύσει στην Αμερική δεν είναι εύκολο. Ξεκινάει ένας αγώνας με βάσανα και στερήσεις, ώσπου τελικά να τα καταφέρει.
Η ταινία προτάθηκε για τέσσερα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, και κέρδισε το Όσκαρ για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση. Το 2001, η ταινία αναγνωρίστηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε για ένταξη στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών, μια τιμητική διάκριση που απονέμεται σε έργα που θεωρούνται θεμελιώδη για την αμερικανική πολιτιστική κληρονομιά.

Δείτε την ταινία
Όσοι δεν έτυχε ποτέ ως τώρα να δείτε την ταινία, κάντε στον εαυτό σας ένα δώρο, αφιερώστε λίγο χρόνο και δείτε την. Είναι από εκείνα τα έργα που μένουν χαραγμένα στη μνήμη, όσα χρόνια κι' αν περάσουν!
Εδώ.

Η Μουσική.
Η μουσική για την ταινία κυκλοφόρησε από τη Warner Bros σε βινύλιο, αρχικά σε μονοφωνική έκδοση κι' έπειτα σε στερεοφωνική.

Οι πληροφορίες από την Discogs.
Manos Hadjidakis – America America (Original Sound Track), discogs info

Το βινύλιο​
Tracklist
01. Prologue
02. Excitement In The Village
03. The Dance Of Vartan
04. Farewell Song And The Voyage
05. The Streets Of Constantinople
06. Hard Work At The Docks
07. Two Women In The Mist
08. Shoe Shine Boys
09. Family Song
10. The Harmonica And The Waltz
11. Frustration, Dreams And Loneliness
12. Evil Thoughts
13. Hohanness And Stavros' Madness
14. Finale

OS5qcGVn.jpeg

OC5qcGVn.jpeg

OC5qcGVn.jpeg

OS5qcGVn.jpeg

Ο δίσκος φέρει τη σήμανση "VITAPHONIC HIGH FIDELITY" που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία εμπορική ονομασία της στερεοφωνίας στα πρώτα στάδια του Βινυλίου εκ μέρους της Warner Bros.

CD με το Soundtrack κυκλοφόρησε πολύ αργότερα, μετά το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι. Σε δύο εκδόσεις.
Μία σπάνια γερμανική επανέκδοση από την ίδια τη Warner Bros. Και μία Remastered του 2003 με την ετικέτα του Sirrios, προφανώς υπό την ευθύνη του Γιώργου Χατζιδάκι, θετού γυιου του Μάνου που διαχειρίζεται το έργο του μετά το θάνατο του.
Με λίγο διαφορετική εικόνα στο εξώφυλλο. Και με εκτεταμένο ένθετο.

Ny0yMjMxLmpwZWc.jpeg

Ακούστε το Δίσκο
Δεν ξέρω πόσο καλά ακούγεται το βινύλιο. Οι ψηφιακές εκδόσεις που έχουμε στη διάθεση μας πάντως ακούγονται εξαιρετικά. Μας εκπλήσσει πόσο καλή δουλειά είχαν κάνει οι μηχανικοί της Warner Bros στις αρχές της δεκαετίας του '1960, με πολύ λιγότερα μέσα από σήμερα.
Ο συνδυασμός μίας υπέροχης μουσικής με κορυφαία ηχογράφηση φέρνει αποτέλεσμα σχεδον μαγικό.

Από το Youtube.
Η έκδοση στο Youtube από το επίσημο κανάλι του Μάνου Χατζιδάκι ακούγεται εξαιρετικά. Από όσο μπορώ να κρίνω πρόκειται για μεταφορά του Remastered CD. Πάντως είναι εκπληκτικός ο ήχος της. Έχουμε δύο Versions.

Η μία είναι η Playlist από το επίσημο κανάλι του Μάνου Χατζιδάκι.
Manos Hadjidakis – America America (Original Sound Track) επίσημη έκδοση YouTube.

Και η δεύτερη είναι ολόκληρο το άλμπουμ από το κανάλι της Ρυθμογραφίας. Ο ήχος είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Συνδυασμένη με πλούσιο οπτικό και πληροφοριακό υλικό. Συνιστάται.

Manos Hadjidakis – America America (Original Sound Track) ολόκληρο το άλμπουμ YouTube από το κανάλι της Ρυθμογραφίας.

Από το Spotify.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Από το Tidal

Ίσως είναι ιδέα μου, αλλά η μεταφορά στο Youtube μου μου φάνηκε λίγο καλύτερη.
Θα επανέλθω όταν ακούσω από πιο αναλυτικό σύστημα.

Καλή Χρονιά να έχουμε!

Δεν υπάρχει Converter που να κάνει A/D DSD512 Conversion και να είναι διαθέσιμος είτε στον επαγγελματικό (professional), είτε στον καταναλωτικό (Consumer) χώρο. Για DSD256 υπάρχουν μόνο 2. Της Playback Designs και της Merging Pyramix.
Όλα τα DSD512 που βλέπουμε προέρχονται από Upsample μέσω Software.
Αν ποτέ το αποφασίσεις, μπορούμε να βοηθήσουμε να το γράψεις σε DSD128 και κατόπιν το μετατρέπουμε σε όποιο format επιθυμούμε. Είναι πανεύκολο! :)

Ευτιχισμένος ο καινούργιος χρόνος! 🎅

Πήγα να το χωνέψω μέχρι που έβαλα ξανά το πικάπ....

Μου χάλασε την χώνεψη του ψηφιακού όπως (δεν) καταλαβαίνεις...

Δεν "μασάω" όμως.. ψηφιακό ακούω αυτή την στιγμή και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για την zyx, άφησα ασύνδετο το πικάπ.... :LOL:

View attachment 263573
Εχεις μαθει τοσα χρονια να ακους ξεκουρδιστα, δυσκολο ν' αλλαξεις αλλα, θα γινει.

• Haha
Reactions: mdvq and vlad66
Εχεις μαθει τοσα χρονια να ακους ξεκουρδιστα, δυσκολο ν' αλλαξεις αλλα, θα γινει.
Λάκη,όταν θ' ακούσεις το ξεκουρδιστο διπλα στα κουρδισμενα ρολόγια σου θα σου δωρίσω τον ίδιο κατάλογο των δισκοπωλείων που είχα συντάξει κάποτε για ένα χαιφιντελιστικο περιοδικό.Ορεξη για ψάξιμο να 'χεις και δεν θα ξαναπιάσεις κουρδιστήρι.

@vlad66 μη νομίζεις οτι με ενα δικαναλο dac έζησες τη χαρά του ψηφιακού. Η πραγματική χαρά του ψηφιακού ειναι στο dsp και στην ενσωμάτωση subs στο σύστημα.

• Like
Reactions: vlad66
Απο τοτε του τα ελεγα οτι και να κανει δεν προκειται ποτε να παιξει οσο ενα καλο ψηφιακο.
Τωρα σιγα-σιγα το χωνευει, καιρος να το πραξεις και συ.
Το αναλογικο του Μιχαλη , κατα τη γνωμη μου , γνωριζοντας το τι εχει πλην του πικαπ που δεν ετυχε να ακουσω , με μια βελτιωση μετα απο την αποκατασταση της λειτουργιας της κεφαλης , θα φτασει εκει που θα εχει να ανησυχει μονον απο καλυτερες κεφαλες.
Θα του πω τη γνωμη μου κατ'ιδιαν συντομα και οπως αποφασισει προχωρει.

Όλο μαζί θα πάει.
Πρακτικά μόνο η γεννήτρια θα μείνει και το κέλυφος.
Μπορεί να μην χρειάζεται ανάρτηση.
Ψάξου...αυτό έχω σαν πρόταση.
Έχουνε δει πολλά τα μάτια μου και ιδίως έχουν ακούσει πολλά τ αυτιά μου.

America America, 1963
Elia Kazan & Manos Hadjidakis
Αφιέρωμα
Η Αριστουργηματική ταινία τού Ελία Καζάν με την έξοχη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Αφορμή το παρακάτω μήνυμα του εκλεκτού φίλου Κώστα Γκαβάκου. Με παρακίνησε για ένα μίνι πρωτοχρονιάτικο αφιέρωμα.

Προς όλους τους φίλους​
και τους συνοδοιπόρους του AVClub!

Υπέροχος δίσκος!
Υπάρχει άραγε κάτι του Μάνου Χατζιδάκι να μην είναι υπέροχο;

Η ταινία.
Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι είναι γραμμένη για την αριστουργηματική, εν πολλοίς αυτοβιογραφική, ταινία τού Ελία Καζάν, "Αμέρικα, Αμέρικα", του 1963. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Νίκου Γκάτσου.
Πρόκειται για μία από τις σπάνιες ιστορικές συγκυρίες, όπου κορυφαίοι δημιουργοί συνεργάζονται αρμονικά πετυχαίνοντας ένα θαυμάσιο καλλιτεχνικό έργο που σήμερα, 62 χρόνια αργότερα μας συγκινεί, ίσως ακόμα περισσότερο.

Η ταινία Αμέρικα, Αμέρικα (Αγγλικός τίτλος: America, America) του 1963, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ελία Καζάν, βασίζεται στο αυτοβιογραφικό έργο του με τίτλο "Το Χαμόγελο της Ανατολής".
Η ιστορία ενός νεαρού Έλληνα Μικρασιάτη, του Σταύρου Τοπούζογλου, ο οποίος, στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν αρχίζουν οι διωγμοί των Ελλήνων και Αρμενίων Χριστιανών, αναχωρεί από το χωριό του και διασχίζοντας τη χώρα, φθάνει στην Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Αμερική, μέσω ενός ταξιδιού που χαρακτηρίζεται από ανατροπές και αντιξοότητες. Το όνειρό να μεταναστεύσει στην Αμερική δεν είναι εύκολο. Ξεκινάει ένας αγώνας με βάσανα και στερήσεις, ώσπου τελικά να τα καταφέρει.

Δείτε την ταινία
Όσοι δεν έτυχε ποτέ ως τώρα να δείτε την ταινία, κάντε στον εαυτό σας ένα δώρο, αφιερώστε λίγο χρόνο και δείτε την. Είναι από εκείνα τα έργα που μένουν χαραγμένα στη μνήμη, όσα χρόνια κι' αν περάσουν!
Εδώ.

Η Μουσική.
Η μουσική για την ταινία κυκλοφόρησε από τη Warner Bros σε βινύλιο, αρχικά σε μονοφωνική έκδοση κι' έπειτα σε στερεοφωνική.

Οι πληροφορίες από την Discogs.
Manos Hadjidakis – America America (Original Sound Track), discogs info

Το βινύλιο​
Tracklist
01. Prologue
02. Excitement In The Village
03. The Dance Of Vartan
04. Farewell Song And The Voyage
05. The Streets Of Constantinople
06. Hard Work At The Docks
07. Two Women In The Mist
08. Shoe Shine Boys
09. Family Song
10. The Harmonica And The Waltz
11. Frustration, Dreams And Loneliness
12. Evil Thoughts
13. Hohanness And Stavros' Madness
14. Finale

OS5qcGVn.jpeg

OC5qcGVn.jpeg

OC5qcGVn.jpeg

OS5qcGVn.jpeg

Ο δίσκος φέρει τη σήμανση "VITAPHONIC HIGH FIDELITY" που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία εμπορική ονομασία της στερεοφωνίας στα πρώτα στάδια του Βινυλίου εκ μέρους της Warner Bros.

CD με το Soundtrack κυκλοφόρησε πολύ αργότερα, μετά το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι. Σε δύο εκδόσεις.
Μία σπάνια γερμανική επανέκδοση από την ίδια τη Warner Bros. Και μία Remastered του 2003 με την ετικέτα του Sirrios, προφανώς υπό την ευθύνη του Γιώργου Χατζιδάκι, θετού γυιου του Μάνου που διαχειρίζεται το έργο του μετά το θάνατο του.
Με λίγο διαφορετική εικόνα στο εξώφυλλο. Και με εκτεταμένο ένθετο.

Ny0yMjMxLmpwZWc.jpeg

Ακούστε το Δίσκο
Δεν ξέρω πόσο καλά ακούγεται το βινύλιο. Οι ψηφιακές εκδόσεις που έχουμε στη διάθεση μας πάντως ακούγονται εξαιρετικά. Μας εκπλήσσει πόσο καλή δουλειά είχαν κάνει οι μηχανικοί της Warner Bros στις αρχές της δεκαετίας του '1960, με πολύ λιγότερα μέσα από σήμερα.
Ο συνδυασμός μίας υπέροχης μουσικής με κορυφαία ηχογράφηση φέρνει αποτέλεσμα σχεδον μαγικό.

Από το Youtube.
Η έκδοση στο Youtube από το επίσημο κανάλι του Μάνου Χατζιδάκι ακούγεται εξαιρετικά. Από όσο μπορώ να κρίνω πρόκειται για μεταφορά του Remastered CD. Πάντως είναι εκπληκτικός ο ήχος της. Έχουμε δύο Versions.

Η μία είναι η Playlist από το επίσημο κανάλι του Μάνου Χατζιδάκι.
Manos Hadjidakis – America America (Original Sound Track) επίσημη έκδοση YouTube.

Και η δεύτερη είναι ολόκληρο το άλμπουμ από το κανάλι της Ρυθμογραφίας. Ο ήχος είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Συνδυασμένη με πλούσιο οπτικό και πληροφοριακό υλικό. Συνιστάται.

Manos Hadjidakis – America America (Original Sound Track) ολόκληρο το άλμπουμ YouTube από το κανάλι της Ρυθμογραφίας.

Από το Spotify.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Από το Tidal

Ίσως είναι ιδέα μου, αλλά η μεταφορά στο Youtube μου μου φάνηκε λίγο καλύτερη.
Θα επανέλθω όταν ακούσω από πιο αναλυτικό σύστημα.

Καλή Χρονιά να έχουμε!
Τις θερμότερες ευχές και από εμένα.
Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση σου που έχει θέση στην μουσική κατηγορία <παρουσιάσεις δίσκων-αφιερώματα. Είναι κρίμα να μην αρχειοθετηθεί μένοντας σε αυτό το νήμα. Δύο μικρές παρατηρήσεις.
Το βινύλιο που παρουσιάζεις είναι η μονοφωνική εκδοχή που δεν έχω ακούσει και που εκδόθηκε την ίδια χρονιά με την στερεοφωνική. Η στερεοφωνική εκδοχή είναι αυτή που γράφει stereo όπως στην φωτογραφία.

record.jpg
Η ελληνική μάλιστα κόπια έχει μια μικρή διαφορά στο μουσικό περιεχόμενο κατά την έναρξη.
Το ψηφιακό που ανέβασες από το You Tube παίζει πολύ πολύ ωραία και είναι μια πρόγευση του πως ακούγεται το original βινύλιο που δεν είναι ακριβό αλλά ούτε του δεκάευρου. Η τιμή διαφέρει πολύ ανάλογα με την έκδοση, την κατάσταση του δίσκου και τα ταχυδρομικά.

Στην επόμενη ανάρτηση σε σχέση με τα ψηφιακά από τα λίγα που ξέρω αν είναι σωστά.
Pure DSD 512 έχω υπόψιν μου μόνο 5 tracks. Αντίθετα pure DSD 256 (οχι convertion από PCM ή DXD όπως αυτό https://www.nativedsd.com/product/p...el=2ch-stereo&attribute_pa_quality=flac-96khz ή oversampling ) παράγονται κανονικά
όπως
https://www.discogs.com/release/292...London-Symphony-Orchestra-Symphonies-Nos-9-10 όπως και άλλες ηχογραφήσεις του Noseda και άλλα που μπορεί να δεις στο nativedsd.com

Όσον αφορά τιδειγματοληψίες που παίζουν διάφορα dac έχω αυτό τον κατάλογο.

Αυτά έχουν κάποια σημασία αλλά έχω πολλές εγγραφές που δεν ξεχωρίζει το 24/192 από το dsd. Η δειγματοληψία είναι ένα μόνο ένα στοιχείο του Hi End. Σημασία έχει η αίθουσα ηχογράφησης, οι τεχνικοί, η εταιρία κλπ.
Γενικά συζητόντας είναι χρήσιμο αλλά στο Hi End κάθε ηχογράφηση είτε αφορά υλικό sacd είτε άυλο είτε βινύλιο κρίνεται- αξιολογείται χωριστά. Πρόσφατο παράδειγμα μια από τις καλύτερες και ακριβότερες εταιρίες η esoteric έβγαλε κάτι που περμέναμε τον Jochum-Bruckner No4- Δρέσδη. Το αποτέλεσμα της ηχογράφησης (οχι της εκτέλεσης) ήταν μετριόταο. Δεν έχω το original βινύλιο για να τους κρίνω.

@vlad66 μη νομίζεις οτι με ενα δικαναλο dac έζησες τη χαρά του ψηφιακού. Η πραγματική χαρά του ψηφιακού ειναι στο dsp και στην ενσωμάτωση subs στο σύστημα.

Χωρίς να ακούω ιδιαίτερα δυνατά, ( 88-92db ) βγήκε η κυρά Φρόσω από κάτω στον διάδρομο και φώναζε...

- Χαμηλώστε το !!

Εγώ δεν την άκουσα και μου το είπε η από πάνω κοπέλα την επόμενη μέρα , που την στιγμή εκείνη μπήκε στο οίκημα και βρήκε την κυρά Φρόσω στον διάδρομο..

Η Φρόσω της είπε ότι στην αρχή νόμιζε ότι γίνεται σεισμός και την έπιασε ταχυκαρδία και μετά κατάλαβε ότι εγώ (από πάνω της) άκουγα μουσική..

Και μου λες να βάλω subs ;; και όχι μόνο ένα μάλιστα ;;;

Οκ, με την κ. Φρόσω δεν μιλάω για λόγους που δεν μας αφορούν, αλλά δεν θέλω να την στείλω στον άλλο κόσμο....

ΥΣ..
Μια μέρα ήρθε ο mdvq για κάτι δοκιμές και κατέβηκα κάτω στο πορτόνι της αυλής .. έσκασε μύτη η κ.Φρόσω και είδε ότι ανέβηκα πάνω με φίλο και κάτι "πράγματα"..
( Δεν μας μίλησε φυσικά , αλλά φαντάζομαι προετοιμάστηκε για την "συνέχεια" με χάπια ή ότι άλλο... )

Μπορεί να μην χρειάζεται ανάρτηση.
Ψάξου...αυτό έχω σαν πρόταση.
Έχουνε δει πολλά τα μάτια μου και ιδίως έχουν ακούσει πολλά τ αυτιά μου.
Η λειτουργια και κυριως η λειτουργικοτητα της αναρτησης ειναι πολυ σημαντικη .
Αλλο το να δουλευει (ακομα) και αλλο να δουλευει σωστα. Σε αυτα τα επιπεδα δεν ειναι αρκετο το να δουλευει απλως.
Αυτη ( η αναρτηση ) ειναι που ελεγχει τις κινησεις του στελεχους, την ακριβεια, την ταχυτητα , την αποσβεση τους (damping) , και συμβαλλει τα μεγιστα στο θεμα tracking και παραμορφωσεων της πληροφοριας , frequency response , και αναποφευκτα τη φθορα τοσο της ακιδας οσο και των δισκων (ασχετα με το αν γινει αλλαγη της ακιδας μονο).
Η καλυτερη δουλεια , μονο στη ΒΕΝΖ μπορει να γινει ωστε η κεφαλη να αποκτησει ξανα τις δυνατοτητες της οπως τις ηθελε η ΒΕΝΖ και τις ξερουν οι κατοχοι των κεφαλων της. Ομως καποιες πληροφοριες λενε οτι η επιδιορθωση απο τους ιδιους , για λογους που δεν γνωριζω , καθυστερει πολυ .
Η επιλογη καποιου τριτου που μπορει να κανει τη δουλεια , ισως σημαινει παρεκκλιση απο την αρχικη λειτουργια της κεφαλης με πιθανο αποτελεσμα διαφορετικο ηχο και χαρακτηρα ( δεν συζηταμε αν θα ειναι "χειροτερη" ή "καλυτερη" ).
Αυτο ακουγεται και ειναι δικοπο μαχαιρι , και επικινδυνο ρισκο θα ελεγα.
Τα πιο πανω αναποφευκτα ριχνουν και μια τριτη επιλογη στο εγχειρημα, την πωληση της κεφαλης και την αγορα μιας καινουργιας , ακομα και ΒΕΝΖ (ειναι πιο ευκολο αυτο παρα η επιδιορθωση) . Βεβαια σε αυτη την περιπτωση , πιθανοτατα να υπαρχει επιπροσθετο κοστος , αναλογα με το ποια θα ειναι η καινουργια κεφαλη.

Last edited:
Το clearaudio champion level 2 με μαγνητικό πηγάδι έχω.
Το ξερω , απλως λεω οτι δεν ετυχε να το ακουσω. Καποιες σκεψεις που εχω θα τις πουμε κατ' ιδιαν, και δεν αφορουν το clearaudio.
Υπομονη :D

• Like
Reactions: Tzimisce
Τις θερμότερες ευχές και από εμένα.
Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση σου που έχει θέση στην μουσική κατηγορία <παρουσιάσεις δίσκων-αφιερώματα. Είναι κρίμα να μην αρχειοθετηθεί μένοντας σε αυτό το νήμα.
Κώστα καλημέρα, θερμές ευχές επίσης για Χρόνια Πολλά και για μιά Καλή Χρονιά! :)

Έχεις δίκιο, ότι το αφιέρωμά αυτό θα μπορούσε να ανήκει στη μουσική κατηγορία. Αλλά που να πρωτομπεί; Στις ταινιές; Στη Μουσική; Στις Τεχνικές Κατηγορίες; Το θέμα περιέχει στοιχεία από όλα!

Το πιθανότερο είναι να το ξανακάνω όλο από την αρχή. Διότι εξάλλου το άφησα ημιτελές. Προσπαθώντας να συγκεντρώσω όσο γίνεται πιο γρήγορα τα βασικά, άφησα πολλά πράγματα στην άκρη. Το κυριότερο: Δεν ολοκλήρωσα τις ακροάσεις με το σωστό τρόπο και μόλις το κάνω, ή διαίσθηση μου λέει ότι θα αναθεωρήσω κάποιες απόψεις.

Σχετικά με τις λοιπές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες λοιπές παρατηρήσεις σου επιφυλάσσομαι, προσεχώς! ☺️

Μία παρατήρηση:
Η λειτουργία των Subs για κινηματογραφικό ήχο και των Subs για μουσική αναπαραγωγή είναι διαφορετική. Γι' αυτό και έχουν καθιερωθεί διαφορετικές προδιαγραφές (standards).
Όταν κάποιος στήνει Sub, πρέπει να προαποφασίσει ποιά θα είναι η κύρια λειτουργία.
Μπορεί με ψηφιακό DSP να γεφυρωθεί η απόσταση ανάμεσα στους δύο κόσμους; Ως ένα βαθμό. Πλήρως δεν το βλέπω.

Θανάση, καλή Χρονιά! 🎅

• Like
Reactions: Panoramix
Μία παρατήρηση:
Η λειτουργία των Subs για κινηματογραφικό ήχο και των Subs για μουσική αναπαραγωγή είναι διαφορετική. Γι' αυτό και έχουν καθιερωθεί διαφορετικές προδιαγραφές (standards).
Όταν κάποιος στήνει Sub, πρέπει να προαποφασίσει ποιά θα είναι η κύρια λειτουργία.
Μπορεί με ψηφιακό DSP να γεφυρωθεί η απόσταση ανάμεσα στους δύο κόσμους; Ως ένα βαθμό. Πλήρως δεν το βλέπω.

Θανάση, καλή Χρονιά! 🎅
Please, elaborate.

Ποια ειναι η διαφορα μεταξύ των δυο προδιαγραφών?
Έχει να κάνει με τη χωροθετηση?
Έχει να κάνει με την ένταση?
Έχει να κάνει με το σημείο κρος?
Έχει να κάνει με την επιλογή εξοπλισμού?

Please, elaborate.

Ποια ειναι η διαφορα μεταξύ των δυο προδιαγραφών?
Έχει να κάνει με τη χωροθετηση?
Έχει να κάνει με την ένταση?
Έχει να κάνει με το σημείο κρος?
Έχει να κάνει με την επιλογή εξοπλισμού?
Εχει κανει με το οτι dsp και σαμπ και μαλιστα παραπανω απο ενα κανει αφυσικο το ακουσμα της μουσικης.
Αλλο να μου αρεσει κατι διαφοροποιημενο απο την αρχικη εγγραφη, κι αλλο να θεωρουμε οτι ειναι ο σωστος τροπος να ακουμε ολοι.
Ειναι καθαρα θεμα γουστου και oxi αυτο που λεμε hi end.